Чи дозволено читати Коран під час місячних? :: Іслам :: @ щоденники: асоціальна мережу

Питання: Чи можна читати Коран під час хайда

Питання: Чи можна читати Коран під час хайда?

Деякі призводять аналогію тим фетвам в яких сказано що можна читати Коран не торкаючись (наприклад з мобільного або ж з комп'ютера), тим самим читати Коран під час рамадану не перериваючи щоб встигнути закінчити його читання до кінця місяця.
Як я знаю багато вчених заборонили читати Коран під час хайда навіть напам'ять, не кажучи вже про те, щоб читати його безпосередньо з Мусхафа.
Прошу відповісти на питання в розгорнутому вигляді. ДжазакумуЛлахі хайран.

відповідь:

Каже шейх Мустафа ібн аль-А'даві:

Дбав: Жінка в Хайде робить зікр Аллаху і читає Коран.

Каже імам аль-Бухарі хадис 971:
Розповів нам Мухаммад, розповів нам Умар бін Хафс сказав: розповів Аби від Асим від Хафси від Розум А'тиі то що вона сказала: «Нам було наказано виходити на свято і навіть незайманим з їх укриттів і навіть у тих, у яких Хайд і ми були ( стояли) позаду людей роблячи такбир (Аллаху акбар) разом з ними, і робили ду'а разом з ними, бажаю благословення цього дня і чистоти його ».

Також каже імам аль-Бухарі 1650:

Розповів нам Абдулла бну Юсуф, сповістив нас Малик від Абдур-Рахмана бну аль-Касима від батька від А'іши то що вона сказала: «Набула я в Мекку будучи в Хайде і не зробила я таваф біля Будинку (Ка'ба) і у Сафа і Марва. І сказала: «І поскаржилася я на це посланнику Аллаха». І сказав він: «Роби все те ж саме, що роблять паломники [1], але не роби таваф біля Будинку поки не очистишся».

(Цей хадис і якої до нього явно вказує на те, що та, у якій Хайд узаконено їй робити зікр, а Коран це зікр як прийшло в Корані: «Ми звели зікр (Коран) і Ми Його охороняємо». Через це то , що ми роз'яснили, можна паломникам читати Коран, і також можна тоді читати Коран і робити зікр тим, хто в Хайде. А те, що наведено про заборону в хадисі Алі:

Те що посланник Аллаха справляв нужду і виходив звідти і читав Коран і їв з нами м'ясо, і ніщо не відволікало його від Корану крім джунуба (осквернення).

Те по-перше в цьому хадисі немає заборони на читання Корану у кого джунуб, і також тієї у якій Хайд, просто нормальне функціонування.

І по-друге за цей хадис йшли розмови, так як він від ланцюжка Абдулли ібн Саляма і пам'ять його змінилася, і виконував його Абу Гаріфов від Алі, крім як в цьому проходження проблема, в тому, щоб піднялося до посланника Аллаха (раф'), тим більше що це підняття (до посланника Аллаха) від людини в пам'яті якого була проблема як Абдулла ібн Саляма. А що стосується ріуая Аби Гаріфов від Алі, тобто розбіжність в піднятті (раф') його до посланника Аллаха, або воно все ж від самого Алі (уакф). І більш затверджено з цього те, хто стверджував уакф (тобто від Сахаб, а не від посланника).

І виявилося для мене з цього що хадис маукуф (належить) від Алі ».

І так само те, що прийшло з приводу заборони зі слів Посланника Аллаха: «Я не хочу робити зікр Аллаху без тахарата». І тут мається на увазі макрух танзіхія (тобто не заборони), так як затверджено достовірно від А'іши то що вона сказала: «Був посланник Аллаха робить зікр Аллаху в будь-якому стані».

І так само ті, хто забороняє, призводять хадис коли посланнику Аллаха дали салям і він не відповів поки не зробив таяммум. І в ньому також немає вказівку на заборону читання Корану тієї, хто в Хайде і тому, хто в джунубе (осквернення). Так як вже говорилося про хадисі від А'іши: «Був посланник Аллаха робить зікр Аллаху в будь-якому стані».

І також беруть забороняють хадис від Джабіра і від ібн Умара то, що посланник Аллаха сказав: «Нехай не читає той, у кого джунуб і Хайд з Корану нічого». І це хадис слабкий, що не затверджений від Посланника Аллаха. Див. І'ляль ібн Абі Хатім 1 \ 49.
І це з того, що було приведено з заборони деяких вчених на читання Корану тієї, у якій Хайд.

І кажуть деякі інші вчені, що немає проблем у цьому, і дозволяють читання Корану і зікри під час хайда.

І це те, що ми вибрали.

І ось деякі слова цих вчених.

Каже шейх аль-Іслям ібну Тейм в Маджму' аль-Фатауа 21 \ 459:

«А що стосується читання Корану того, хто знаходиться в джунубе або Хайде, то у вчених в цьому три думки:

Перше: Можна і тієї й цього. І це мазхаб Абу Ханіфа і поширене слово в мазхабе Шафіі і Ахмада.

Друге: Не можна тому хто в джунубе, але можна тієї, у якій Хайд.

Або однозначно (можна), або якщо боїшся забути. І це мазхаб Маліка і також слово в мазхабе Ахмада та інших.

Тому що заборона на читання Корану тієї, у якій Хайд не затверджене від посланника Аллаха крім хадісу який приводиться від Ісмаїлов ібн І'яша від Муси ібн У'кба від Нафі'а від ібн Умара:

«Нехай не читає ні хто в джунубе, і також та хто в Хайде нічого з Корану» приведено від Абу Дауда і ін. І цей хадис да'іф (слабкий) одноголосним думкою володарів знання в цій галузі.

І Ісмаїль ібн І'яш в тому що приводив від Хіджазовцев щось не достовірно, навпаки того що приводив від Шамійцев.

І ніхто з достовірних щоб привести цей хадис від Нафі'а. І відомо те, що жінки під час посланника Аллаха були в Хайде і не був він забороняє їм читати Коран так само як зікр і ду'а, але навпаки був повелевающим виходити в день свята тим, хто був в Хайде і вони також робили такбир разом з усіма мусульманами. І велів робити тим, хто був в Хайде все обряди хаджу крім таваф біля Будинку і робили Тальбо (Лябайка Ллахумма ...) не дивлячись на те, що були в Хайде, і так само в Муздалифа і у Міні і в інших місцях з атрибутів (хаджу) .

А що стосується того, хто в джунубе (осквернення), то не було наказано йому бути присутнім на святі, читати намаз і робити атрибути (хаджу), тому що джунуб може очиститься, і немає йому виправдання в залишенні (повного) обмивання навпроти тієї, у якої Хайд, так як забруднення її присутній і не можливо від цього позбутися.

І через це сказали вчені не можна тому хто в джунубе стояти на Арафата, в Муздалифа і Міна поки не очиститься, хоча чистота не варто там умовою, але мета цього в тому, що Законодавець повелів як ваджіб або як мустахаб, тієї, у якій Хайд робити зікр і ду'а навпаки того, хто знаходиться в джунубе. І дізнатися з цього те, що для тієї у якій Хайд вирішилося те, що не дозволено тому у кого джунуб, і це через поважної причини, хоча термін у неї жорсткіше.

І так само читання Корану не було заборонено Законодавцем через це.

І буде сказано те, що заборонено джунубу бо він може очиститься і читати навпроти тієї, в якій Хайд, так як Хайд залишається в певні дні і втратить вона читання Корану втрата (вид) поклоніння через неможливість очиститься, незважаючи на те що вона потребує цього (поклонінні).

І читання Корану не таке як намаз, адже для намазу є умови такі як чистота як від малого осквернення так і від великого. А читання дозволено з малим оскверненням текстом і з узгодженням імамів.

І в намаз необхідно повернуться на кибле, і щоб був одяг (закриває аурат намазу) і відсторонення від наджасом, а в читанні не варто нічого з цього умовою. Але відомо, що посланник Аллаха покладав голову на коліна А'іши під час її хайда і читав Коран, і хадис Сахіх в Сахих Мусліма »... Закінчилися слова ібну Тейма.

Каже Абу Мухаммад ібн Хазм: Положення: «Читання Корану і суджуд через це, доторк до Мусхаф і зікр Аллаху: Можна як з обмиванням також і без нього, так само в джунубе так само і в Хайде. І аргумент на це в тому, що читання Корану і суджуд через це, доторк до Мусхаф і зікр Аллаху, все це з благих справ, мандуб (сунна, мустахаб) і за це винагороду. І хто стверджує заборона в деяких моментах, то йому необхідно прийти з доводом »Мухалля 1 \ 77-78.

І підведення підсумку, що можна читати Коран і робити зікр тієї, у якій Хайд бо не прийшов Даліли достовірний чіткий від посланника Аллаха в забороні цього, а навпаки прийшло те, що вказує на дозвіл. А Аллах знає краще) ». Джамі' ахкам ан-Ніса 182-186.

Після цього шейх привів главу про те, чи можна читаючи Коран брати Мусхаф руками тієї, яка в Хайде, і сказав що більшість вчених заборонили привівши їх далілі і розбираючи їх, і після сказав:

«І підведення підсумку з того що було сказано: Ми не знайшли Даліли достовірний чіткий про заборону доторку тієї, у якій Хайд до Мусхаф. І хто дозволяв торкатися до Корану в Хайде то це Абу Мухаммад ібн Хазм »... Потім шейх привів його слова. Джамі' ахкам ан-Ніса 187-188

www.tayhid.lact.ru

[1] І паломники роблять зікр і читають Коран, і також у кого Хайд робити зікр і читати Коран. І заборона такої прийшов від посланника Аллаха тільки на таваф.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация