«Я вірю в Бога»: чи достатньо цього?

  1. преподобний Джек Скетт , Помічник пастора в церкві «Encounter», Селлі Оак, Бірмінгем, Великобританія:
  2. Олександр Величко , Пастор, єпископ, директор «Слов'янської зовнішньої місії», (Богуслав, Білорусь):
  3. Патрік Морлі , Автор бестселерів, засновник і виконавчий директор благодійної організації «Чоловік...
  4. Юрій Рубан , Кандидат історичних наук, кандидат богослов'я:
  5. Василь Грейнеровіч , Був місіонером, євангелістом, відкривав церкви, був учителем у Російсько-Український...

Вчинки людини важливі, чи вважає він себе християнином чи ні. Як пише апостол Яків: «Бо, як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва» (Иак.2: 26). Хоча порятунок неможливо «заслужити» хорошими справами, тим не менш, життя християнина не закінчується на моменті покаяння і набуття віри. Чи достатньо тільки вірити?

преподобний Джек Скетт , Помічник пастора в церкві «Encounter», Селлі Оак, Бірмінгем, Великобританія:

Віра, безумовно, є ключовим компонентом слідування за Христом, але, обмірковуючи свій власний шлях, я все більше переконуюся, що слідування за Христом не закінчується на вірі. Віра, безумовно, є відправною точкою, і при цьому важливою. Я вважаю, що питання, з яким я зіткнувся, полягає в наступному: чи достатньо просто сказати: «Я вірю в Бога»?

Багато людей вірять в Бога. Різниця для християнина в тому, що наша віра веде нас до іншого життя. Яків пише: «Ви вірите, що є один Бог. Добре! Навіть біси вірують і тремтять ». Ясно, що наша віра в Бога не може обмежуватися тим фактом, що Він є. Якщо це все, то чим це відрізняється від віри демонів?

Якщо хтось каже, що вони вірять, але нічого в їхньому житті не міняється, то у що вони вірять? Точно так же, якщо віра - це кінцева точка, тоді ми можемо відправитися прямо на небеса, як тільки повіримо. Віра - це наша відправна точка, яка веде нас до нового способу життя.

У вступному слові Ісуса з Євангелія від Марка 1 глави Він використовує два слова: «покайтеся» і «вірте». Покаятися - значить змінити своє життя. Це всеосяжний зрушення в мисленні і поведінці в результаті віри в Ісуса. Саме тому Павло присвятив своє життя проповіді того самого Євангелія, яке він колись намагався зруйнувати.

Якщо ви послідовник Ісуса, ви - Його учень. Ви вірите, що Він помер і воскрес. Ви покаялися в старому способі життя і вирішили жити новим життям.

Олександр Шевченко, пастор церкви «Дім Хліба», Президент місії «КУТ», (Сакраменто, США).

Олександр Величко , Пастор, єпископ, директор «Слов'янської зовнішньої місії», (Богуслав, Білорусь):

Важливе твердження Якова - «віра без діл мертва». І він спирається на аналогію тіла і духу. Дійсно, віра завжди приводиться в рух духовними силами. Наприклад, Павло пише, що віра, що приводиться в рух любов'ю (духовним) дає силу і приносить реальний результат (Гал.5: 8).

Отже, віра приводиться в рух духовними силами, і це проявляється в реальних справах. Коли ми бачимо щось рухається, то, по-перше, бачимо це, а, по-друге, це завжди справляє якась агресивна дія. Таким чином, реальна, що рухається віра завжди щось робить. Якщо вона нічого не робить, то її немає, вона мертва.

Віруюча людина завжди щось робить.

Віталій Жіздан, Перша слов'янська євангельська церква в Римі та Мілані: «Потрібно вірити навіть якщо нам не все ясно. Це віра в дії ».

Патрік Морлі , Автор бестселерів, засновник і виконавчий директор благодійної організації «Чоловік в дзеркалі»:

Я дійсно вражений тим, наскільки прямо і різко висловлювався Ісус. Наприклад, в нагірній проповіді Він сказав: «Не кожен, хто каже до Мене:« Господи! Господи! », Увійде в Царство Небесне, але виконуючий волю Отця Мого Небесного» (Матвія 7:21).

Справжнє учнівство - це щось більше, ніж сповідання віри.

У добре нам відомому місці Писання, в посланні до Ефесян 2: 8-9 Павло ясно говорить про те, що ми рятуємося тільки благодаттю, тільки вірою, і наші справи не мають до цього ніякого відношення. І все ж в 10 вірші апостол продовжує: «Бо ми - Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в.»

Добрі справи, вчинки і плодоношення - це невід'ємні складові християнської віри.

Добрі справи, вчинки і плодоношення - це невід'ємні складові християнської віри

Яків пише: «Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має? .. Так і віра, коли діл не має, мертва сама по собі» (Якова 2: 14-17). Головний помічник Мартіна Лютера Філіп Меланхтон сказав: «виправдання дається по одній лише вірі, але не по тій вірі, яка одна».

Якщо людина справді вона щиро покаявся в своїх гріхах і сподівається виключно на Ісуса Христа для отримання вічного спасіння, тоді питання вирішене.

Однак якщо хто-небудь сповідує віру і не виробляє при цьому ніякого плоду, з його боку буде розумно поставити під сумнів істинність своєї віри. Краще помилково засумніватися, ніж марно обнадіяти.

Людина, яка вже тривалий час перебуває в союзі з Христом, зазвичай виробляє більше плоду, ніж той, хто недавно увірував. Якщо на перших порах новонавернений не приносить плід, це ще не говорить про те, що ситуація не зміниться в міру його духовного зростання. З іншого боку, якщо людина не робить ніякого плоду, будучи віруючим протягом багатьох років, у нього є серйозний привід для занепокоєння.

Олександр Артамонов, молодіжний пастор церкви «Слово Життя», м Мелітополь.

Юрій Рубан , Кандидат історичних наук, кандидат богослов'я:

«Апостол Яків, брат Господнього по плоті», ймовірно, він названий так тому, що його мати родичкою Діві Марії. За переказами, Яків став першим єпископом Єрусалимської іудеохрістіанской громади і мученицьки загинув в 60-і роки, перед руйнуванням Єрусалима римськими військами. Йому також приписується авторство одного з Соборних (окружних) послань, що входять до складу Нового Завіту (другого, власне християнського, розділу Біблії).

У цьому Посланні Яків полемізує з християнами, пишаються своєю абстрактній вірою, але забувають про необхідність повсякденних добрих справ по відношенню до всіх оточуючих. Він пише: «Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має. Чи може така віра врятувати його? Якщо брат або сестра нагі, і позбавлені денного прожитку, а хто-небудь з вас скаже їм:

«Ідіть з миром, грійтеся і харчуйтеся", але не дасте їм необхідного для тіла, - яка користь? Так само й віра, коли діл не має, мертва сама по собі ».

І далі він іронізує над своїм співрозмовником: «Ти віруєш, що Бог один? Добре робиш: і біси вірують і тремтять »(Иак.2: 14-19). Дійсно, злі духи - ці занепалі ангели - «істинно віруючі»: вони нітрохи не сумніваються в існуванні Бога (на відміну від багатьох людей!), Але їх це не рятує - краще від своєї віри вони не стають!

Так з'ясовується сутність біблійного поняття «віра»: це не філософське визнання якогось Вищого початку (Абсолюту в дусі Канта); це не віра в Бога, а віра Богу, т. е. вірність і довіру живому особистому Богу, які несумісні з життєвим егоцентризмом. Такий дієвої віри багатьом з нас катастрофічно бракує.

Василь Грейнеровіч , Був місіонером, євангелістом, відкривав церкви, був учителем у Російсько-Український Біблійний Інституті, (Хантсвіл, штат Алабама, США):

Людина така істота, що коли він у щось вірить, він говорить про це. Віра як би проявляється, просочує його всього і проходить через нього назовні. Саме віра людини визначає слова, поведінку і стиль життя самої людини. Саме віра визначає що людина дивиться, що читає, що слухає, де і які акції купує і купує чи взагалі. Віра визначає життя людини. Як людина вірить, так він і живе.

Віра завжди помітна, видима, слішіма, відчутна і відчутна.

Іншого не буває ...

Тому Яків і каже:

"Але дехто скаже:« ти маєш віру, а я маю діла »: покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх." Послання Якова 2:18

Показати віру без діл - неможливо!

Якщо немає Біблійної життєвої позиції, якщо немає справ, якщо немає прояви віри, значить і самої віри - немає.

Чим визначається віра?

Справами?

Якими справами? Справами які щось нам коштують. Бідну вдову віра коштувала щоденного прожитку. Кому-то віра варто пройти одну милю більше, комусь десяту частину з його доходу, кому-то провідати хворого, кому-то прийняти біженця.

Люди завжди потребували Ісусі, але на мою думку зараз особливо гостро (напевно, так може сказати кожне покоління). У наше століття лібералізму, коли всі межі розмиті хочеться сказати разом з автором: «Покажіть у вашій вірі чесноту.» 1 Петро 1: 5.

Покажіть віру в справах. Допоможіть тому, кому потрібна допомога. Зробіть вашу віру видимої і чутної, відчутною і відчутною. Віру, яка може бути не згорне гори, але бідному подасть і голодного нагодує. А ще віру яка покаже істину, Ісуса.

Вера- це тоді, коли ти робиш те, що говориш.

Чи достатньо тільки вірити?
Якщо це все, то чим це відрізняється від віри демонів?
Якщо хтось каже, що вони вірять, але нічого в їхньому житті не міняється, то у що вони вірять?
Яків пише: «Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має?
Чи може така віра врятувати його?
Чим визначається віра?
Справами?
Якими справами?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация