Баня в Туркестані (факти і новини): Стародавня лазня в Туркестані: вчені знайшли сліди зведення каналізації в покоях храму - 15.11.2018

Під час проведення розкопок в Туркестані дослідники наткнулися на дивний артефакт.

Як було встановлено, авторами вищевказаної знахідки є казахстанські археологи. Так, за допомогою ретельного дослідження тутешніх околиць фахівці натрапили на давню баню, вік якої датований I тисячоліттям н. е. Про це повідомляє видання "Россійскій Діалог".

Перш в російському храмі виявлено поховання немовлят.

Перш в російському   храмі   виявлено поховання немовлят

На користь гіпотези про такому ранньому зведенні даної споруди свідчить той факт, що в безпосередній близькості від відкриття були знайдені грошові одиниці вищевказаної тимчасової епохи. Примітною особливістю знахідки є той факт, що лазня не була громадським надбанням, а перебувала в покоях палацу.

Біля лазні казахстанські археологи розкопали ємності для миття, вкриті спеціальним складом, що надає можливість забезпечити водонепроникність вироби. Незважаючи на ветхість будівлі, вченим вдалося розкопати відділення, яке є подобою сучасної каналізації. Крім цього, на місці проведення розкопок дослідники знайшли залишки труб, посипаних речовинами мінерального походження. В даний момент дослідники займаються встановленням додаткових відомостей про артефакті.

Раніше в індійському храмі вчені знайшли зображення вершника на велосипеді. Нагадаємо, в єгипетському храмі виявлено неповторний сфінкс.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация