Новини - газета "Дніпрова Зірка"

Цей напій, вже не перше століття шалено популярний в світі, а кількість його смаків і способів вживання обчислюється тисячами Цей напій, вже не перше століття шалено популярний в світі, а кількість його смаків і способів вживання обчислюється тисячами. Так-так, мова йде про каву. Для того, щоб до кінця насолодитися його смаком і ароматом, вам слід купити кави в зернах.

Цей напій, вже не перше століття шалено популярний в світі, а кількість його смаків і способів вживання обчислюється тисячами. Так-так, мова йде про каву. Для того, щоб до кінця насолодитися його смаком і ароматом, вам слід купити кави в зернах тому, що тільки в такому вигляді він може довгий час зберігати притаманні йому властивості. Є тільки одна обставина не на його користь - часу на приготування із зерен йде більше, ніж на приготування розчинної. Хоча справжніх гурманів ця дрібниця не лякає і вони незмінно набувають кави в зернах.

Стати подібним цінителем можете і ви. Досить тільки відвідати інтернет-магазин «Папірус», в якому, крім товарів офісного призначення, ви знайдете і зернова кава, а також безліч солодощів до нього. На сайт «Папірусу» вас приведуть пошукові запити « інтернет магазин кави київ »Або« купити кави Київ ». Ще одним запитом-помічником може бути «кава в зернах київ». Наш магазин здійснює кур'єрську доставку товарів не тільки в межах Києва, а й за його області. І звичайно, по Україні, використовуючи популярні поштові служби.

Давайте познайомимося з видами кавових дерев. Лідер серед них - арабіка, що отримала свою звучну назву від аравійського півострова, з якого і пішло його поширення. Сама арабіка буває різних видів, в залежності від території зростання рослини. Це досить вибаглива культура, що віддає перевагу високогірні райони з багатим вологою тропічним кліматом і насиченою мікроелементами грунтом. Саме в таких районах і збираються, а потім сортуються за розмірами, ягоди арабського сорти. Після чого їх чекає кілька етапів обробки, щоб в результаті залишилися тільки самі зелені зерна. Звичний нам, коричневий колір їм додасть подальша обсмажування, яка є найважливішим етапом, здатним вплинути на кінцевий результат. Обжарка може мати різну ступінь інтенсивності, від легкої, при якій залишаються зелені вкраплення, до глибокої, званої італійської. Від неї і буде залежати який смак і аромат придбає кава, зварена з таких зерен. І нарешті, кава в зернах або перемелюють, або залишають як є.

Друге місце за поширеністю займає вид під назвою «робуста», дерева якого відрізняються меншою примхливістю і швидшим зростанням, що істотно знижує вартість кінцевого продукту. А оскільки аромат і смак такого кави досить невиразний, він не претендує на звання вишуканого напою. Чому ж він так затребуваний? Все тому, що його змішують з чистою арабікою, якій, яка містить більше кофеїну робуста, надає додаткової міцності. Завдяки їй же знижується і ціна. А взагалі, в чистому вигляді робусту не вживають.

За підрахунками вчених, аромат кави містить в собі більше 220 компонентів. Його аромат залежить не тільки від сорту, а й від місцевості зростання, способу обробки, умов подальшого зберігання і багато чого іншого. А смак залежить від величезної кількості методів його приготування. Саме тому кава може бути дивно різним.

Чому ж він так затребуваний?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация