[15.07.2017] В Росії розширили список наркотичних і психотропних речовин

Головна

» Новини »У Росії розширили список наркотичних і психотропних речовин

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розширення переліку що підлягають контролю в РФ наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, зокрема, в цей список потрапило рослина мімоза хостіліс, документ розміщений на сайті кабінету міністрів Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розширення переліку що підлягають контролю в РФ наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, зокрема, в цей список потрапило рослина "мімоза хостіліс", документ розміщений на сайті кабінету міністрів.

Документ підготовлений МВС Росії для виконання програми "Протидія незаконному обігу наркотиків".

Пояснюється, що в деяких регіонах Росії спостерігається поява психоактивних речовин з торговим найменуванням U-47700 і факти отруєнь зі смертельним результатом, викликаних їх споживанням. У ряді іноземних держав, наприклад, у Фінляндії, Естонії, Швеції, Білорусії в національні переліки наркотичних засобів і психотропних речовин внесено 12 психоактивних речовин, але вони не були раніше включені до відповідного списку в Росії.

Крім цього, в інтернеті зафіксовано активне поширення висушених частин рослини "мімоза хостіліс", яке містить психоактивну речовину діметілтріптамін, а також його насіння.

"Підписаним постановою переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, що підлягають контролю в Росії, доповнений низкою психоактивних речовин. Рослина" мімоза хостіліс "включено до переліку рослин, що містять наркотичні засоби або психотропні речовини або їх прекурсори і підлягають контролю в Росії", - йдеться в документі.

Згідно з документом, розділ "наркотичні речовини" даного списку доповнено такими речовин: "Беноціклідін", "Метоксікетамін", "Фуранілфентаніл". В розділ контрольованих в РФ психотропних речовин потрапили "Дезхлоретізолам", "Діклазепам", "Клоназолам". Всього за двома розділами 12 найменувань.

Одночасно відповідні зміни внесені в розділи "значний", "великий" і "особливо великий" розміри наркотичних засобів і психотропних речовин для цілей статей 228, 2281, 229 і 2291 КК РФ.


РІА Новини

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация