Read or download Створення Всесвіту

  1. Розширення Всесвіту І Відкриття Великого Вибуху
  2. Гіпотеза «Стану Постійність»
  3. Тріумф Великого Вибуху
  4. Хто Створив Всесвіт З Нічого
  5. Заперечення Проти Створення, І В Чим Їх Слабке Місце?
  6. знаки Корану

У своєму основному виді теорія Великого Вибуху передбачає, що всі частини Всесвіту почали розширюватися одночасно. Але як вони змогли зробити початок цього розширення синхронним? Хто дав команду? Андре Лінде, професор космології 2

Сто років тому питання про створення Всесвіту, як правило, не розглядалося астрономами. Причиною цього було загальноприйняте положення про вічність Всесвіту. У своїх дослідженнях вчені виходили з того, що Всесвіт являє собою нагромадження матерії і вона не має початку, тобто не існувало моменту її виникнення.

Думка про «вічності» Всесвіту відповідає європейським уявленням того часу, що беруть свій початок у філософії матеріалізму. Виникла в стародавній Греції, ця філософія стверджувала, що Всесвіт складається з матерії і що вона існувала і буде існувати вічно. У різних формах ця філософія продовжувала жити в Стародавньому Римі. Однак в період занепаду Римської імперії і в середні віки під впливом Католицької церкви і християнської філософії матеріалізм занепадає. І тільки в епоху Відродження матеріалізм знову завойовує свої позиції серед європейських вчених і дослідників природи, головним чином внаслідок їх прихильності давньогрецької філософії.

У своєму основному виді теорія Великого Вибуху передбачає, що всі частини Всесвіту почали розширюватися одночасно

Alman felsefeci Immanuel Kant "sonsuz evren" iddiasını Yeni Çağ'da ilk kez gündeme getiren kişiydi. Ancak bilimsel bulgular Kant'ın bu iddiasını geçersiz kıldı.

чином внаслідок їх прихильності давньогрецької філософії.

У період Просвітництва Іммануїл Кант захистив і знову затвердив матеріалізм в Європі. Він заявив, що Всесвіт існував вічно і що будь-яку теорію, яка підтримує це твердження, якою б неймовірною вона не здавалася, слід розглядати як можливу.

Послідовники Канта, розвиваючи його матеріалістичну концепцію, продовжували відстоювати думку про вічність Всесвіту. До початку XIX століття положення про те, що Всесвіт не має початку (тобто не було такого моменту, коли вона була створена), стало загальновизнаним. Ці ідеї були запозичені і XX століттям з робіт таких діалектичних матеріалістів, як Карл Маркс і Фрідріх Енгельс.

Поняття «вічності» Всесвіту є основою атеїзму. Неважко побачити, чому це так. Визнати, що Всесвіт не мала початку, означає визнати, що вона була створена. Отже, існував Творець, Творець, тобто Бог. Набагато зручніше і безпечніше обійти це питання, висунувши ідею про вічність Всесвіту, незважаючи на те, що для цього немає ні найменшого наукового обгрунтування. Георг Політцер, палкий шанувальник матеріалізму, в своїх книгах, опублікованих на початку ХХ століття, відстоював ці ідеї. Беззастережно визнаючи істинність моделі «вічної» Всесвіту, він відкидає ідею створення світу. У своїй книзі «Фундаментальні основи філософії» він писав:

«Всесвіт не була створена; якби це було так, то її повинен був створити Бог миттєво і з нічого. Визнати створення - означало б визнати, перш за все, що був момент, коли Всесвіт не існувала, і що щось виникло з нічого. Але це те, з чим наука ніколи не погодиться » 3 .

Політцер вважав, що наука буде на його стороні в захисті положення про вічного Всесвіту. Насправді науці належало довести, що Всесвіт мав початок. Отже, як стверджував сам Політцер, якщо був акт створення, значить, повинен був бути і Творець.

Розширення Всесвіту І Відкриття Великого Вибуху

Edwin Hubble

1920-ті роки були дуже важливими для розвитку сучасної астрономії. У 1922 році російський фізик Олександр Фрідман зробив розрахунки, які свідчать про те, що структура Всесвіту не постійна, і досить найменшого поштовху, щоб в повній відповідності з теорією відносності А. Ейнштейна структура почала розширюватися або стискатися.

Бельгійський астроном Джордж Леметр першим визнав значення роботи Фрідмана. На підставі його розрахунків він прийшов до висновку, що Всесвіт мав початок, а розширення було викликано чимось, що зіграло роль пускового механізму. Він також відзначав, що, вимірявши рівень радіації, можна визначити наслідки цього явища.

Він також відзначав, що, вимірявши рівень радіації, можна визначити наслідки цього явища

Edwin Hubble, dev teleskobuyla yaptığı gözlemlerde evrenin genişlediğini fark etti. Hubble böylece "sonsuz evren" efsanesini yıkacak Big Bang teorisinin de ilk delilini bulmuş oluyordu.

Теоретичні роздуми цих двох учених не залучили великої уваги і, можливо, залишилися б непоміченими, якби не нові спостереження астрономів, вразили науковий світ в 1929 році. У той рік американський астроном Едвін Хаббл з Каліфорнійської обсерваторії Маунт Вілсон зробив одне з найважливіших відкриттів в історії астрономії. Спостерігаючи в свій величезний телескоп за деякими зірками, він зауважив, що їх світло зміщується в бік червоної частини видимого спектру, і, що особливо важливо, зміщення було безпосередньо пов'язане з відстанню зірок від Землі. Відкриття Хаббла потрясло саму основу, на якій лежала досі визнається всіма модель Всесвіту.

Відповідно до відомими законами фізики спектри світлових променів, що йдуть у напрямку до пункту спостереження, фарбуються в фіолетовий колір, а від пункту спостереження - в червоний (точно так само, як затихає звук паровозного гудка удаляющегося поїзда). Спостереження Хаббла показали, що згідно з цим законом небесні тіла рухаються в напрямку від нас. Незабаром він зробив ще одне відкриття: зірки віддаляються не тільки від Землі, але і друг від друга. Ці спостереження дозволили прийти до єдино можливого висновку - Всесвіт постійно «розширюється».

У своїй обсерваторії Хаббл отримав підтвердження гіпотезі Леметра, а Альберт Ейнштейн, один з найвидатніших умів нашого століття, визнав це майже на п'ятнадцять років раніше. У 1915 році Ейнштейн прийшов до висновку, що Всесвіт не може бути постійною. Про це свідчили розрахунки, зроблені на основі щойно створеної ним теорії відносності. Вчений був вражений своїми відкриттями, адже астрономи запевняли його, що Всесвіт статична. Він додає до своїх рівнянь «космічну постійну», щоб, за його висловом, «зробити відповідь правильним», оскільки його рівняння було неможливо застосувати до моделі постійної Всесвіту. Через багато років Ейнштейну довелося визнати, що космічна постійна була найбільшою помилкою його наукової діяльності.

Відкриття Хаббла про розширення Всесвіту привело до виникнення іншої моделі, яка вимагала серйозного вивчення. Якщо Всесвіт збільшується з плином часу, то повернення назад в часі означало б, що вона буде зменшуватися, і, якщо повернутися назад досить далеко, Всесвіт зменшиться до такої міри, що зосередиться в єдиній точці. З цієї моделі можна було зробити наступний висновок: в певний момент вся матерія і енергія Всесвіту були укладені в одній точці, яка внаслідок величезної гравітаційної сили мала нульовий обсяг. Наша Всесвіт виник в результаті вибуху цієї точки. Вибух отримав назву Великого Вибуху, і його існування неодноразово підтверджувалося даними астрономічних спостережень.

Слід зазначити ще один дуже важливий момент, на який вказував Великий Вибух. Сказати, що щось має нульовий обсяг - все одно що сказати, що це щось є «ніщо». Вся Всесвіт, таким чином, була створена з нічого. Отже, вона мала початок, а не існувала, як стверджують матеріалісти, вічно.

Гіпотеза «Стану Постійність»

Підкріплена чіткими доказами, теорія Великого Вибуху швидко завоювала визнання в науковому світі. Однак астрономи, які стояли на позиціях матеріалізму і відстоювали ідею про вічність Всесвіту, виступили проти цієї теорії. Англійський астроном Артур Еддінгтон пояснює, чому так сталося. Він пише: «З точки зору філософії думка про раптове виникнення існуючого порядку в природі абсолютно неприйнятна для мене» 4 .

Астроном Фрез Хойл також виступав проти теорії Великого Вибуху. В середині ХХ століття він висунув нову модель, яку назвав «станом сталості». Ця модель була розвитком поширеного в XIX столітті положення про нескінченність Всесвіту. Визнаючи незаперечність даних, що свідчать про розширення Всесвіту, він припустив, що вона нескінченна як у часі, так і в просторі. Відповідно до його моделі, в міру розширення Всесвіту з'являлася сама по собі нова матерія в тій кількості, в якому було необхідно, щоб підтримувати Всесвіт в стані сталості. Висунута з метою захистити матеріалістичну догму про нескінченність Всесвіту, ця модель вступала в протиріччя з теорією Великого Вибуху, яка стверджувала існування початку Всесвіту. Послідовники Хойла довгий час залишалися затятими противниками Великого Вибуху. Однак наука працювала проти них.

Тріумф Великого Вибуху

Ünlü astronom Sir Arthur Eddington, "evrenin birdenbire başladığı düşüncesi felsefi olarak itici" sözüyle, materyalistlerin Big Bang'den duydukları rahatsızlığı ifade ediyordu.

У 1948 році Джордж Гамов пішов далі Леметра в своїх розрахунках і висунув нову ідею щодо Великого Вибуху. Він стверджував, що якщо Всесвіт виник в результаті якогось катаклізму, то після нього має залишитися певну кількість радіації. Цю радіацію можна виявити, і, більш того, вона повинна бути однорідною по всьому Всесвіті.

Протягом наступних двох десятиліть були зроблені спостереження, що підтверджують гіпотезу Гамова. У 1965 році дослідники Арно Пенціас і Роберт Вільсон випадково виявили доти невідому форму радіації. Ця радіація отримала назву «космічної фонової радіації». Вона не була схожа ні на яку іншу радіацію у Всесвіті внаслідок її незвичайною однорідності. Вона не локализовалась в якомусь певному місці і не мала якогось певного джерела. Навпаки, вона була розподілена в рівній мірі всюди. Було висловлено припущення, що ця радіація є відлунням Великого Вибуху, що виник в перші миті катаклізму. Гамов мав рацію в своїх припущеннях, оскільки рівень радіації був майже такий, яким його передбачали вчені. За це відкриття Пенціас і Вільсон отримали Нобелівську премію.

У 1989 році Джордж Смут і його команда з НАСА запустили супутник, який називався «дослідник космічного фонового випромінювання» (СОВЕ). Чутливим приладів на його борту знадобилося всього лише вісім хвилин, щоб виявити і підтвердити рівні радіації, про які повідомляли Пенціас і Вільсон. Ці дані переконливо продемонстрували існування розпеченій щільною форми, що збереглася з моменту вибуху, в результаті якого з'явилася наш Всесвіт. Більшість вчених визнали, що супутнику вдалося зафіксувати те, що залишилося після Великого Вибуху.

Penzias ve Wilson'ın keşfettiği Kozmik Fon Radyasyonu, Big Bang'in kesin bir delili olarak bilim tarihine geçti.

Нові дані на користь Великого Вибуху були вже на підході. Частина з них була пов'язана з відносною кількістю водню і гелію у Всесвіті.

Спостереження показували, що загальна кількість цих двох елементів у Всесвіті збігалося з теоретичними розрахунками щодо того, скільки їх повинно було зберегтися після Великого Вибуху. Це стало ще одним ударом в серце моделі стану сталості, оскільки, якщо Всесвіт існував вічно і ніколи не мала початку, то весь її водень повинен був перетворитися на гелій.

З усіма цими даними теорія Великого Вибуху отримала майже повне визнання в науковому світі. В одній зі статей жовтневого номера журналу «Scientific America» за 1994 рік зазначалося, що теорія Великого Вибуху була єдиною теорією, яка змогла пояснити постійне розширення Всесвіту і інші спостереження.

Денніс Скіама, який підтримав теорію сталості Фреда Хойл, говорить про своє замішанні перед обличчям все нових і нових даних на користь Великого Вибуху, які змусили його визнати теорію стану сталості неспроможною 5 .

Хто Створив Всесвіт З Нічого

Теорія Великого Вибуху здобула перемогу над матеріалістичними догмами і поставила перед прихильниками матеріалізму кілька незручних запитань: Що існувало до Великого Вибуху? Яка сила могла викликати вибух такої сили, що виникла не існувала до нього Всесвіт?

Артур Еддінгтон та інші матеріалісти визнавали, що відповіді на ці питання могли припускати існування Вищого Творця, що їм зовсім не подобалося. Філософ-атеїст Ентоні Флу так писав про це:

«Відомо, що покаяння корисно для душі. Тому я хочу почати з визнання, що сучасний космологічний консенсус призводить істинного атеїста в велике збентеження. Здається, що вчені-космологи надали науковий доказ того, що, як стверджував Св. Томас, неможливо довести за допомогою філософії, а саме: що Всесвіт мав початок. Поки вважалося, що Всесвіт не має не тільки кінця, але і почала, легко було стверджувати, що саме її існування і фундаментальні характеристики слід приймати як остаточні аргументи. Хоча я вважаю, що це справедливо, не дуже легко і зручно займати таку позицію вжив необхідних заходів відомих даних про Великий Вибух » 6

Багато вчених, які не поділяють поглядів атеїстів, приймають і вітають існування якогось творця, що володіє нескінченною силою. Наприклад, американський астрофізик Хью Росс передбачає, що творець Всесвіту - це той, хто стоїть над усіма фізичними вимірами:

«За визначенням, час - це такий вимір, в якому укладені причини і слідства. Немає часу - немає причини і слідства. Якщо початок часом збігається з початком Всесвіту, як стверджує теорія космічного часу, то у Всесвіті причина повинна являти собою сутність, що діє в якомусь часовому вимірі, повністю незалежному і існуючому до часового виміру космосу ... Це говорить про те, що Творець трансценденталии і діє за межами кордонів вимірювання Всесвіту. Це також свідчить про те, що Творець не є сама Всесвіт, так само як і те, що Він не перебуває в межах Всесвіту » 7

Заперечення Проти Створення, І В Чим Їх Слабке Місце?

Абсолютно очевидно, що Великий Вибух передбачає створення Всесвіту з нічого, що, в свою чергу, є доказом його цілеспрямованого характеру. Відкидаючи цю даність, деякі астрономи-матеріалісти намагаються висунути альтернативні рішення. Вже говорилося про те, що вчені, які не могли прийняти думку про створення Всесвіту з нічого, прагнучи врятувати свою філософію, стали палкими прихильниками теорії стану сталості, незважаючи на численні наукові дані, що демонструють її помилковість.

Матеріалісти висунули також цілий ряд моделей, які визнавали теорію Великого Вибуху, але з яких виганяли ідея створення Всесвіту. Однією з таких моделей є модель коливання Всесвіту, інший - квантова модель Всесвіту. Давайте розглянемо ці моделі і постараємося побачити, в чому вони недосконалі.

Модель коливання Всесвіту була запропонована астрономами, котрі приймають теорію Великого Вибуху як початок Всесвіту. Відповідно до цієї моделі, що спостерігається в даний час розширення Всесвіту в певний момент зупиниться, рух піде в протилежному напрямку, і Всесвіт почне скорочуватися. Скорочення призведе до того, що вся матерія зосередиться в одній точці, яка потім знову вибухне, поклавши початок новому етапу розширення. Цей процес, стверджують вчені, повторюється нескінченне число разів. Модель також передбачає, що Всесвіт вже піддавалася і буде піддаватися таким перетворенням нескінченно. Іншими словами, Всесвіт існує вічно, але вона розширюється і скорочується в різні проміжки часу, при цьому кожен цикл відзначається вибухом величезної сили. Наш Всесвіт являє собою одну з незліченних, залучених в один і той же кругообіг всесвітів.

Модель коливання Всесвіту є нічим іншим, як слабкою спробою пристосувати факт Великого Вибуху до теорії нескінченність Всесвіту. Пропонований сценарій аж ніяк не підкріплюється науковими даними останніх 15 - 20 років, які показують неможливість виникнення Всесвіту подібного типу. Більш того, закони фізики не дають ніяких підстав припустити, що скорочується Всесвіт повинна знову вибухнути, зменшившись до однієї точки: вона повинна такою і залишитися. Так само як ці закони не пояснюють, чому розширюється Всесвіт взагалі повинна почати скорочуватися 8 .

Даже если допустіті, что існує Якийсь Механізм, керуючий циклом «СКОРОЧЕННЯ - вибух - Розширення», важліво, что такий цикл не может здійснюватіся нескінченно. Розрахункові дані для цієї моделі показують, что Кожна всесвіт буде передаваті життя без наступніці кілька ентропії. Інакше Кажучи, Кількість Корисної ЕНЕРГІЇ становится менше, и Кожна «відкрівається» всесвіт буде «відкріватіся» повільніше и мати більшій діаметр. З цієї причини Кожна наступна всесвіт буде набагато менше попередньої, поки в Певний момент вона НЕ знікне зовсім. Якщо всесвіти, які «відкриваються» і «закриваються», і можуть існувати, то вони не можуть існувати вічно. В певній точці виникає необхідність створення якоїсь сутності з нічого 9 . Підсумовуючи сказане вище, необхідно відзначити ще раз, що модель коливання Всесвіту являє собою безпорадну фантазію без яких би то не було фізичних підстав.

Підсумовуючи сказане вище, необхідно відзначити ще раз, що модель коливання Всесвіту являє собою безпорадну фантазію без яких би то не було фізичних підстав

Stephen Hawking de, Big Bang'e yaratılış dışında bir açıklama getirmeye çabalayan diğer materyalist bilim adamları gibi, hayali birtakım kavramlara dayanmakta ve çelişkiler sergilemektedir.

Квантова модель Всесвіту - ще одна спроба викинути з теорії Великого Вибуху все те, що пов'язано з ідеєю створення світу як почала Всесвіту.

Прихильники цієї моделі виходять з даних квантової фізики, які свідчать про те, що дрібні частки можуть спонтанно з'являтися і зникати в вакуумі. На підставі цього спостереження деякі фізики роблять висновок, що матерія може виникати на квантовому рівні і що «притаманне матерії властивість» і є причиною її виникнення в процесі створення Всесвіту. Подібний висновок подається як частина законів природи. За цією моделлю наш Всесвіт постає як дрібна частка в інший, більшої за розміром всесвіту.

Таке твердження, проте, не має сенсу, і в будь-якому випадку воно не пояснює, яким чином виник Всесвіт. Вільям Лейн Крейг, автор книги «Великий Вибух: теїзм і атеїзм», пояснює, чому:

«Квантовий механічний вакуум, який породжує матеріальні частинки, зовсім відмінний від звичайного вакууму, що розуміється як ніщо. Квантовий вакуум можна порівняти з морем, в якому постійно формуються і розпадаються частинки, які черпають з нього енергію для свого короткого існування. Квантовий вакуум не є порожнечею, отже, дрібні частки не виникають з нічого ». 10

Таким чином, відповідно до квантової фізики, матерія не виникає з нічого. Те, що відбувається, можна пояснити наступним чином: існуюча енергія раптово перетворюється в матерію і так само раптово зникає, знову перетворюючись в енергію. Отже, незважаючи на твердження прихильників квантової моделі, умов для створення певної субстанції з нічого не виникає.

У фізиці, як і в будь-який інший науці, є вчені-атеїсти, які не вагаючись можуть приховати істину в своєму прагненні підтримати матеріалізм. Для них важливіше відстояти матеріалізм і атеїзм, ніж розкрити наукові факти і існуючі реальності.

Спираючись на дані, про які йшла мова вище, багато вчених знаходять квантову модель Всесвіту неспроможною. С. Дж. Ішем пояснює, що «модель не отримала широкого поширення внаслідок властивих їй внутрішніх протиріч» 11 . Навіть такі розробники цієї моделі, як Браут і Спіндел, змушені були відмовитися від неї 12 .

Нова версія квантової моделі Всесвіту, що отримала широкий відгук у науковому світі, була запропонована фізиком Стівеном Хокінгом. У своїй книзі «Коротка історія часу» він стверджує, що Великий Вибух не обов'язково означає виникнення деяких сутностей з нічого. Замість так званого «відсутності часу» до Великого Вибуху Хокінг запропонував поняття «уявного часу». Згідно з положенням Хокінга, до того, як стався Великий Вибух і сформувалося «реальний час», існував «уявний інтервал часу», що становив величину, рівну 10-43 секунди.

Поняття «уявне час» є те ж саме, що нуль або відсутність чого-небудь, подібно уявному числу людей в кімнаті чи уявного числа машин на дорозі. Тут Хокінг просто грає словами. Він заявляє, що рівняння справедливі, якщо пов'язані з уявним часом, що насправді не має ніякого сенсу. Ось що пише математик Сер Герберт Дингл про можливість розгляду в математиці уявних речей як реальних:

«Мовою математики ми можемо говорити як правду, так і неправду, і в рамках самої математики немає ніякої можливості відрізнити одне від іншого. Це можна зробити тільки через досвід або міркування за межами математики на основі можливий зв'язок математичного рішення і його фізичного кореляти » 13 .

Іншими словами, таке собі уявне або теоретичне положення, представлене в математичних формулах, не обов'язково буде мати реальне слідство. Використовуючи властиве математики властивість, Хокінг створює теорію, що не співвідноситься з реальністю. Чому він так робить? На це питання можна відповісти його ж словами. Хокінг вважає за краще моделі виникнення Всесвіту, що виключають Великий Вибух, оскільки останній «передбачає її божественне створення», яке інші моделі покликані спростувати 14 .

Альтернативні моделі, такі як модель стану сталості, відкритої і закритої Всесвіту, квантова модель Всесвіту, виникають на основі філософських упереджень матеріалізму. Разом з тим сучасні наукові відкриття продемонстрували реальність Великого Вибуху і в змозі пояснити навіть виникнення якоїсь сутності з нічого. А це є переконливим свідченням того, що Всесвіт була створена Богом - положення, яке матеріалісти повністю відкидають.

Приклад такого неприйняття Великого Вибуху можна виявити у виданій в 1989 році роботу «Покінчимо з Великим Вибухом» Джона Меддок, головного редактора матеріалістичного журналу «Nature». У цьому творі автор оголошує теорію Великого Вибуху неприйнятною з філософської точки зору в силу того, що ця теорія допомагає теологам, надаючи їм потужний аргумент на підтримку їхніх ідей. Він також передбачає, що теорія Великого Вибуху буде розвінчана і що протягом десятиліття не залишиться ніяких доказів на її користь 15 . Наукові відкриття наступних десяти років, ймовірно, сильно засмутили Меддок, оскільки надали нові дані про існування Великого Вибуху.

В діях інших прихильників матеріалістичної філософії присутні більше здорового глузду. Так, англійський матеріаліст Х. П. Липсон приймає, хоча і неохоче, думка про створення Всесвіту, коли говорить наступне:

«Якщо жива матерія виникла не в результаті взаємодії атомів, природних сил і радіації, то як вона була створена? Я вважаю, однак, що ми повинні ... визнати факт створення єдино прийнятним поясненням. Я знаю, що це положення - анафема для фізиків, якою вона є і для мене, але ми не повинні відкидати те, що нам не подобається, якщо існують експериментальні дані, що підтверджують цей факт » 16 .

На закінчення необхідно сказати, що розкрита наукою істина полягає в наступному: матерія і час були створені Творцем, незалежною силою величезної потужності. Бог, Володар божественної сили, Знання і Розуму, створив Всесвіт, в якій ми живемо.

знаки Корану

Крім пояснення існуючого світу, модель Великого Вибуху має ще одне надзвичайно велике значення. Як свідчить наведена вище цитата з роботи Ентоні Флу, наука довела положення, до сих пір підтримують лише релігійними джерелами.

Реальність створення світу з нічого є тією істиною, яку відстоюють релігійні твори. Вона була проголошена в Священних Книгах, що служили людству путівниками протягом багатьох тисяч років. У всіх Священних Книгах, таких як Старий Завіт, Новий Завіт і Коран, стверджується, що Всесвіт і все, що в ній є, створене Богом з нічого.

У Корані, єдиною Книзі, даної нам Аллахом і збереглася в первозданному вигляді, є рядки про створення світу з нічого, про те, як сталося те, що підтверджує наука ХХ століття, і що, тим не менш, було розкрито 14 століть тому.

Створення Всесвіту з порожнечі пояснюється в Корані наступним чином:

«Творець початкового (порядку) неба і землі ...» (Коран, 6: 101).

Іншим важливим моментом, зазначеним в Корані за 14 століть до відкриття Великого Вибуху і пов'язаних з ним даних, була вказівка ​​на те, що, коли Всесвіт була створена, вона мала дуже маленький об'єм:

«Невже невірні не бачать, що небо і земля єдиної масою були, яку Ми розсікли на частини. І винищили з життєдайної вологи всяка жива істота. Невже не увірують вони? »(Коран, 21:30).

В оригінальному тексті на арабською мовою, переклад якого ми навели вище, дуже важливий вибір слів. Слово «ratk», яке переведено як «єдиної масою були», означає, згідно зі словниками арабської мови, «змішані один з одним». Воно вживається для позначення двох різних субстанцій, які становлять єдине ціле. Фраза «Ми розсікли на частини» відповідає арабському «fatk» і має на увазі, що щось виникає в результаті роз'єднання або руйнування структури того, що позначається словом «ratk». Проростання зерна з грунту являє собою одну з дій, для позначення якого використовується цей дієслово.

Давайте ще раз подивимося на цей аят з урахуванням наведених вище відомостей.

У цьому аяті небо і земля є якийсь предмет, що володіє рисами «ratk». Потім вони відокремлюються одна від одної ( «fatk»), при цьому один виходить з іншого. Цікаво зауважити, що космологи говорять про «космічне яйце», в якому була укладена вся матерія Всесвіту до Великого Вибуху. Іншими словами, небо і земля перебували в цьому яйці в стані «ratk». В результаті потужного вибуху «космічного яйця» укладена в ньому матерія піддалася дії «fatk», в процесі якого виникла структура всього Всесвіту.

Ще одна істина, яку відкриває нам Коран, - це розширення Всесвіту, науково доведене в кінці 1920-х років. Зсув світла в сторону червоної частини видимого спектру, відкрите Хабблом, розкривається в Корані наступним чином:

«Своїм державою Ми поставили звід небесний і для нього розкинули безкрає простір!» (Коран, 51:47).

Таким чином, відкриття сучасної науки доводять не матеріалістичні догми, але істини, відкриті нам Кораном. Матеріалісти можуть говорити, що все це лише збіг, але факт полягає в тому, що Всесвіт створив Бог, і єдино правильне знання про походження Всесвіту дано нам в Слові Аллаха.

Але як вони змогли зробити початок цього розширення синхронним?
Хто дав команду?
Яка сила могла викликати вибух такої сили, що виникла не існувала до нього Всесвіт?
Чому він так робить?
Невже не увірують вони?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация