Чи забороняє Біблія вживання алкоголю? думки

  1. Припис до священиків в книзі Левіт, має пряме відношення до християн
  2. Пияцтво категорично засуджується Богом
  3. У Біблії не написано нічого про «пий, але не впивайся»
  4. «Один камінь купа? А два камені купа? А три .... »
  5. Я не можу зрозуміти людей, які безтурботно ставляться до речі під назвою алкоголь
  6. 7 причин, чому не варто вживати алкоголь
  7. Алкоголь заглушає біль і горе, які може зцілити тільки Ісус

У світі питання пити чи не пити як правило навіть не виникає і причин тому багато. Але в християнстві до єдиної думки прийти не так просто. Хтось стверджує, що віруючим категорично не можна пити, інші більш лояльні і підтримують вживання алкоголю, але в міру. Ми спробували розібратися і знайти відповідь на питання: пити чи не пити. І забороняє Біблія вживання алкоголю?

Припис до священиків в книзі Левіт, має пряме відношення до християн

Юрій Сипко , Пастор, екс-голова Російського союзу євангельських християн-баптистів (Російський союз ЄХБ):

Письмо визначає віруючих як священство: «і самі, немов те каміння живе, будьте вистраіваеми як дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа» (1Пет.2: 5). «Але ви - вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого» (1Пет.2: 9).

В такому випадку припис до священиків в книзі Левіт, має пряме відношення до християн. «Вина та п'янкого напою не пий ти і сини твої з тобою, коли входите в скинії заповіту або приступаєте до жертовника, щоб не померти. Це вічна постанова для ваших поколінь »(Лев.10: 9). З викладеного вище цього тексту і інших, що терпиме ставлення до вживання спиртного, було викликано деяким поблажливістю, як би болезаспокійливу засобом для людей, які втратили надію: «Дайте сикеру гине, а вина - засмученому душею: він вип'є й забуде за бідність свою і не згадає більше про своє страждання »(Пріт.31: 6,7). Порівняйте: «Не царям, Лемуїле, що не царям пити вино, і не князям - сикеру, щоб, напившись, вони не забули закону і не зіпсували суду всім пригнобленим» (Пріт.31: 4,5).

І до цього дня євангельські християни-баптисти не вживають алкоголь.

Для лікування за приписом лікаря, спиртовмісні препарати не забороняються.

Пияцтво категорично засуджується Богом

Василь Філат , Пастор баптисткою церкви "Блага Вість" в Кишиневі, керівник асоціації «Повчання в Слові»:

Пияцтво категорично засуджується Богом. У Посланні до галатів апостол Павло написав: «Учинки тіла явні, то є: перелюб, блуд, нечистота, розпуста, ідолослужіння, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, (спокуси), єресі, завидки, п'янство, гулянки тощо. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке Царства Божого не успадкують »(Галатів 5: 19-21).

Вживання вина - це одна з тем категорії «спірних думок».

У 14 главі Послання до Римлян Апостол Павло торкається теми спірних думок і починає так: «Слабого в вірі приймайте, але не для суперечок про погляди» (Римлян 14: 1)

Що таке спірні думки? Є певні теми або аспекти християнського життя, яким Бог не надає такого важливого значення, як це роблять деякі люди. Деякі думають, що ці аспекти є вирішальними щодо нашого спасіння, тому і приділяють їм велике значення. Зрозумілим є одне, що духовно зрілий християнин не просторікує, що не свариться, не тисне, обгрунтовуючи те, що стосується спірних думок. Серед речей, що входять в категорію цих спірних думок, в 14 розділі описані деякі певні види їжі, м'ясо, шанування певних святкових днів і вживання вина. Апостол говорить, щоб ми не судили ні кого і не знецінювали з цієї причини, але в цей же час ми повинні уникати дискусій на ці теми, знаючи, що це не принесе творення, але швидше за все може призвести презирство чи дух засудження. В кінці глави Апостол пише: «Отже будемо шукати того, що потрібне для миру і збудування один одного. Заради їжі не руйнуй діла Божого. Все чисте, але зле людині, що їсть на спотикання. Добре не їсти м'яса, ані пити вина, ані робити такого, від чого брат твій спотикається, або спокушається, або знемагає. Ти маєш віру? Май її сам про себе перед Богом. Блажен, хто не осуджує самого себе в тому, що обирає. А хто має сумнів, коли їсть, буде осуджений, бо не робить із віри; а все, що не по вірі, гріх »(Римлян 14: 19-23).

У Біблії не написано нічого про «пий, але не впивайся»

Олег Подкопаев , Пастор церкви «Дім Хліба - Західний» в Кривому Розі:

Я не претендую на універсальність. Просто набридло слухати заїжджені «Так в Біблії написано: пий, але не впивайся» і «Ну ж і Ісус же пив вино», і тому я вирішив об'єднати всі, що я думаю з цього приводу в одну замітку.

Почнемо з того, що в Біблії не написано нічого про «пий, але не впивайся». Це банальна переробка вісімнадцятого вірша п'ятого розділу послання до Ефесян.

Там сказано: І не впивайтеся вином, в якому розпуста; але краще наповнюйтесь Духом.

Наші ж народні умільці, які дуже потребували такому авторитетному джерелі як Біблія для підтвердження своєї слабкості, вирішили цей вірш трохи переінакшити. Для себе і під себе. До речі сказати, деякі з тих, хто «цитують» цей вірш також і ходять - під себе.

І потім дуже тонка грань між «пий» і «не впивайся». Скільки треба випити, щоб не впитися? Скільки треба випити, щоб напитися на все життя?

Що стосується «Ісус пив вино» ... Тут звичайно доведеться поборотися.

Отже - Ісус пив вино.

Все, кого втішило це повідомлення і кому відразу стало легше, кажу: раз ви такі затяті послідовники Ісуса, то зверніть увагу, що це стосується тільки вина. Ісус не пив абсент, спирт, первак, коньяк і арманьяк, бальзами, бренді, віскі, горілку, граппу, джин, ром, самогонку, текілу, шнапс і навіть пиво (!). Якщо я щось не додав до списку, а ви виявили, що саме я не додав, та знову зраділи, знову скажу - Ісус пив тільки вино (і воду).

І це без всяких глибоких пірнання в те, що в Біблії дуже часто словом «вино» перекладався будь-який напій з винограду, навіть безалкогольний. І навіть без цитування місць з Притч Соломона, де про вино сказано багато цікавого, в тому числі і те, що воно - глумливо і від нього червоні очі.

Тепер. Хочу звернути вашу увагу на те, що Ісус ПИЛОК вино. Тобто, це відбувалося колись в минулому. Звичайно ж, Він ще багато чого робив. І як шкода, що всього іншого не повторюють за Ісусом любителі одного факту Його життя. Наприклад, любити ворогів, благословляти тих, хто проклинає, добро тим, хто ненавидить і молиться за тих, і що женуть (Матвія 5:44). Ось це було б цікаво.

Але до чого я все це веду? До Євангелія від Луки 22:18. Там написані такі страшні слова: «... Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного, доки не прийде Царство Боже».

Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного, доки не прийде Царство Боже»

Ці слова Ісус говорить під час таємної вечері. І якщо вже ви вирішили слідувати за Ісусом в одному, то треба розвиватися. Треба вчитися слідувати Йому в усьому. Якщо вже назвалися «християнином», що позначає «подібний Христу», то треба залазити в християнське козуб. Тому що може статися, що на якомусь етапі ви просто перестанете бути подібним Христу. І почнете уподібнюватися інший, більш темною, фігурі. Про яку, до речі, ніде в Біблії не сказано, що вона пила вино. Але, тим не менш, ця фігура у вині та інших алкогольних напоях дуже добре розбирається і погубила не одну душу з їх допомогою. Я говорю про диявола.

Повернемося до слів Ісуса Христа. Перед розп'яттям Він заявив учням, що не питиме від виноградного плоду до тих пір, поки не прийшло Царство Боже.

Тому у вас є два виходи: або пити вино і розуміти, що це вже не ріднить вас з Ісусом Христом, або дочекатися приходу Царства Божого і вже в цьому Царстві щосили напитися вина з Христом (можна буде навіть на брудершафт).

«Один камінь купа? А два камені купа? А три .... »

Денис Подорожний , Пастор, релігієзнавець:

Чи не розумно відкидати, що в біблійні часи пили вино, але, вибачте, культура споживання його дуже сильно відрізняється від тієї, що сформувалася на нашому пострадянському просторі.

Ми то захід не знали! А якщо знали, то тільки не малу.

Завжди смішно чути опонування, побудоване на жонглюванні фразою «Не впивайтеся вином». Мовляв, «ми п'ємо, але не тішимося!» Де межа? Де точка переходу? Хтось - стійкий олов'яний солдатик, на зразок нашого полоненого солдата в «Долі людини», який стояв на ногах і після другого склянки спирту ( «Після першої не закушують»). Інший же починає співати після першої чарочки.

Думаю, немає сенсу вам нагадувати давній софізм «Один камінь купа? А два камені купа? А три .... ». Випити, пити і упитися - також вельми суб'єктивні поняття. Те, що один називає випити, для іншого називається «нажертися до свинячого вереску» (вибачте за ...).

Я не можу зрозуміти людей, які безтурботно ставляться до речі під назвою алкоголь

Джон Пайпер , Богослов і засновник служіння «Прагнення до Бога» (Desiring God):

«Що сказати тим, хто стверджує, що пити - це нормально, тому що Ісус пив вино?»

Думаю, слід додати лише пару слів до цієї пропозиції, наприклад, «пити - це, може бути, нормально» ... добре? Вираз «Це нормально» може мати на увазі (а може і ні) здоровий спосіб життя.

Я б сказав, що в деяких випадках пити зовсім ненормально, наприклад, напиватися до сп'яніння. Про це ясно говорить Біблія. Інший випадок, коли це не нормально, - це пити з людиною, який має явно поранену совість і легко спокушається і втягується в залежність так, що вже провів шість років в реабілітаційних програмах Тін Челлендж або Анонімних Алкоголіків, щоб звільнитися. А зараз ви залучаєте їх саме в те, що вбиває їх! І це вбиває мільйони людей в нашій культурі. Це вбиває сім'ї, вбиває роботи. Алкоголь смертоносний в цій культурі.

Я не знаю, наскільки смертоносним це було в культурі Ісуса. Пияцтво було реальністю. Біблія ясно засуджує його. Але наскільки це було реальним і смертельним, я не знаю. Я тільки знаю те, з чим я маю справу, коли приходжу поговорити з людьми в Тін Челлендж або коли я молюся за людину, подібного до того, за якого я молився минулої неділі після служіння і який мені сказав: «Коли служіння закінчується, я виходжу і йду напиваюсь, тому що мене все задовбало. Я думаю, я - відступник, і мені неможливо допомогти і мене неможливо пробачити. І я проходив лікування дуже багато раз, і це безнадійно ». Я тільки знаю, що це дуже поширене. Я не можу зрозуміти людей, які безтурботно ставляться до речі під назвою алкоголь.

Отже, я просто говорю: «Додайте слово до цієї пропозиції».

Протоієрей Георгій Гуляєв, настоятель храму святителя Ігнатія Маріупольського

7 причин, чому не варто вживати алкоголь

Роман Савочка , Християнський блогер, привів свої 7 причин, чому він не вживає алкоголь:

1. Тому що мої батьки ніколи не пили. Я виховувався в пятидесятнической сім'ї, де алкоголь був під повною забороною. Ви запитаєте: як тоді ми розслаблялися у свята? Дуже просто. На Великдень у нас був компот, а на Різдво - кисіль! А інші свята ми не святкували. І скажу чесно, що я надмірно радий і вдячний моєму батькові, що він не пив, і навчив мене своїм прикладом! Може він мав такі переконання, тому що за віру в Бога відсидів 7 років у в'язниці?

2. Я хочу бути прикладом для своїх дітей. Коли мої діти виростуть, я б хотів, щоб вони також пишалися мною, як і я своїм батьком, і могли сказати: я не п'ю спиртні напої, тому що мій тато мене цього навчив! Давайте будемо чесні. Наші діти спостерігають за нами. Хотіли б ви, щоб ваші діти-підлітки у свята випивали стопарик? Тому давайте не лицемірити. Якщо ви сьогодні дозволяєте собі 100 грам, то не дивуйтеся, що коли ваші діти підростуть, то теж зможуть собі це дозволяти, або навіть більше.

3. Коли ти п'єш алкоголь, ти ходиш по краю прірви. Де гарантія, що ти не впадеш в неї? Один знаменитий американський пастор, церква якого досягала 30 тисяч членів, раніше завжди підкреслював, що пити вино - це круто, якщо ти себе контролюєш. Дійшло до того, що він навіть висміював тих, хто дотримувався «сухого закону».

Дійшло до того, що він навіть висміював тих, хто дотримувався «сухого закону»

4. Я не п'ю, тому що я хочу бути прикладом для інших! В нашій церкві ми багато працювали з п'яницями. Коли люди проходили реабілітацію, то ми говорили їм не тільки не пити, але навіть не дивитися в бік алкоголю. Тому що багато людей, отримуючи свободу від Бога, скочуються назад до старого життя, тому що вони вирішили випити трохи, всього 50 грам.

Ти не можеш вчити інших не пити, якщо сам нишком іноді потягуєш.

5. Алкоголь відноситься до addictive напоїв. Це означає, що він викликає звикання. Невже ти думаєш, що все алкоголіки планували стати такими? Ти не уявляєш, скільки з них говорили: я себе контролюю, я знаю міру, я тільки трохи по святах.

6. Дії алкоголю спочатку викликають розпусні думки, а потім розпусні справи. Навіть якщо після 100 грам ти не почав буянити, тобі не соромно за твої думки? Невже ти думаєш, що ти Духу Святому неправду приємно перебувати в тобі, коли ти випиваєш і даєш волю своїм фантазіям?

7. Найважливіша причина - проти алкоголю виступає Біблія. Або скажу по-іншому: Біблія виступає проти алкоголю. У першому посланні до Коринтян 6: 9-10 ясно написано: п'яниці царства Божого не успадкують! Ви скажете: так я ж - не п'яниця. Я адже зрідка випиваю, тільки у свята. Ви знаєте, скільки я не спілкувався з п'яницями, ніхто з них не визнає себе п'яницею. Вони все стверджують, що ситуація - під контролем, і вони можуть кинути пити, коли тільки захочуть. Тільки є одна проблема, вони ніяк не можуть захотіти ...

Алкоголь заглушає біль і горе, які може зцілити тільки Ісус

Джеймі Морган , Пастор Life Church (Асамблеї Бога) в Уільямстауні (штат Нью-Джерсі, США), також в своїх причинах відмови від алкоголю додала:

  • Я не можу зберігати тверезість розуму, якщо я не твереза ​​фізично.
  • Алкоголь - депресанти. Слід уникати всього, що викликає депресію. Навіть невіруючі знають, що не варто пити.
  • Біблія в одній руці і пиво в інший - люди поза церквою можуть помітити в цьому протиріччя, що збиває з пантелику.
  • Я хочу бути готовою до приходу Христа, а не сонної, млявою і з притупленим сприйняттям дійсності.
  • Ніколи не чула чогось на кшталт: «Вау, завдяки цьому джину з тоніком, я відчуваю себе схожою на Ісуса!».
  • Я хочу уникнути будь-яких проявів зла.
  • Через алкоголь я озвучую думки, не обдумуючи їх.
  • Алкоголь - легальний наркотик, затуманює свідомість.
  • Алкоголь заглушає біль і горе, які може зцілити тільки Ісус.

Маттс Ола-Ісхоел, старший пастор церкви «Слово життя» в Росії

А два камені купа?
І забороняє Біблія вживання алкоголю?
Ти маєш віру?
Скільки треба випити, щоб не впитися?
Скільки треба випити, щоб напитися на все життя?
Але до чого я все це веду?
«Один камінь купа?
А два камені купа?
» Де межа?
Де точка переходу?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация