Бог всемогутній

  1. Коментарі ВКонтакте
Є на небесах Бог! Який він? Він - всемогутній. Це означає, що Він є Бог, могутність якого не обмежена. У Бут.17: 1 сказано: «Я Бог всемогутній». В Побут. 18:14 звучить питання: «Чи є що важке для Господа?» А Іов як би відповідає на це питання: «Знаю, що Ти все можеш» /Іов.42:2/. У книзі Одкровення 19: 6 говориться: «Аллилуя, бо запанував Господь Бог Вседержитель». У Лк.1: 37 сказано: «Бо для Бога нема неможливої жадної речі!».

Бог обмежений, однак Він всемогутній
Всі вище наведені твердження з Біблії вірні. Але на перший погляд може здатися, що цитати з Біблії суперечать цим твердженням. У Євр.6: 18 сказано: «... можна сказати неправди Богові». Як же це узгодити зі словами, сказаними в Мф.19: 26: "Богу все можливо». В одному місці сказано, що Богу все можливо, а в іншому, що Йому неможливо збрехати. Чи немає тут протиріччя?
Це вірно, що в твердженні: Бог всемогутній, є певна удаване протиріччя. Можуть заперечити: «Всемогутність Боже неможливо, бо такого бути не може, щоб Богу було вce можливо і в той же час щось неможливо. Він не може одночасно існувати і не існувати. Він не може також знищити Себе і одночасно створити десять други х божеств, рівних собі по силі. Не може Він також створити таку гору, на яку Він не міг би піднятися, або створити такий камінь, який Він не міг би підняти. Він не може бути добрим і одночасно злим. Він не може одночасно бачити і не бачити, чути і не чути ».
Але якщо Бог всесильний, то чи не володіє Він такою силою, яка в змозі обмежити Його власну силу? Якщо Бог не володіє такою силою, яка здатна була б обмежити Його власну силу, то не можна вважати Його всемогутнім. Але саме всемогутність Боже дасть Йому силу робити деякі речі неможливими, Його всемогутність унеможливлює, щоб Його природі були притаманні такі речі, як слабкість, брехня, обман і взагалі будь-який гріх. Все це не позбавляє Його всемогутності, але, навпаки, доводить Його всемогутність.
Бог утримується від застосування сили
Нам слід мати на увазі, що хоча Бог має необмежену силу, це зовсім не означає, що Він всюди проявляє цю силу. Він має силу робити нас людьми, але не може робити нас роботами, які не були б здатними робити зло, а тільки одне добро. Він може позбавити людину будь-якої ініціативи, але він не робить цього. Слід підкреслити, що володіння силою зовсім не означає обов'язкове застосування цієї сили. Ми, наприклад, маємо силу негайно позбавити себе життя, але це зовсім не означає, що нам слід це робити. Могутні політичні сили в цьому світі в змозі знищити більшу частину людства за допомогою ядерної зброї, але вони не вирішуються це зробити.
З цієї точки зору деякі виявляються не в змозі зрозуміти справжню природу Божу. Наявність недосконалості в цьому світі призводить деяких до повного заперечення Бога. Вони кажуть: «Якщо Бог нічого не робить для усунення зла і несправедливості в цьому світі, значить Його немає. Якби Бог був на небі, цей світ був би досконалим. Якщо Бог в змозі знищити зло, хвороби і смерть і не робить цього, то Він несправедливий ».
Недосконалість буде знищено
Якби зло і недосконалість існували безконтрольно вічно, то тоді можна було б припустити, що Бога немає і немає справедливості. Однак в Біблії сказано, що недосконалість разом з цим світом буде знищено. У 2Петр.3: 10 говориться: «День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, рунуть, а земля та діла на нсй згорять». А в 1Кор.15: 25,26 говориться, що Христу «царювати, аж доки Він не покладе всіх Своїх ворогів під ногами Своїми. Як ворог останній - смерть ». Коли це відбудеться, ми будемо жити в досконалому світі - в вічності, де вже не буде зла, хвороб і смерті.
В даний час Бог керує світом за допомогою любові
Бог в даний час користується силою любові /Іоан.3:16/ і силою Євангелії /Рім.1:16/ для утримання людей від зла і заохочення до добра. Таким шляхом Boг спонукає людей до марновірство, і до прийняття Його Сина - Ісуса Христа. Але якщо люди не відгукнуться на заклик Його любові, то прийде час, коли Бог проявить Свою всемогутність для приведення людей до віри в Нього. У Філ. 2:10 сказано, що прийде такий час, коли «перед іменем Ісуса схилиться кожне коліно небесних, земних і підземних, і щоб кожен язик визнає, що Ісус Христос є Господь на славу Бога Отця».
Часом здається, що Бог не використовує Своєї могутності, як це слід було б робити, тому що диявол і злі люди і так творять багато зла. Нам не завжди зрозуміло, чому Бог робить чи не робить того чи іншого, але це зовсім не означає, що Він не володіє могутністю. Христос сказав: «... Дана Мені всяка влада на небі й на землі» /Мф.28:18/ і «... маю ключі пекла і смерті» /Откр.1:18/. У Откр.1: 5 сказано, що Христос є Владика земних царів, а в Дан.4: 14 говориться, що «Всевишній над царствами людськими і дає його, кому хоче».
Боже могутність, яке тепер проявлено через Ісуса Христа і ще більшою мірою буде проявлено в майбутньому, призведе людей до того, що вони схиляться перед Богом і разом з ангелами взивають: «Достойний Агнець заколений прийняти силу, і багатство, і мудрість, і міць , і честь і славу і благословення »/Откр.5:12/.
Всемогутність Боже у творенні
Людська мова не в змозі досить повно описати, що означає всемогутність, а людський розум не може цілком зрозуміти його значення, але нам хотілося б глибше проникнути в цю велику істину.
Перш за все людина бачить всемогутність Боже у створенні світу. Евр.11: 3 сказано, що «світи влаштовані Словом Божим, так що з невидимого сталось видиме». Бог спочатку сказав і таким способом створив. Він сказав: «Хай буде ...» /Бит.1:1,6,9,11,14,20,24 і 26 /, і за словом Його з'явилися небеса і земля. У Бут.1: 31 сказано: «І побачив Бог усе, що Він створив, і воно було дуже добре».
Все це було створено могутністю Слова Божого. Він сказав, і стало так. Він наказав, і все з'явилося. В Єр. 23:29 сказано, що слово Боже подібне до молоту та вогню. Воно запалює і розбиває. У Євр.4: 12 говориться, що «Слово Боже живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного».
Могутністю Свого Слова Бог спорудив все гори та утворив все долини, створив сонце, встановив планети на їх орбітах, запалив зірки, поставив веселку у всій її красі. Він сказав водам зібратися разом і утворити океани і повелів вирости траві, деревах та інших рослин на родючих рівнинах і пагорбах. Він наповнив води рибами, повітря птахами і землю тваринами. Потім створив Бог людину з пороху земного і повітря і вдихнув в обличчя його дихання життя / частку Свого Божества / так, щоб він був нерозривно пов'язаний з Богом і з усім Його творінням. За якийсь час Бог створив світ і першої людини, ми не знаємо. Все це було скоєно могутністю Божою протягом шести днів. Біблія говорить: «Так були скінчені небо й земля, і все їхнє. І скінчив Бог дня сьомого працю Свою, яку Він чинив, і спочив у день сьомий від усієї праці Своєї, яку був чинив »/Бит.2:1,2/.
Велич всесвіту говорить про могутність Божого
Коли ми уважно подивимося на велич усієї світобудови з усім розмаїттям живих істот і рослин, тоді нам починає відкриватися велич всемогутності Божого. У Пс.18: 2-5 говориться:
«Небеса проповідують славу Божу, і про справи рук розказує небозвід. День дневі, слово, а ніч ночі показує. Немає мови й без слів, не чутний їхній голос їх. Та по цілій землі пішов відголос їхній, і до краю вселенної їхні слова ».
У Рим.1: 20 сказано: «Бо невидиме Його, вічна сила Його і Божество від створення світу думанням про твори стає видиме, так що нема їм виправдання».
Якщо ви хочете пізнати Бога, погляньте на Всесвіт, яку Він створив, і ви почнете розуміти велич Його.
Людина є найбільшим дивом Божого всемогутності
З розглядання всього світобудови у всій його красі тільки починається пізнання Божого всемогутності. Він створив всесвіт. Але ще більше те, що Він поставив в центр світобудови людину - живу душу, і через людину Він продовжує творити новий величний світ. Ні, не мир зі скель, піску і каменів, але світ духовний і досконалий, Силою благовістя Свого Сина Бог формує і створює нову людину, перетворюючи його від тваринного стану до одухотвореного устремління в небеса. Без пізнання Бога людина здатна опуститися до вбивства, жадібності, егоїзму, похоті, ненависті, злодійства, кровозмішення, хитрості, брехні, лінощів і зради. Але з пізнанням Бога в душі людини прокидаються правда, добро, любов, прощення, скромність, ощадливість, наполегливість, сила, честь, чесність і довіра.
Коли пізнання Бога зростає, це призводить до того, що будинки стають щасливішими, ферми більш продуктивними, громадяни більш лояльними, мистецтво чистішим, музика прекрасніше, освіта якісніше, достаток повніше. Вчені розкривають більше таємниць, лікарі забезпечуються найкращим обладнанням, уряд краще працює. Де знають Бога, там краще піклуються про людей похилого віку, вдів, сиріт, калік, душевнохворих.
Як це відбувається? Шляхом свавілля і грубої сили? Ні, але силою добра, милосердя, святості, правди і любові. Доброта надихає нас бути добрими, милосердя вчить нас бути милостивими, святість ставить перед нами вищі ідеали, до яких ми прагнемо, правда встановлює принципи справедливості і любов розплавляє кам'яні серця і надати відчуття радості суспільство.
Як велично Його творіння
У Євр.1: 3 сказано, що Бог тримає все словом сили Своєї. Бог каже, і йде дощ, велить, і земля покривається блискучою красою снігу. За Його волі блискавка і гримить грім. Він живить польових звірів і одягає лілії красою, яку неможливо перевершити. Він сховав у Своєму раді таємниці життя і смерті і кладе силі диявола і пекла. Згідно Його волі дають сходи насіння і весь всесвіт з усіма її галактиками обертається і рухається більш точно, ніж найкращі наручний годинник. Він покриває гори лісами і долини вистилає трав'яними килимами. Його силою людина живе, планує будує і вмирає. Не вистачило б часу розповідати про диво народження, про красу особи немовляти, про любов жінки, про красу заходу сонця, величності хмар, грандіозності гір, про освіжаючому дії сну, про сімейне прихильності, про насолоду співом птахів, про тишу спокійних вод і про жах урагану. Таке велич всемогутнього Бога викликає в нас бажання в великому смиренні і благоговіння схилитися перед Ним і оспівати Йому пісня:
Великий Бог! Коли на світ дивлюся я
На все, що Ти створив рукою Творця
На всіх істот, кого, свій світ даруючи,
Харчуєш Ти з любов'ю батька.
Коли дивлюся я до неба, до зірок молочним,
Де дивно світлі світи течуть,
Де сонце і місяць в ефірі вічному,
Як в океані кораблі пливуть,
Тоді співає дух Господній до Тебе:
Хвала Тобі! Хвала Тобі!

Всесвіт була створена і управляється силою Божою. Тварини керуються інстинктом, а людина повинна керуватися принципами справедливості, тому що він є часткою Божої і бажає жити разом з Ним у досконалому світі. Під час цього земного життя Божу всемогутність проявляється не повністю, але в кінці часу все зло і недосконалість будуть знищені, коли Бог воскресить тих, хто любить Його і дотримується Його заповідей, для вічного життя разом з Ним у досконалому світі, в якому Його всемогутність буде проявлено в усій повноті.

Отіс Гейтвуд, Є Бог на небесах


Газета Протестант, ру



Кількість переглядів 6346

Повернення до списку

Коментарі ВКонтакте


Коментарі Facebook



Який він?
Звучить питання: «Чи є що важке для Господа?
Чи немає тут протиріччя?
Але якщо Бог всесильний, то чи не володіє Він такою силою, яка в змозі обмежити Його власну силу?
Як це відбувається?
Шляхом свавілля і грубої сили?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация