Рецензія до фільму "Вероніка вирішує померти" (2009).

Рано чи пізно, доля зробить подарунок.
У кожної людини є мрії. Але в більшості своїй, ми, за всією цією метушнею, прагненням мати більше грошей, зовсім забуваємо про них. Світ наш перетворюється в коло нудних буднів. Робота-дім-робота-дім ... І так кожен день.
Стук коліс електрички, вид Нью-Йорка з її вікон. Люди, втомлені і сірі люди. Музика змушує дихати не рівно. Дрібні деталі: втомлена після роботи, дівчина, Чоловік, потирають свої окуляри. Це і створює атмосферу занепаду, і морального неудовольтворенія життям. Здавалося, немає виходу з кола печалі. Так і починаються перші хвилини фільму, запалого мені в душу.
Головна героїня фільму, Вероніка Деклава. Вона красива, молода, має добре оплачувану роботу, люблячих батьків. Але, що ж не влаштовує її? Запитаєте ви. Їй ненависний світ, такий однаковий, вся ця нудна, безрадісна життя, де люди-зомбі, самі ж замкнули себе в чотири стіни, забувши що у них коли-небудь були мрії. Все перетворилося на нескінченний день, без радості, що була в дитинстві.
Втомлені очі Сари Мішель Геллар, якнайкраще відображають душевний стан героїні. Чесно кажучи, для мене було не звичним бачити її такою ролі. Але актриса чудово впоралася, з усіма складнощами і зробила Вероніку такий який ми бачимо у фільмі.
Вероніка розповідає свою правду життя, і її неможливо заперечити. Зрозумівши всю свою безглуздість в життя, вона вирішує померти. Сцена самогубства, змушує голову кружляє, музика, прекрасна робота оператора і акторська майстерність, дозволяють пережити весь жах смерті. Але Вероніка вижила, хтось прийшов їй на допомогу. Прокинулася вона вже в лікарні душевно хворих, "Виллет". Там їй повідомляють що жити залишилося отсіли два тижні.
Що відбувається з Веронікою в ці останні дні? Скажу тільки одне: дощ, шалена гра на піаніно, погляд, вдих-видих, і ось він, сенс життя - ЛЮБОВ!
Даний фільм виявився для мене ковтком свіжого повітря, надії на те що все буде. Рано чи пізно, доля зробить подарунок.

Автор: phoenixxx (Всього рецензій: 1 , Середня оцінка: 7.63)