Бог створив землю за 6 днів?

  1. Необхідність вірити в шість буквальних днів створення
  2. Бог створив землю за 6 днів? Чому люди сумніваються в буквальних днями?
  3. Бог створив землю за 6 днів? Що ж означає слово «день»?
  4. порожня гробниця
  5. Що якщо дні створення були мільйонами років?
  6. Все творіння відновиться ... до чого?
  7. Як ми повинні підходити до Писання?
  8. неправильне підставу
  9. Бог створив землю за 6 днів? Чому Він обрав буквальні шість днів для створення?
Кен Хем

Необхідність вірити в шість буквальних днів створення

Більшість сучасних християн, швидше за все, не впевнені в тому, що Бог створив землю за 6 днів буквально. Багато хто вірить, що не грає значення, чи були це 6 днів або 6 мільйонів років. Однак в силу цілого ряду причин дуже важливо вірити в шість буквальних днів. Перш за все, тому, що прийняття днів створення за довгі періоди часу підриває основи Євангелія.

Бог створив землю за 6 днів? Чому люди сумніваються в буквальних днями?

Основна причина сумнівів людей в тому, що Бог створив землю за 6 днів по 24 години, як правило, не має нічого спільного з біблійним оповіданням, а є наслідком впливів зовнішнього світу. Наприклад, багато хто вірить, що, так як вчені імовірно довели, що нашій землі мільярди років, отже, дні створення не можуть являти собою звичайні 24-годинні дні.

Скам'янілості представляють собою останки мертвих тварин і рослин, які були поховані водою.

Багато скам'янілості чітко вказують на те, що їх загибель була пов'язана з катастрофічним і раптовим похованням, що підтверджує опис Біблійного всесвітнього Потопу.

Коли люди використовують Писання для доказу того, що дні створення представляли собою тривалі періоди часу, вони зазвичай цитують такі місця з Біблії, як 2 Петра 3: 8: «... у Господа один день, як тисяча років ...». Тому вони вірять, що дні створення могли тривати тисячі, і можливо навіть мільйони років. Однак якщо подивитися на іншу частину вірша, в ньому йдеться: «... а тисяча років, як один день». Це зводить нанівець їх аргумент!

Контекст вищенаведеного вірша стосується Другого Пришестя Господа Ісуса Христа. Цей конкретний вірш говорить людям про те, що для Бога очікування протягом дня може бути подібно очікуванню протягом тисячі років, а очікування протягом тисячі років - одному дню, так як Він знаходиться поза часом, тобто не обмежений природними процесами і часом. Дане місце Святого Письма не має абсолютно ніякого відношення до визначення днів створення. Крім того, слово «день» вже існує, і було вже визначено як буквальний день, саме тому в 2 Петра можливо його порівняння з тисячами років. У цьому вірші немає посилання на дні створення.

Бог створив землю за 6 днів? Що ж означає слово «день»?

У першому розділі книги Буття використовується давньоєврейське слово yom. Дуже важливо розуміти, що майже будь-яке слово може мати два або більше значень, в залежності від контексту. Нам необхідно зрозуміти контекст, в якому використовується слово «день» в Буття 1. *

Відомі словники староєврейської мови, такі як словник Брауна, Драйвера, а також словник Бріггс дають цілий ряд значень слова yom, в залежності від контексту. Одним з місць, де зустрічається використання слова yom в значенні буквального 24-годинного дня, є книга Буття, перша глава. Причина очевидна. Кожен раз, коли де-небудь в Старому Завіті слово yom використовується з номером або з виразом «вечір і ранок», воно завжди позначає звичайний 24-годинний день. У Буття 1, з кожним з шести днів створення, давньоєврейське слово yom використовується як з номером, так і з виразом «вечір і ранок». Не доводиться сумніватися в тому, що записав книгу Буття робив особливий наголос на тому, що це були звичайні дні.

порожня гробниця

Якщо ми дозволимо нашим дітям сумніватися в буквальних днями створення, коли про це так ясно говориться, вони найімовірніше стануть сумніватися в Непорочне Зачаття Христа і в тому, що Він і справді воскрес із мертвих.

Що якщо дні створення були мільйонами років?

Ідея про мільйони років виходить з віри в формування літописі скам'янілостей протягом тривалого часу. Як тільки люди починають приймати мільйони років, вони приймають і те, що літописі скам'янілостей мільйони років. Це створює непереборну проблему, що стосується Євангелія. Літопис скам'янілостей складається з смерті мільярдів живих істот. Фактично вона являє собою літопис смерті, хвороб, страждань, жорстокості і безжалісність. Це дуже потворна літопис.

Все творіння відновиться ... до чого?

Біблія говорить нам про майбутнє відновлення миру (Дії 3:21), де не буде ні смерті, ні страждань. І якщо минуле несло в собі смерть і страждання, то яким чином все буде відновлено в майбутньому, де смерть і страждання повинні бути відсутніми? Вся суть Євангелія зруйнується, якщо ми допустимо прийняття думки про створення світу протягом мільйонів років (із смертю і стражданням).

Проте, Біблія твердо заявляє про те, що смерть, хвороби і страждання увійшли в світ в результаті гріха. Бог встановив смерть і кровопролиття через гріх, щоб людина могла бути викуплений. Як тільки християни допускають існування смерті, страждань і хвороб до настання гріха, то вся основа звістки про Христа і Спокуту руйнується. Це підриває саму доктрину про первородний гріх.

Якщо смерть, страждання і хвороби існували до того, як Адам повстав проти Бога, то які ж тоді наслідки гріх мав для світу? Що має на увазі Павло в 8-му розділі послання до Римлян, коли говорить, що все творіння стогне і мучиться від болю в результаті Прокльони? І якщо минуле не було позбавлене смерті і страждань, то яким чином все буде відновлено в майбутньому, де не буде ні смерті, ні страждань? Вся суть Євангелія зруйнується, якщо ми приймемо, що створення світу відбувалося протягом мільйонів років.

Як ми повинні підходити до Писання?

Одна з основних наших проблем (яка фактично була проблемою Адама і Єви), полягає в нашій схильності виходити з чогось, що лежить за межами Божого Слова, а потім брати сказане Богом в Його Слові (або у випадку з Адамом - то, що Бог сказав безпосередньо йому) і намагатися інтерпретувати його на основі наших власних ідей. Це і є основна причина, чому більшість людей сумніваються в буквальних днями створення.

Нам необхідно зрозуміти, що Біблія - ​​це Слово Бога. І оскільки воно є богонатхненним Словом вічного Бога-Творця, то повинен сам себе підтверджувати і стверджувати. Таким чином, ми повинні завжди починати з того, що говорить Боже Слово незалежно від різних зовнішніх ідей. Тільки Боже Слово є непогрішним.

неправильне підставу

Апостол Павло обурився духом, виявивши, що місто Афіни занурився в ідолопоклонство (Дії 17:16). Коли він побачив вівтар «невідомому богу», він скористався можливістю розповісти філософам, що їх невідомий бог і є Бог-Творець, Господь неба і землі.

Якщо ми дозволимо нашим дітям сумніватися в буквальних днями створення, коли про це так ясно говориться в Біблії, тоді ми навчимо їх певного підходу до всього Писання. І чому б їм не почати сумніватися в тому, що Непорочне Народження Христа справді означає непорочне народження? І чому б їм не сумніватися в тому, що Воскресіння справді означає реальне воскресіння?

Фактично є багато теологів, які ставлять під сумнів дані доктрини, і це відбувається тому, що вони перестали вірити простим словами Писання, написаним в Книзі Буття, яка є основоположною книгою.

Бог створив землю за 6 днів? Чому Він обрав буквальні шість днів для створення?

Чи існували смерть, страждання і хвороби до гріхопадіння Адама і Єви?

В кінці Тижня Створення, Бог сказав, що все, Ним створене «вельми добре». Це значуща свідоцтво проти ідеї існування тривалих епох страждань і смерті до появи перших людей (Адама і Єви) на землі.

Якщо подумати над цим, то нескінченний Бог-Творець міг створити абсолютно все всього лише за одну мить. Чому ж в такому випадку Він вибрав шість днів для створення світу? Відповідь на це питання ми можемо знайти в книзі Вихід 20:11. Тут Бог говорить про те, що Він по Своїй волі вибрав шість днів для створення і спочив на сьомий день, щоб це стало прикладом для людини - саме звідси і відбулася семиденний тиждень. Немає підстав для семиденного тижня крім як в Писанні. І якщо ми віримо, що дні були тривалими періодами часу, то тиждень перестає мати будь-який сенс.

Біблія відкриває нам, що Адам був створений на шостий день. Якщо він жив протягом шостого і сьомого дня, а потім помер у віці 930 років, і якщо допустити, що кожен з цих днів тривав тисячі або мільйони років, виникають дуже великі проблеми! На четвертий день створення (Буття 1: 14-19) нам дається порівняння дня і ночі, а також днів і років. І якщо слово «день" не позначає звичайний 24-годинний день, то порівняння дня і ночі і дня і років втрачає будь-який сенс.

Бог створив землю за 6 днів? Чи були ці дні буквальними 24-годинними днями? Безумовно! «Бог правдивий, а кожна людина неправдива» (Римлян 3: 4).

текст посилання * Докладне обговорення теми використання слова yom (день) розглядається в статті: «Дні створення: Семантичний підхід», під редакцією Джеймса Стембау, журнал CEN Tech. J., том 5 (1), 1991, стор. 70-78.

Чому люди сумніваються в буквальних днями?
Бог створив землю за 6 днів?
Що ж означає слово «день»?
До чого?
Як ми повинні підходити до Писання?
Чому Він обрав буквальні шість днів для створення?
Бог створив землю за 6 днів?
Чому люди сумніваються в буквальних днями?
Бог створив землю за 6 днів?
Що ж означає слово «день»?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация