2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?

  1. 2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський...
  2. Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *
  3. Східний (китайський) місячний циклічний календар.
  4. Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.
  5. Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»
  6. * Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті
  7. 2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
  8. Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *
  9. Східний (китайський) місячний циклічний календар.
  10. Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.
  11. Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»
  12. * Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті
  13. 2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
  14. Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *
  15. Східний (китайський) місячний циклічний календар.
  16. Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.
  17. Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»
  18. * Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті

2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?

2018 рік - рік Собаки. Східний календар. Коли настане Китайський Новий Рік 2018


УВАГА! Це архівна сторінка, зараз на часі:
Місячний календар городника на 2019 рік

Собака - символ передостаннього одинадцятого року 12-річного земного циклу східного календаря. У країнах, де основною релігією є буддизм, символічне сприйняття Собаки, на мій погляд, анітрохи не відрізняється від європейського, на сході Собаку наділяють в першу чергу такими якостями як вірність, чесність і благородство і агресивна безкомпромісність до ворогів ...
"Давньосхідних епос"
2018 рік - рік Золотий Собаки

зміст:

16 лютого 2018 року в друге молодик після зимового сонцестояння за східним (китайському) місячним циклічного календарем настає рік небесного стовбура часу «Земля» в стадії «Ян» земної гілки «Собака», 35 рік 34-го циклу нового літочислення.
Що все це означає?
Звернемося до старокитайської філософії. В рамках її уявлень час на небесах і на землі тече по різному. Тому для позначення часу використовувалися земні і небесні знаки. За древнекитайским уявленням основний потік часу здійснюється по небесним стовбурах, а на землю час перетікає з цих стовбурів по гілках, який відводився до неї. Небесних стовбурів п'ять, і від них на землю відводиться 12 гілок.
«Земля» - символ Небесного течії часу наступаючого року, несе з собою властивості однойменного першоелемента: керуючий напрямок - Центр; характеризують кольору - жовтий, коричневий і тілесний; присутність цього елемента в людині означає витривалість, плодючість, старанність і стратегічне мислення.

Всі знаки земної гілки є породженням небесних стволів, так гілка "Собаки" 戌 наслідує ознаки породжує стовбура-елемента "Земля» в стадії «Ян», їй так само притаманні деякі якості реального земного збірного образу собаки, в древневосточном уявленні цей: чесність розум, почуття справедливості, простота, лояльність, привабливість, дружелюбність, товариськість і відкритість; невибагливість, спокій і чутливість, і зі зворотного боку медалі цинізм, лінь, байдужість, песимізм, занепокоєння, упертість і безглуздість.

У Китаї і в деяких сусідніх з ним країнах прийнято зустрічати Новий Рік в одязі кольорів небесного знака. У елемента «Земля» символічних квітів кілька: жовтий, коричневий (охра) й тілесний (бежевий). Для зустрічі Нового Року допустимі всі ці кольори і їх поєднання, але основним вважається жовтий. Чоловікам на Новий Рік бажано мати який-небудь елемент одягу з жовтим кольором (наприклад, краватка з жовтою смужкою або бежеву сорочку, в крайньому випадку, жовті шкарпетки ...). У жінок в сенсі квітів більший вибір - вони можуть собі дозволити бежевий і відтінки жовто-коричневого, в тому числі золотисті.
Символічний жовтий колір цього року Собаки у східному календарі, дещо відрізняється від звичного нам жовна - він ближче до жовто-коричневого, навіть, можна сказати, золотистому, (приблизно, цей колір використаний на заставці сторінки з контурним зображенням собаки - більш детально про символіку та пристрої східного календаря можна ознайомитися в наступному розділі).
Хочеться додати ще одне зауваження про "земний суті" року: Гілка часу Собаки є породженням елемента «Земля» (Грунт) і успадковує в основному його якості, тому незважаючи на те, що прийняті у нас вирази " Рік Жовтого Собаки "Або" Рік Золотий Собаки "Уже і так несуть якусь смислове вільність нашого сприйняття позначення 2018 року в китайському календарі 戊戌, а от вираз" Рік Земляного Собаки ", у філософському плані, має глибокий сенс ... Оскільки гілка Собаки з'єднує небесний потік часу із земним є породженням несе час "земного" стовбура, то в цьому році слід чекати стійкого і стабільного потоку часу. варто відзначити, що в мнемонічному плані вираження « Рік Жовтого Земляного Собаки »Має повне право на життя ...
Я волів би назвати наступаючий рік - роком Золотий Собаки, оскільки породжує цю гілку несе основний потік часу. А, якщо вже називати 2018 рік зовсім по нашим сучасним правилам, то 2018 - Рік Золотий Земляний Собаки .

Отже, щоб в новому 2018 році одержати заступництво Собаки, при зустрічі Нового Року потрібно надіти, що-небудь жовте, коричневе, золотаве або бежеве або доповнити одяг якимось штрихом жовтого або золотистого кольору, а на столі бажано наявність страв з м'яса, птиці або м'ясопродуктів , а в іншому немає ніяких обмежень - "Собака" всеїдна тварина, з деяким хижим ухилом.

За представленою тут таблиці можна визначитися, коли зустрічати Новий Рік за східним календарем, а так само визначити за датою народження свої східні знаки-покровителі ...

Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *

У цій таблиці явно проглядається 12-річний календарний цикл земних гілок, і не дуже явно 10-річний - кожен з п'яти першоелементів "бере на себе управління розвитком світових подій" на 2 сонячних року. Головний цикл триває 60 років - цикл починається з небесного стовбура «Дерево», земної гілки "Щур" - зараз йде 34 цикл від початку обчислення нового часу, він розпочався 2 лютого 1984 року. (Щоб подивитися дати в більш широкому інтервалі часу (1924-2043), клікніть по таблиці).

Східний (китайський) місячний циклічний календар.

Згідно світогляду стародавній китайській натурфілософії, так само як і в пізнішій античної * , Існує два ходу часу - на небесах і на землі. На небесах час безперервно тече через п'ять сутнісних мирообразующих елементів (стихій, сутностей): «Дерево», «Вогонь», «Земля» ( «Грунт»), «Метал», «Вода» - образно "по небесним стовбурах цих елементів-сутностей ". Основний, найбільш потужний потік часу переливається від однієї сутності до іншої. Коли потік часу вливається в небесний стовбур суті, властивої році (перший рік), - вона знаходиться в стадії ЯН, коли починає йти (другий рік) - вона переходить в стадію Інь (Властивості елементів-сутностей відображені в таблиці: «Властивості п'яти першоелементів і підтримувані ними якості» ).

Щоб збільшити таблицю властивостей сутностей клікніть по ній


В земному світі - свій потік часу, він тече по земним гілкам, які породжені небесними стволами. Родюча основотвірний «Земля» породжує на своєму стовбурі по 4 гілки за 12-річний цикл: дві в стадії ЯН - Дракон, Собака; і дві в стадії Інь - Бик, Вівця. Решта стовбури, відповідно: «Метал» - гілки Мавпа і Півень; «Вода» - Щур і Свиня; «Дерево» - Тигр і Кролик; «Вогонь» - Кінь і Змія. Все це лежить в основі побудови, так би мовити, зовнішній обкладинки циклічного календаря.

Справжня ж основа циклічного календаря - це результати спостережень за рухом планет, Місяця і Сонця. Основоположники календаря знали: що від молодика до молодика проходить 29 з половиною днів; що для земного спостерігача Марс повертається в зафіксовану в момент початку спостереження точку зоряного неба через майже через 2 роки, Юпітер - приблизно через 12 років, а Сатурн через 30. Для повернення одночасно і Юпітера і Сатурна в вихідну конфігурацію необхідно 60 років - цей період і був прийнятий в якості головного найтривалішого циклу календаря. Наступний по тривалості 12-річний цикл відповідає періоду обертання Юпітера. А ось десятирічні і дворічні цикли - це вже данина метафізичним уявленням того часу.
Незважаючи на це складне переплетення раціонального і метафізичного, ми можемо сказати, що китайський циклічний місячно-сонячний календар - це перша документально зафіксована спроба людства синхронізувати систему підрахунку часу з рухом небесних тіл відбулася понад 4600 років тому!

За історичними, філософським і астрономічним матеріалами мережі: Sergey Ov (Seosnews9)

далі слід Рік Свині - 2019 рік за восточнму календарем

Давайте спробуємо собі уявити, що рік прийдешній нам готує, використовуючи наші таблиці властивостей першоелементів.
Отже, 2018 рік, (починаючи з 16 лютого 2018 - Новий Рік за східним календарем), небесний стовбур "Земля", земна гілка "Собака":

Погода 2018
Управління погодою майже повністю візьме на себе небесний стовбур - Дерево, а "Собака" буде вносити лише невеликі додаткові корективи.
Дивимося таблицю.
«Земля»: керуючий напрям - центр; тип енергії - вологість.
"Собака" (гілка ствола Земля): відповідно, котра управляє напрямок - центр; тип енергії - вологість.
Відповідне знаку "Собака" пору року - пізня осінь.

Виходячи з цієї інформації отримуємо, що в 2018 році погода буде здебільшого слідувати кліматичної нормі, але з деяким надлишком вологи.
Відповідне гілки "Собаки" пору року (пізня осінь) може викликати корекцію температури повітря в бік більш низьких значень ...
Весна і літо настануть в традиційні терміни.

Рік Собаки. Суспільство 2018 рік

Вирішальним фактором розвитку суспільного життя буде вплив внутрішніх подій в країні. Вплив зовнішніх факторів почне посилюватися лише під кінець року.

Рік Собаки. Люди в 2018 році

Успіх, за традицією, в найбільшою мірою сприятиме тим, хто народився в рік Собаки, а так же народженим під покровом небесної гілки "Земля" (в роки Бика, Дракона і Вівці). В общем-то, під заступництвом "собаки" в цьому році Ви можете вирішити багато проблеми, що накопичилися, а так же, проявивши терпіння і завзятість, налагодити життя для себе і своїх близьких.

У попередній Рік Собаки (2006) в Росії була випущена пам'ятна монета з досить вдалим зображенням собаки (фото) - в той рік, до речі, в нашій країні нічого поганого не сталося. Так що, майте на увазі, - ця монета може принести удачу і в 2018 році.

PS. Мода в Рік Собаки: Жовті коричневі і золотисті кольори і відтінки в одязі, з елементами прикрас включають метал створюють додатковий імпульс успіху.

Інші статті по темі календар:

Фази Місяця і затемнення 2018 - Календар місячних фаз і затьмарень на 2018 рік, точні дати.

Місячний календар. Місяць і рослини. Архів місячних календарів

Календар свят 2018, перенос вихідних. Святкові дні 2018

Ще по темі 2018 рік:

Свята Росії 2018. Професійні, державні і традиційні свята по місяцях 2018 року

* Про поглядах античних філософів на час: Знаки Зодіаку, Сонце, Місяць і рослини - Що таке Екліптика, Зодіак, знаки Зодіаку їх характеристика

Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.

Стовбури і гілки часу Небесні стовбури дерево вогонь земля метал вода Земні
гілки Щур 5 лютого 1924 24 січня 1936 10 лютого 1948 28 січня 1960 Щур 15 лютого 1972 Бик 25 січня 1925 11 лютого 1937 29 січня 1949 Бик 15 лютого 1961 3 лютого 1973 Тигр 23 січня 1974 13 лютого 1926 31 січня 1938 17 лютого 1950 5 лютого 1962 Кролик 11 лютого 1975 Кролик 2 лютого 1927 19 лютого 1939 6 лютого 1951 25 січня 1963 Дракон 13 лютого 1964 31 січня 1976 Дракон 23 січня 1928 8 лютого 1940 27 січня 1952 Змія 2 лютого 1965 18 лютого 1977 Змія 10 лютого 1929 27 січня 1941 14 лютого 1953 Кінь 3 лютого 1954 Кінь 21 січня 1966 7 лютого 1978 30 січня 1930 15 лютого 1942 Вівця 24 січня 195 5 9 лютого 1967 28 січня 1979 Вівця 17 лютого 1931 5 лютого 1943 Мавпа 25 січня 1944 12 лютого 1956 30 січня 1968 Мавпа 16 лютого 1980 6 лютого 1932 Півень 13 лютого 1945 31 січня 1957 17 лютого 1969 5 лютого 1981 Півень 26 січня 1933 Собака 14 лютого 1934 2 лютого 1946 Собака 18 лютого 1958 6 лютого 1970 25 січня 1982 Свиня 4 лютого 1935 22 січня 1947 8 лютого 1959 27 січня 1971 13 лютого 1983 Свиня Земні
гілки Щур 2 лютого 1984 19 лютого 1996 7 лютого 2008 25 січня 2020 Щур 11 лютого 2032 Бик 20 лютого 1985 7 лютого 1997 26 січня 2009 Бик 12 лютого 2021 31 січня 2033 Тигр 19 лютого 2034 9 лютого 1986 28 січня 1998 14 лютого 2010 1 лютого 2022 Кролик 8 лютого 2035 Кролик 29 січня 1987 16 лютого 1999 3 лютого 2011 22 січня 2023 Дракон 10 лютого 2024 28 січня 2036 Дракон 17 лютого 1988 5 лютого 2000 23 січня 2012 Змія 29 січня 2025 15 лютого 2037 Змія 6 лютого 1989 24 січня 2001 10 лютого 2013 Кінь 31 січня 2014 Кінь 17 лютого 2026 4 лютого 2038 27 січня 1990 12 лютого 2002 Вівця 19 лютого 2015 6 лютого 2027 24 лютого 2039 Вівця 15 лютого 1991 1 лютого 2003 Мавпа 22 січня 2004 8 лютого 2016 26 січня 2028 Мавпа 12 лютого 2040 4 лютого 1992 Півень 9 лютого 2005 28 січня 2017 13 лютого 2029 1 лютого 2041 Півень 23 січня 1993 Собака 10 лютого 1994 29 січня 2006 Собака 16 лютого 2018 3 лютого 2030 22 лютого 2042 Свиня 31 січня 1995 18 лютого 2007 5 лютого 2019 23 січня 2031 10 лютого 2043 Свиня

Примітки:
1. Роки зростають вниз по діагоналі, з крайньої правої комірки календаря продовження шукайте в крайній лівій.
2. У проміжках між "стволами часу" символічно зображені "земні гілки" зазначені відповідними знаками - в кожному календарному циклі земні гілки оновлюються.

Закрити

Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»

Якості і властивості Сутності світобудови, першоелементи Дерево Вогонь Грунт Метал Вода

планети

Юпітер Марс Сатурн Венера Меркурій

колір

Зелений, синьо-зелений, синій Червоний, рожевий, помаранчевий Коричневий, жовтий, тілесний Білий, будь-який металевий

Чорний, темно-синій

енергії природи

Вітер (рух) Тепло Вологість Сухість Холод

енергія

Активна, цілеспрямована, наполеглива Жива, імпульсивна, розсіяна Живить, добра, грунтовна Холодна, стримана, аристократична Глибока, таємна, загадкова

Сторона світла

Схід Південь Центр Захід Північ

Якості притаманні через людину і в людині

смак

Кислий Горький Солодкий Гострий Солоний

запахи

Прогірклий, затхлий Палений, горілий Ароматний, солодкий Рибний Гнилий

звук

Крик Сміх Спів Плач (Зітхання) Стогін

Домашні тварини

Собака Коза, вівця Бик, корова Півень, курка Свиня

Життєвий цикл

Народження Зростання Зрілість Зів'янення Смерть

Риси обличчя

Брови, щелепи Очі, губи Рот, щоки Ніс, вилиці, родимки Вуха, лоб, підборіддя

типи статури

Високий - жилавий, низький - рухливий Стрункість, краса Округлість, вгодованість Тонкі кістки, тонка шкіра Великі кістки, широкі стегна

органи

Печінка Серце Селезінка Легкі Нирка

пальці

Вказівний Середній Великий Безіменний Мізинець

спектр емоцій

Гнів, людяність Порушення, любов Занепокоєння, інтуїція Горе, подяку Страх

склад мислення

Оригінальність Устремління Свідомість Воля Мудрість

Закрити

* Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті

рік
Інтервал дат відповідний році Собаки Небесний стовбур Назва року 1910 10 лютого 1910 - 30 грудень 1911 Метал Рік Білій Собаки 1922 28 січня 1922 - 16 лютий 1923 Вода Рік Синьої Собаки 1934 14 лютого 1934 - 04 лютий 1935 Дерево Рік Зеленої Собаки 1946 02 лютого 1946 - 22 січня 1947 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 1958 18 лютого 1958 - 08 лютий 1959 Грунт Рік Жовтого Собаки 1970 06 лютого 1970 - 27 грудень 1971 Метал Рік Білій Собаки 1982 25 січня 1982 - 13 лютий 1983 Вода Рік Синьої Собаки 1994 10 лютого 1994 - 31 грудень 1995 Дерево Рік Зеленої Собаки 2006 29 січня 2006 - 18 лютий 2007 Вогонь Рік Помаранчевої Собак 2018 16 лютого 2018 - 05 лютий 2019 Грунт Рік Жовтого Собаки 2030 03 лютого 2030 - 23 грудень 2031 Метал Рік Білій Собаки 2042 22 січня 2042 - 10 лютий 2043 Вода Рік Синьої Собаки 2054 08 лютого 2054 - 28 грудень 2055 Дерево Рік Зеленої Собаки 2066 26 січня 2066 - 14 лютий 2067 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 2078 12 лютого 2078 - 02 лютий 2079 Грунт Рік Жовтого Собаки 2090 30 січня 2090 - 18 лютий 2091 Метал Рік Білій Собаки


Головна   Місячний календар   2018 рік Собаки Головна Місячний календар 2018 рік Собаки. східний календар

2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?

2018 рік - рік Собаки. Східний календар. Коли настане Китайський Новий Рік 2018


УВАГА! Це архівна сторінка, зараз на часі:
Місячний календар городника на 2019 рік

Собака - символ передостаннього одинадцятого року 12-річного земного циклу східного календаря. У країнах, де основною релігією є буддизм, символічне сприйняття Собаки, на мій погляд, анітрохи не відрізняється від європейського, на сході Собаку наділяють в першу чергу такими якостями як вірність, чесність і благородство і агресивна безкомпромісність до ворогів ...
"Давньосхідних епос"
2018 рік - рік Золотий Собаки

зміст:

16 лютого 2018 року в друге молодик після зимового сонцестояння за східним (китайському) місячним циклічного календарем настає рік небесного стовбура часу «Земля» в стадії «Ян» земної гілки «Собака», 35 рік 34-го циклу нового літочислення.
Що все це означає?
Звернемося до старокитайської філософії. В рамках її уявлень час на небесах і на землі тече по різному. Тому для позначення часу використовувалися земні і небесні знаки. За древнекитайским уявленням основний потік часу здійснюється по небесним стовбурах, а на землю час перетікає з цих стовбурів по гілках, який відводився до неї. Небесних стовбурів п'ять, і від них на землю відводиться 12 гілок.
«Земля» - символ Небесного течії часу наступаючого року, несе з собою властивості однойменного першоелемента: керуючий напрямок - Центр; характеризують кольори - жовтий, коричневий і тілесний; присутність цього елемента в людині означає витривалість, плодючість, старанність і стратегічне мислення.

Всі знаки земної гілки є породженням небесних стовбурів, так гілка "Собаки" 戌 успадковує ознаки породжує стовбура-елемента «Земля» в стадії «Ян», їй так само притаманні деякі якості реального земного збірного образу собаки, в древневосточном поданні це: чесність розум, почуття справедливості, простота, лояльність, привабливість, дружелюбність, товариськість і відкритість; невибагливість, спокій і чутливість, а зі зворотного боку медалі цинізм, лінь, байдужість, песимізм, занепокоєння, упертість і безглуздість.

У Китаї і в деяких сусідніх з ним країнах прийнято зустрічати Новий Рік в одязі кольорів небесного знака. У елемента «Земля» символічних квітів кілька: жовтий, коричневий (охра) і тілесний (бежевий). Для зустрічі Нового Року допустимі всі ці кольори і їх поєднання, але основним вважається жовтий. Чоловікам на Новий Рік бажано мати який-небудь елемент одягу з жовтим кольором (наприклад, краватка з жовтою смужкою або бежеву сорочку, в крайньому випадку, жовті шкарпетки ...). У жінок в сенсі квітів більший вибір - вони можуть собі дозволити бежевий і відтінки жовто-коричневого, в тому числі золотисті.
Символічний жовтий колір цього року Собаки в східному календарі, дещо відрізняється від звичного нам жовна - він ближче до жовто-коричневого, навіть, можна сказати, золотистому, (приблизно, цей колір використаний на заставці сторінки з контурним зображенням собаки - більш детально про символіку та пристрої східного календаря можна ознайомитися в наступному розділі).
Хочеться додати ще одне зауваження про "земний суті" року: Гілка часу Собаки є породженням елемента «Земля» (Грунт) і успадковує в основному його якості, тому незважаючи на те, що прийняті у нас вирази " Рік Жовтого Собаки "Або" Рік Золотий Собаки "Уже і так несуть якусь смислове вільність нашого сприйняття позначення 2018 року в китайському календарі 戊戌, а от вираз" Рік Земляного Собаки ", у філософському плані, має глибокий сенс ... Оскільки гілка Собаки з'єднує небесний потік часу із земним є породженням несе час "земного" стовбура, то в цьому році слід чекати стійкого і стабільного потоку часу. варто відзначити, що в мнемонічному плані вираження « Рік Жовтого Земляного Собаки »Має повне право на життя ...
Я волів би назвати наступаючий рік - роком Золотий Собаки, оскільки породжує цю гілку несе основний потік часу. А, якщо вже називати 2018 рік зовсім по нашим сучасним правилам, то 2018 - Рік Золотий Земляний Собаки .

Отже, щоб в новому 2018 році одержати заступництво Собаки, при зустрічі Нового Року потрібно надіти, що-небудь жовте, коричневе, золотаве або бежеве або доповнити одяг якимось штрихом жовтого або золотистого кольору, а на столі бажано наявність страв з м'яса, птиці або м'ясопродуктів , а в іншому немає ніяких обмежень - "Собака" всеїдна тварина, з деяким хижим ухилом.

За представленою тут таблиці можна визначитися, коли зустрічати Новий Рік за східним календарем, а так само визначити за датою народження свої східні знаки-покровителі ...

Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *

У цій таблиці явно проглядається 12-річний календарний цикл земних гілок, і не дуже явно 10-річний - кожен з п'яти першоелементів "бере на себе управління розвитком світових подій" на 2 сонячних року. Головний цикл триває 60 років - цикл починається з небесного стовбура «Дерево», земної гілки "Щур" - зараз йде 34 цикл від початку обчислення нового часу, він розпочався 2 лютого 1984 року. (Щоб подивитися дати в більш широкому інтервалі часу (1924-2043), клікніть по таблиці).

Східний (китайський) місячний циклічний календар.

Згідно світогляду стародавній китайській натурфілософії, так само як і в пізнішій античної * , Існує два ходу часу - на небесах і на землі. На небесах час безперервно тече через п'ять сутнісних мирообразующих елементів (стихій, сутностей): «Дерево», «Вогонь», «Земля» ( «Грунт»), «Метал», «Вода» - образно "по небесним стовбурах цих елементів-сутностей ". Основний, найбільш потужний потік часу переливається від однієї сутності до іншої. Коли потік часу вливається в небесний стовбур суті, властивої році (перший рік), - вона знаходиться в стадії ЯН, коли починає йти (другий рік) - вона переходить в стадію Інь (Властивості елементів-сутностей відображені в таблиці: «Властивості п'яти першоелементів і підтримувані ними якості» ).

Щоб збільшити таблицю властивостей сутностей клікніть по ній


В земному світі - свій потік часу, він тече по земним гілкам, які породжені небесними стволами. Родюча основотвірний «Земля» породжує на своєму стовбурі по 4 гілки за 12-річний цикл: дві в стадії ЯН - Дракон, Собака; і дві в стадії Інь - Бик, Вівця. Решта стовбури, відповідно: «Метал» - гілки Мавпа і Півень; «Вода» - Щур і Свиня; «Дерево» - Тигр і Кролик; «Вогонь» - Кінь і Змія. Все це лежить в основі побудови, так би мовити, зовнішній обкладинки циклічного календаря.

Справжня ж основа циклічного календаря - це результати спостережень за рухом планет, Місяця і Сонця. Основоположники календаря знали: що від молодика до молодика проходить 29 з половиною днів; що для земного спостерігача Марс повертається в зафіксовану в момент початку спостереження точку зоряного неба через майже через 2 роки, Юпітер - приблизно через 12 років, а Сатурн через 30. Для повернення одночасно і Юпітера і Сатурна в вихідну конфігурацію необхідно 60 років - цей період і був прийнятий в якості головного найтривалішого циклу календаря. Наступний по тривалості 12-річний цикл відповідає періоду обертання Юпітера. А ось десятирічні і дворічні цикли - це вже данина метафізичним уявленням того часу.
Незважаючи на це складне переплетення раціонального і метафізичного, ми можемо сказати, що китайський циклічний місячно-сонячний календар - це перша документально зафіксована спроба людства синхронізувати систему підрахунку часу з рухом небесних тіл відбулася понад 4600 років тому!

За історичними, філософським і астрономічним матеріалами мережі: Sergey Ov (Seosnews9)

далі слід Рік Свині - 2019 рік за восточнму календарем

Давайте спробуємо собі уявити, що рік прийдешній нам готує, використовуючи наші таблиці властивостей першоелементів.
Отже, 2018 рік, (починаючи з 16 лютого 2018 - Новий Рік за східним календарем), небесний стовбур "Земля", земна гілка "Собака":

Погода 2018
Управління погодою майже повністю візьме на себе небесний стовбур - Дерево, а "Собака" буде вносити лише невеликі додаткові корективи.
Дивимося таблицю.
"Земля": керуючий напрямок - центр; тип енергії - вологість.
"Собака" (гілка ствола Земля): відповідно, котра управляє напрямок - центр; тип енергії - вологість.
Відповідне знаку "Собака" пору року - пізня осінь.

Виходячи з цієї інформації отримуємо, що в 2018 році погода буде здебільшого слідувати кліматичної нормі, але з деяким надлишком вологи.
Відповідне гілки "Собаки" пору року (пізня осінь) може викликати корекцію температури повітря в бік більш низьких значень ...
Весна і літо настануть в традиційні терміни.

Рік Собаки. Суспільство 2018 рік

Вирішальним фактором розвитку суспільного життя буде вплив внутрішніх подій в країні. Вплив зовнішніх факторів почне посилюватися лише під кінець року.

Рік Собаки. Люди в 2018 році

Успіх, за традицією, в найбільшою мірою сприятиме тим, хто народився в рік Собаки, а так же народженим під покровом небесної гілки "Земля" (в роки Бика, Дракона і Вівці). В общем-то, під заступництвом "собаки" в цьому році Ви можете вирішити багато проблеми, що накопичилися, а так же, проявивши терпіння і завзятість, налагодити життя для себе і своїх близьких.

У попередній Рік Собаки (2006) в Росії була випущена пам'ятна монета з досить вдалим зображенням собаки (фото) - в той рік, до речі, в нашій країні нічого поганого не сталося. Так що, майте на увазі, - ця монета може принести удачу і в 2018 році.

PS. Мода в Рік Собаки: Жовті коричневі і золотисті кольори і відтінки в одязі, з елементами прикрас включають метал створюють додатковий імпульс успіху.

Інші статті по темі календар:

Фази Місяця і затемнення 2018 - Календар місячних фаз і затемнень на 2018 рік, точні дати.

Місячний календар. Місяць і рослини. Архів місячних календарів

Календар свят 2018, перенесення вихідних. Святкові дні 2018

Ще по темі 2018 рік:

Свята Росії 2018. Професійні, державні і традиційні свята по місяцях 2018 року

* Про поглядах античних філософів на час: Знаки Зодіаку, Сонце, Місяць і рослини - Що таке Екліптика, Зодіак, знаки Зодіаку їх характеристика

Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.

Стовбури і гілки часу Небесні стовбури дерево вогонь земля метал вода Земні
гілки Щур 5 лютого 1924 24 січня 1936 10 лютого 1948 28 січня 1960 Щур 15 лютого 1972 Бик 25 січня 1925 11 лютого 1937 29 січня 1949 Бик 15 лютого 1961 3 лютого 1973 Тигр 23 січня 1974 13 лютого 1926 31 січня 1938 17 лютого 1950 5 лютого 1962 Кролик 11 лютого 1975 Кролик 2 лютого 1927 19 лютого 1939 6 лютого 1951 25 січня 1963 Дракон 13 лютого 1964 31 січня 1976 Дракон 23 січня 1928 8 лютого 1940 27 січня 1952 Змія 2 лютого 1965 18 лютого 1977 Змія 10 лютого 1929 27 січня 1941 14 лютого 1953 Кінь 3 лютого 1954 Кінь 21 січня 1966 7 лютого 1978 30 січня 1930 15 лютого 1942 Вівця 24 січня 195 5 9 лютого 1967 28 січня 1979 Вівця 17 лютого 1931 5 лютого 1943 Мавпа 25 січня 1944 12 лютого 1956 30 січня 1968 Мавпа 16 лютого 1980 6 лютого 1932 Півень 13 лютого 1945 31 січня 1957 17 лютого 1969 5 лютого 1981 Півень 26 січня 1933 Собака 14 лютого 1934 2 лютого 1946 Собака 18 лютого 1958 6 лютого 1970 25 січня 1982 Свиня 4 лютого 1935 22 січня 1947 8 лютого 1959 27 січня 1971 13 лютого 1983 Свиня Земні
гілки Щур 2 лютого 1984 19 лютого 1996 7 лютого 2008 25 січня 2020 Щур 11 лютого 2032 Бик 20 лютого 1985 7 лютого 1997 26 січня 2009 Бик 12 лютого 2021 31 січня 2033 Тигр 19 лютого 2034 9 лютого 1986 28 січня 1998 14 лютого 2010 1 лютого 2022 Кролик 8 лютого 2035 Кролик 29 січня 1987 16 лютого 1999 3 лютого 2011 22 січня 2023 Дракон 10 лютого 2024 28 січня 2036 Дракон 17 лютого 1988 5 лютого 2000 23 січня 2012 Змія 29 січня 2025 15 лютого 2037 Змія 6 лютого 1989 24 січня 2001 10 лютого 2013 Кінь 31 січня 2014 Кінь 17 лютого 2026 4 лютого 2038 27 січня 1990 12 лютого 2002 Вівця 19 лютого 2015 6 лютого 2027 24 лютого 2039 Вівця 15 лютого 1991 1 лютого 2003 Мавпа 22 січня 2004 8 лютого 2016 26 січня 2028 Мавпа 12 лютого 2040 4 лютого 1992 Півень 9 лютого 2005 28 січня 2017 13 лютого 2029 1 лютого 2041 Півень 23 січня 1993 Собака 10 лютого 1994 29 січня 2006 Собака 16 лютого 2018 3 лютого 2030 22 лютого 2042 Свиня 31 січня 1995 18 лютого 2007 5 лютого 2019 23 січня 2031 10 лютого 2043 Свиня

Примітки:
1. Роки зростають вниз по діагоналі, з крайньої правої комірки календаря продовження шукайте в крайній лівій.
2. У проміжках між "стволами часу" символічно зображені "земні гілки" зазначені відповідними знаками - в кожному календарному циклі земні гілки оновлюються.

Закрити

Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»

Якості і властивості Сутності світобудови, першоелементи Дерево Вогонь Грунт Метал Вода

планети

Юпітер Марс Сатурн Венера Меркурій

колір

Зелений, синьо-зелений, синій Червоний, рожевий, помаранчевий Коричневий, жовтий, тілесний Білий, будь-який металевий

Чорний, темно-синій

енергії природи

Вітер (рух) Тепло Вологість Сухість Холод

енергія

Активна, цілеспрямована, наполеглива Жива, імпульсивна, розсіяна Живить, добра, грунтовна Холодна, стримана, аристократична Глибока, таємна, загадкова

Сторона світла

Схід Південь Центр Захід Північ

Якості притаманні через людину і в людині

смак

Кислий Горький Солодкий Гострий Солоний

запахи

Прогірклий, затхлий Палений, горілий Ароматний, солодкий Рибний Гнилий

звук

Крик Сміх Спів Плач (Зітхання) Стогін

Домашні тварини

Собака Коза, вівця Бик, корова Півень, курка Свиня

Життєвий цикл

Народження Зростання Зрілість Зів'янення Смерть

Риси обличчя

Брови, щелепи Очі, губи Рот, щоки Ніс, вилиці, родимки Вуха, лоб, підборіддя

типи статури

Високий - жилавий, низький - рухливий Стрункість, краса Округлість, вгодованість Тонкі кістки, тонка шкіра Великі кістки, широкі стегна

органи

Печінка Серце Селезінка Легкі Нирка

пальці

Вказівний Середній Великий Безіменний Мізинець

спектр емоцій

Гнів, людяність Порушення, любов Занепокоєння, інтуїція Горе, подяку Страх

склад мислення

Оригінальність Устремління Свідомість Воля Мудрість

Закрити

* Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті

рік
Інтервал дат відповідний році Собаки Небесний стовбур Назва року 1910 10 лютого 1910 - 30 грудень 1911 Метал Рік Білій Собаки 1922 28 січня 1922 - 16 лютий 1923 Вода Рік Синьої Собаки 1934 14 лютого 1934 - 04 лютий 1935 Дерево Рік Зеленої Собаки 1946 02 лютого 1946 - 22 січня 1947 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 1958 18 лютого 1958 - 08 лютий 1959 Грунт Рік Жовтого Собаки 1970 06 лютого 1970 - 27 грудень 1971 Метал Рік Білій Собаки 1982 25 січня 1982 - 13 лютий 1983 Вода Рік Синьої Собаки 1994 10 лютого 1994 - 31 грудень 1995 Дерево Рік Зеленої Собаки 2006 29 січня 2006 - 18 лютий 2007 Вогонь Рік Помаранчевої Собак 2018 16 лютого 2018 - 05 лютий 2019 Грунт Рік Жовтого Собаки 2030 03 лютого 2030 - 23 грудень 2031 Метал Рік Білій Собаки 2042 22 січня 2042 - 10 лютий 2043 Вода Рік Синьої Собаки 2054 08 лютого 2054 - 28 грудень 2055 Дерево Рік Зеленої Собаки 2066 26 січня 2066 - 14 лютий 2067 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 2078 12 лютого 2078 - 02 лютий 2079 Грунт Рік Жовтого Собаки 2090 30 січня 2090 - 18 лютий 2091 Метал Рік Білій Собаки


Головна   Місячний календар   2018 рік Собаки Головна Місячний календар 2018 рік Собаки. східний календар

2018 рік - Рік Собаки. Східний календар: Гілка Собаки і стовбур Землі. Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?

2018 рік - рік Собаки. Східний календар. Коли настане Китайський Новий Рік 2018


УВАГА! Це архівна сторінка, зараз на часі:
Місячний календар городника на 2019 рік

Собака - символ передостаннього одинадцятого року 12-річного земного циклу східного календаря. У країнах, де основною релігією є буддизм, символічне сприйняття Собаки, на мій погляд, анітрохи не відрізняється від європейського, на сході Собаку наділяють в першу чергу такими якостями як вірність, чесність і благородство і агресивна безкомпромісність до ворогів ...
"Давньосхідних епос"
2018 рік - рік Золотий Собаки

зміст:

16 лютого 2018 року в друге молодик після зимового сонцестояння за східним (китайському) місячним циклічного календарем настає рік небесного стовбура часу «Земля» в стадії «Ян» земної гілки «Собака», 35 рік 34-го циклу нового літочислення.
Що все це означає?
Звернемося до старокитайської філософії. В рамках її уявлень час на небесах і на землі тече по різному. Тому для позначення часу використовувалися земні і небесні знаки. За древнекитайским уявленням основний потік часу здійснюється по небесним стовбурах, а на землю час перетікає з цих стовбурів по гілках, який відводився до неї. Небесних стовбурів п'ять, і від них на землю відводиться 12 гілок.
«Земля» - символ Небесного течії часу наступаючого року, несе з собою властивості однойменного першоелемента: керуючий напрямок - Центр; характеризують кольори - жовтий, коричневий і тілесний; присутність цього елемента в людині означає витривалість, плодючість, старанність і стратегічне мислення.

Всі знаки земної гілки є породженням небесних стовбурів, так гілка "Собаки" 戌 успадковує ознаки породжує стовбура-елемента «Земля» в стадії «Ян», їй так само притаманні деякі якості реального земного збірного образу собаки, в древневосточном поданні це: чесність розум, почуття справедливості, простота, лояльність, привабливість, дружелюбність, товариськість і відкритість; невибагливість, спокій і чутливість, а зі зворотного боку медалі цинізм, лінь, байдужість, песимізм, занепокоєння, упертість і безглуздість.

У Китаї і в деяких сусідніх з ним країнах прийнято зустрічати Новий Рік в одязі кольорів небесного знака. У елемента «Земля» символічних квітів кілька: жовтий, коричневий (охра) і тілесний (бежевий). Для зустрічі Нового Року допустимі всі ці кольори і їх поєднання, але основним вважається жовтий. Чоловікам на Новий Рік бажано мати який-небудь елемент одягу з жовтим кольором (наприклад, краватка з жовтою смужкою або бежеву сорочку, в крайньому випадку, жовті шкарпетки ...). У жінок в сенсі квітів більший вибір - вони можуть собі дозволити бежевий і відтінки жовто-коричневого, в тому числі золотисті.
Символічний жовтий колір цього року Собаки в східному календарі, дещо відрізняється від звичного нам жовна - він ближче до жовто-коричневого, навіть, можна сказати, золотистому, (приблизно, цей колір використаний на заставці сторінки з контурним зображенням собаки - більш детально про символіку та пристрої східного календаря можна ознайомитися в наступному розділі).
Хочеться додати ще одне зауваження про "земний суті" року: Гілка часу Собаки є породженням елемента «Земля» (Грунт) і успадковує в основному його якості, тому незважаючи на те, що прийняті у нас вирази " Рік Жовтого Собаки "Або" Рік Золотий Собаки "Уже і так несуть якусь смислове вільність нашого сприйняття позначення 2018 року в китайському календарі 戊戌, а от вираз" Рік Земляного Собаки ", у філософському плані, має глибокий сенс ... Оскільки гілка Собаки з'єднує небесний потік часу із земним є породженням несе час "земного" стовбура, то в цьому році слід чекати стійкого і стабільного потоку часу. варто відзначити, що в мнемонічному плані вираження « Рік Жовтого Земляного Собаки »Має повне право на життя ...
Я волів би назвати наступаючий рік - роком Золотий Собаки, оскільки породжує цю гілку несе основний потік часу. А, якщо вже називати 2018 рік зовсім по нашим сучасним правилам, то 2018 - Рік Золотий Земляний Собаки .

Отже, щоб в новому 2018 році одержати заступництво Собаки, при зустрічі Нового Року потрібно надіти, що-небудь жовте, коричневе, золотаве або бежеве або доповнити одяг якимось штрихом жовтого або золотистого кольору, а на столі бажано наявність страв з м'яса, птиці або м'ясопродуктів , а в іншому немає ніяких обмежень - "Собака" всеїдна тварина, з деяким хижим ухилом.

За представленою тут таблиці можна визначитися, коли зустрічати Новий Рік за східним календарем, а так само визначити за датою народження свої східні знаки-покровителі ...

Таблиця: 34 цикл. Китайський циклічний календар з 1960 року по 2019 рік дати початку Нового Року *

У цій таблиці явно проглядається 12-річний календарний цикл земних гілок, і не дуже явно 10-річний - кожен з п'яти першоелементів "бере на себе управління розвитком світових подій" на 2 сонячних року. Головний цикл триває 60 років - цикл починається з небесного стовбура «Дерево», земної гілки "Щур" - зараз йде 34 цикл від початку обчислення нового часу, він розпочався 2 лютого 1984 року. (Щоб подивитися дати в більш широкому інтервалі часу (1924-2043), клікніть по таблиці).

Східний (китайський) місячний циклічний календар.

Згідно світогляду стародавній китайській натурфілософії, так само як і в пізнішій античної * , Існує два ходу часу - на небесах і на землі. На небесах час безперервно тече через п'ять сутнісних мирообразующих елементів (стихій, сутностей): «Дерево», «Вогонь», «Земля» ( «Грунт»), «Метал», «Вода» - образно "по небесним стовбурах цих елементів-сутностей ". Основний, найбільш потужний потік часу переливається від однієї сутності до іншої. Коли потік часу вливається в небесний стовбур суті, властивої році (перший рік), - вона знаходиться в стадії ЯН, коли починає йти (другий рік) - вона переходить в стадію Інь (Властивості елементів-сутностей відображені в таблиці: «Властивості п'яти першоелементів і підтримувані ними якості» ).

Щоб збільшити таблицю властивостей сутностей клікніть по ній


В земному світі - свій потік часу, він тече по земним гілкам, які породжені небесними стволами. Родюча основотвірний «Земля» породжує на своєму стовбурі по 4 гілки за 12-річний цикл: дві в стадії ЯН - Дракон, Собака; і дві в стадії Інь - Бик, Вівця. Решта стовбури, відповідно: «Метал» - гілки Мавпа і Півень; «Вода» - Щур і Свиня; «Дерево» - Тигр і Кролик; «Вогонь» - Кінь і Змія. Все це лежить в основі побудови, так би мовити, зовнішній обкладинки циклічного календаря.

Справжня ж основа циклічного календаря - це результати спостережень за рухом планет, Місяця і Сонця. Основоположники календаря знали: що від молодика до молодика проходить 29 з половиною днів; що для земного спостерігача Марс повертається в зафіксовану в момент початку спостереження точку зоряного неба через майже через 2 роки, Юпітер - приблизно через 12 років, а Сатурн через 30. Для повернення одночасно і Юпітера і Сатурна в вихідну конфігурацію необхідно 60 років - цей період і був прийнятий в якості головного найтривалішого циклу календаря. Наступний по тривалості 12-річний цикл відповідає періоду обертання Юпітера. А ось десятирічні і дворічні цикли - це вже данина метафізичним уявленням того часу.
Незважаючи на це складне переплетення раціонального і метафізичного, ми можемо сказати, що китайський циклічний місячно-сонячний календар - це перша документально зафіксована спроба людства синхронізувати систему підрахунку часу з рухом небесних тіл відбулася понад 4600 років тому!

За історичними, філософським і астрономічним матеріалами мережі: Sergey Ov (Seosnews9)

далі слід Рік Свині - 2019 рік за восточнму календарем

Давайте спробуємо собі уявити, що рік прийдешній нам готує, використовуючи наші таблиці властивостей першоелементів.
Отже, 2018 рік, (починаючи з 16 лютого 2018 - Новий Рік за східним календарем), небесний стовбур "Земля", земна гілка "Собака":

Погода 2018
Управління погодою майже повністю візьме на себе небесний стовбур - Дерево, а "Собака" буде вносити лише невеликі додаткові корективи.
Дивимося таблицю.
"Земля": керуючий напрямок - центр; тип енергії - вологість.
"Собака" (гілка ствола Земля): відповідно, котра управляє напрямок - центр; тип енергії - вологість.
Відповідне знаку "Собака" пору року - пізня осінь.

Виходячи з цієї інформації отримуємо, що в 2018 році погода буде здебільшого слідувати кліматичної нормі, але з деяким надлишком вологи.
Відповідне гілки "Собаки" пору року (пізня осінь) може викликати корекцію температури повітря в бік більш низьких значень ...
Весна і літо настануть в традиційні терміни.

Рік Собаки. Суспільство 2018 рік

Вирішальним фактором розвитку суспільного життя буде вплив внутрішніх подій в країні. Вплив зовнішніх факторів почне посилюватися лише під кінець року.

Рік Собаки. Люди в 2018 році

Успіх, за традицією, в найбільшою мірою сприятиме тим, хто народився в рік Собаки, а так же народженим під покровом небесної гілки "Земля" (в роки Бика, Дракона і Вівці). В общем-то, під заступництвом "собаки" в цьому році Ви можете вирішити багато проблеми, що накопичилися, а так же, проявивши терпіння і завзятість, налагодити життя для себе і своїх близьких.

У попередній Рік Собаки (2006) в Росії була випущена пам'ятна монета з досить вдалим зображенням собаки (фото) - в той рік, до речі, в нашій країні нічого поганого не сталося. Так що, майте на увазі, - ця монета може принести удачу і в 2018 році.

PS. Мода в Рік Собаки: Жовті коричневі і золотисті кольори і відтінки в одязі, з елементами прикрас включають метал створюють додатковий імпульс успіху.

Інші статті по темі календар:

Фази Місяця і затемнення 2018 - Календар місячних фаз і затемнень на 2018 рік, точні дати.

Місячний календар. Місяць і рослини. Архів місячних календарів

Календар свят 2018, перенесення вихідних. Святкові дні 2018

Ще по темі 2018 рік:

Свята Росії 2018. Професійні, державні і традиційні свята по місяцях 2018 року

* Про поглядах античних філософів на час: Знаки Зодіаку, Сонце, Місяць і рослини - Що таке Екліптика, Зодіак, знаки Зодіаку їх характеристика

Дати настання нового року за китайським циклічного календарем з 1924 року по 2043 рік.

Стовбури і гілки часу Небесні стовбури дерево вогонь земля метал вода Земні
гілки Щур 5 лютого 1924 24 січня 1936 10 лютого 1948 28 січня 1960 Щур 15 лютого 1972 Бик 25 січня 1925 11 лютого 1937 29 січня 1949 Бик 15 лютого 1961 3 лютого 1973 Тигр 23 січня 1974 13 лютого 1926 31 січня 1938 17 лютого 1950 5 лютого 1962 Кролик 11 лютого 1975 Кролик 2 лютого 1927 19 лютого 1939 6 лютого 1951 25 січня 1963 Дракон 13 лютого 1964 31 січня 1976 Дракон 23 січня 1928 8 лютого 1940 27 січня 1952 Змія 2 лютого 1965 18 лютого 1977 Змія 10 лютого 1929 27 січня 1941 14 лютого 1953 Кінь 3 лютого 1954 Кінь 21 січня 1966 7 лютого 1978 30 січня 1930 15 лютого 1942 Вівця 24 січня 195 5 9 лютого 1967 28 січня 1979 Вівця 17 лютого 1931 5 лютого 1943 Мавпа 25 січня 1944 12 лютого 1956 30 січня 1968 Мавпа 16 лютого 1980 6 лютого 1932 Півень 13 лютого 1945 31 січня 1957 17 лютого 1969 5 лютого 1981 Півень 26 січня 1933 Собака 14 лютого 1934 2 лютого 1946 Собака 18 лютого 1958 6 лютого 1970 25 січня 1982 Свиня 4 лютого 1935 22 січня 1947 8 лютого 1959 27 січня 1971 13 лютого 1983 Свиня Земні
гілки Щур 2 лютого 1984 19 лютого 1996 7 лютого 2008 25 січня 2020 Щур 11 лютого 2032 Бик 20 лютого 1985 7 лютого 1997 26 січня 2009 Бик 12 лютого 2021 31 січня 2033 Тигр 19 лютого 2034 9 лютого 1986 28 січня 1998 14 лютого 2010 1 лютого 2022 Кролик 8 лютого 2035 Кролик 29 січня 1987 16 лютого 1999 3 лютого 2011 22 січня 2023 Дракон 10 лютого 2024 28 січня 2036 Дракон 17 лютого 1988 5 лютого 2000 23 січня 2012 Змія 29 січня 2025 15 лютого 2037 Змія 6 лютого 1989 24 січня 2001 10 лютого 2013 Кінь 31 січня 2014 Кінь 17 лютого 2026 4 лютого 2038 27 січня 1990 12 лютого 2002 Вівця 19 лютого 2015 6 лютого 2027 24 лютого 2039 Вівця 15 лютого 1991 1 лютого 2003 Мавпа 22 січня 2004 8 лютого 2016 26 січня 2028 Мавпа 12 лютого 2040 4 лютого 1992 Півень 9 лютого 2005 28 січня 2017 13 лютого 2029 1 лютого 2041 Півень 23 січня 1993 Собака 10 лютого 1994 29 січня 2006 Собака 16 лютого 2018 3 лютого 2030 22 лютого 2042 Свиня 31 січня 1995 18 лютого 2007 5 лютого 2019 23 січня 2031 10 лютого 2043 Свиня

Примітки:
1. Роки зростають вниз по діагоналі, з крайньої правої комірки календаря продовження шукайте в крайній лівій.
2. У проміжках між "стволами часу" символічно зображені "земні гілки" зазначені відповідними знаками - в кожному календарному циклі земні гілки оновлюються.

Закрити

Таблиця: «Властивості П'яти першоелементів і підтримувані ними якості»

Якості і властивості Сутності світобудови, першоелементи Дерево Вогонь Грунт Метал Вода

планети

Юпітер Марс Сатурн Венера Меркурій

колір

Зелений, синьо-зелений, синій Червоний, рожевий, помаранчевий Коричневий, жовтий, тілесний Білий, будь-який металевий

Чорний, темно-синій

енергії природи

Вітер (рух) Тепло Вологість Сухість Холод

енергія

Активна, цілеспрямована, наполеглива Жива, імпульсивна, розсіяна Живить, добра, грунтовна Холодна, стримана, аристократична Глибока, таємна, загадкова

Сторона світла

Схід Південь Центр Захід Північ

Якості притаманні через людину і в людині

смак

Кислий Горький Солодкий Гострий Солоний

запахи

Прогірклий, затхлий Палений, горілий Ароматний, солодкий Рибний Гнилий

звук

Крик Сміх Спів Плач (Зітхання) Стогін

Домашні тварини

Собака Коза, вівця Бик, корова Півень, курка Свиня

Життєвий цикл

Народження Зростання Зрілість Зів'янення Смерть

Риси обличчя

Брови, щелепи Очі, губи Рот, щоки Ніс, вилиці, родимки Вуха, лоб, підборіддя

типи статури

Високий - жилавий, низький - рухливий Стрункість, краса Округлість, вгодованість Тонкі кістки, тонка шкіра Великі кістки, широкі стегна

органи

Печінка Серце Селезінка Легкі Нирка

пальці

Вказівний Середній Великий Безіменний Мізинець

спектр емоцій

Гнів, людяність Порушення, любов Занепокоєння, інтуїція Горе, подяку Страх

склад мислення

Оригінальність Устремління Свідомість Воля Мудрість

Закрити

* Дати, що припадають на рік Собаки за китайським календарем в 20 і 21 столітті

рік
Інтервал дат відповідний році Собаки Небесний стовбур Назва року 1910 10 лютого 1910 - 30 грудень 1911 Метал Рік Білій Собаки 1922 28 січня 1922 - 16 лютий 1923 Вода Рік Синьої Собаки 1934 14 лютого 1934 - 04 лютий 1935 Дерево Рік Зеленої Собаки 1946 02 лютого 1946 - 22 січня 1947 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 1958 18 лютого 1958 - 08 лютий 1959 Грунт Рік Жовтого Собаки 1970 06 лютого 1970 - 27 грудень 1971 Метал Рік Білій Собаки 1982 25 січня 1982 - 13 лютий 1983 Вода Рік Синьої Собаки 1994 10 лютого 1994 - 31 грудень 1995 Дерево Рік Зеленої Собаки 2006 29 січня 2006 - 18 лютий 2007 Вогонь Рік Помаранчевої Собак 2018 16 лютого 2018 - 05 лютий 2019 Грунт Рік Жовтого Собаки 2030 03 лютого 2030 - 23 грудень 2031 Метал Рік Білій Собаки 2042 22 січня 2042 - 10 лютий 2043 Вода Рік Синьої Собаки 2054 08 лютого 2054 - 28 грудень 2055 Дерево Рік Зеленої Собаки 2066 26 січня 2066 - 14 лютий 2067 Вогонь Рік Помаранчевої Собаки 2078 12 лютого 2078 - 02 лютий 2079 Грунт Рік Жовтого Собаки 2090 30 січня 2090 - 18 лютий 2091 Метал Рік Білій Собаки


Головна   Місячний календар   2018 рік Собаки Головна Місячний календар 2018 рік Собаки. східний календар

Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
Що все це означає?
Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
Що все це означає?
Коли приходить Китайський Новий Рік 2018?
Що все це означає?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация