Чи є різниця між Богом і Аллахом?

  1. Який є Бог?
  2. Чи любить Бог грішників? Чи ні?
  3. Істинне значення імені Аллаха
  4. підписуйтесь:
  5. Поділитися в соціальних мережах:

М ессіанскіе віруючі вірять, що Бог відкриває Себе людям єдиним чином - через Біблію і через Ієшуа Месію

М ессіанскіе віруючі вірять, що Бог відкриває Себе людям єдиним чином - через Біблію і через Ієшуа Месію. Інші конфесії, які заперечують це, наприклад іслам, є помилковими релігіями, навіть якщо вони мають деякі часткові істини у своїй спотвореної релігійної структурі.

Месіанські віруючі вірять в єдиного Бога - Бога, який править над всім всесвітом і всім людством - незалежно від того, чи вірять в Його існування чи ні. Є тільки один Бог, Який піднесений, сповнений слави і сили. Неможливо Його обмежувати як «Бога християн» або як «Бога мусульман», або під будь-який інший категорією. Бог Святе Письмо не є містечковим Богом. Він не тільки Бог іудеїв, або християн, або тільки мусульман - Він Бог всіх і над усім.

Євреї, месіанські віруючі і мусульмани все проголошують віру в Єдиного Бога - Одного Творця, Який відкрився людям - на відміну від язичницьких релігій, які вірять в багатьох богів. Проте, важливе питання не в тому, чи вірять месіанські віруючі і мусульмани в одного і того ж Бога, або називають вони Його одним і тим же ім'ям. Однак важливістю є, у що вони насправді вірять про Нього, про Його суті, про Його характер і Його атрибутах, а також, чи знають вони Його особисто і безпосередньо.

Який є Бог?

Месіанські віруючі, засновуючи свої переконання на Біблії, пізнають природу Бога, дивлячись на Месію Ієшуа, в Якому і через Якого Бог відкриває себе повністю людству. Вони вважають, що основна сутність і характер Бога є любов. Саме тому вони називають Його «Батько» - називають Його ім'ям, який передбачає особисті стосунки і особливу близькість. У той час, коли є певна схожість між уявленнями про Бога в християнстві та ісламі, немає ніяких сумнівів в тому, що багато ідей ісламу про Бога суперечать тому, що розкривається в Біблії. Мусульманське розуміння природи Бога сильно відрізняється від образу Бога, який розкривається людині в Біблії і в Ієшуа.

Образ Бога в ісламі заснований на тому, що написано в Корані і на переказах, приписуваних Мухаммеду (хадисах).

Подібно до того, як месіанська віра не може бути відділена від Ієшуа, так само іслам не може бути відділений від Мухаммеда. Все, що мусульманин знає про Аллаха, було передано йому через Мухаммеда в Корані і хадісах. Єдиним авторитетним джерелом в ісламі є тільки те, що говорив і робив Мухаммед.

Іслам підкреслює єдність Бога, Його велич, міць і силу, Його непізнаванність і Його «відміну» - Аллах відрізняється від людини настільки, що людина навіть не може собі уявити цього. Аллах настільки інший, що він не може бути описаний людськими словами; він не є Богом, який хоче глибоких відносин з людиною; він не здатний співчувати людському переживання, і він не знає страждань. Аллах не відчиняє себе людям; він тільки відкриває свою волю.

Багато концепції Бога, знайдені в ісламі, відрізняються і навіть протистоять тому, як месіанська віра сприймає Бога. Іслам заперечує божественність і втілення Ієшуа, Його спокутну смерть на хресті і Його воскресіння. Іслам заперечує триєдину природу Божественного буття і заявляє, що у Бога немає сина. Основні заповіти месіанської віри є поганою єрессю в очах ісламу.

Чи любить Бог грішників? Чи ні?

Бог, зображуваний в Біблії - наш Небесний Отець, Який любить грішників, бажає їх порятунку і жадає особистих відносин з ними як з Його дітьми і друзями. У Своїй великій любові Він послав Месію Ієшуа померти на хресті як спокутної жертви, щоб спокутувати їх і дати їм досконале спасіння і вічне життя. Це порятунок - є даром благодаті, який вільно дається всім, хто вірить в Ієшуа. Бог же ісламу не любить грішників і вимагає від людей, щоб вони врятували себе самі шляхом повного посвячення йому, як раби, беззаперечно дотримуються Його заповіді. Бог Біблії вірний Своїм словам і обіцянкам. Бог ісламу примхливий і свавілля, він чинить так, як йому подобається, і не відповідає за власні слова і обіцянки. У месіанської віри, Бог дає нам безпеку і впевненість в нашому спасінні - яке не залежить від нас, але засноване на досконалому акті спокутування Месією. В ісламі, віруючий не має впевненості у своєму спасінні, і навіть хороший богобоязливий мусульманин може виявитися в пеклі, не дивлячись на всі його зусилля, якщо Бог (відповідно до його довільної суверенної волею, яка не може бути оскаржена) так забажає. У месіанської віри, Бог відноситься до тих, хто кається з любов'ю і добротою. В ісламі доля людини визначається Богом з самого початку і незмінна.

Месіанські віруючі вірять в Бога, Який створив світ і який встановив розумні і логічні закони, що регулюють цей світ. Ці закони є фіксованими, і людина може досліджувати природу і відкривати її секрети за допомогою логіки і наукових досліджень. Ортодоксальний іслам, з іншого боку, заперечує принцип причини і слідства (навіть якщо причина завжди справляє той же результат) і стверджує, що Бог створює все заново кожен момент по своїй волі. Відповідно до цієї концепції, природа непередбачувана, і тому не слід шукати причини того, чому ті чи інші речі відбуваються у Всесвіті, використовуючи логічний процес мислення.

Істинне значення імені Аллаха

Термін Аллах (الله), як ім'я «єдиного Бога» зустрічається в арабській мові задовго до виникнення ісламу. Араби-християни називають Бога Біблії Аллах. Арабське слово «Аллах» бере свій початок з того ж семітського кореня - א.ל.ה - і близько до схожим словами на івриті, таких як אל, אלוה і אלוהים - «Елоаh», «Ель» і «Елоhім» - слова, які часто зустрічаються в Біблії як імена єдиного Бога, Бога Ізраїля. Арабське слово Аллах означає Бог (ель-илля). У той час як араби-християни називають Бога Біблії таким чином, араби-язичники використовували цей же ім'я для свого найголовнішого бога - який стояв біля них над багатьма напівбогами. Мухаммед запозичив це ім'я як ім'я єдиного Бога, послання якого він проповідував на Аравійському півострові. Він зібрав у своєму розумінні Бога ісламу багато з єврейських, християнських і язичницьких джерел.

Заяви, недавно прозвучали в західному християнському світі, про те що Аллах, Бог ісламу, є язичницьким Богом (богом Місяця), і що араби-християни не повинні звертатися до нашого істинного Бога таким чином, є необгрунтованими. Грецьке слово Теос, яке використовувалося для позначення язичницьких богів Греції, з'являється вже в Септуагінті і в грецьких оригіналах Нового Завіту, як слова «Бог», еквівалент івритського слова «אלוהים» (Елоhім). Англійське ж слово Бог «God» бере свій початок з дохристиянського язичницького німецького світу, але це чомусь не турбує говорять по-англійськи месіанських віруючих.

підписуйтесь:

У світлі всього цього, безсумнівно, є правильним і відповідним для арабомовних християн використовувати слово «Аллах» в якості імені Бога.

В Євангелії від Іоанна 14: 6 Ієшуа говорить: «Я дорога, і правда, і життя ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене ». Оскільки мусульмани не вживають Ієшуа єдиним шляхом до Бога-Отця, вони не мають вільного доступу (як маємо це ми) до Бога, якому, як вони стверджують, поклоняються. Мусульманське розуміння Бога є спотворенням біблійної істини. Ми, як віруючі, повинні ділитися з ними доброю новиною про любов Бога і про Його повному спокуту через Месію Ієшуа.

Автор - Девід Зейдан / oneforisrael.org
Переклад - Ірина Петра для ieshua.org

Останнє пожертвування: 25.06 (Україна)


Поділитися в соціальних мережах:



14 796


Ми будемо вдячні вам за пожертвування на розвиток нашого служіння!

Який є Бог?
Чи любить Бог грішників?
Чи ні?
Який є Бог?
Чи любить Бог грішників?
Чи ні?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация