Блог-Книги Peremeny.ru

Суламіф Мендельсон. Втеча

Суламіф Мендельсон

«Втеча» це не зовсім текст, а окремий світ, у якому - ще безліч світів. При цьому герметичний на перший погляд світ «Втечі» пов'язаний зі світом об'єктивної реальності безліччю невидимих ​​проводів, за якими дані постійно передаються в обох напрямках, повідомляючи роману особливого роду рухливість, жвавість і дієвість. Суламіф Мендельсон покинув СРСР в 1986 році, коли переконався, що один з героїв його видінь, втілених в романі «Втеча», як дві краплі води схожий на Горбачова. Зараз автор живе на Гаваях, практикує вуду. Критики назвали його російським Марселем Прустом. Дія відбувається в Москві кінця 70-х - початку 80-х років. Початок роману - ТУТ .

************************************************** ***********************

Олег Стукалов. Блюз бродячого пса .

Олег Стукалов-Погодін відомий в першу чергу як автор п'єси «Картковий будиночок», в якій дебютував Андрій Миронов і яка йшла по всій країні, а також як сценарист популярних радянських фільмів «Ходіння по муках» і «Ніколо Паганіні». Писав під псевдонімом «Олег Стукалов», щоб відсторонитися від батька , Який використовував псевдонім «Микола Погодін». «Блюз» було розпочато в кінці 70-х. Жанр автор визначив як «твір», маючи на увазі музичний твір, джазову імпровізацію, за законами якої текст і побудований. Це роман-документ, легко і по-джазовому зафіксував догляд цілого покоління справжньої радянської культури в небуття. Догляд легкий і природний, як дощова осінь ... Почати читання.

************************************************** ***********************

Олег Давидов. зозулині дітки

Олег Давидов відомий в першу чергу як есеїст, аналізує в своїх статтях основоположні тексти великої російської літератури і тексти сучасних авторів (див. книгу «Демон письменництва» ), А також як автор проекту МІСЦЯ СИЛИ . Роман «Зозулині дітки. Сімейна хроніка »був написаний ним у 1988 році, а в середині 90-х був зданий в набір в одному з російських видавництв, але з фінансових причин, що здолав видавництво, так тоді і не вийшов у світ. Оскільки автор був пов'язаний з цим видавництвом договором, за яким не мав права протягом п'яти років ніде публікувати даний текст, про роман було як би забуто. У романі «Зозулині дітки» сама суть перебудовних 80-х відбилася як в дзеркалі. Початок Кукушкіних Діток ви знайдете по цьому посиланню .

************************************************** ***********************

Андрій Коровін. Вітер в оранжереї

«Мова в книзі йде про нелегкі алкогольних буднях мешканців гуртожитку Літературного інституту 80-х років, про молодих літераторів (письменників, поетів і тих, хто такими себе хоче вважати). Дикий угар, перманентна горілка, метафізичне похмілля, безпробудно пошуки творчих осяянь, а також муз, здатних викликати ці осяяння, життя на межі і за межею. Це зовнішня, подієва сторона тексту ». (З передмови Гліба Давидова до роману Андрія Коровіна , Повністю вид роману можна прочитати тут . )
Роман «Вітер в оранжереї» був вперше опублікований в 1999 р в журналі «Волга», номінувався на премію «Русский Букер», був включений в список найпомітнішою прози 1990-х, складений «Независимой газетою».
Початок роману ВІТЕР В оранжереї - ТУТ .

************************************************** ***********************

Олег Давидов. Геній кар'єри. Схеми, які привели Горбачова до влади

Олег Давидов

Книга Олега Давидова «Геній кар'єри. Схеми, які привели Горбачова до влади »це психоаналітичне дослідження долі і кар'єри колишнього генсека і президента. Олег Давидов, спираючись на вузлові моменти біографії Горбачова, розкриває структуру його особистості, попутно показуючи, яким чином ті чи інші особливості цієї особистості вплинули на хід історії нашої країни.

************************************************** ***********************

Валерія Нарбіковой. Роман Крізь

Роман Крізь

«Це мій перший роман, написаний в 20 років в 80-му році. Я хотіла б, щоб цей роман читач проковтнув, як в дитинстві, коли саме так читають книжки - залпом, тому що це - з до в о з ь. Там є все відразу - і про Москву, яку я обожнюю, де пам'ятники ходять, і про Париж, в якому я ще не була, коли писала цей роман; а виявилося, коли опинилася в Парижі, що все це правда - і про моїх коханців, і королів, і герцогів, і пам'ятники там теж ходять, як у Москві, тому що це - з до в о з ь ». Якщо говорити про плоті роману, то, як вважає сам автор - це акварельний техніка, це написано прозорими мазками - це просвічує, це - з до в о з ь. Про роман «Крізь» в проекті Незручна література - ТУТ . ПОЧАТОК РОМАНА - ТУТ .

Також в цій блог-книзі опубліковано фрагмент роману Валерії Нарбиковой «... і подорож». Початок - ТУТ .

************************************************** ***********************

Олег Давидов. Дні сили. Річний коло

Всякий календар - умовність, заснована на безумовному факт: повернення рухомих світил на певні місця в небі відповідає повторенням сезонів на землі. Річний коло - природний цикл руху часу, але одночасно - потік сюжетів. Коловорот днів є сюжет вічного повернення, але і в будь-якій його точці приховані сюжети, які повторюються в кожному новому річному циклі. З кожного дня випурхує своя індивідуальна історія. Це може бути історія людини, яка народилася або померлого в цей день, історія якоїсь події або міф, осмислюється саме цей момент часу. Читаємо.

************************************************** ***********************

Аркадій Колибалов. вітер планети

У 1997 мандрівник Георгій Карпенко організував кругосвітнє плавання на парусній яхті - «Вітер планети». Маршрут починався в Петербурзі, потім - Лісабон, потім - уздовж латинської Америки, до Антарктиди. Яхта повинна була обійти Антарктиду, а далі - плисти вище, до Нової Зеландії, в Австралії, через острова - в Японію. Фотограф Аркадій Колибалов під час плавання вів щоденник і фіксував все, що відбувалося з командою. З цього щоденника складена блог-книга «Вітер Планети» .

************************************************** ***********************

Олександр Головков. Батько російських міст


Дослідження Олександра Головкова «БАТЬКО РОСІЯН МІСТ» - рання історія Новгорода, до його союзу з Києвом, яка дуже бідно і недостовірно відображено в літописах та інших письмових джерелах відповідного часу. Детальніше про книгу - тут . Ця книга - продовження трилогії історичних книг автора «Перші Рюриковичі» , «Ілля Муромець і інші» і «Калинов мост» . У контексті цих трьох робіт книгу «Батько російських міст» можна розглядати як четверту частину тетралогії. Початок книги - ТУТ .

************************************************** ***********************

Денис Мюллер. Десь в Росії

Денис Мюллер

Дилогія Дениса Мюллера «Десь в Росії» присвячена переломним моментам політичному та соціальному житті Росії кінця ХХ століття. Дія першого роману «Звичайна історія незвичайного часу» розгортається в 1989 - 1990 роках в одному з маленьких містечок, яких Радянська влада багато створила в різних частинах СРСР навколо закритих науково-дослідних інститутів. Період Перебудови і гласності. Життя людей стрімко змінюється. Відбуваються вибори до Верховної Ради Української РСР. Співробітники інституту беруть участь в них, висувають кандидата з-поміж себе. У романі показано, що представляла собою в той час передвиборча боротьба, перші спроби політтехнологій.

Друга частина дилогії - роман «В дні президента Єльцина. Замальовки з пам'яті про деякі події недавнього минулого ». У цьому романі розказано про політичні перипетії 1995-1996 рр. Дія розгортається частково в Москві, частково в провінції (в Енськ області, вигаданої автором). Те унікальне час залишило великий слід в історії нашої країни, а також безліч ран в душах тих, хто пережив його. Автор і сам брав участь в тих подіях, так що текст написаний майже що з натури. «Десь у Росії», мабуть, перша спроба художнього осмислення того, як починалася Росія, яку ми придбали в результаті перетворень кінця ХХ століття. Початок другого роману - ТУТ . (Початок першого роману - ТУТ )

************************************************** ***********************

Бенгт Даніелльсон. Гоген в Полінезії

Бенгт Даніелльсон

Поль Гоген був одним з перших і найбільш прославлених стихійних дауншифтерів. Залишаючи Францію, щоб шукати натхнення в екзотичних колоніальних країнах, він був спонукуваний не тільки неусвідомленим поривом, а й банальною відсутністю грошей, положення в суспільстві і визнання своїх талантів. Але в підсумку в своєму пошуку він пішов набагато далі, ніж сам міг очікувати. Почніть читання цієї історії з передмови автора >> .

************************************************** ***********************

Леонід Нетреба. Кокон для Стіни Плачу

Кокон для Стіни Плачу

Середня Азія, глибинна Росія, град Петра, Крайня Північ, Єгипет, Палестина - великі території в складний час. У цих координатах - люди, не завжди усвідомлюють величі і складності, які живуть своє життя. Але настає момент, коли події, набравши критичну масу, розвивають нелюдські прискорення - змінюється масштаб часу, кількість і якість явищ на місяці, добу і навіть хвилини. Долі героїв - плід моральних революцій і відвертих гріхів. У кожного свій "кокон" і своя "Стіна плачу". Повість Леоніда Нетреба "Кокон для Стіни Плачу" - річ, яку більш справедливо назвати малим романом - short novel. ПОЧАТОК БЛОГ-КНИГИ - ТУТ .

************************************************** ***********************

Костянтин Рильов. Філософія Вертикалі + Горизонталі

Філософія Вертикалі + Горизонталі

Система Вертикалі + Горизонталі - ефективний світоглядний інструмент. Вона може бути застосована до будь-яких націй і творам мистецтва. Годиться для аналізу як себе, так і інших. Для цього потрібно відповісти на питання: в якому місці координатної сітки ти знаходишся? І в залежності від цього: вибрати шлях у напрямку до центру - до Точці Перетини. Чудеса починаються там, де «все сходиться». Читати цю збірку есе можна почати звідси .

************************************************** ***********************

Валерій Осинський. Роман Зрадник

Роман Зрадник

Роман Валерія Осинського «Зрадник» це історія сучасна і в той же час вічна. І в прямому, і в переносному сенсах. Одна сюжетна лінія відноситься до нашого часу, інша - нібито як у Булгакова (і це в тексті обігрується) - до часів біблійним. Саме це, можливо, зумовило дивну історію, яка трапилася з романом «Зрадник», в останній момент знятому з публікації в одному з товстих журналів Росії. Детальніше про це - тут Про автора роману - тут . ПОЧАТОК РОМАНА - ТУТ .

************************************************** ***********************

Наталя Рубанова. Роман Сперматозоїди

Роман Сперматозоїди

Головна героїня роману - Сана - зовсім не «залізна леді»; духовна сила, яку вона знаходить ціною неймовірних зусиль і, як не парадоксально, завдяки затяжним внутрішнім кризам, призводить її в кінці кінців до зміни «життєвого сценарію» - сценарію, з якого, як їй здавалося, немає виходу. Незважаючи ні на крах любовних відносин, ні на повну відсутність соціальної захищеності, ні на втрату ілюзій, що стосуються так званого духовного розвитку, вона не тільки не «прогинається під цей світ», але піднімається над собою і трансформує страждання в гармонію. Про роман і психоаналізі в проекті «Незручна Література» - тут .
Про автора роману, Наталі Рубанової - тут .
ПОЧАТОК РОМАНА - ТУТ .

************************************************** ***********************

Павло Терешковец. Джаз на узбіччі

Джаз на узбіччі

Людина народжена не для того, щоб жити в одному місті, облаштовувати свій будинок, збирати на нову машину, шукати відповідних дружину і роботу і планувати кожне своє тілорух на третину століття вперед. Людина - занадто дурне істота, щоб присвячувати себе таким премудростям. А життя його - занадто коротке, щоб бути спланованою. Незакінчений роман Павла Терешківці, фотографа і музиканта з Гомеля. Почати читання.

************************************************** ***********************

Дімамішенін. Не пам'ятаю як називається. (Книга, якої немає)

(Книга, якої немає)

Колекція недописаних історій, або бібліотечна книга без обкладинки і з вирваними сторінками. Всі тексти в цьому збірнику - це недописані в різні роки історії або незакінчена і не оформилася в щось фінальне проза. В принципі, якби не було цих незатребуваних рукописів в запорошених пакетах, я б ніколи і не згадав про те, що писав подібні речі, і як вони називалися.

************************************************** ***********************

Kai. Осколки чарівного дзеркала

Осколки чарівного дзеркала

Казка про дитинство, якого у нас ніколи не було, але яке, можливо, ще буде, коли ми трохи підростемо. Вдумливий читач зрозуміє: її краще зовсім не обмірковувати. Те, що ви знайдете в «Осколки чарівного дзеркала» - не плід уяви автора, а квітка фантазії читача. Поливайте його, починаючи з будь-якого місця.

************************************************** ***********************

Восьминіг (група авторів)

Восьминіг (група авторів)

Восьминіг це родич слимака. Але освоїв реактивне рух: набере води в голову, пустить струменем і пливе. Здатність до такого руху передбачає абсолютно особливий пристрій мозку, особливий тунель реальності, особливе бачення світу. Чи не сухопутне, безхребетні, головоноге. Тому Герберт Уеллс придумав для восьминогів, які вторглися в людську реальність, особливі способи пересування, полювання та харчування: кров людини піпеткою переноситься в голову молюска. Однак сам принцип роботи мізків восьминога фантаст зрозуміти не зумів. Або не захотів відкрити осьміножьі секрети.

************************************************** ***********************

Гліб Давидов і mo. Radiotravel

Radiotravel

Подорожі, жанрові фотографії, зроблені в процесі цих подорожей, і подорожній щоденник в формі радіо-блга (Інтернет-мовлення). Фото-аудіо-проект Гліба Давидова і mo. Росія-Індія-Непал-Ладакх-Андаманські острови-В'єтнам-Таїланд-Китай-Росія. Оригінальний адресу цієї Блог-книги - www.peremeny.ru/books/radiotravel, коротку адресу - radiotravel.ru - більше не працює.

************************************************** ***********************

Василь Соловйов-Спаський. список кораблів

список кораблів

"Список кораблів" - це книга, яка завжди пишеться на одному з кораблів, а його часто базікає з боку в бік. В цьому і сила і слабкість книги. За ідеєю, книга буде закінчена, коли хоча б один з кораблів піде на дно. По-іншому вона не може бути закінчена. Василь Соловйов-Спаський (син відомого шахіста) найбільше відомий в Росії як музичний журналіст. Він автор книги «Вершники без голови, або рок-н-рольний бенд» ( «Скіфія», 2003) - одного з перших вдалих дослідів великий професійний рок-журналістики російською мовою.

************************************************** ***********************

Олександр Головков. перші Рюриковичі

перші Рюриковичі

Поточна політика останнім часом стала нестерпно нудною. Тому Олександр Головков та взявся застосовувати прийоми сучасного політологічного аналізу до справ давно минулих днів, до часу створення Руської держави. І виявив таким чином багато зовсім пов'язувалася з тим, що можна прочитати в більшості історичних праць, в шкільних підручниках і популярних виданнях. Результати своїх досліджень він публікує на сторінках блог-книги "Перші Рюриковичі".

Олександр Головков. Калинів Міст

************************************************** ***********************

Олександр Головков. Ілля Муромець та інші

Олександр Головков

Ілля Муромець - найвідоміший богатир Київської Русі, уособлення нездоланної сили російського народу. Він - головний герой билинного епосу. Але до сих пір невідомо точно, ким він був. Його ім'я не зустрічається ні в одному літописному тексті, ні в одному з офіційних документів того часу, коли він жив і здійснював свої подвиги. У своїй новій блог-книзі Олександр Головков, аналізуючи билини про Іллю Муромця, реконструює біографію реального людини - Іллі з Мурома, який жив на Русі в XI-XII ст. початок тут .

************************************************** ***********************


За версією автора «Повісті временних літ», історія Російської держави починається з вокняжения Рюрика в 862 році. Однак це твердження переважується повідомленнями, що вказують, що держава з назвою Русь існувало і за часів, що не охоплюються літописної хронологією - в першій половині IX століття. А якісь політичні сюжети, з ним пов'язані, мали місце ще раніше, в кінці VIII століття від Різдва Христового. В окремих фрагментах давньоруської епіки проглядається пам'ять про жорстоку битву, в якій наші далекі предки колись здолали грізного ворога і відстояли своє право на самобутнє існування. Сталося це, імовірно, в 789-790 рр. З тієї перемоги все і починалося - і сила, і слава, і державне могутність Руської землі. Про це - дослідження Олександра Головкова «Калинов мост». Автор знаком читачеві «Змін» по історичним книгам «Перші Рюриковичі» і «Ілля Муромець і інші». У контексті цих двох робіт «Калинов мост» можна розглядати як третю частину трилогії. Початок КАЛИНОВА МОСТУ - ТУТ .

************************************************** ***********************

Мультіавторская блог-книга. Regio Dei

Про містичному досвіді (зокрема) і про будову Всесвіту взагалі. Точніше про тих аспектах цього пристрою, які поки що ще залишаються до кінця не вивченими. А саме: про чотиривимірному, про парадокси часу в певних зонах, про механізм управління деякими феноменами давньої йоги, про те, що називають "тонкими" або "невидимими" світами і т.п. Назва «Regio Dei» в такому контексті перекладається як «Область божественного», при цьому під «божественним» мається на увазі те, що не цілком явлено і не цілком піддається сприйняттю фізичними органами почуттів людини, але все ж в деякому сенсі піддається ...

************************************************** ***********************

Павло Рибкін. Людина з мильницею. Подорожі за нудьгою, смутком, мотлохом і нісенітницею.

Павло Рибкін

Подорожі не тільки відводять нас від буденності і нудьги повсякденного життя. Головне - вони нам цю нудьгу і буденність, самотність і смуток, мотлох та нісенітницю повертають. Причому в явно перетвореному вигляді. У тому вигляді, в якому їх більше нема чого соромитися.

Для цього потрібно відповісти на питання: в якому місці координатної сітки ти знаходишся?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация