Благодать в нашому житті. У чому небезпека вчення про гіперблагодаті

  1. 8 ознак церков, які проповідують принцип «гіперблагодаті»

У Новому Завіті слово «благодать» має першорядне значення. Його можна назвати ключовим у християнстві. Весь Новий Завіт присвячений темі благодаті. Новозавітний Бог - це Бог усякої благодаті. Новозавітний Дух Святий - це Дух благодаті. Надія, яку дає Новий Завіт, покладається на благодаті Ісуса Христа. Так що ж означає, жити по благодаті? Про що важливо пам'ятати? Що таке гіперблагодать і чи є небезпека в цьому вченні?

Джеймс Е. Пакер , Письменник, професор теології Регент коледжу:

Благодать - це незаслужена прихильність Бога, Його незаслужена любов. Новозавітне слово «благодать» ( «Харіс») використовується і в грецькому перекладі Старого Завіту і відповідає єврейському «хен», що означає «благовоління», яке прохач знаходить у владу має, хоча вимагати такого ставлення до себе він не має права. (Приклади цього можна знайти в Побут. 33: 8, 15; 34:11; 47:25; Руф. 2: 2, 10, 13). Таким чином, «хен» (благодать) є дар в тому сенсі, що дає його не зобов'язаний давати його. Коли в Старому Завіті говориться про те, що окремі люди і цілі народи знаходять благодать в очах Божих або що Бог милостиво надходить по відношенню до них, тоді при цьому завжди підкреслюється, що Бог зовсім не зобов'язаний цього робити.

Коли в Старому Завіті говориться про те, що окремі люди і цілі народи знаходять благодать в очах Божих або що Бог милостиво надходить по відношенню до них, тоді при цьому завжди підкреслюється, що Бог зовсім не зобов'язаний цього робити

Ми ж слово «благодать» дуже часто розуміємо зовсім не так. Як ми вже бачили, благодать представляється як якась сила, що передається через дії в церкві. Звичайно ж, це пародія на біблійне вчення. Ніде в Писанні благодать так не зображується. Коли в Новому Завіті використовується слово «благодать» для позначення якогось конкретного божественного дарунка (дару віри або дарунка проповідника, євангеліста) або в більш загальному сенсі для позначення милості Бога в перетворенні життя людини (1 Кор. 15:10; 2 Кор. 4:15; 9: 8, 14; 12: 9; як. 4: 6; 1 Пет. 5: 5), завжди мається на увазі дар, який Бог особисто дає як доказ Своєї любові окремої людини. Але в понятті «благодать» головне не дари Бога, які Він дає по любові, а Його любов, яка їх дає.

Таким чином, благодать в Новому Завіті - це не якась сила, дія якої можна викликати молитвою або участю в таїнствах, благодать в Новому Завіті - це серце і рука живого всемогутнього Бога. Звичайно, благодать є в церкві, бо вона творить церкву, але церква не може керувати нею. Бог вільний у своїй любові, Він рятує тих, кого Сам обирає. У проповідях і таїнствах сповіщається присутність благодаті, а молитви в церкві волають до неї, але тільки Сам Бог розпоряджається їй і дає людям можливість нею користуватися.

Джозеф Принс, проповідник, пастор церкви «Нове творіння» в Сінгапурі

Річард Циммерман , Єпископ об'єднання церков Християн Віри Євангельської в Німеччині:

Написано, що всі згрішили і позбавлені слави Божої, але дарма виправдуються по благодаті Божої у Христі Ісусі. Необхідно глибоко засвоїти, що ми отримуємо прощення і виправдання тільки Божою благодаттю. Дуже багато людей в момент своїх спокус втрачають цей фундамент і роблять благодать, яку Бог їм рясно дав, марною, тому що чогось не відчувають, чогось не розуміють, чого не бачать, а по суті не вірять в виправдання, дане нам - по почуттях? - немає, по вірі в Ісуса Христа.

Мова не йде про те, що ми можемо вірити і робити що хочемо, але це повинно бути правильно зрозуміло. Виправдатися своїми справами, своїм станом, своєю духовністю неможливо через дуже просту причину. Коли ми так намагаємося виправдовуватися, ми порівнюємо себе з іншими людьми і думаємо, що ми не такі вже погані. І ап. Павло, коли хотів показати цю думку, що людина не виправдується від діл, він привів в приклад не грішника, але вельми святого людини. Він сказав: «Бо коли Авраам виправдався ділами, то він має похвалу, але не перед Богом» (Рім.4: 2).

Авраам гідна людина. Він має велику похвалу. Але для Бога цього мало. І справа не в тому, що ми не повинні робити справи, не повинні радитися, справа в іншому: скільки я не намагаюся - цього не вистачить, ніколи не вистачить. І ти ввійдеш в небо тільки на одній основі - на підставі крові Христа, Духом Бога живого, сподіваючись на Нього. І ми ніколи, ніколи не зможемо виправдатися своїми справами. Є Один, Який прийшов на цю землю і віддав Своє життя, щоб сказати кожному увірували в Нього: «А тепер це Моє».

Ендрю Уоммак, американський проповідник, євангеліст, засновник служіння « Andrew Wommack Ministries »

Дмитро Макаренко , Єпископ церкви «Нове покоління», міжнародний євангеліст:

Якщо я хочу, щоб в моє життя прийшла благодать, я повинен бути смиренним людиною. І, перше, перед ким я повинен змиритися, це перед Богом, перед Його заповідями, перед Його присутністю, перед Його вченням. Не тільки в церкві повинен виглядати як християнин, як Божий чоловік, але і на роботі, в бізнесі, будинки, в спілкуванні з людьми, за кермом автомобіля, - всюди я повинен бути чоловіком Божим.

Смирення - це внутрішній стан, особисте рішення кожної людини.

Цього не може оцінити пастор, наставник, але тільки Бог знає, наскільки ми перед Ним смиренні і присвячені.

Існує безліч методів смирення перед Богом: це повірити в Слово Боже, це постити (бо в посаді людина відмовляється від їжі, різних розваг і бажань плоті). І це лише два способи змиритися. А чим більше нашого смирення, тим більше Бог посилає Своєю благодаттю в наше життя. А якщо у нас є благодать, тоді нам легше жити, тому що смиренним Бог дає благодаті ь ».

Без благодаті важко будувати сім'ю, важко заробляти гроші, без благодаті важко отримати зцілення, важко приходити до церкви.

Якщо наш Господь потребував благодаті через смирення, то, тим більше, кожен з нас має потребу в тому, щоб змиритися і отримати Божественну благодать.

Борис Грісенко, засновник і керівник Київської єврейської месіанської общини (КЕМО)

Джон Бівер , Проповідник, євангеліст, автор, засновник міжнародного служіння «Посланник» ( Messenger ):

Якщо життя не відповідає Божим стандартам, Ісус велить нам повернутися до того, у що ми увірували в самому початку. Ми понівечили вчення про благодать, - нібито воно дозволяє жити так, як живуть невіруючі. Деякі сучасні вчителі проголошують: раз ми - християни, то визнаватися Богу в гріхах немає потреби, тому що всі вони - колишні, справжні і майбутні - вже прощені. Звучить добре, але чи відповідає це Слову Божому? Якщо покаяння відноситься до минулого, то чому Ісус закликає нас покаятися і повернутися до Нього зараз?

Якщо дивитися на викривлені вчення про «благодать», а на них клює чимало людей, багато з них пропагуються лідерами, які виховувалися на законнической проповідях, де немає правди. Коли згадуєш про святість, вони намагаються змінити тему, тому що їх вчили про неї, кажучи з суворістю, приправляючи свою доктрину брехнею. У багатьох релігійних колах уявлення про святість досить далеко від істини. Але правда є правда: благочестиве життя - одне з основних вимог християнства. Протягом історії Церкви заклик жити свято був невід'ємною частиною нашого спільного і особистого покликання.

Як каже Ісус, ми повинні повернутися до основи віри, до того що ми «чули і у що повірили спочатку».

Павло Риндич, пастор церкви «Посольство Ісуса» в Нижньому Новгороді.

8 ознак церков, які проповідують принцип «гіперблагодаті»

Джозеф Г. Маттер , Американський правозахисник, телеведучий, голова міжнародного служіння «Resurrection», єпископ коаліції «Заповіт Христа», назвав 8 ознак церков, які проповідують принцип «гіперблагодаті»:

1. Проповідники ніколи не виступають проти гріха

Слово гріх зазвичай згадується тільки в контексті прощення гріхів у Христі, але майже ніколи в контексті протистояння гріху. За винятком, звичайно, тих випадків, коли вони засуджують гріх «законників» і «фарисеїв», до яких відносяться служителі, що проповідують проти гріха.

2. Ведучий пастор ніколи не встає на захист праведності в питаннях культури і етики

Коли постає питання про аборти, ці пастори ухиляються від розмов на цю тему, тому що вони бояться образити нових людей.

3. Старий Завіт майже повністю ігнорується

R Старого Заповіту відносяться тільки як до джерела для образів і прототипів для ілюстрацій до проповіді, але його не вважають представляє якусь цінність в питаннях стандартів для нашого життя сьогодні.

4. Людям, які живуть в гріху, дозволяють вивчати і вести служіння

Один пастор говорив мені, що сексуальна аморальність і пияцтво дуже поширені в багатьох євангелічних церквах. Вони зустрічаються навіть у лідерів малих груп та інших лідерів в помісних церквах! Це тому, що там дуже мало підзвітності один перед одним.

5. Ведучий пастор часто говорить проти офіційної церкви

Багато пастора, що проповідують «гіперблагодать» постійно засуджують церкви, які консервативні в своїх цінностях, тому що вони вважають, що ці церкви представляють «стару школу», яка більше не належить до сьогоднішньої культури.

6. Ведучий пастор проповідує проти десятини

Хоча я вірю, що десятина була перенесена в Новий Завіт, я вірю, що цей біблійний принцип передував Закону Мойсея (Авраам, Ісаак і Яків давали десятину ще до того, як Мойсей отримав закон), і Ісус навчав їй (Матвій 23), і вона згадується в інших місцях Писання, як наприклад, в 7 главі послання до Євреїв. Ці пастори засуджують десятину як закон, з яким було покінчено у Христі.

7. Ведучий пастор проповідує тільки позитивні, мотиваційні проповіді

Ті, хто відвідують церкви, учащие про «гіперблагодаті», чують тільки позитивні проповіді про здоров'я, багатство, досягнення успіху, Божої любові, Боже прощення і про те, як домогтися в житті успіху.

8. Основні члени церкви регулярно і безкарно живуть в гріху

Ті, хто відвідують церкви, що проповідують «гіперблагодать», швидше за все, виявлять, що через надто сильного акценту на благодаті, там присутня атмосфера аморальності, а багато людей живуть в блуді, перелюбі або пияцтво, а також в інших гріхах, з- за того, що в церкві ніколи не проповідується проти гріха або про покаяння, засудження і пекло.

Сід Рот, пророк, автор і ведучий програми «Це надприродно!»; Майкл Браун, провідний радіопередачі «Лінія вогню» і президент Школи Служіння «FIRE».

Так що ж означає, жити по благодаті?
Про що важливо пам'ятати?
Що таке гіперблагодать і чи є небезпека в цьому вченні?
Звучить добре, але чи відповідає це Слову Божому?
Якщо покаяння відноситься до минулого, то чому Ісус закликає нас покаятися і повернутися до Нього зараз?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация