'' Троя '': У Кремля був план дестабілізувати ще один регіон України

83575 переглядів 83575 переглядів   Михайло Климентьєв, ТАСС   Британське видання The Times повідомляє, що команді російського президента Володимира Путіна в 2014 році пропонували план з дестабілізації ще й Запорізької області України

Михайло Климентьєв, ТАСС

Британське видання "The Times" повідомляє, що команді російського президента Володимира Путіна в 2014 році пропонували план з дестабілізації ще й Запорізької області України.

видання ознайомилося з урядовим доповіддю, яка спирається на листи з електронної пошти радника Путіна Владислава Суркова, зламаної хакерами, передає " Голос Америки ".
Автор статті "Операція Троя: російський план поширення хаосу в Україні" Том Парфітт з Москви пише, що план "Троя" в листопаді 2014 направив в Кремль Олексій Муратов - колишній депутат від Курської області і "представник ДНР" в Росії.

Ця пропозиція була частиною більш широкого плану Кремля по дестабілізації України (який вже діяв в Донецькій і Луганській областях).
Йшлося про підготовку населення Запорізької області до проросійського заколоту, який Муратов називав "звільненням". У плані вказувалося імена ватажків проросійських заворушень, а шпигуни вже діяли на місці подій.
Співавтор доповіді - депутат британського парламенту від Консервативної партії Боб Сілі - заявив, що витоку з пошти Суркова проливають світло на приховані кампанії і гібридну війну із зазначенням фінансування кібератак, поширення фейковий новин, хабарів, проплачених акцій і навіть конкретної "ціни" за повалення української влади в регіоні.

Згідно з планом операції "Троя", Муратов пропонував вкласти $ 181 000 на поширення проросійського заколоту далі на захід від Донбасу. Документ, ймовірно, був направлений заступнику Суркова.
Це був план маніпуляції громадською думкою перед заколотом в Запоріжжі, в якому повинні були використовувати мережу російських шпигунів. Передбачався і контакт з місцевою поліцією і Службою безпеки України.
За планом, від $ 40 000 мало піти на організацію проросійських протестів в Запоріжжі, $ 10 000 - на підтримку мережі агентів в СБУ і Міністерстві внутрішніх справ, ще до $: 49 000 - на покупку транспортних засобів.
Том Парфітт зазначає, що план Муратова не втілено в життя, і складно сказати, чи розглядала Москва його як серйозну пропозицію.
Документ був частиною листування, яку перехопили українські хакери в листопаді минулого року. Два попередніх шматка розкрили в 2016 році . Боб Сілі ретельно вивчав їх.
Кремль назвав отриману інформацію сфабрикованою, хоча деякі люди, які надіслали Суркову електронні листи, назвали їх справжніми.
Автор статті припускає, що Кремль все-таки прагнув пропагувати автономію для регіонів України із значним російськомовним населенням, як це було і на Донбасі паралельно з російським військовим вторгненням.

Як відомо, в 2016 році повідомлялося про російському плані "Шатун" , Нібито направленому на дестабілізацію політичної ситуації в Україні з листопада 2016 року по березень 2017 року.
Також мова йшла про дестабілізації на Закарпатті.
У Кремлі заявляли, що Сурков не користується електронною поштою . Але в документах в основному мова йшла про листи з його приймальні.

У Росії порушено справу проти групи хакерів "Шалтай - Балам " , Яких підозрюють у поширенні листування Суркова, яку публікувало українське об'єднання хакерів "Кіберхунта".

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация