Новини Одеси - "Брав попутників і грабував": на Одещині затримали розбійника з "великої дороги"

Раніше чоловік був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів / Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, в Бєляєвське відділення поліції надійшла заява від двох іноземців, які приїхали в Україну на відпочинок, про те, що в селі Велика Балка вони стали жертвами грабіжника.

Зокрема, 29-річна жінка і 22-річний чоловік розповіли, що під час подорожі автостопом з Одеси до Умані зловмисник на автомобілі Honda Accord запропонував їх підвезти. Потім відкрито заволодів двома їх рюкзаками, мобільним телефоном, планшетом, двома ліхтарями, туристичним посудом і одягом.

Через кілька днів в поліцію надійшло аналогічну заяву від 25-річного одесита. Встановлено, що потерпілий разом зі знайомою рухалися автостопом в Ужгород. Водій цього ж автомобіля зголосився з підвезти. На автодорозі «Київ-Одеса», біля повороту на село Нерубайське, водій з'їхав з дороги в лісосмугу, зупинив автомобіль, дістав з кишені пістолет і, погрожуючи їм, наказав постраждалим залишити речі і вийти з автомобіля. Після цього злочинець з місця пригоди зник.

Читайте також В Одеській області розслідують заяву про зґвалтування дитини лікарем в дитячому таборі

«В ході нападу зловмисник заволодів коштами потерпілих, їх особистими речами, наметом, двома спальними мішками, двома портативними зарядні пристрої та двома мобільними телефонами Meizu», - розповіли у відділі.

На наступний день в Бєляєвське відділення поліції звернувся 21-річний житель міста Біла Церква. Він повідомив, що в полі біля села Котовка невідомий, який підвозив його на автомобілі, погрожуючи застосуванням зброї, відібрав у нього гроші і дві сумки з одягом.

«За кілька годин до цього в відділення поліції зателефонував ще один громадянин і повідомив, що в селі Велика Балка він теж став жертвою грабіжника, який пересувався на автомобілі чорного кольору. Під загрозою застосування пістолета зловмисник відібрав у нього мобільний телефон, документи та одяг », - мілини в главку.

За всіма цими фактами були розпочаті провадження у ст. 186 (грабіж) та 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські отримали інформацію про можливу причетність до вказаних кримінальних злочинів 33-річного жителя села Холодна Балка Біляївського району.

Читайте також Військова прокуратура направила до суду справу про тортури чорноморськими поліцейськими

Як з'ясувалося, раніше чоловік був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів. Автомобіль, яким він керував, належить його співмешканці.

За місцем проживання зловмисника проведено санкціонований обшук, в результаті якого було виявлено та вилучено речові докази.

Зараз чоловік поміщений в Одеський ізолятор тимчасового утримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация