Чому так важливо отримати благословення священика і в чому сила благодаті

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

18 жовтня 2014 року, 7:00 Переглядів:

Головне - приймати з вірою і смиренням ..

Якось один швейцарець провів день у Чорнобилі. Його цікавило, що їдять тут жителі. "В основному зі своїх городів", - повідомив місцевий батюшка. "Але воно ж радіоактивне!" "Ми благословляємо їжу перед тим, як їсти. Поки всі живі-здорові, слава Богу!" - відповів батюшка і подарував швейцарцю баночку меду "на славу Божу". Іноземець приїхав додому і здав чорнобильський мед на експертизу. У лабораторії з'ясували, що у меду унікальні цілющі показники, і стали питати: "Ви де такий чудовий мед взяли? Ми теж хочемо!" Той був в шоці, зізнався - з Чорнобиля і батюшки благословили їсти на славу Божу!

У ЧОМУ СИЛА. У чому ж сила благословення, яка навіть радіоактивні продукти перетворює в цілющий мед, ми дізналися у намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла. "Благословення - це чудо Боже, - пояснює владика Павло. - Те засіб, яким Господь збагачує людину:" Без Мене не можете творити нічого ". Якщо людина робить щось без благословення Божого, то його справа не проживе довго. Просячи благословення, людина передає те, про що просить, в руки Божі, а ці руки - найнадійніші руки на світі! Це та благодатна сила, яка немічного лікує, а меншало заповнює. Благодать особливо сильно відчувається в ситуаціях між життям і смертю. якось я летів літаком - раптом бортпровідники начина ють метушитися, а через мить над кожним з нас вивалилися повітряні маски, діти стали кричати, дорослі обурюватися. Кожен розумів - прийшла біда. Літак втрачав висоту. Я теж злякався, внутрішньо весь немов скам'янів. Що робити? Я став молитися: "Господи, якщо така воля Твоя, щоб ми загинули - дякую, але якщо є Ти - помилуй нас! "Став читати Богородичне правило, молитви - всім Преподобним Батькам Печерським, святителю Миколаю - все, що знав напам'ять. Восени хресним знаменням всіх в салоні. І що ви думаєте ? через хвилину літак став знову набирати висоту! ми благополучно приземлилися в Борисполі. Це був один із прикладів, коли Господь показує, щоб ми не сподівалися на сучасне обладнання, а уповали тільки на Нього, завжди і всюди.

БЕЗ БЛАГОСЛОВЕННЯ. Благословення священика дається на все: коли ми вступаємо в шлюб, хрестимо дитини, купуємо новий будинок, їдемо в поїздку. Якщо вас не встигли благословити, варто добре подумати, може не потрібно цього робити? Ми в монастирі опікуємося мам наших ченців. І ось одна з мам вирішила з'їздити в паломницьку поїздку, попросила благословити. Я сказав - прийдіть до мене о 11:00 (о 13:00 автобус вирушав). Але у мене було багато людей, я не встиг її прийняти. І вона вирішила без благословення не їхати. Я, коли її побачив, вибачився і сказав: "Ой, матінко, і добре, що не поїхала!" Забув про це. А о 16:00 ми дізнаємося, що під Києвом розбився той автобус, 9 людей загинули ...

ДОБРО ДЛЯ ВОРОГІВ. Благословення може бути не тільки від священика - від будь-якої людини: від батьків, від наставника. "Головне - не забувати про серце наше, і про те, як ми благословляємо, - каже владика Павло. - Якщо навіть ви злі - вмійте благі діяння давати." Благословляйте тих, хто ворогів ваших ", йдеться в Писанні. Просіть у Бога про прегражденіе зла тих людей, які лагодять зло один одному. Кожен день просите про це. Якщо не допомагає - зробіть Богу 100 поклонів і все пройде. може, це твоя душа заражена гріхом, і може це тобі потрібно помститися, і ти дав привід. Якщо ти призначений для чогось - роби, але з чистою совістю. гроші проходять, а душа, забруднили, залишається, вона вічна. Є анекдот: вирішили побудувати від пекла до раю міст, через півроку здача. Приходить день здачі - з пекла півдороги збудовані, а з боку Рая тиша. Всі моляться, псалми співають, радіють. Питають у Бога: "Ну, де ж ваш міст, ми ж домовлялися?" Господь відповідає: "Ви знаєте, обійшов весь Рай, але будівельників не знайшов". Не треба думати, що Господь справедливий. Якби він так ходити з нами по справедливості, нас би давно вже не було б. Бог же надходить по своїй любові і милосердя - по благодаті, яка дається через благословення. Єфрем Сирин сказав: "Не називай Бога справедливим, якби Він був справедливий, ти б уже горів в пеклі". Якби Господь розсердився на нас, навіть Адама б не було. Він просто стер би в порошок і розсипав би по Раю ".

ЯК ПРАВИЛЬНО ОТРИМАТИ

Коли священик осіняє вас хресним знаменням - це називається благословенням. Благословляючи нас, священик складає пальці так, що вони зображують літери ІС ХС. Тобто через священика нас благословляє Сам Господь наш Ісус Христос. Тому благословення потрібно приймати з благоговінням, йдеться в Законі Божому.

Якщо в храмі під час служби ми чуємо

"Мир усім!" - це вважається загальним благословенням. У відповідь потрібно поклонитися, можна без хреста. А щоб отримати окремо для себе благословення від єпископа або священика, потрібно складати руки хрестом: праву на ліву, долонями вгору. Отримавши благословення, потрібно прикластися (поцілувати) руку, яка нас благословила - в знак того, що ми цілуємо як би невидиму руку Христа Спасителя, що діє через священнослужителів.

Притчі про таланти: ЯК ПРИМЕНИТЬ У МОЄМУ ЖИТТІ

Боже благословення і то, як його може використовувати людина, добре показано в притчі Ісуса Христа "Про таланти". Вирушаючи в чужу країну, якась людина доручив своїм рабам свій маєток. Одному дав п'ять талантів, а другому два, а третьому один талант (це грошова одиниця тих часів). Кожному - по його силі. Взяв п'ять талантів, орудував ними, і придбав ще п'ять талантів. Що взяв два таланти придбав на них інші два. А той, що одного взяв не захотів працювати і закопав грошики в землю. Повернувся господар і зажадав звіту. Взяв п'ять талантів, сказав: "Пане! П'ять талантів ти дав мені, ось других пять я придбав на них". І відказав той йому: "Гаразд, рабе добрий і вірний раб! У малому ти був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого". Підійшов отримав два таланти, і сказав: "Пане! Два таланти мені передав ти, ось іще два я придбав на них". І відказав той йому: "Гаразд, рабе добрий і вірний раб! У малому ти був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого". Підійшов, що одного таланта і сказав: "Пане, я знав тебе, що ти людина жорстока, жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав ось, я, злякавшись цього, пішов і таланта твого сховав у землі. Ось тобі твоє ". Пан же сказав йому: "Лукавий і ледачий раб! Твоїми устами буду судити тебе, який знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав тому і повинен був ти віддати гроші мої грошомінам, і я, повернувшись, я взяв би з прибутком. Отже, візьміть у нього талант і дайте тому, хто десять талантів. Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, а хто ж не має, заберуть і те, що має. а раба непотрібного в темряву кромішню; там буде плач і скрегіт зубів " . Сказавши притчу, Ісус проголосив: "Хто має вуха слухати, нехай слухає!"

ПЛАНИ. Не завжди ми усвідомлюємо, що отримали благословення. "Мої думки - не ваші думки, ні ваші шляхи - шляхи Мої" - говорить Господь. "Але, як небо вище за землю, так шляхи Мої вище шляхів ваших, і думки Мої за ваші думки", - говорить пророк Ісая. Божі думки мало подібні нашим. У монастирях люблять говорити: "У Бога на вас інші плани". Ми думаємо: "зцілити б тіло", а Він думає: "Рятуй душу!" Ми ховаємося від болю, а Бог використовує біль, щоб ваше серце наповнилося миром. Ми радіємо своїм досягненням, а Він радіє сповідання наших падінь. Ми захоплюємося дівчиною з реклами, а Він вказує на розп'ятого із запеченою кров'ю на губах і примовляє: "Будь як Христос". Наші думки не подібні Його думкам. І наші шляхи не подібні Його шляхах. У Нього Своя проекція буття і Своє благословення, яке починається з молитви: "Отче наш, Сущий на Небесах ..."

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Чому так важливо отримати благословення священика і в чому сила благодаті". інші Недільна школа дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Анастасія Білоусова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У лабораторії з'ясували, що у меду унікальні цілющі показники, і стали питати: "Ви де такий чудовий мед взяли?
Що робити?
І що ви думаєте ?
Якщо вас не встигли благословити, варто добре подумати, може не потрібно цього робити?
Питають у Бога: "Ну, де ж ваш міст, ми ж домовлялися?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация