Я двері вівцям | Роздуми на кожен день

Дії 11, 1-18   Пс 42, Пс 43   Ін 10, 1-10   Ісус сказав їм: Поправді, поправді кажу вам: Я двері вівцям Дії 11, 1-18
Пс 42, Пс 43
Ін 10, 1-10

"Ісус сказав їм: Поправді, поправді кажу вам: Я двері вівцям".

«В той час Ісус сказав: Поправді, поправді кажу вам: Хто не входить дверима в кошару, але перелазить деінде, той злодій і розбійник; А хто входить дверима, той вівцям пастух. Воротар відчиняє йому, і його голосу слухають вівці, і він кличе своїх овець по імені і виводить їх. І, коли вижене всі свої вівці, йде перед ними; а вівці за ним йдуть, бо знають голос його. За чужим же не підуть вони, а будуть утікати від нього, бо не знають вони чужого голосу.

Оцю притчу повів їм Ісус, але вони не зрозуміли, що їм говорив. Отже, знову промовив Ісус: Поправді, поправді кажу вам, що Я двері вівцям. Все, скільки їх не перше Мене приходило, то злодії й розбійники, але вівці не слухали їх. Я двері, хто увійде Мною, той спасеться, і ввійде, і вийде, і пасовисько знайде. Злодій тільки для того, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов для того, щоб мали життя, і подостатком ».

В Ісусі ми маємо образ істинного пастиря. У Ньому виповнюється очікування доброго пастиря, обіцяного Богом: «великого Пастиря вівцям», більш великого, ніж Мойсей (Євр 13,20).

Двері в кошару. Двері - це Христос. Ісус є Двері для кожного з нас. Тому що кожен, хто покладається на Нього може увійти і вийти з життєвих ситуацій, будучи завжди впевненим, що має Господа в якості провідника і заходи свого шляху. Ця Двері, яка є Ісус - це місце, доступу істини, і з якого випливає будь-яка істина. Пройти через ці двері дозволяє визнати Ісуса і нас в Ньому, і тому мати життя.

Пройти через інший вхід, який не є Їм, для нас це як привід для розкидання і не правди: злодій і розбійник стають чином тих, хто не уявляє істину Христа і не направляє до неї. Ця Двері характеризує як Ісуса, так і тих, хто до Нього причетний. Це Двері в Царство, доступ до якого здійснюється через Нього, через Його посередництво і Його допомога, і не через когось іншого або інших, які не є Їм. Від цієї Двері приймає вигляд християнська громада, зібрана навколо Пастиря, яка вірить і знає, як правильно слухати, тому образ овець привертає нас і сьогодні.

Євангеліє сьогодні дуже підходить до того, що говорить Папа римський Франциск в Буллі "Misericordiae Vultus" під номером 14: "Проходячи через Святі врата, ми увійдемо в обійми Божого милосердя і приймемо зобов'язання бути милостивими до інших, як Батько милостивий до нас".

Для особистого роздуми
• Ісус - це добрий пастир, бо Він знає тебе, а ти Його знаєш? Пастир, що приходить в твоє життя, як двері, щоб вийти і увійти: ти дозволяєш собі бути веденим Їм, коли спілкуєшся з іншими людьми?
� У твоїй громаді, в твоїй родині, являєшся чи і ти дверима, не для того щоб закрити її, але, щоб залишатися відкритим братньому спілкуванню, щоб дозволити проходити через тебе повазі і довірі?

С. Ассунта Ськопелліті, MSC

Пастир, що приходить в твоє життя, як двері, щоб вийти і увійти: ти дозволяєш собі бути веденим Їм, коли спілкуєшся з іншими людьми?
? У твоїй громаді, в твоїй родині, являєшся чи і ти дверима, не для того щоб закрити її, але, щоб залишатися відкритим братньому спілкуванню, щоб дозволити проходити через тебе повазі і довірі?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация