Блог-література

  1. Колективна література в форматі блогу
  2. серії мініатюр
  3. Традиційні твори як блог-література

Блог-література - художні твори, які пишуться в форматі блогу , різновид мережевої літератури .

Блог-література може писатися як в повній відповідності з форматом щоденника (дати, розмовний стиль , звернення ), Так і просто як набір мініатюр або глав, де нові фрагменти можуть бути реакцією на коментарі до попередніх. Крім того, блог-література може бути колективною творчістю, коли для написання художнього тексту використовується колективний щоденник (наприклад, співтовариство в живому журналі ).

Колективна література в форматі блогу

Прикладом твору, написаного в колективному блозі, в Рунеті може бути «Котокніга». [1]

серії мініатюр

Велику популярність практично з нуля отримали автори Живого журналу, які пишуть в жанрі казково-історичної мініатюри , - Велику популярність практично з нуля отримали автори Живого журналу, які пишуть в жанрі казково-історичної   мініатюри   , -   bormor   (   Петро Бормор   ) і   polumrak bormor ( Петро Бормор ) і polumrak . Серії останніх про деміург були опубліковані і в паперовій формі. [2]

Традиційні твори як блог-література

До блог-літературі може бути віднесено традиційне авторське творчість, коли в блозі в процесі написання публікуються глави твори, які не адаптовані до формату щоденникових записів, що не володіють властивістю фрагментарності, при написанні яких ніяк не використовувалася движок блогу. Проте, процес написання такого твору є інтерактивним і подальший розвиток сюжету може залежати від коментарів, що відрізняє твір від журнальної публікації. Прикладом такого твору є « чернетка » Сергія Лук'яненка .

Див. також

Примітки

посилання

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация