Чи потрібно молитися за Ізраїль? І якщо так, то чому

  1. Шимон , Рабин єврейської месіанської общини в місті Кишинів:
  2. Максим Аммосов , Голова Християнського Євангельського Товариства «Євреї за Ісуса»:
  3. Роман Савочка назвав 6 причин , Чому нам, як християнам, потрібно як ніколи раніше молитися і підтримувати...

Ми молимося за багато сфер в нашому житті. Ми молимося за країни і народи. Чи багато хто розуміють, навіщо потрібно молитися за Ізраїль і чи потрібно взагалі? Ось, що з цього приводу думають служителі.

Ось, що з цього приводу думають служителі

Шимон , Рабин єврейської месіанської общини в місті Кишинів:

В Біблії чимало місць, які говорять прямо або побічно про цю молитву. Але! Дуже важливо те, як ми читаємо Писання. Якщо ми читаємо його крізь призму особистої користі, так би мовити, тобто коли віруючий шукає одкровень в Слові і будь-яке місце Писання може розглядатися як Рема. Тоді можна вивернути навиворіт будь-який вірш, і не помітити того оригінального тексту і сенсу, який там укладено. Наприклад,

Єремія глава 31: 7:

«Бо так говорить Господь: Співайте для Якова ви ж перед головою народів кличте, славте і говоріть:« Спаси, Господи, народ Свій, останок Ізраїлів! »

Можна сказати - о, тут є принцип - будемо грати для Бога радісно, ​​вигукувати, і просити Його про порятунок наших рідних і близьких! В общем-то, непогано, тільки це тлумачення буде далеко стояти від сенсу, який Бог вклав в нього. Тут безпосередньо йдеться про молитву за Ізраїль!

«Євреї - це Божий вибраний народ. Ми не можемо протиставляти себе Ізраїлю без шкоди самим собі », - Біллі Грем, громадський діяч, пастор, член найбільшого баптистського об'єднання в світі - Південної баптистської конвенції.

Молитва - це одна з форм служіння Всевишньому. Тобто молячись, ми служимо Йому і тим, за кого молимося. Ось що Бог говорить про служіння Ізраїлю взагалі, не тільки про молитву, і каже це до всіх, хто знає Його особисто і є духовним народом, але чоловік не відноситься до Ізраїлю:

«Бо народ і царства, які не захочуть служити тобі, - загинуть, і ці народи понищені» (Іс.60: 12).

Ну і під кінець - знамените місце про клопотання:

«Не буду мовчати я ради Сіону, і ради Єрусалиму не буду спокійний, аж поки не вийде, як сяйво, його справедливість, а спасіння його - як палаючий смолоскип. І побачать народи твою справедливість і всі царі - славу твою, і назвуть тебе новим ім'ям, що уста Господні »(Іс.62: 1,2).

«На мурах твоїх, Єрусалиме, Я поставив сторожу, [які] ніколи не буде мовчати вона цілий день та всю ніч. О, ви, хто пригадує Господа, не замовкніть, - не замовкніть перед Ним, аж поки не зміцнить, і поки не вчинить Він Єрусалима за славу Свою на землі »(Іс.62: 6,7).

Вже до чого тільки ці слова не ліпили. По-моєму, настає час читати Біблію так, як вона написана, віддаючи звіт в тому, що саме Бог запланував здійснювати.
І якщо Він сказав, що Він поставив сторожу на стінах Іерушалаіма, то ПО-ПЕРШЕ це Іерушалаім, а вже потім всі інші міста і країни. Уже такий у нього порядок!

Ви питаєте - чому потрібно молитися за Ізраїль - тому, що цього хоче Бог. Ізраїль тисячі років ніс Слово Бога, ти Богопізнання, дав світові Месію-Царя, і деяким чином людство в боргу перед Ізраїлем.

«Бо визнали, та й винні їм. Бо коли погани стали спільниками в їх духовнім, то повинні й їм послужити в тілесному »(Рим.15: 27).

Максим Аммосов , Голова Християнського Євангельського Товариства «Євреї за Ісуса»:

Євреї потребують у Христі, як і інші народи. Бог створив на Землі Церква, тіло Христове, з однією метою - бути «світлом цього світу», бути «сіллю землі» (Мт. 5: 13,14), дав велике доручення Своїм учням: «Ідіть і навчіть всі народи, христячи їх в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа »(Мт. 28:19). Бог бажає спасіння всіх людей, всіх народів і хоче, щоб кожен, хто вірує поділяв з Ним це бажання і в молитвах, і в справах. Євреї - народ, сьогодні не знає свого Творця. Статистика говорить, що 80% євреїв по всьому світу - мирські люди, які не відвідують ні синагогу, ні церква. Як і будь-який інший народ, євреї потребують у Христі! «Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене» - ці слова Ісуса (Івана 14: 6) відносяться до всіх, причому, до євреїв в першу чергу, так як сказані були Їм безпосередньо учням-євреям.

Церква НЕ проповідувала євреям майже 2000 років. Церква ось уже 2000 років виконує велике доручення Христа, звіщаючи всім народам Землі. Сьогодні вже, здається, жодного навіть невеликого племені не залишилося без уваги місіонерів. Крім кого, як Ви думаєте? ... Крім євреїв, як це не сумно. Той народ, що подарував світові Біблію, той народ, що подарував світові Спасителя, століттями не чув Доброї Новини! Замість любові Божої від християн євреї отримували лише махровий антисемітизм: вбивства та інші жахи хрестових походів, інквізиції, погромів, санкціонованих лідерами Церкви і широко підтриманих так званими «віруючими». Страшні часи фашизму стали наслідком вікового християнського антисемітизму. Тільки після 2-ї світової, коли весь світ здригнувся від того, що зробив Гітлер з євреями, коли дивом була створена держава Ізраїль, Церква поступово почала повертатися своїми молитвами, своїми справами до істинного благовістя євреям, приносячи покаяння за свої вікові переслідування Божого народу. Давайте сьогодні разом заповнимо цю страшну вікову гріховну пролом - будемо разом молитися за порятунок євреїв і не тільки молитися, але й брати участь у цьому Божій справі.

«Для будь-якого євангеліста підтримка держави Ізраїль має біблійне підставу. Це навіть не політичне питання, це питання Письма », - пастор Джон Хагі, засновник Міжнародної організації« Християни за Ізраїль ».

Роман Савочка назвав 6 причин , Чому нам, як християнам, потрібно як ніколи раніше молитися і підтримувати Ізраїль:

  • Причина перша: Біблія прямо закликає нас це робити.

Psalm 122: 6 (121: 6) Pray for the peace of Jerusalem: "May they prosper who love you.

Дослівний переклад цього Псалма такий: Моліться за мир Єрусалиму. Нехай процвітають ті, хто любить тебе.

  • Причина друга: Ізраїль дав нам Біблію. Ізраїль пройшов через великі труднощі, щоб зберегти Писання за часів воєн, переселень і політичних потрясінь.
  • Причина третя: В Ізраїлі народився Ісус Христос. Бог протягом багатьох століть вів Ізраїль, щоб дати нам Спасителя Ісуса Христа.
  • Причина четверта: Хто благословляє Ізраїль, той буде благословенний.

Давайте знову подивимося Псалом 121: 6 Моліться за мир Єрусалиму, нехай процвітають ті, хто любить тебе!

Ті, хто любить і молиться за Єрусалим, приречені на процвітання!

Ще одне місце в підтвердження цьому: Буття 12: 3 Я благословить тебе, і проклинає тебе прокляну; І благословляться в тобі всі племена землі. Тому, якщо ви хочете щоб ви і ваші діти були благословенні, благословляйте Ізраїль!

Я думаю, що багато благословення, які я сьогодні маю, це через правильної позиції мого діда.

  • П'ята причина: На Ізраїль направлено велике духовне тиск, і тому ми повинні молитися за цю країну. Подивіться на історію і ви побачите, що протягом багатьох століть євреї піддавалися гонінням і переслідуванням в багатьох країнах. На жаль, але іноді до цих гонінь підключалися і християни ...
  • І шоста причина, найважливіша: Ізраїль це годинник останнього часу. У світлі Біблії ми розуміємо, що Ізраїль обраний Богом, і Бог його не забув. Апостол Павло в 11 розділі послання до Римлян дав пророцтво, що коли Ізраїль звернеться до Бога, весь світ покриє велике пробудження!

Чи багато хто розуміють, навіщо потрібно молитися за Ізраїль і чи потрібно взагалі?
Крім кого, як Ви думаєте?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация