Бог і інвалідність (свідоцтво)

... Хоча б не розквітла смоковниця і не було б урожаю в виноградниках лозах, і маслина, а поле їжі не вродило хоча б не стало овець в загоні і рогатої худоби в стійлах, а й тоді я буду втішатися Господом і веселитися про Бога спасіння мого. Господь Бог - сила моя: Він зробить ноги мої, як у лані, і водить мене! ..

Ав. 3: 17-19

14 лютого 2014 року нашому шлюбу виповнилося 11 років, за цей час в нашій родині народилося троє дітей 14 лютого 2014 року нашому шлюбу виповнилося 11 років, за цей час в нашій родині народилося троє дітей. Старшому синові Микиті 1 березня 2014 року виповниться дев'ять років, молодшим дочкам - шість і три роки. Микита народився з важкою травмою мозку під час пологів: я був присутній при пологах і бачив, що він народився темно-фіолетовим, практично чорним. Дихати відразу він не міг через сильну гіпоксії, так як його голова довго не могла пройти через родові шляхи, лікарі не звернули увагу на великий плід (4,29 кг) та, видавлюючи його, пошкодили кору головного мозку.

Ми дуже довго не могли зрозуміти, що відбувається: дитина не брав груди, не спав, постійно несамовито кричав. Протягом двох років було не ясно, що ж відбувається, так як з пологового будинку Микиту виписали з хорошими показниками, приховавши від нас очікують нас наслідки. Перші кілька років життя Микити пройшли в постійному пошуку лікарів, які змогли б поставити правильний діагноз і призначити лікування, але перш за все пояснити нам, батькам, що відбувається з нашою дитиною і що робити нам, щоб полегшити його біль. Але замість допомоги деякі лікарі байдуже констатували моїй дружині: «На дитину можна поставити хрест, він завжди буде важким інвалідом, здай його в інтернат, розлучайся з чоловіком, так як у вас погана генетична сумісність. Заплави нову сім'ю ». Уявіть її в такому стані, що вертається додому всю в сльозах після чергового візиту до лікаря ... (Ось так наші лікарі підбадьорюють і допомагають проходити складні життєві моменти.)

У Микити найважча з можливих форм ДЦП (дитячого церебрального паралічу), він не в змозі обслуговувати себе і цілодобово потребує догляду і турботи. Він не ходить, не сидить, його потрібно годувати з ложечки, міняти йому памперси, він не розмовляє і з працею розуміє, що відбувається навколо. Крім того, його пошкоджений мозок мучать судоми, після яких Микита в знемозі засинає. У нього порушений обмін речовин, що сильно впливає на стан його здоров'я. На даний момент за прогнозами лікарів уже немає надії на те, що Микита буде здоровий. Для людей з діагнозом ДЦП у важкій формі є таке поняття, як якість життя. Микита - наш син, і ми хочемо продовжувати підтримувати його життя, полегшуючи його існування в цьому світі різноманітними масажами, вправами, поїздками в реабілітаційні центри з тією метою, щоб не викручували його тіло, щоб його стан не погіршувався. Микиті дуже непросто жити в його нездоровому тілі, але якщо з ним регулярно не займатися, то йому буде ставати все гірше: важче рухати руками і ногами, важче дихати, відбудеться зміщення внутрішніх органів та інші необоротні наслідки.

Коли народився наш первісток Микита з серйозними відхиленнями, у моєї дружини були серйозні питання: «Як в сім'ї пастора, служителя Божого, може народитися така дитина ?! Чому у людей, які живуть в гріху, в блуді, народжуються здорові діти? А коли зберігаєш своє серце в чистоті, народжується дитина з таким діагнозом? »У мене теж були питання до Бога:« Добрий чи Ти? Що Ти робиш в цій ситуації? »Думаю, такі ж питання задає кожна мама і кожен тато, коли у нього народжується дитина з обмеженими можливостями.

За минулі дев'ять років Бог відкрив мені відповіді на деякі питання. На п'ятиріччя нашого сина я написав такі слова:

«Перше березня - це незвичайний день в моєму житті. Це кордон між холодної обридлої взимку і наближається довгоочікуваної весни. Це день народження мого первістка. Це день змішаних почуттів: болю і радості, гіркоти і богопізнання, день питань, адресованих в небо і шестирічної тиші. Для мене і моєї сім'ї це день надії і в той же час день її відсутності ...

Перше березня - день народження «Переможця» (від грец. Νικήτας 'переможець'). Я мріяв, що цей хлопчик, коли виросте, стане переможцем у багатьох сферах свого життя. Мріяв, що Микита стане ревним служителем Божим, що з Божою допомогою він підкорить безліч вершин. Сьогодні йому п'ять років, і за ці роки ми зрозуміли, що ніколи йому не судилося стати переможцем в жодній з тих сфер, які цінуються в нашому світі. Незважаючи на це він став переможцем в зовсім іншій сфері, він став переможцем наших сердець, мого серця! Цікаво спостерігати за діями Бога в нашому житті, який використовує життя інших для того, щоб змінювати нас самих, вчити смирення, довготерпіння, відкидати себе і жити для інших. З моменту народження Микити Бог помістив всю нашу родину в особливу школу з великою вивіскою на вході "Ласкаво просимо в школу смирення". Це школа, в якій ти вчишся цілком залежати від свого Творця, покладатися на Нього і довіряти Його обіцянкам, не бачачи попереду ніяких перспектив. Ця школа, яку хочеться прогуляти, тому що в ній викладаються уроки, які дивують і прах і попіл наше его і вчать про любов до тих, хто поруч. Це школа, в якій рідко хочуть залишатися люди, не бажаючи йти по тернистому шляху, але, так і не доходячи до кінця, позбавляють себе можливості розуміти, що це самий благословенний шлях, який Бог бажає для кожного з нас. У цій школі кожен з нас вчиться не вигравати, а програвати; віддавати, а не отримувати; радіти елементарним речам і цінувати те, до чого раніше ставився, як до належного. Це школа життя, в якій журиться плоть для того, щоб дух міг радіти. Не знаю чому, але саме в цій школі призначене для кожного з нас вивчити уроки, які ми будемо пам'ятати все своє життя. Уроки, які викладає сам Директор цієї школи, де Божі люди завжди дізнаються краще про своє Бога, коли перебувають в самому жалюгідному становищі. Адже саме ті, хто занурюється в море скорбот, ті знаходять самі рідкісні перлини ».

Бог посилає у світ таких дітей, як лист від Самого Себе. Такі діти - це вказівні знаки на Бога. Неконтрольоване тіло нашого сина є свідченням живого Бога, який контролює все. Діти, народжені з особливими потребами - жива проповідь, виставлена ​​на огляд людства. Такі як Микита хлопчики і дівчатка, які не належать собі, є листом цього світу від їх Творця. Такі, як вони, часом викликають огиду і мерзенний погляд, але саме вони є знаком або покажчиком, який направляє в сторону Бога. Бога, який царює, маючи всю силу і владу творити те, що Він хоче! Коли люди бачать дітей з обмеженими можливостями та їх сім'ї, то навіть людям, які не знають Бога, ненароком в голову приходять думки про Бога. Вони починають шукати відповіді на запитання про те, чи є Бог? Чому Бог таке допускає?

Бог посилає в цей світ таких дітей, щоб звернути увагу наших егоїстичних сердець на Самого Себе. Це унікальний інструмент, який Бог використовує для Своєї слави.

Завдяки Микиті, наша сім'я дуже сильно змінилася, моє серце дуже сильно змінилося. Я дякую Богові за кожен подих мого життя: можу ходити, можу бачити, можу чути - це дар від Бога. Це не просто щось буденне, що ми маємо і чим можемо розпоряджатися, як хочемо, це подарунок від Бога. Ми живемо кожен день з Божої ласки, і Бог ставиться до нас краще, ніж ми на це заслуговуємо за наші гріхи. Ми і наші діти почали усвідомлювати, що ні бути інвалідом, це дар від Господа, якого можна позбутися в будь-який момент. Завдяки Микиті, наші родичі і відносини в сім'ях змінилися неймовірно. У моєї тещі в родині була складна ситуація, але завдяки тому, що вона проводила багато часу з Микитою, задавалася питаннями і шукала на них відповіді, вона покаялася і увірувала в Господа. Зараз ходить до церкви і читає Святе Письмо. Атмосфера в їхній родині змінилася дивовижним чином. Жорстке серце мого тестя пом'якшало багаторазово, і Микита - його улюблений онук, з яким він проводить час і про кого дбає з радістю.

Коли ми гуляємо з Микитою на вулиці, видно, який вплив він має на оточуючих. Бог використовує таких дітей, щоб змінювати наші серця. Вони, як лакмусовий папір, показують, хто ми є насправді. Я знаю точно: особливі діти показують, наскільки ми потребуємо Спасителя. Неможливо гідно прожити людське життя своїми силами, а коли такі діти поруч - ще складніше. У реабілітаційних центрах, куди ми регулярно їздимо з Микитою на лікування, мені зустрічаються батьки (віруючі і невіруючі) таких же особливих дітей. І я задаю питання невіруючим батькам: «Скажіть, як ви справляєтеся? У чому ви знаходите розраду? Де ви знаходите сили щодня жити і піклуватися про таку дитину? »Відповіді різні. Одна жінка сказала: «Мене рятують п'ятдесят грам коньяку, без яких не можу почати свій день». І це зрозуміло, що люди, піклуючись про хворих дітей, постійно відчувають стрес, тиск і напругу. Деякі приймають антидепресанти, деякі вдаються до крайніх заходів, у багатьох руйнуються сім'ї, чоловіки йдуть з дому, а матері роками живуть в затяжній депресії, не знаходячи відповідей на свої питання, не бачачи виходу, надії і майбутнього. Бог відкрив нам особливе поле для служіння Йому в тих реабілітаційних центрах, де ми буваємо з Микитою, багато разів Він давав і слова підбадьорення, і розради, і настанови для батьків хворих дітей, у яких в житті немає Бога, немає надії. Завдяки Микиті ми на ділі зрозуміли, що таке страждання і як з цим справлятися у своєму житті з Божою поміччю. Завдяки Микиті ми можемо ділитися своїм досвідом з іншими людьми, а так само при можливості розповідати людям Євангеліє.

Мене і мою сім'ю ця ситуація вчить, що є добрий Бог, який все тримає у Своїй руці, є суверенним, в Його влади дати життя і забрати її, створити криве і зробити його рівним, але також і не робити цього. Я не в змозі зрозуміти мудрості Бога, але для нашої сім'ї ця дитина є величезним благословенням.

Дружина задавала мені питання: «Чи хотів би ти повернутися назад і уявити, що наш первісток народжується здоровим?» Я думав про це і прийшов до висновку, що ні за що не проміняв би то, що зараз маю, тому що завдяки щоденним випробуванням і труднощам, пов'язаним з Микитою, зараз я зовсім інший. І перебуваю там, де не був би ніколи. Бог бажає кардинальних змін для кожного з нас.

Друзі, коли на вас з усіх боків навалюються випробування і виклики, вважайте це явним подарунком. Знайте, що під тиском ваше життя по вірі покаже своє справжнє обличчя і стане очевидною для всіх. Тому не намагайтеся вибратися з труднощів завчасно. Нехай вони виконають свою роботу, зробивши вас зрілими, досконалими, що не мають ні в чому нестачі.

Як. 1: 2-4 (В перекладі «The Message»)

Єдине джерело життя, який дає сили жити повноцінним життям, радіти їй, не критикувати систему, обставини і оточуючих, але продовжувати сподіватися, робити добро і піклуватися - це Бог. Цю силу дає Бог через Ісуса Христа.

Ти [Бог] створив нас для Себе, і не знає спокою серце наше, поки не заспокоїться в Тобі.

Августин Блаженний

Ні антидепресанти, ні п'ятдесят грам коньяку не рятують. З одного боку, дуже важко піклуватися про дітей з особливими потребами, а з іншого - велика благословення. Бог хоче помістити наше життя, подібно до скарбу, в розпечену піч, щоб з нашого серця вийшли всі шлаки і домішки, вийшло все гріховне, щоб, завдяки таким дітям, наше серце очищалося і життя змінювалася.

При печалі лиця серце робиться краще.

Екл. 7: 3

Коли Бог посилає в наше життя скорботу, страждання або біль, Його мета зробити наше серце краще. У вашій скорботи є причина, і Бог бажає змінювати ваше серце через обставини. Віра в суверенного Бога допомагає продовжувати радіти. Віра в те, що Христос врятував моє життя, дає мені сили вставати і дякувати за те, що маю. Найбільше прояв любові Бога - Він віддав Свого Сина, щоб взяти наші гріхи на Себе, пробачити беззаконня і безчестя, за які ми заслуговуємо покарання, і подарувати нам праведність.

Улюблений вірш нашої сім'ї, який дає сили піклуватися про хвору дитину і підбадьорювати інших, виражається уривком (в якому Бог звертається до ізраїльського народу в сімдесятирічного рабстві):

Бо [тільки] Я знаю ті думки, які думаю про вас ... думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію. І кликатимете до Мене, і підете, і будете молитися Мені, і Я буду прислуховуватися до вас І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем.

Єр. 29:11

Шукайте Його всім серцем, всім єством, сутністю, шукайте порятунку й розради в Ісусі Христі.

Підводячи підсумок своїм роздумам, нам необхідно прийняти в будь-яких (навіть, як нам здається, несправедливих) події нашого життя, що ми, будучи людьми, обмежені своїм розумом, щоб засвоїти раз і на завжди, що Божа воля щодо Його дітей абсолютно «благая та досконалість »( Рим. 12: 2 ).

На завершення хотів би навести приклад того, як ми можемо вчитися приймати речі, з якими важко змиритися і жити з миром в серці.

Чудовий приклад однієї людини, який використовував, на мій погляд, простий спосіб, яким чином допомогти своїм дітям прийняти те, що не вкладається у них в голові.

Цей чоловік, будучи батьком, опускався перед своїми дітьми на коліна і, дивлячись в їхні очі, говорив: «Будь ласка, подивися татові в очі. Ти знаєш, що я дуже сильно тебе люблю. Ти знаєш, що твій тато не злий і не погана людина. Ти знаєш, що я б ніколи не попросив тебе зробити щось, що заподіяло б тобі безглузду біль або страждання. Мені дуже шкода, що ти не можеш зрозуміти, чому тато просить тебе вчинити або жити саме так. Мені хотілося б пояснити це тобі, але ти ще дуже малий, щоб зрозуміти. Тому я збираюся попросити тебе зробити дещо - довірся татові. Коли ти будеш йти по коридору, щоб зробити те, про що тебе попросив тато, нагадуй самому собі: "Мій тато любить мене. Мій тато ніколи не попросив би мене зробити щось погане. Я буду довіряти моєму татові і перестану намагатися бути татом мого тата "».

Друзі, Бог надходить з нами подібним чином знову і знову. Він зустрічає нас в одному з складних коридорів нашого життя, стає перед нами на коліна, терплячи до нас в любові, і просить нас довіритися Його люблячому і мудрому керівництву, навіть якщо ми й гадки не маєте, що він робить. Йому відомо, що неодноразово наше життя, робота, служіння виглядають так, як ніби нею ніхто не керує, не кажучи вже про Ком-то мудрого і доброго. Він знає, що будуть часи, коли ми, охоплені занепокоєнням і панікою, будемо бажати мати можливість самостійно писати свою власну історію. Особливо важливо в такі періоди відчаю або безвиході, серед всієї цієї болю, страху, страждання засвоїти один простий урок: «прямо зараз, я маю справу з Божим провидінням». Це дає можливість перестати бути зацикленим на собі і дає можливість сфокусуватися на Христі, довіритися всемогутньому суверенному Богу, який любить Своїх дітей безмежної марнотратною любов'ю.

Таким чином, будь-які обставини, в яких ми можемо перебувати, повинні зміцнити нас у просту істину, що Господь знає, що справжній спокій неможливо знайти в розумінні того, що відбувається. Справжній спокій можна знайти в довірі суверенітету Бога і Його мудрому провидінню в нашому житті. Навіть тоді, коли течуть сльози по обличчю і душа роздирається від болю.

А Бог усякої благодаті, що покликав вас до вічної слави Своєї в Христі, нехай Сам, хто трохи потерпів, нехай звершить вас, утвердить, зміцнить, уґрунтує. Йому слава і влада на віки віків. Амінь.

1 Петро. 5: 10,11

Коли народився наш первісток Микита з серйозними відхиленнями, у моєї дружини були серйозні питання: «Як в сім'ї пастора, служителя Божого, може народитися така дитина ?
Чому у людей, які живуть в гріху, в блуді, народжуються здорові діти?
А коли зберігаєш своє серце в чистоті, народжується дитина з таким діагнозом?
»У мене теж були питання до Бога:« Добрий чи Ти?
Що Ти робиш в цій ситуації?
Вони починають шукати відповіді на запитання про те, чи є Бог?
Чому Бог таке допускає?
І я задаю питання невіруючим батькам: «Скажіть, як ви справляєтеся?
У чому ви знаходите розраду?
Де ви знаходите сили щодня жити і піклуватися про таку дитину?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация