Новини України - Порошенко: Військовий інститут телекомунікацій заслужив ім'я Героїв Крут - 112 Україна

У присутності всього офіцерського та особового складу інституту президент підписав відповідний указ У присутності всього офіцерського та особового складу інституту президент підписав відповідний указ   Адміністрація Президента України   Президент України Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації ім'я Героїв Крут

Адміністрація Президента України

Президент України Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації ім'я Героїв Крут. Про це глава держави повідомив під час свого виступу з нагоди 100-річчя бою під Крутами, передає " 112 Україна ".

"Не тільки з історичних міркувань я прийняв рішення присвоїти Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування - імені Героїв Крут. За роки незалежності України в інституті підготовлено більше 5 тис. Висококласних фахівців для Збройних Сил України та інших військових формувань", - повідомив президент.

У присутності всього офіцерського та особового складу інституту президент підписав відповідний указ.

Також Петро Порошенко зазначив, що 25 вихованців (інституту, - ред.) Нагороджені орденами і медалями.

" Генерал-майор Максим Шаповал , На жаль, посмертно відзначений зіркою Героя. 15 офіцерів - випускників і викладачів вашого військового закладу - загинули на фронті. Я пропоную вшанувати їх пам'ять, пам'ять загиблих у війні з російським агресором, хвилиною мовчання ", - сказав президент.

Нагадаємо, 29 січня 1918 року на залізничній станції "Крути", в 130 км на північний схід від Києва, відбувся бій між 400-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 воїнів. Бій тривав п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляні 28 юнаків. Ціною свого життя вони зупинили наступ ворога на два дні.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация