Блог Наталії Хоробрів

епіграф:   «Через досвід і мудрість минулого - в майбутнє» епіграф:

«Через досвід і мудрість минулого - в майбутнє».

Може, колись я і прийду до того, щоб заробляти гроші на своїй любові до історії. Слава Богу, у мене попереду чекає ще чимало років і чимало сфер діяльності, в які я ввійду.

Поки що мені хочеться навести кілька невеликих замальовок з історії мережевого маркетингу.

Хоч її нерозривно пов'язують з ім'ям Карла Рейнборг і 30-ми роками минулого століття, ми ж звернемося до років давно минулим.

Перші принципи пірамідального управління і розподілу доходу були закладені, як не парадоксально, під час будівництва єгипетських пірамід.

Працівники були поділені по 5 чоловік, на чолі кожної п'ятірки стояв відповідальний. Над кожною п'ятіркою відповідальних - старший відповідальний. Над кожною п'ятіркою старших - ще керівник і так далі до начальника будівництва. Є дані, що в «відомостях оплати» було різне платню. Чим вище рівень - тим більше оплата.

Аналогічна система була введена в тому ж Єгипті дещо пізніше і при зборі податків. Вся земля була поділена на 5 частин, в кожній частині був головний збирач. Йому дозволялося самостійно вибрати 5 підлеглих. Тим, у свою чергу, теж по 5 чоловік. І були введені заохочення за найбільшу суму збору податків.

Чингісхан був мудрою людиною, він використовував той же принцип: заохочував воїнів за привід до армії інших. Але заохочував не грошима, а званнями. Ті, хто приводили десятьох - ставали десятниками, 100 - сотниками і т.д. Але їх потрібно було і дуже швидко навчити: десятники вчили новобранців, сотники - десятників, тисячники - сотників. Передані таким чином знання, і покладений на кожного відповідальність за інших, в короткі терміни створили потужну армію.

А адже основне завдання в МЛМ бізнесі - не тільки запросити, але і навчити. Без навчання - гріш ціна усім цим запрошенням.

Ну і трохи напишу про виникнення Москви, хоч це і більш часто зустрічається матеріал в мережевий літературі .

Син Олександра Невського Данило отримав у «спадок» невеликий шматочок землі на місцевості з поганим кліматом і не дуже добрим ґрунтом Син Олександра Невського Данило отримав у «спадок» невеликий шматочок землі на місцевості з поганим кліматом і не дуже добрим ґрунтом. Якщо переглянути історію розвитку Москви, то населення цього міста росло просто неймовірними темпами.

За рахунок чого?

Уряд Данила кожній родині, яка прийшла в Москву, давався ліс для спорудження будинку, і право 5 років не платити оброк. Якщо ця сім'я приводила з собою іншу сім'ю - то термін звільнення від сплати оброку ставав 10 років. Ось, наприклад, якщо зараз взяти невелике містечко, і ввести такі правила - як ви думаєте - хлине туди народ? Адже квартирне питання нас мучить не з часів Булгакова, а набагато раніше. Донині…

Більш того, князь Данило зробив серед інших князівств найнижчий податок для торговців ... Ось навіть цікаво, яка б сьогодні могла бути прецесія від цього?

Пару слів про Західну Європу.

Десь читала, що в середні століття приблизно за таким принципом роздавали Біблію - навів людини до церкви - отримай. Але подробиць, на жаль, не пам'ятаю.

Мені дуже подобається, як історичні паралелі проводить на своєму сайті Олександр Логінов, недавно порадував мене і читачів блогу приголомшливою статтею «Презентація та сублімація».

Хочете дізнатися, що ж спільного у Карла Маркса з МЛМ? І що б він сказав про мережевий маркетинг? Подивіться це відео, зняте Олександром Логиновим, яке мене, як економіста, захопило до глибини душі.

PS А історія ... історія триває. І хто знає, може саме ми з вами впишемо в історію мережевого маркетингу ключові сторінки.

Натискаємо кнопочки соціальних мереж - це до грошей!

Раджу вам також прочитати:

За рахунок чого?
Ось, наприклад, якщо зараз взяти невелике містечко, і ввести такі правила - як ви думаєте - хлине туди народ?
Ось навіть цікаво, яка б сьогодні могла бути прецесія від цього?
Хочете дізнатися, що ж спільного у Карла Маркса з МЛМ?
І що б він сказав про мережевий маркетинг?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация