Татуювання: невинне розвага або великий гріх?

М ір вам, дорога молодь, брати і сестри в Ісусі Христі! Може бути, хтось із вас, читачів, або хтось із ваших знайомих задумав нанести на своє тіло татуювання? Зараз це модно, і навіть віруючі роблять малюнки на тілі. І роблять це не тільки хлопці, як в дні моєї молодості, але, що особливо страшно, і дівчата наносять різного роду татуювання і не знають, якої шкоди цим вони завдають своїй душі. Я б дуже хотів цією статтею допомогти вам не робити такого вчинку, яка не угодний Господу (свого часу Бог уберіг мене від цього гріха).

Коли мені було 18 років і я готувався до служби в радянській армії, Бог привів до мене одного разу мого друга дитинства, який «відкрив мені очі» на це питання.

У ті роки я відвідував православну церкву. Біблії, як і багато моїх ровесників, я не читав, відповідно, знання волі Божої з різних життєвих питань у мене не було. У ті роки в місцевості, де я жив, носити татуювання, як і грати в підворітті на гітарі, вважалося дуже престижно, це було престижно серед молоді. Якщо твоє тіло було в татуюваннях і ти під гітару співав Розенбаума або Висоцького - це було дуже «круто». Для того, щоб мати вагу серед молоді, я навчився грати на гітарі. Залишалося для повного престижу нанести на своє тіло татуювання.

Я вирішив зробити це під час служби в армії (з армії багато хлопців поверталися в татуюваннях). Я внутрішньо був готовий до того, щоб добряче розмалювати своє тіло, так як мені дуже подобалися татуювання. Саме в цей вирішальний момент мене відвідав мій друг, який сказав мені: «Ваня! Коли підеш в армію, дивись, чи не зроби собі на тілі татуювання, бо я недавно розмовляв зі знайомим монахом, і він сказав мені, що робити татуювання - це великий гріх ».

Я прийняв цю інформацію вірою, так як монахи для мене були в ті роки великим авторитетом. Коли я служив в армії, я зрозумів, як вчасно послав мені Господь мого друга, щоб зберегти мене від цього гріха. У моїй роті все хлопці поголовно почали наносити для «іміджу» татуювання на тіло: хто-то просто малював на руці своє ім'я або ім'я коханої дівчини, хтось малював церковні куполи на спині. Були й такі, які кількістю нанесених на себе татуювань перетворювали своє тіло в паризький Лувр або ленінградський Ермітаж.

Але мене в ті дні зберіг милосердний Господь від цього гріха, допоміг мені пізнати істину в цьому питанні. Я дякую Господу Ісусу Христу за те, що мені не доводиться тепер випалювати татуювання марганцівкою або ховати татуювання, як це доводиться робити багатьом людям, що увірували в Господа Ісуса Христа.

Давайте ми разом з вами пошукаємо відповідь на питання: чим є в очах Господа татуювання: нешкідливим розвагою, звичаєм або все-таки великим гріхом?

Перш за все, хочу привести текст з Біблії, який прямо дає відповідь на поставлене нами питання: «Не робіть нарізів і не зробите на собі письмен. Я Господь Бог ваш ». (Левіт 19:28). Ці слова Святого Письма, які я привожу, Господь нагадував Ізраїлю близько 4 тисяч років тому. І якщо хтось вважає, що татуювання - це новий винахід нинішньої моди, то це абсолютно не так. Татуаж або, як їх називають в народі, «наколки» - це не нова мода, а один з найтяжчих гріхів, який люди робили ще кілька тисяч років тому.

Біблія оповідає нам, що в далекій давнині, у дні біблійного пророка Іллі, сталося одна подія. На горі Кармелі зібралися ізраїльтяни, щоб вирішити питання який бог істинний: той Бог, якому раніше служили їхні батьки, або Ваал, якому, як богу, почали служити вони. Людина Божий Ілія і 850 фальшивих пророків Ваала мали принести жертви, кожен своєму богові. І на чию жертву зійде вогонь з неба, той бог і є істинний. І, якщо пророк Божий Ілля приніс жертвоприношення за Писанням, використовуючи при цьому смиренну молитву до Бога, щоб бути почутим Господом, то Баал лжепророки «стали кликати голосом сильнішим, і кололися, за своїм звичаєм, мечами і списами, так що кров лилася з них» . (3 Царів 18:28). Вогонь з неба зійшов на жертвоприношення Іллі, і всі зібрані на горі ізраїльтяни зрозуміли, що є тільки один істинний Бог - Бог Авраама, Ісака та Якова, який вивів їх з рабства Єгипту і призвів в землю, поточну «медом і молоком». Всі також зрозуміли, що ті, які замість смиренної молитви до Бога, кололи своє тіло ножами, є помилкові служителі помилкових богів.

Слово "татуювання", як вважають дослідники, походить від полінезійського "тату", що означає "малюнок", або від "тики" - імені полінезійського бога, за переказами, явив татуювання світу. Інші дослідники вважають, що слово "татуювання" походить від явайского кореня "тау", відповідного полінезійського "тату" і переводять як "рана", "поранений".

Доктор Гелльштерн, в роботі "Татуювання у злочинців", говорячи про походження терміна "татуювання", стверджує, що це мореплавець Кук привіз його з острова Гаїті, де місцеві жителі наносили татуювання для позначки членів свого племені, коли наступала їх статева зрілість. Татуювання наносилися і тоді, коли потрібно було відзначити особливі заслуги перед плем'ям, наносилися з забобонів і т. Д.

Татуювання використовувалися по всьому світу і завжди по-різному. Греки наколювали зашифровані татуювання своїм шпигунам, а римляни за допомогою наколок і татуювань таврували злочинців і рабів.

Відомо, що татуювання часто зустрічалася в осіб католицького віросповідання і введена була ксьондзами з метою попередження переходу пастви в магометанство: на тіло наносилася татуювання у вигляді хреста.

Перші відомості про татуювання серед європейців, за повідомленням професора Рикке, відносяться до початку XVIII століття, коли на ярмарках стали з'являтися татуйовані люди, які за гроші демонстрували своє тіло. Відомо ім'я албанця Александріноса, нажившего на подібних сеансах цілий статок.

У 1890 році популярність отримала француженка "Прекрасна Ірена" ( "La belle Irene" ), Яка виступала з показом своєї татуювання в публічних місцях, що вважалося в ті часи рідкісним екзотичним видовищем. З тих пір татуювання дуже швидко поширилася, особливо серед моряків. Проникла вона і в злочинний світ.

На сьогоднішній день татуювання є невід'ємною частиною злочинного світу. Татуювання - своєрідна мова злочинців. Татуювання містять в собі певну інформацію, вони, як правило, близькі (своєю символікою, сюжетом) злочинцю по духу, по його спеціалізації, по конкретній кримінальній справі, по тому місцю, яке він займає в кримінальній ієрархії. Якщо розкодувати ці малюнки на тілі, вони можуть багато чого розповісти про смаки їх носіїв, видати деякі біографічні дані. Татуювання для злочинців, стала своєрідним таємним мовою, способом спілкування з собі подібними, як на волі, так і в місцях позбавлення волі.

Звичай наносити на своє тіло татуювання, на жаль, перейшов з кримінального, злочинного світу в середу звичайних людей і, особливо, в молодіжне середовище. Марнославство, бажання показати свою значимість, винятковість, перевагу над іншими, стають причиною скоєння цього гріха.

Син Божий, прийшовши на землю, показав Своєю святою життям гідний приклад наслідування не тільки для молоді, але для будь-якої людини, що живе на землі. Наслідуючи Христа, ми приносимо благословення не тільки в своє життя, а й в життя своїх дітей, онуків і багатьох близьких нам людей.

Наслідуючи авторитетним злочинцям, захоплюючись їх татуюваннями, молодь, не розуміючи цього, стає на злочинний шлях, іноді проводить подальше життя в тюрмах, руйнуються сім'ї, приходять прокляття від Господа, чекає не вічне, а озеро, що горить вогнем і сіркою.

Дорогі християни, пам'ятайте, що ви - творіння Боже. Ваші тіла належать Господу. Євангеліє Ісуса Христа вчить нас, людей: «Все мені можна, та не все на пожиток Усе мені можна, але ніщо не повинно володіти мною ... А тіло не для розпусти, але для Господа, і Господь для тіла. Бог воскресив, воскресить Він і нас Своєю силою!. Хіба не знаєте, що ваші тіла то члени Христові? Отож, узявши члени Христові, зроблю їх членами блудниці? Зовсім ні! ... Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм що живе в вас Святого Духа, Якого ви маєте від Бога, і ви не свої? Бо дорого куплені. Отож прославляйте Бога в тілі своєму, і в душах ваших, які суть Божі »(1-е до коринтян 6: 12-20).

Один недавно повірив брат розповів мені такий випадок. Під час служби в армії він, як і багато інших хлопці, зробив на своєму тілі татуювання. Після того, як він через водне хрещення прийняв завіт з Ісусом Христом, він вирішив позбутися від татуювання. Оскільки сучасні технології дозволяють це зробити, він звернувся до одного підприємцю, який надає послуги з нанесення і зняття татуювань.

Брат розповів мені, що коли він увійшов до приміщення, де виявляються ці послуги, йому стало моторошно.

Приміщення, в якому працював цей «служитель темряви», було все пофарбовано в чорний колір. Кругом стояли зображення різних ідолів. Сам цей «служитель гріха» був з розпущеним, довгими, брудним волоссям. Брат розповідав: «Я відчув себе, як би, в пеклі, в тому приміщенні явно відчувалася присутність самого царя пітьми - сатани, і я з жахом вибіг на вулицю».

Дорога молодь! Дорогі християни! Ісус Христос любить вас. Він хоче, щоб не тільки ваші душі, але і ваші тіла належали Йому, бо Він вас виткав в материнській утробі, а не хтось інший. Господь Ісус Христос просить вас: «Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, і не до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам , що є воля Божа, добро, приємність та досконалість »(До Римлян 12: 1,2).

Господь Ісус Христос не хоче, щоб ви робили помилки, за які вам доведеться потім платити. І, перш ніж робити собі татуювання, подумайте про те, хто стоїть за цим «ремеслом».

Татуювання - це спадщина для злочинців і рабів, і якщо ви себе не вважаєте такими - татуювання не для вас. Татуювання - це не розвага, не нешкідливе розвага або просто звичай. Це один з найдавніших і важких гріхів перед Господом, за яким стоїть сам диявол зі своїми ангелами. Не робіть цього гріха. У день вашого народження ви отримали від Господа чисте тіло. І не збезчестите його написами або малюнками. Це давній язичницький сатанинський обряд, не дозволяйте дияволу ставити його знаки на вашому тілі. А якщо через незнання ви вже зробили це, покайтеся перед Господом Ісусом Христом і позбудьтеся по можливості від татуювання. При бажанні ви знайдете метод, як позбутися від татуювання.

Дорога молодь! Читайте Слово Боже, щоб сатана не зміг вас зловити в свої мережі вашим незнанням і недосвідченістю! «Сам же Бог миру нехай освятить вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа» (1-е Солунян 5:23). Амінь.

З повагою Іван Пендлішак (м.Тернопіль).

Може бути, хтось із вас, читачів, або хтось із ваших знайомих задумав нанести на своє тіло татуювання?
Давайте ми разом з вами пошукаємо відповідь на питання: чим є в очах Господа татуювання: нешкідливим розвагою, звичаєм або все-таки великим гріхом?
Хіба не знаєте, що ваші тіла то члени Христові?
Отож, узявши члени Христові, зроблю їх членами блудниці?
Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм що живе в вас Святого Духа, Якого ви маєте від Бога, і ви не свої?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация