2447 гінекологів СПб, 10414 відгуків пацієнтів

  1. Чим займається?
  2. Коли потрібно відвідати?
  3. Як стати гінекологом?
  4. Корифеї Санкт-Петербурзької гінекології

Хірург, стаж 15 років

Дата публікації 18 червня 2018 р

Чим займається?

Найперший людина, яку ми бачимо в своєму житті - акушер-гінеколог. У народі цього лікаря називають «жіночий доктор». Саме цей лікар несе відповідальність за здоров'я майбутньої мами і ще не народженої дитини, перебуваючи поруч всю вагітність. Він приймає пологи і спостерігає за жінкою після них. Гінеколог займається діагностикою та лікуванням запальних процесів жіночих статевих органів, дає поради при виборі контрацептивів і допомагає при проблемах із зачаттям. Лікар проводить профілактичні огляди жінок для раннього виявлення гінекологічних захворювань, так як більша їх частина протікає тривалий час безсимптомно.

Коли потрібно відвідати?

Звертатися до лікаря слід в таких випадках:

  • при настанні вагітності, щоб гінеколог міг контролювати її протягом для попередження та своєчасного виявлення можливих ускладнень
  • підозра на вагітність - для підтвердження діагнозу;
  • якщо жінка планує стати мамою - для підготовки до цього відповідального події;
  • при порушеннях менструального циклу і зміні характеру місячних - коли вони стають тривалими, рясними або, навпаки, мізерними;
  • при повному припиненні місячних;
  • поява болю в нижній частині живота
  • наявність Белей, що супроводжуються неприємним запахом;
  • коли турбує хворобливість при статевому акті;
  • в разі безпліддя;
  • поява новоутворень на зовнішніх статевих органах.

Навіть якщо жінку нічого не турбує, відвідувати гінеколога потрібно мінімум 1 раз на рік для профілактики і ранньої діагностики прихованих хвороб.

Як стати гінекологом?

Щоб стати гінекологом, потрібно в першу чергу отримати вищу медичну освіту на лікувальному факультеті медичного вузу. Їх в місті на Неві кілька, але найвідоміший, що славиться сильною школою - Санкт - Петербурзький медичний університет ім. академіка І.П. Павлова. З 5-го курсу студенти приступають до освоєння спеціальності гінекології. Після закінчення університету освіту за спеціальністю триває протягом року в інтернатурі. Але навіть приступивши до самостійної практики, потрібно бути готовим до постійного, протягом усього життя, підвищенню кваліфікації та вдосконалення майстерності.

Корифеї Санкт-Петербурзької гінекології

Рівень медицини на Русі в середні століття був досить низький - пологи у жінок приймали «повитухи», не відрізнялися глибокими знаннями, а єдиним засобом допомоги при патологічних пологах були «змови». Тільки в 1754 р був прийнятий «Закон про впорядкування діяльності бабок-повитух» і в Санкт-Петербурзі відкрито першу повивальний школа, організатором якої був П.З. Кондоїді.

Батьком російського акушерства вважається знаменитий лікар Н.М. Амбодик, який написав в 1808 р перше в Росії керівництво «Мистецтво сповивання». Разом з ним в Санкт-Петербурзької клініці лікарів-гінекологів працювали С.А. Громов, М.М. Феноменів. Відомими докторами були А.Я. Красовський, засновник Петербурзького товариства акушерів, і Д.О. Отт, чиє ім'я тепер носить сучасний інститут.

У 20 столітті великий внесок в розвиток оперативної гінекології зробили К.К. Скробанскій і Л.Л. Окінчіца, знаменитими лікарями - гінекологами були К.Н. Рабинович, М.А. Петров-Маслаков.

Чим займається?
Коли потрібно відвідати?
Як стати гінекологом?
Коли потрібно відвідати?
Як стати гінекологом?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация