Бог не чує ваших молитов

Буде кликати Мене, і почую його Буде кликати Мене, і почую його.

(Пс. 90, 15).


Істинно, істинно кажу вам: Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, Він дасть вам Істинно, істинно кажу вам: Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, Він дасть вам.

(Ін. 16, 23).


Просіть, і дасться вам;  шукайте, і знайдете;  стукайте, і відчинять вам;  бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять.

(Мф. 7, 7-8).


Наближаються до Мене люди ці устами своїми, і шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене Наближаються до Мене люди ці устами своїми, і шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене.

(Мф. 15, 8).


І оце та відвага, що ми маємо до Нього, що, коли просимо згідно волі Його, то Він слухає нас І оце та відвага, що ми маємо до Нього, що, коли просимо згідно волі Його, то Він слухає нас.

(1 Ін. 5, 14).


Просіть, і не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої Просіть, і не одержуєте, бо прохаєте на зле, щоб ужити на розкоші свої.

(Як. 4, 3).


За Богом молитва, а за царем служба не пропадає За Богом молитва, а за царем служба не пропадає.
Бог не як свій брат, швидше за допоможе.

Російське прислів'я.


Благой Подавець дивиться і на прохання, і на час Благой Подавець дивиться і на прохання, і на час. Як плід, знятий передчасно, шкідливий, так і дар, не вчасно даний, завдає збитків, а згодом він же корисний. Якщо прохання неблаговременно, то Подавець зволікає виконати його.
Слухай, коханий: якщо і відмовлено тобі в отриманні запрошеної, що не переставали волати до Богу, не приходь в зневіру, що не будеш почутий. Згадай хананеянку і поревнует її терпінню; згадай, як їй було отказиваемо в отриманні запрошеної нею. Чому учні приходять до Христа і кажуть за неї казали: Відпусти її, бо кричить услід за нами (Мф. 15, 23). Відкинув її вкрай? Не мало відмовляв їй, але дав їй, чого просила, в нашу научение, щоб і ми, отримавши відмову, вміли стояти в своєму проханні.


Як же буде Бог людинолюбний, якщо Він виконає шкідливий для мене прохання Як же буде Бог людинолюбний, якщо Він виконає шкідливий для мене прохання?

Блаженний Феофілакт Болгарський (бл. 1107).


Чи не домагайся негайно отримати просимое, як би прибрати це силою Чи не домагайся негайно отримати просимое, як би прибрати це силою. Богу завгодно, якщо будеш стояти в молитві, надати тобі більше благодіяння. А що вище цього: розмовляти з Богом і бути залученим в спілкування з Ним?


Коли молимося, і Бог зволікає почути, то робить це для користі нашої, щоб навчити нас довготерпіння;  а тому і не треба сумувати, кажучи: ми молилися, і не були почуті Коли молимося, і Бог зволікає почути, то робить це для користі нашої, щоб навчити нас довготерпіння; а тому і не треба сумувати, кажучи: ми молилися, і не були почуті. Бог знає, що людині корисно.

Преподобний Варсонофій Великий (VI ст.).


Бог не нехтує молитви, але бажання їх іноді не виконує єдино для того, щоб по Божественному Своєму наміру влаштувати все краще Бог не нехтує молитви, але бажання їх іноді не виконує єдино для того, щоб по Божественному Своєму наміру влаштувати все краще. Що б було, якби Бог - Всеведец - абсолютно виконував наші бажання? Я думаю, хоча не стверджую, що все земнородні загинули.


Хто грішить і від гріха не відстає, того молитва не приймається Хто грішить і від гріха не відстає, того молитва не приймається.


Всякому людині хочеться допомагати і надавати увагу тим, яких бачить він не сплячими, що не ледачими, але готовими, розташованими і охочими робити, що належить Всякому людині хочеться допомагати і надавати увагу тим, яких бачить він не сплячими, що не ледачими, але готовими, розташованими і охочими робити, що належить. Як же ти, безпробудно сплячий і не піклується про своє спасіння, просиш собі нездоланною допомоги і засмучуєшся, не отримуючи її? Нехай передує те, що в твоїх силах, тоді піде і залежне від цієї допомоги.


Господь молитви всіх чує Господь молитви всіх чує. Тільки гордих не приймає. А смиренних і докоряти собі завжди сприймає. Господь тобі допомагає тільки ти не можеш бачити цього. Він не може залишити тебе, бо любить тебе.


Бачили ви добродушного і уважного людини Бачили ви добродушного і уважного людини? Як він уважний, що не зронив жодного слова, увійде в силу або сутність кожного за ваше прохання, кожного слова. А Бог незрівнянно уважніше: Він до кожного руху душі уважний, до кожного серцевого руху, до кожного зітхання; жодна крапля слізна, ні одна частинка краплі не втаїться від Нього.
Тому ти не отримуєш від Бога просимого, що гидоти ідолопоклонства не залишає: служіння чреву. Бога істинного просиш, а Богу-чреву працюєш.
Зберіть думки свої з розсіювання світу і зверніть їх до Бога цілком; Примиріться зо всіма; нехай в серці своєму царює мир і тиша ≈ нехай замовкнуть всі пристрасті, всі прихильності серця до земного та стогнуть глибоко і щиро, розлити сльози теплі і нелицемірна над своїми гріхами, бачите свої гріхи, засуджуйте себе немилосердно і щиросердно: і побачите, що Господь не змусить вас чекати Його; Ще який промовляв ти, каже: Ось прийшов Я (Пор .: Дан. 9, 21, 23).


Хто не шанує себе грішником, того молитва не приймається Богом Хто не шанує себе грішником, того молитва не приймається Богом.
Якщо молишся Богу про що-небудь, і Він зволікає почути тебе, не сумуй про це. Ти не розумніше Бога. Робиться ж це з тобою або тому, що ти не гідний отримати просимое, або тому, що шляхи серця твого не відповідно, але противні з Просим тобою, або тому, що ти не досяг ще тієї міри, яка потрібна для того, щоб прийняти обдарування, просимое тобою.


Бог не чує Бог не чує? Бог все чує і бачить. Тільки бажання твоє виконати не знаходить корисним для тебе. Він кинув тебе в огонь спокуси, щоб з тебе випалити все неправу, і не погасить вогню цього, поки цілком що не очистишся. Ти схожий тепер на хліб, посаджений в піч. Господиня не вийме хліба з печі, поки не переконається, що він спікся; і Господь винищить тебе з печі скорботи твоєї, доки не побачить, що ти міцно встановився в добрих розташуваннях.
Якщо сповільнюється іноді просять, то це залежить від неготовності ще просить прийняти просимо.
Перехрестився ти раз-другий, і чекаєш, що ось-ось все небо захитався тобі на допомогу; сам же, тим часом, і на волосину не рухаєшся до того, чого вимагає від тебе Бог в справжніх твоїх обставин. Як же тебе чути? Покайся, сповідуй гріхи, поклади виправити свої сердечні розташування, і чекай, як благоволить влаштувати тебе Бог, без упередження щодо того. Тоді якщо і прийде на думку, що Бог не чує, все ж ти хоч якесь підставу до того мати будеш. Але я думаю, що така думка не прийде вже. Бо тоді совість буде запевняти тебе, що все ще мало терпів порівняно з гріхами, і молитися тебе змусить: додай, Господи, щоб остаточно очиститися.
Допомога Божа завжди готова і завжди поблизу, але вона приділяється тільки тим, хто шукає і трудящим, і до того ж тоді, коли шукають переіспитают всі свої кошти і повним серцем почнуть волати: "Господи, допоможи!" А поки залишається, хоч мале, сподівання чогось від своїх способів, Господь не втручається сюди.
Молитва ніколи не пропаде дарма, виконує Господь прохання чи ні. Через незнання ми часто просимо некорисного і шкідливого. Чи не виконуючи цього, Бог за працю молитовний подасть інше що, непомітно для нас самих.
Якщо хочем, все зможемо. Бо якщо захочемо - стягнемо; стягнувши - благала; заблагає - допомога отримаємо, і з сію поміччю все може бути. Так говорить апостол: Вся можу про Тім ма Христа, Господа (Флп. 4, 13). Але, звичайно, не мляво потрібно просити і не абияк сподіватися, а то і інше - сильно, глибоко і ревно.


Бог не слухає молитви такої людини, яка сама робить непослух Богу Бог не слухає молитви такої людини, яка сама робить непослух Богу.
Все писання свідчить, що людина не буває почутий Богом, якщо він молиться Богу не в подвиг і втомі тіла, не з середовища поневірянь, не з серцем скорботним і смиренним. Приступимо все старанно молитвою до благості Божої в сльозах, в пригніченому тіла подвигами і нестатками, надаючи покірність перед кожною людиною, упокорюючись перед братами нашими як перед переважаючими нас у всіх відносинах, які не віддаючи нікому зла за зло, не маючи ні про кого худих помислів в серце, маючи з усіма одне серце і одну душу.


Бог по безмежній доброті і милосердю завжди готовий все дарувати людині, але людина не завжди готовий прийняти від Нього що-небудь Бог по безмежній доброті і милосердю завжди готовий все дарувати людині, але людина не завжди готовий прийняти від Нього що-небудь.
Молитва без любові не буває почута.
Наші молитви безплідна тому, що це не суть прохання старанні і невідступні, які б виходили з глибини душі і в яких би вся душа виливалася, але тільки бажання слабкі, які ми прорікав без порушення духу і думаємо, що вони самі собою повинні здійснитися; або тому, що прохання наші нечисті і злі, що ми просимо шкідливого, а не корисного для душі нашої, або просимо не на славу Божу, але для задоволення наших бажань плотських і самолюбивих.
Немає людини, якого молитва не могла б стати сильною, якщо він того твердо і щиросердно, з вірою і надією на Бога, забажає; і немає речі, в якій би молитва не могла соделаться дієвої, якщо тільки предмет молитви не противний премудрості і благості Божої і блага молиться.


У той час, коли Господь не посилає нам просимого, Він ніби готує, як би визначає, як краще нагородити нас У той час, коли Господь не посилає нам просимого, Він ніби готує, як би визначає, як краще нагородити нас. Наша невідступна прохання стільки ж приємна Богу, скільки людям вона противна: з неї Бог бачить, що ми старанно бажаємо просимого і що ми не хочемо отримати цих благ ні від кого іншого, крім Бога.


Якщо не зараз почуті молитви наші, значить, Він не бажає, щоб з нами було те, чого ми хочемо, але то Якщо не зараз почуті молитви наші, значить, Він не бажає, щоб з нами було те, чого ми хочемо, але то. Чого Він хоче. В цьому випадку Він бажає нам і готує щось більше і краще, ніж те, про що ми у Нього в молитві просимо. Тому будь-яку молитву скрушно потрібно закінчувати: Отче, нехай буде Твоя, а не моя воля!
Через Ісаю говорив Господь неслухняного народу: "Коли множите молитви, я не чую". А трохи далі: "Якщо ви будете покірними і слухняними, то їсти блага землі". Отже, значить, Бог нас слухає, коли ми слухаємо, і не слухає, коли ми не слухаємо. Ще нас не слухає і тоді, коли ми просимо щось шкідливе і нерозумне ...
Ще щось. Чому ти молишся Богу лише в спокусах? Цим ти себе принижуємо, а Бога твого ображаєш. Творець наш хоче від нас, щоб ми невпинно відчували його присутність, і щоб невпинно з ним молитовно спілкувалися. "Моліться без перерви" (1, Фес. 5, 17).


Коли хочемо милості від Бога, ми повинні перш за показати себе гідними цієї милості Коли хочемо милості від Бога, ми повинні перш за показати себе гідними цієї милості.


Раніше я думав, що Господь творив чудеса тільки за молитвами святих, але тепер дізнався, що і грішному чинитиме чуда чудо, як тільки змириться душа його, бо коли людина навчиться смирення, тоді Господь слухає його молитви Раніше я думав, що Господь творив чудеса тільки за молитвами святих, але тепер дізнався, що і грішному чинитиме чуда чудо, як тільки змириться душа його, бо коли людина навчиться смирення, тоді Господь слухає його молитви.


Все, що просять чогось у Бога і не одержують, без сумніву, не отримують за будь-якої з цих причин: або тому, що передчасно просять;  або тому, що просять не гідно, а через марнославство;  або тому, що, отримавши просимое, загордилися б або впали б в недбальство Все, що просять чогось у Бога і не одержують, без сумніву, не отримують за будь-якої з цих причин: або тому, що передчасно просять; або тому, що просять не гідно, а через марнославство; або тому, що, отримавши просимое, загордилися б або впали б в недбальство.
Довго перебуваючи в молитві і не бачачи плода, не говори: Я нічого не придбав. Бо саме перебування в молитві є вже придбання; і яка користь вище цього: прилепляться до Господа і перебувати невпинно в з'єднанні з Ним?
Бог дарує більше, ніж ми просимо. А митник просив прощення, а отримав виправдання. Розбійник просив Господа пом'янути його в Царстві, але перший успадковував рай.


Часто буває, що ми просимо нерозважливо собі не хліба, але каменя, не риби, але скорпіона, бо ми не знаємо часто, про що маємо молитись, як належить Часто буває, що ми просимо нерозважливо собі не хліба, але каменя, не риби, але скорпіона, бо ми не знаємо часто, про що маємо молитись, як належить.
Якщо хто, довго благаючи Бога про виконання будь-якої його прохання, не отримує просимого, то нехай знає він, що Милосердний Отець Небесний не поспішає виконати його прохання або тому, що те, що просимо не на користь послужить прохачеві, або ж відкладає виконання прохання для того , щоб змусити прохача частіше молитися і привчити його до терпіння для більшої нагороди.
І так часто буває, що непочутими молитва приносить заспокоєння розуму і серця, звідки і можемо дізнатися волю Божу, що не в виконанні запрошеної нами, але під всецілому переказі себе Божій волі щодо необхідного предмета відкривається благовоління Боже.


Якщо Він чогось нам не дає або для того, щоб випробувати нас, або ж для того, щоб нас уберегти, то будемо не тільки приймати це з радістю, а й міркувати про це, щоб отримати від цього користь Якщо Він чогось нам не дає або для того, щоб випробувати нас, або ж для того, щоб нас уберегти, то будемо не тільки приймати це з радістю, а й міркувати про це, щоб отримати від цього користь. Він знає, коли і як допомогти Своєму створенню, він допомагає веденим Йому способом в потрібний для цього час. Однак часто Його немічному створення не вистачає терпіння, воно хоче отримати просимое вмить, як мале дитя, яке просить у матері бублик глевким і не може потерпіти, поки він буде готовий.
Можна мати віру не тільки з гірчичне зерно, а й з кілограм гірчиці, але якщо немає відповідного вірі смирення, то Бог не стане діяти, тому що це не піде людині на користь. Якщо є гордість, то віра не діє.

[ «Що таке молитва? ] [ Чи допоможуть вам чужі молитви? » ]
Оцініть:

Відкинув її вкрай?
Як же буде Бог людинолюбний, якщо Він виконає шкідливий для мене прохання?
А що вище цього: розмовляти з Богом і бути залученим в спілкування з Ним?
Що б було, якби Бог - Всеведец - абсолютно виконував наші бажання?
Як же ти, безпробудно сплячий і не піклується про своє спасіння, просиш собі нездоланною допомоги і засмучуєшся, не отримуючи її?
Бачили ви добродушного і уважного людини?
Бог не чує?
Як же тебе чути?
Чому ти молишся Богу лише в спокусах?
Бо саме перебування в молитві є вже придбання; і яка користь вище цього: прилепляться до Господа і перебувати невпинно в з'єднанні з Ним?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация