Главная Новости

2000 спецпризначенців ФСБ РФ у Криму тренуються захоплювати українські об'єкти (ВІДЕО)

Опубликовано: 09.01.2019

Росіяни показали, як захоплювали «вишки Бойка» три роки тому: з 24 до 29 травня 2000 спецпризначенців ФСБ Росії відпрацьовують в окупованому Криму під гаслом проведення «антитерористичної операції» елементи захоплення українських нафтових вишок і буксирувальних суден.

За даними  РІА Новини , кульмінацією «навчань» 29 травня стануть маневри безпосередньо біля адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом. Мешканці Одеси та Маріуполя, мабуть, напружилися від таких планів.

«Вишки Бойка» у розслідуваннях InformNapalm

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm провела 4 OSINT-розслідування на тему незаконного збройного захоплення двох самопідіймальних бурових установок (СПБУ) «Чорноморнафтогазу»: «Петро Годованець» і «Україна», відомих у ЗМІ як «вишки Бойка». Волонтери встановили, що у загарбанні українських вишок брали участь військовослужбовці 104 десантно-штурмового полку  76-ї дивізії ПДВ РФ. А  відведення СПБУ з Одеського шельфового родовища  провели в супроводі конвою катерів ФСБ РФ і ракетного катера Чорноморського флоту РФ. Охороняли вишки військовослужбовці 25 окремого полку спеціального призначення ГРУ РФ разом з військовиками 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ. А вахтову службу на СПБУ несли військовослужбовці 126-ї окремої бригади берегової оборони ЧФ РФ.

Не навчання, а демонстрація захоплення українських об’єктів

Сьогодні видання  Крим.Реалії  опублікувало сюжет, у якому йдеться про те, що «підрозділи сил спеціального призначення ФСБ Росії проводять антитерористичні навчання на території анексованого Криму». З другого  відео від РІА Новини  можна точно зрозуміти, що навчання проводили на українській буровій установці B-312 «Петро Годованець» , яку російські окупанти перейменували на «Крим-2».

Російський морпіх  Данило Моргунов із 810-ї бригади  морської піхоти Чорноморського флоту РФ на загарбаній буровій B-312 «Петро Годованець». Фото 2014 року. Назва ще не зафарбована.

Скріншот із сюжету про маневри спецпризначенців ФСБ РФ. 2017 рік. Назва бурової зафарбована, написано «Крим-2».

Зазначимо, що сервіс MarineTraffic , який відстежує рух кораблів, також  приписав українській буровій російську належність .

Будемо говорити відверто. Це не навчання, а демонстрація захоплення українських об’єктів. А зосередження 2000 російських спецпризначенців, які відпрацьовують десантування на бурові і підводні диверсійні операції, можна розцінювати як пряму загрозу національній безпеці України. І кульмінація цієї операції призначена на 29 травня. Мораль проста — тримайте  томагавки сухими.

Інформація підготовлена спеціально для сайту міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm .

( Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Тисніть репост і діліться з друзями.

Підписуйтеся на сторінки спільноти InformNapalm у

Фейсбук  /  Твіттер  / Telegram

і оперативно отримуйте інформацію про нові матеріали.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация
rss