2001-й: Рік великого перелому

розмовляла оглядач «Совершенно секретно»

Ірина МАСТИКІНА Ірина МАСТИКІНА

В історії Росії ХХ століття всі роки Змії були надважливими. Судіть самі: 1905 й - листопадова революція, 1917-й - Велика Жовтнева, в 1929-му країну захлиснули колективізація та індустріалізація, в 1941-му грянула Велика Вітчизняна війна. Наступний рік Змії - 1953-й - смерть Сталіна, 1965 рік - початок так званої «косигінської економічної реформи», в 1977-му - її завершення і перехід до років застою. Ну а в 1989 році - березні місяці - Єльцин перемагає на виборах до Верховної Ради СРСР від Москви і з цього моменту починає своє сходження до влади ...

Наступний рік Змії - 2001-й - теж рік великого перелому ... І про це оглядач «Совершенно секретно» Ірина МАСТИКІНА розмовляє з нашим старим знайомим - творцем унікального структурного гороскопу членом-кореспондентом Російської Академії природничих наук Григорієм Кваша.

- Григорій Семенович, перш ніж ми поговоримо з вами про особливості нового року - Змії, хотілося б підвести підсумки року, що минає - Дракона. Чи справдилися ваші прогнози?

- Нагадаю, що 2000 рік - це рік так званих вічних снів, плутанини, застою, плутанини і, найголовніше, втрати всяких причинно-наслідкових відносин. Більш того, деколи слідства випереджали причини і цим змішували всі карти остаточно. Додатково до всіх дивацтв рік Дракона - високосний. Погані події, звичайно, можуть відбуватися в будь-який рік, але загадкові, містичні - тільки в високосний. Їх неможливо зрозуміти і пояснити, тому ми і пов'язуємо кожен четвертий рік з чимось неприємним.

2000 рік «відзначився» багатьма моторошними подіями. Скільки сталося трагедій! Робота ж «загальнодержавної підкірки» загальмувалася у всього суспільства! Кожен з нас перебував в напівзабуття. Звідки тут узятися чітким конструктивним рішенням? Це, природно, позначилося на всьому. У тому числі на кількості катастроф. Теракт на Пушкінській площі, крах «Конкорда» у Франції (безпрецедентний випадок!), Військового «Іл-18» в Грузії і так далі. Багато з трагедій, як і належить в рік Дракона, несли в собі містичний зміст, розгадати який не дано нікому. Типовий випадок - загибель «Курська». Причину цієї катастрофи навряд чи коли розгадають. Тому людство без кінця буде до неї повертатися. Як і до загибелі «Титаніка».

- Але віце-прем'єр Клебанов обіцяв поінформувати нас про причини загибелі човна, коли її піднімуть ...

- Можливо, піднімуть. Але завіси секретності це, тим не менш, не відкриє. Запам'ятайте мої слова. Схоже відбудеться і з пожежею на Останкінській вежі. Ця трагедія - віщий сон, в якому закладено глибокий символічний зміст. Не виключено, що телебачення в Росії зазнає серйозну кризу, який потім перейде на телебачення інших країн. Я вже зараз багато чув від величезної кількості фахівців: наше телебачення «лягло» під Інтернет. Більшість провідних телевізійних програм зайняті не стільки своїми прямими обов'язками, скільки розкручуванням власних сайтів.

- Не можна не сказати і ще про одне безпрецедентне подію - вибори в Америці.

- Теж страшний віщий сон, який призведе Штати до грандіозного економічної кризи. Це вже визнають багато. Терміни, звичайно, не вказують, а я ось узяв на себе сміливість їх визначити.

- Ви ризикуєте ...

- Знаю. В принципі історія допускає невеликий люфт, але я, незважаючи на це, все ж називаю точні межі: верхня точка кризи - 2001 рік, причому входження в кризу почнеться дуже бурхливо, нижня - 2005 рік. Тобто, інакше кажучи, у 2000 році американці обирали самого слабкого президента за всю історію Америки. А в 2004 році вони оберуть самого прогресивного - того, хто виведе країну з кризи. Саме цим він і прославиться.

Я помітив, що в США кризи повторюються рівно через кожні 72 роки. Але тільки три президенти зуміли витягнути країну з убогості - Вашингтон, Лінкольн і Рузвельт. У 2005 році з'явиться ще один - самий великий президент.

Під час виборів в США взагалі було багато різних дивацтв, віщих снів, але найголовніший - повторний ручний перерахунок бюлетенів у Флориді та інших штатах, де результати виборів виявилися спірними. Чому він стався? Не зрозуміло. І ця фантасмагорія тривала більше трьох тижнів! Вона не так нешкідлива, як здається. Той легкий бардачок, який виник на виборчих дільницях деяких штатів, в найближчі чотири роки прокотиться по Америці справжнім ураганом, що несе хаос і розвал в цій самій впорядкованої країні. На неї чекає довгий і страшна криза, з якого вийти вдасться з великими труднощами.

- Дивно якось. Процвітаюча Америка - і раптом ...

- Я знову ризикую репутацією справи всього свого життя, але підтверджую цей прогноз. Причому масштаб кризи моя теорія визначає як найграндіозніший за всю історію Сполучених Штатів.

- Тоді це повинно якось відбитися і на Росії ...

- Американська криза відіб'ється на економіці всіх країн, за винятком тих, у кого немає фінансів, зокрема нас. І потім, фахівці розповідають, що на російських і іноземних біржах зараз відбувається абсолютно унікальна річ з котируваннями акцій. Взагалі ні на що не схоже явище! Виходячи з нього, цілком можливо в 2001 році спрогнозувати серйозний підйом російського виробництва.

- Отже, можна сказати, що в принципі всі події року, що минає пройшли в рамках містичного Дракона - року віщих снів?

- Загальна протягом року повністю підтвердило мої прогнози - хоч рік ще не закінчився, але він був тягучий, як гума. Навіть біди, які звалилися на наші голови, і ті затягнулися.

- У рік Дракона головними знаками були герой Кабан і антигерой Кот. Ви стежили за реалізацією вашої теорії щодо цих знаків?

- Їм я приділяв найпильнішу увагу. Кот в 2000 році, якщо пам'ятаєте, мав пройти крізь дуже потужному тиску. Це для нього так званий кармічний рік - зміни долі. У 1999 році він досяг певних висот, а в 2000-му його тиснули, топтали, принижували ...

У верхніх ешелонах російської влади Котов зараз трохи, один з них - Ілля Клебанов, який в цьому році очолив відразу дві комісії - з розслідування причин загибелі «Курська» і пожежі на Останкінській вежі. Чого ж дивуватися нападкам і причіпок, яким він в кінці року піддався? Особливо старалися журналісти. Недарма ж віце-прем'єр дав обіцянку до кінця роботи комісій з ними не спілкуватися. Дуже скорботний прохід по карми році у Клебанова. 2001-й перемінить його долю на краще.

Ще одна постраждала фігура - Масхадов, про якого в цьому році тільки ледачий не витер ноги. Його перестали поважати не тільки на Заході, а й в Чечні. Навіть у бойовиків він вже не користується авторитетом. У новому році його теж чекають зміни.

Дуже багато Котов у 2000 році на піку форми не побажали зменшити обороти, як того вимагав рік Дракона. Розбився на вертольоті Святослав Федоров. Помер Олег Єфремов. І змінив щось його Табаков, який народився в рік Кабана! Мабуть, це найяскравіший знаковий символ року, що минає - Кот вмирає, Кабан приходить на його місце.

Доля Кабана 2000 року взагалі склалася строго по моїй теорії. Рік Дракона для цього знака - справжній подарунок долі. Повернув собі рейтинг і повагу колег Сергій Доренко, великого успіху домігся Дмитро Дібров, істинним героєм став Павло Буре ...

Багато Коня, Собаки і Тигри, як я і обіцяв, відійшли від справ. У тінь пішли Черномирдін, Кирієнко, Лебідь. Березовський ось, попри все, спровокував пару скандалів, але потім, як і повинно було статися, виїхав за кордон, заспокоївся ...

- З роком Дракона розібралися. Що ж принесе нам рік Змії?

- Він буде різко відрізнятися від попереднього. Відбудеться багато кардинальних подій - потужних і важливих. І кожне з них, навіть незначне зовні, буде мати величезне значення. Минулої повинні піти всі наші страхи з приводу нестабільності ситуації в Росії. Навпаки, почнеться різкий підйом виробництва. Це, звичайно, не означає, що на нас в ту ж мить посиплються різні блага, поліпшення життя ми будемо відчувати поступово. Але все відразу зрозуміють - найгірше позаду. 2001 рік - це рік оптимізму, причому офіційного.

В рамках цього майже напевно відбудеться великий перелом в Чечні, який викреслить її зі списку «гарячих точок». Ну неможливий загальнодержавний оптимізм, коли в Чечні таке твориться! Пам'ятайте, в якому темпі в 1999-му там йшла війна? У 2000 році вона загрузла. А ось в 2001-му знову активізується. Але не раніше 13 січня - першого дня початку нового року за старим стилем. Це дуже важливий день для Росії, як і 13 березня, і два завершальні 2001 рік місяці - листопад і грудень.

- Чим же вони важливі для нас?

- Тринадцятого березня спостерігається так званий березневий імпульс, який в усі непарні роки має неоціненне значення. Всі революції, зміни влади, як правило, припадають на середину березня непарного року. Тобто 13 січня ми прокинулися після однорічної сплячки в рік Дракона, але в себе ще не прийшли. А 13 березня вже підбадьорилися і приступили до дій і прийняття рішень, тобто стали справжніми зміями. Ну не починається активна фаза року в січні місяці. Це всього лише перехідний період. А що стосується листопада-грудня, то в переломні роки Змії саме в ці два місяці відбувалися одночасно фатальні і вирішальні події.

- Яке значення для Росії має рік Змії?

- Грандіозне! Важливіше його були тільки три роки - 1917-й, 1953-й, 1989-й, роки кардинальної зміни моделі влади. Хіба що 1929 рік дорівнює йому за значенням - рік великого перелому і рік ліквідації опозиції як такої. Формально опозиції вже і в 2000 році ніякої немає. Але мова йде не про владу президента. Швидше, про четвертої влади - засобах масової інформації. Я наполягаю на тому, що преса в новому році ще більш інтенсивно продовжить отримувати справжню свободу. Може, завдяки якомусь із законодавством, може, завдяки політичній події або зміщення кого-небудь зі свого поста ... Після цього всі! Ні президент, ні парламент, ніхто інший не зможе чинити тиск ні на телебачення, ні на друк. За моєю теорією, вони продовжать залишатися вищої контролюючої владою, ні за що не відповідає.

Це, звичайно, з часом загрожує наслідками. Безкарність - небезпечна річ. У цьому сенсі гірші роки настануть і у преси. Але найближчі двадцять п'ять років засобам масової інформації нічого не загрожує.

- Чому саме двадцять п'ять років?

- Зараз ми заліземо в такі нетрі! .. Загалом, якщо коротко, з 1881 по 2025 років Russian Federation знаходиться в імперському циклі - специфічному ритмі, що йде через революції в роки Змії. Це дуже складна теорія, яка займає шістсот сторінок моєї нової книги. З 1989 року і до кінця циклу йде остання, четверта фаза, в яку засоби масової інформації і знаходять свободу. З 2001 року до 2025-го залишилося якраз двадцять п'ять років. І всі ці роки ЗМІ будуть силою вище всіх. Ви помітили, що і Доренко, і Сванідзе, і Кисельов відчувають себе фігурами вищого масштабу, ніж Путін? Хоча для всього світу це нонсенс!

- Якщо я правильно вас зрозуміла, в 2001 році в нашій країні відбудуться дві «революції» - закінчення політичної боротьби між владою і пресою і початок надпотужної економічної реформи ...

- Абсолютно вірно. Після того як преса знайде справжню свободу, всі сили будуть направлені на економіку: нафта, транспорт, інвестиції і так далі. Головною ж складовою економічної реформи стане введення нового податкового кодексу.

Якщо в 2000 році взагалі різко нічого не могло статися, то в 2001-му раптом відкриються нові підприємства, виростуть будинку, з'являться хороші дороги - так всього не перерахуєш.

Напевно щось важливе станеться в космосі. Там завжди відбуваються неординарні події в роки прийняття рішень (1961, 1965, 1969 1981). Можливо, затоплять орбітальний комплекс «Мир», в повну силу запрацює Міжнародна космічна станція. За моєю теорією, космос стане спільним домом для всіх. Космонавти різних країн стануть працювати спільно зі спільної міжнародної програми. Така подія порівняти хіба що з польотом Гагаріна.

- Цікаво, що чекати від нового року кожному знаку окремо?

- Якщо люди укладуть в майбутньому році якісь договори, особливо восени, то всі вони зі стовідсотковою гарантією залишаться з прибутком. Утворюється безліч різних фірм, підприємств, корпорацій ... У рік Змії з усіма угодами будуть особливо вдалими. Нічого не можна починати уві сні, як це було в рік Дракона, все треба робити на свіжу голову, вранці. А ранок - це як раз 2001 год. Ми прокидаємося.

Як ви пам'ятаєте, в рік Дракона головними знаками були Кот і Кабан, в рік Змії їх місце займуть Мавпа (антигерой) і Коза (герой). Все Мавпи випробують на собі дуже солідний пресинг долі і, можливо, сильний спад або злам. В принципі криза у цього знака вже намітився. Весь 2000 рік найвищі досягнення поєднувалися зі смертельною втомою.

Наприклад, двом найбільшим спортсменам, лідерам в своїх видах спорту - Міхаелю Шумахеру ( «Формула-1») і Марату Сафіну (теніс), я жорстко прогнозую падіння в наступному році. Хоча, звичайно, і тут я шалено ризикую. Сафін - молодий, в чудовій спортивній формі, Шумахер виграв незліченну кількість гонок. А я передбачаю для них поганий прогноз! Причому без будь-яких на те підстав. За однією голою теорії свого структурного гороскопу. У 2000 році вони були на своєму піку, значить, в 2001 році почнеться спад. Кармічний рік - річ дуже туманна ...

З політиків, народжених в рік Мавпи, найзначніший - Зюганов. Його в рік Змії чекає найсильніший криза ...

А Кози, навпаки, будуть прориватися наверх. Тим, хто ображений на долю, незадоволений своїм становищем, треба ризикувати - поставити на карту все, і тоді удача обов'язково посміхнеться. Називати імена тут безглуздо. В основному наверх прорвуться новачки, яких поки ніхто не знає, і зроблять карколомну кар'єру.

- Як щодо Чубайса, Хакамади, Шойгу, Кареліна?

- В принципі вони і так вже нагорі, куди ще вище? Але, може бути, і в їхніх долях теж будуть якісь цікаві повороти.

Хочу підкреслити: в рік Змії будь-який досить нахабний і щаслива людина, до якого б знаку гороскопу не належав, в змозі зробити блискучу кар'єру. Головне, не розбити собі лоба ...

Можна ще сказати, що 2001 рік буде як і раніше досить вдалий для Кабанов - одинадцятий рік циклу, непоганий для Змій, Биков і Пєтухов, тому що це центральні знаки року. Хоча перебільшувати для Змій значення свого року не варто - ось, мовляв, я покуражитися! Справа в тому, що існує такий парадокс: у 2001 році хуліганять Кози (вони просто беззаконня, будуть витворяти щось страшне), а Кози - векторні господарі Змій. Самі змії не будуть сверхудачлівимі, ​​хоча авторитету у них не віднімеш ...

- Ну а Щура?

- Щур як би по життю блокується Мавпою, а Мавпа в наступному році знаходиться на переломі долі, вона виходить з гри, тобто в певному сенсі дає Пацюкові другий ступінь свободи. Щур позбавляється чисто людського та іншого нагляду з боку свого векторного господаря. У 2000 році така ж ступінь свободи даровалась Півня, і відчували вони себе чудово.

- Що очікує ще чотири знака?

- Для Коні, Дракона, Тигра, Собаки якийсь сверхудачі в рік Змії теж не передбачається. АЛЕ В ЦЬОМУ РОЦІ ЗОВСІМ НЕ В удачі ДЕЛО, НІЧОГО ОСОБЛИВОГО СО ЗНАКАМИ ВІДБУВАТИСЯ НЕ ПОВИННО. СЕНС МАЙБУТНЬОГО РОКУ ЦІЛКОМ В ІНШОМУ. ВСІМ ЗНАКІВ БЕЗ ВИКЛЮЧЕННЯ НА РІК ЗМІЇ НЕОБХІДНО НЕ СТІЛЬКИ ДІЯТИ, СКІЛЬКИ ПРИЙМАТИ МУДРІ РІШЕННЯ. Незадоволений ти чимось все життя, отримуй шанс змінити долю. Цього року будь-яке рішення буде мати особливу вагу.

- Але будь-який чи рішення увінчається успіхом?

- Це я гарантую! Ранок вечора адже завжди мудріший. І не потрібно надто обережним, затягувати. Довго не наважувався одружитися - одружуйся в 2001 році. Те ж саме зі зміною роботи, місця проживання, купівлею чогось давно бажаного. Знову-таки, краще приймати рішення в листопаді-грудні. У цьому специфіка року Змії. Навіть самий безглуздий договір від тридцятого грудня 2001 року краще самого шикарного контракту, скажімо, 1999. або 2003 року. Тому що перший буде виконуватися швидко і в строк, а другий надовго розтягнеться і принесе незначний результат. А до того як прийняти рішення, потрібно все добре продумати і підготувати плацдарм! Зустрічатися з людьми, обростати знайомствами, налагоджувати контакти.

Можна вибрати будь-який напрямок докладання своїх сил, але ідеальне справу для року Змії - це організаційна діяльність. Сприяє майбутній рік і набуття нового статусу в житті. Змія вимагає тверезих кроків і твердих рішень. Їх можна приймати і скасовувати протягом року багаторазово. Але при цьому треба пам'ятати, що останнє з прийнятих рішень не можна буде змінити принаймні чотири роки. Така ціна року. І ще. НА РІК ЗМІЇ РІШЕННЯ ПОВИННІ ПРИЙМАТИ ТІЛЬКИ ЧОЛОВІКИ. ЖІНКАМ ДОВЕДЕТЬСЯ ЗАЧЕКАТИ ДО РОКУ КОНЯ.

Тому користуюсь моментом. Покращена своє життя. І вона буде настолько хороша и міцна, что и в 2005 году ее НЕ погіршіться. Це може статися тільки в 2013 році, коли настане рік такого ж рівня. Так що своє рішення ви приймаєте аж на дванадцять років! Іншого шансу так переламати долю до цього більше не передбачається.

2001 не рік залишитися в історії як каламутне пляма не зможе, він буде дуже яскраво прописаний. І увійде в усі підручники своїми подіями ...

- А в життя конкретної людини - оновленої долею?

- Однозначно! Тільки скоріше скиньте з себе для цього залишки сновидінь 2000 року, знайдіть ясність свідомості, Наситьте холодним зміїним раціоналізмом і нарешті прийміть ті найважливіші рішення, здійснити які раніше завжди щось заважало ...

PS Ті, хто хоче детальніше ознайомитися зі структурним гороскопом Григорія Кваші, можуть заглянути в його сайт в Інтернеті - abz. narod. ru.

Чи справдилися ваші прогнози?
Звідки тут узятися чітким конструктивним рішенням?
Чому він стався?
Отже, можна сказати, що в принципі всі події року, що минає пройшли в рамках містичного Дракона - року віщих снів?
Ви стежили за реалізацією вашої теорії щодо цих знаків?
Чого ж дивуватися нападкам і причіпок, яким він в кінці року піддався?
Що ж принесе нам рік Змії?
Пам'ятайте, в якому темпі в 1999-му там йшла війна?
Чим же вони важливі для нас?
Яке значення для Росії має рік Змії?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация