Новини Одеси - В Одеській області збільшили кількість блокпостів, посилених бронетехнікою - поліція

Після введення воєнного стану на території області працює 31 блокпост, при цьому для безперешкодного пересування не обов'язково мати при собі паспорт. Після введення воєнного стану на території області працює 31 блокпост, при цьому для безперешкодного пересування не обов'язково мати при собі паспорт

Блокпости на під'їздах до Одеси посилили бронетехнікою / Фокус

При в'їзді в Одесу і на автошляхах Одеської області в зв'язку з введенням воєнного стану збільшено кількість блокпостів, ряд блокпостів посилений бронетехнікою.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, зараз на території області працює 31 блокпост, з яких 7 стаціонарних та 24 мобільних, вони розміщені на дорогах державного значення та на під'їздах до обласного центру.

Читайте також На Харківщині близько 1,3 тисяч поліцейських щодобового стежать за порядком

"Мета постів, з яких деякі посилені бронетехнікою, - попередження правопорушень. В залежності від важливості стратегічного об'єкта, на блокпосту в обов'язковому порядку знаходяться співробітники поліції, Національної гвардії, і, при необхідності, - вибухотехніки, кінологи, військовослужбовці Збройних сил України і бронетехніка" , - сказано в повідомленні.

Як повідомили в главку, правоохоронці перевіряють транспортні засоби на предмет виявлення можливих правопорушень і перевезення заборонених предметів, таких як зброя, вибухівка тощо.

За словами начальника регіонального главку Дмитра Головіна, вільне переміщення автомобілів, їх виїзд і в'їзд в населені пункти не обмежується.

"Широко стоп-контролю немає. Зупиняють підозрілі автомобілі, можлива зупинка транспортних засобів з іноземною реєстрацією, тих, які за зовнішніми ознаками схожі на розшукувані і, звичайно, якщо водій порушує правила дорожнього руху", - сказав він.

Також Головін зазначив, що для безперешкодного пересування по території області не обов'язково мати при собі паспорт. У разі його відсутності і при необхідності документи будуть перевірятися в режимі онлайн за допомогою електронних баз даних Нацполіціі.

Підкреслюється, що додаткові заходи прийняті з метою своєчасного реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці і ефективного забезпечення безпеки громадян.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 28 листопада набрав чинності закон про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 діб на територіях 10 областей, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Воєнний стан введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії до 26 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация