Азовське море конфлікт: Російський катер "Мангуст" налякав українських прикордонників в Азовському морі - кадри - 14.09.18

Українська сторона поскаржилася на небезпечні маневри російського катера в акваторії Азовського моря.

Російський прикордонний сторожовий корабель типу "Мангуст" зробив "небезпечні маневри" в районі Должанской коси в Азовському морі . Про це в п'ятницю, 14 вересня, йдеться в заяві Держприкордонслужби України, передає "Російський Діалог".

У повідомленні наголошується, що російське судно "наблизилося на кілька метрів" до катера маріупольського загону морської охорони.

Спочатку екіпаж російського катери заявив, що виконує поставлене завдання, проте потім "почав рух в напрямку українського судна. Українська сторона попросила російський екіпаж змінити курс, але він нібито відповів" небезпечним маневром ", але згодом все ж змінив напрямок руху.

На думку українських прикордонників, російський катер "порушив міжнародні правила запобігання зіткнень на морі" і "намагався створити провокаційні дії".

Російська сторона поки ніяк не прокоментувала цей інцидент. Останнім часом Київ неодноразово звинувачував Москву в нагнітанні ситуації в Азовському морі. Зокрема, на Україні скаржилися на затримання українських кораблів, але при цьому самі ж визнавали, що дії Росії не є порушенням, оскільки вона має право здійснювати перевірку суден.

Нагадаємо, Україна перекинула до узбережжя Азовського моря сотні військовослужбовців і військової техніки.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация