Блог Ігоря Шумейко - Секретний супутник Zuma просто перейшов в статус «надсекретного».

Деякі мої пости коментатори називали занадто антиамериканськими, «пропагандистськими».

Для вільного літератора, який не одержав досі ні копійки, крім гонорарів від самих-самих різних ЗМІ - докір вельми неприємний.

Хто винен, що США частіше поставляє приклади, які просто шкода упускати будь-якому письменникові, що цінує Абсурд - родзинки на прісному, без смаку тесті наших днів?

Як-небудь підберу і свої статті в МК на кшталт цієї - де «вектор» протилежний, тицяє в російські Абсурдінкі ...

А поки я маю намір надати посильну допомогу ПРО-американської пропаганди, запропонувати корисну формулювання: вона і винесена в заголовок.

А то зараз на новинних стрічках панують повідомлення:

«Американський секретний космічний апарат Zuma, запущений з космодрому у Флориді ракетою Ілона Маска, швидше за все, втрачено ... Супутник Zuma, виготовлений в інтересах уряду США, про призначення якого не відомо майже нічого, був запущений з космодрому на мисі Канаверал в неділю ввечері».

Всю неділю стрічки малювали секретність Zuma: «Параметри орбіти супутника Zuma і його призначення засекречені. Невідомо, якому відомству належить супутник ».

Чи усвідомлюєте різницю? Запускають хмару супутників, в т.ч. про які прямо повідомляють: замовник - Пентагон. Звичайна практика. Військовий - отже, за визначенням - завжди секретний. Але Zuma виділився з цього ряду: секрет в тому - військовий він. Тобто секретно навіть: секретний він чи ні!

Було б справжнім космічним свинством з його боку впасти. Особливо на територію непідконтрольну США. Де на його останки можуть «випадково наштовхнутися" не-американські пошуковики.

Тому так важко коментувати його, «Зуми» поведінку останньої доби: «Запуск пройшов нормально, і через деякий час, як і повинно було статися, перший ступінь ракети-носія Falcon 9 успішно повернулася на землю. Однак в компанії SpaceX не підтвердили успішність виведення супутника. У понеділок увечері до американських ЗМІ стали доходити чутки про проблеми. Видання Ars Technica повідомило з посиланням на неназване джерело, що супутник упав на Землю разом з другим ступенем ракети Falcon 9 ».

Але ж падіння не зареєстровано. Їх, падіння, взагалі не часто ловлять. За фактом Zuma просто зник з екранів. (Як там у улюблених «Сплін»: Дуже скоро, ми зникнемо з екранів кольорових моніторів »).

Тому можна і повідомити ... см. Заголовок. Просто Zuma став недоступний і самому Пентагону, засекретити від ненадійної «вояччини», припустимо, до закінчення слідства у їх, між іншим, головкому - Трампу.

Як сказав би Іммануїл Кант: став «річчю в собі».

Ось. А то недавню втрату наших супутників коментували:

«Падіння« Експрес-АМ4 »- не просто чергова невдача російської космічної галузі, а й стратегічний програш у розвитку всієї країни. Запуск, судячи з усього, закінчився невдачею - через дев'ять годин після старту апарат не вийшов на зв'язок і досі його не можуть знайти ні російські засоби спостереження, ні американська система NORAD ».

А тут - чисто «супутник в собі».

переглядів: 11687

Хто винен, що США частіше поставляє приклади, які просто шкода упускати будь-якому письменникові, що цінує Абсурд - родзинки на прісному, без смаку тесті наших днів?
Чи усвідомлюєте різницю?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация