Чим Бог займався до створення?

  1. Час було створено одночасно із Всесвітом
  2. Бог існує незалежно від часу і Всесвіту
  3. Бог хотів, щоб ми пізнали Його план історії, від початку і до кінця
Кен Хем

Одна з причин, по якій люди відкидають уявлення про молодому віці всесвіту, полягає в їх впевненості, що воно, якимось чином, обмежує Бога. Адже чим, в такому випадку, Він займався весь час до створення? Це питання відображає початкове нерозуміння Бога і концепції часу.

Одного разу до мене підійшов один чоловік, який дізнався про моєму уявленні про молодому віці Всесвіту. Він сказав: «Якщо вірити, що всесвіт молода, то чому ж тоді займався Бог весь час до створення? »

Я запитав: «Який час Ви маєте на увазі?»

Він відповів: «Безглуздо говорити, що Бог існував завжди, а світ Він створив всього шість тисяч років тому ». Очевидно, його стурбував той факт, що у Бога була маса часу, і Йому було нічим зайнятися.

Очевидно, його стурбував той факт, що у Бога була маса часу, і Йому було нічим зайнятися

Я почав пояснювати, що відповіді на запитання про те, чим Бог займався до створення, якщо Він існував завжди - не логічно. Адже не важливо, скільки часу пройшло до створення; до цього моменту все одно пройшло нескінченну кількість часу. Тому навіть якби вік Всесвіту налічував мільярди, трильйони або квадрильйонів років, все одно можна було б задатися тим же питанням.

Час було створено одночасно із Всесвітом

Потім я додав: «Ви втрачаєте з поля зору той факт, що до моменту створення часу взагалі не існувало». Час - створене поняття. У першому вірші Біблії сказано: «На початку Бог створив небо і землю» (Буття 1: 1, курсив додано).

Дослідження даного вірша свідчать про те, що Бог створив час, простір і матерію в перший день тижня створення. Жодне з цих понять не існувало окремо від інших. Бог створив Всесвіт з простором-масою-часом. Простір і матерія повинні існувати в часі, а для існування часу необхідно простір і матерія. Час має значення тільки в тому випадку, якщо існують фізичні об'єкти і події, що відбуваються в часі.

«На початку ...» і почався час! Часу не було, поки воно не було створено!

Бог існує незалежно від часу і Всесвіту

Коли я пояснюю це дітям, я роблю це в такий спосіб. Не було ніякого «до» створення. Не було навіть «нічого»! Був тільки Бог, який існує у вічності.

Це те, чого люди, обмежені створені істоти, ніколи не зможуть зрозуміти до кінця. Саме тому в Біблії чітко говориться про те, що для розуміння Бога завжди необхідна віра. Біблійна віра не суперечить розуму, однак перевершує наше розуміння.

«А без віри догодити Богові неможливо; Тим, які приходять до Бога, вірував, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає »(Євреїв 11: 6).

У Псалмі 89: 3 ми читаємо: «Перше ніж гори народжені, і поки Ти витворив землю та світ, то від віку й до віку Ти - Бог».

Так що ж було «до» створення? Бог існував від віку й до віку - Бог існував у вічності.

Ви пам'ятаєте, що Бог сказав Мойсею, коли той запитав у Нього, кого Він пошле, щоб вивести Свій народ з єгипетського рабства?

Бог відповів Мойсею: «Я Той, що є. І сказав: Отак скажеш до Ізраїлевих синів: Сущий [Єгова] послав мене до вас »(Вихід 3:14).

Бог - великий «Сущий». Він існує у вічності, і він не був створений.

В Одкровенні 1: 8 ми читаємо: «Я єсмь Альфа і Омега, початок і кінець, говорить Господь, Який є і був і гряде, Вседержитель».

В Ісаї 43:10 записані такі слова Бога: «Ви свідки Мої, говорить Господь, та раб Мій, якого Я вибрав, щоб ви знали і вірили Мені, і розуміли, що це Я. До Мене не зроблено Бога, і Мене не буде ».

Іншими словами, було б помилкою говорити про те, чим Бог займався «до створення» тому що сама концепція часу (до, під час і після) виникла тільки в Перший день Тижня створення. Бог існує - Він сущий - і Він існує у вічності. Він знаходиться за межами часу.

Бог хотів, щоб ми пізнали Його план історії, від початку і до кінця

В Біблії чітко сказано, що в Своє існування Бог повністю відділений від історії нашого Всесвіту, яка почалася в книзі Буття 1: 1. Інакше кажучи, не існує такого поняття, як «доісторичний». Історія почалася з того моменту, з якого була записана - з першого вірша книги Буття.

Якщо ми усвідомлюємо це, і розуміємо саму концепцію створення, яка, включаючи вірш із книги Буття 1: 1, була завершена за шість днів, ми зможемо розрахувати, коли Бог створив цей світ.

У Вихід 20:11 чітко говориться про те, що небо і земля (Буття 1: 1) і все, що на ній (все це перераховано в 1 розділі книги Буття) було створено за шість днів: «Бо шість день творив Господь небо і землю, море і все, що в них, а дня сьомого спочив; Тому благословив Господь день суботній і освятив його ».

Грунтуючись на значенні слова «день», який я використав в 1 розділі книги Буття, ми можемо говорити про те, що створення сталося за шість звичайних днів (приблизною тривалістю в 24 години). У багатьох наукових і популярних статтях продемонстровано, чому сам контекст викладу свідчить саме про такому значенні. 1

Потім, в 5-й і 11-й главах книги Буття викладається точна генеалогія роду Христа. Тут сказано, що Адаму було 130 років, коли він зачав Сифа. Коли Сіфу сто п'ять років, він породив він Еноша - і цей список продовжується таким же чином. Якщо скласти всі дати і інші згадки часу у всьому Писанні, стає ясно, що «початок» ... було приблизно шість тисяч років тому. 2

Деякі християнські лідери заявляють про те, що в Біблії не дається чіткої дати створення, тому ми не можемо знати напевно, скільки років тому це відбулося. Звичайно ж, в Біблії не дана точна дата створення. Адже якби в Біблії було сказано, що створення сталося шість тисяч років тому, а сама Біблія була завершена близько 2000 років тому, то це означало б, що творінню вже 8000 років! У Біблії також не використовуються такі терміни як «до нашої ери» або «нашої ери», оскільки ці терміни придумані людиною на підставі дати народження Ісуса Христа.

Однак Біблія дає нам навіть щось краще, ніж точна дата. Вона дає нам чітке виклад історії, яке дозволяє нам не тільки визначити вік Всесвіту, а й пізнати всі найважливіші деталі, пов'язані з Божим планом спасіння, які існували з самого початку часів, в тому числі деталі родоводу обіцяного Христа.

І ще одна думка наостанок: жоден з уривків в Біблії не припускає, що вік творіння може налічувати мільйони чи мільярди років. Віра в мільйони років історії є складовою мирської релігії, вигаданої людиною; релігії, яка намагається пояснити виникнення життя без Бога, замість того, щоб вірити в справжню історію, викладену в книзі Буття, і починається словами «На початку ...»

Наша здатність повірити Божого обітниці про порятунок повністю залежить від нашої здатності вірити всьому, що Він говорить про історію, з самого її початку і до самого кінця. Якщо ми не здатні довіряти тому, що Він говорить про минуле, як ми можемо довіряти Його обітниць щодо майбутнього?

На щастя, ми служимо Богові, Якому можемо довіряти в усьому. І хоча Він перевершує простір і час, Він упокорив Себе, ставши людиною, щоб померти на хресті за наші гріхи. Він також подарував нам у Своєму Слові точний виклад історії, щоб ми знали, в чому полягає істина.

Кен Хем є засновником і президентом організації «Відповіді в книзі Буття». Він є автором і редактором багатьох книг, присвячених авторитету Божого Слова, і впливу еволюційного мислення на нашу культуру. Серед цих книг і його недавно вийшов з друку бестселер «Вже втрачені».

Адже чим, в такому випадку, Він займався весь час до створення?
Так що ж було «до» створення?
Ви пам'ятаєте, що Бог сказав Мойсею, коли той запитав у Нього, кого Він пошле, щоб вивести Свій народ з єгипетського рабства?
Якщо ми не здатні довіряти тому, що Він говорить про минуле, як ми можемо довіряти Його обітниць щодо майбутнього?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация