Як розкривається Бог в Біблії

Я безмежно вдячний моїй матері за багато, але самим позитивним, що залишилося мені на все моє життя, було те, чого вона навчила мене вже в десятирічному віці, що Бог є Дух, Нескінченний, Вічний і Незмінний. Це визначення Бога супроводжувало мене все моє життя, а коли людина носить в своєму серці свідомість, що Бог є Нескінченний, Вічний і Незмінний Дух, то це допомагає йому перемогти спокусу обмежувати Бога і допомагає перемогти всі сумніви в Його здатності здійснити все те, на що сам людина не здатна!

Деякі, що сумніваються в тому, що Біблія є справжнє Слово Боже, сумніваються в цьому тому, що вони не хочуть приписати Богу нічого того, чого самі не в змозі досягти. Якщо у вас виникає будь-яка невпевненість у натхненні Біблії - перечитайте її знову. Погляньте на неї очима людини, яка все своє життя дивився на брудну калюжу і опинився тепер вперше перед видом на океан! Може бути ви тільки тоді вперше побачите відблиск безмежної могутності Божого. Може бути тільки тоді ви почнете розуміти Його таким, як Він є. Бо якщо Бог воістину той Дух, про Якого говорить Христос, то більше не виникає ніяких питань про Провидіння, про всемогутність Бога в людських справах, про натхнення Їм тих людей, які писали Біблію. Все стає на своє місце як тільки ви зрозумієте, Ким і Чим насправді є Бог.

Друге: Біблія розкриває Його як Особистість. Протягом усієї Біблії говориться: "Бог любить", "Бог говорить", "Бог робить". Все, що ми приписуємо особистості, приписується і Бога. Особистість - це істота, яка відчуває, думає, хоче, бажає і має всі засобами вираження своєї індивідуальності.

Тут на землі ми обмежуємо особистість тілом. Наш обмежений розум не може уявити собі особистість, не виражену за допомогою кісток і плоті. Ми знаємо, що наша власна особистість не навіки одягнена тим тілом, в якому вона тепер живе. Ми знаємо, що в момент смерті наша особистість залишить своє тіло і відправиться по призначеному їй шляху. Ми знаємо все це - і все-таки нам важко це визнати.

Велике було б одкровення, якби ми зрозуміли, що особистість не повинна ототожнюватися з фізичним істотою. Бог не пов'язаний плоттю, однак Він є Особистість. Він відчуває, думає, любить, прощає, співчуває нам в тих питаннях і турботах, з якими ми стикаємося.

Третє: Біблія стверджує, що Бог не тільки Дух і Особистість, але Бог є Святе і Праведне Істота. Від Книги Буття до Книги Одкровення Бог об'являється святим Богом. Він повністю зроблений в кожному окремому творінні. Він занадто святий, щоб торкнутися грішної людини, занадто святий, щоб терпіти гріховне життя. Він є Святий і Досконалий Бог.

Якби ми могли мати дійсне уявлення про велич Його праведності, наскільки інший стала б наше життя, як окремої людини, так і народів! Якби ми могли дати собі раз звіт в тій приголомшливою прірви, яка відділяє нечестивого людини від досконалості Божої праведності, світ став би іншим. Святе Письмо називає Його світлом, в якому немає жодної темряви - єдине Вища Істота без тіні і докору.

І це знову твердження, яке важко зрозуміти недосконалому людині. Ми, чиї помилки і слабкості проявляються всюди, ледь можемо уявити собі переважну у всьому святість Бога, але ми повинні визнати її, якщо хочемо зрозуміти Біблію і витягти з неї доброчинну користь.

Безодня, що відокремлює недосконалого людини від досконалого Бога, підкреслюється в усьому Святому Письмі. Ми бачимо це в поділі скинії і храму на Святе і Святе Святих. На це вказується в продиктованої жертві, яка повинна бути принесена, якщо грішник хоче наблизитися до Бога. Це підкреслюється тим, що повинні бути особливі священнослужителі, щоб бути посередником між Богом і людьми. На цьому ставиться наголос законами про нечистоту в Книзі Левіт. Ми бачимо це в багатьох святах ізраїльського народу, в ізольованості Ізраїлю в Палестині. Святість Бога визначає всі інші Його основи.

У Святому Письмі говориться, що Престол Його спочиває на Його Святості. Внаслідок Божої Святості і людської Несвята і створилася така прірва між Богом і нерозкаяним грішником. Біблія вчить нас, що наші беззаконня відокремили нас від Бога - відокремили настільки, що Лик Його прихований від нас і Він не чує нас, якщо ми звертаємося до Нього.

Бог занадто чистий, щоб прихильно дивитися на зло. Він занадто святий, щоб мати будь-який зв'язок з гріхом. Перш ніж зло вселилася в людей, Бог і людина спілкувалися один з одним. Тепер це спілкування порушено, і втрачена будь-який зв'язок людини з Богом, крім як через Ісуса Христа. Тільки через Ісуса Христа людина зможе коли-небудь відновити свій зв'язок з Богом.

Людина сама по собі грішник, він безсилий змінити своє становище, безсилий досягти чистого Божого слуху своїм власним грішним мовою. Людина загинула б на віки-вічні, якби Бог у Своїй нескінченній милості не послав Свого Сина, щоб перекинути міст через цю прірву.

Саме в Божій Святості знаходимо ми причину смерті Христа. Його Святість вимагала суворого покарання за гріх, і його любов визначила, щоб Ісус Христос викупив цю провину і таким шляхом приніс людині порятунок. Бог, Якому ми поклоняємося, праведний Бог, святий Бог, справедливий Бог, і Він послав нам Свого Єдинородного Сина, щоб відкрити нам доступ до Нього. Але якщо ми не звертаємо уваги на послану нам допомогу від Нього, якщо не виконуємо встановленим Їм законам, то ми і не можемо кликати Його про милість, коли на нас впаде заслужене нами покарання!

Четверте: Бог є Любов. Багато людей, що не читають Біблії, не можуть зрозуміти слово "Бог є любов" (1 Ів. 4, 8), так само, як їм незрозумілі і інші сторони Божого Єства.

Ми самі не завжди впевнені, що хочемо сказати, вживаючи вислів любов. Це слово стало одним з найбільш зловживати в нашій мові. Ми користуємося словом любов для позначення як самого низького, так і самого піднесеного людського ставлення. Ми говоримо, що "любим" подорожувати; "Любимо" солодкий пиріг; "Любимо" наш новий автомобіль, або шпалери на стінах нашої кімнати. Так, ми навіть говоримо, що "любим" наших ближніх, але більшість з нас просто говорить так, не надаючи цьому ніякого значення! Не дивно, що у нас немає чіткого уявлення про те, що мається на увазі в Біблії, коли йдеться: "Бог є любов".

Не впадайте в помилку, вважаючи, що раз Бог є Любов, то все повинно бути добре, прекрасно, щасливо, і ніхто не буде покараний за свої гріхи. Святість Бога вимагає, щоб будь-який гріх був покараний, але любов Бога знайшла план і шлях порятунку для грішної людини. Любов Бога призвела до розп'яття Ісуса Христа, завдяки Якому вона може розраховувати на прощення і очищення. Божа любов послала Ісуса Христа на хрест.

Не сумнівайтеся в найбільшою божественної любові, бо вона так само незмінно притаманна Богу, як і Його святість. Як би не були чорні ваші гріхи, Бог любить вас. Якби не ця любов, ніхто з нас не мав би надії на майбутнє життя. Але - Бог є любов! І Його любов для нас вічна. "Бог Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками" (Рим. 5, 8).

Обіцянки любові і прощення Бога настільки реальні, настільки позитивні і надійні, наскільки людські слова в змозі висловити це. Але ні за яку опису океану можна повністю зрозуміти всієї його краси до тих пір поки не побачиш її на власні очі. Так само. і з любов'ю Бога. До тих пір поки ви дійсно не приймете її, поки ви насправді не відчуєте її, до тих пір поки ви воістину не примирилися з Богом, ніхто не в змозі описати вам Його чудеса.

Це не те, що ви можете осягнути вашим розумом. Ваш обмежений розум не в змозі осягнути такої величі, як Божественна Любов. Ваш розум затрудняється пояснити вам, чому чорна корова може їсти зелену траву і давати біле молоко, - але ви п'єте це молоко і харчуєтеся ім. Ваш розум не може простежити всі ті складні процеси, які відбуваються, коли ви садите крихітне плоске зернятко, з якого виростає довге стебло, на якому зріють зелені зовні і червоні всередині кавуни - але ви їсте їх і радієте їм! Ваш розум не може пояснити вам, що таке електрика, яке дає вам світло, можливо і в даний момент, коли ви читаєте ці рядки, але ви знаєте, що воно є і що воно дає вам можливість читати книгу.

Ви повинні прийняти Бога вірою, вірою в Його Сина, Спасителя нашого Ісуса Христа. А коли це трапиться, то у вас не залишиться більше місця для сумнівів. Тоді в вашому серце не буде питань, чи є Бог чи ні - ви просто будете знати Його.

Якщо хто небудь запитує мене, як я можу бути так впевнений в тому, Ким і Чим є справді Бог, мені пригадується історія про те, як один маленький хлопчик пускав повітряного змія. Стояла чудова погода для запуску зміїв, дув сильний вітер і по небу пливли великі хмари. Змій піднімався все вище і вище, і нарешті зовсім зник в хмарах.

- Що ти робиш? - запитав один чоловік хлопчика.

- Я пускаю повітряного змія - відповів той.

- Ось як? Як же ти знаєш це? Адже ти його не бачиш?

- Ні, - відповів хлопчик, - я не можу його бачити, але кожну хвилину я відчуваю, як він тягне мотузку, і тому я впевнений, що він там!

Не приймайте людського слова за Слово Боже. Шукайте Його заради себе, і тоді загориться серце ваше, і ви з повною упевненістю будете знати, що Він є.

Д-р Біллі Грем

http://horoshoe.info/system/files/Billi_Grem_-_Mir_s_Bogom.doc

www.gazetaprotestant.ru


Що ти робиш?
Ось як?
Як же ти знаєш це?
Адже ти його не бачиш?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация