Чому Бог не зцілив мене?

  1. Міфи про зцілення вірою
  2. Свобода в істині
  3. 1. Єднайтеся з іншими людьми людьми в вірі, приносячи ваші немочі до Ісуса.
  4. 2. Шукайте дотику Божого.
  5. 3. Підкоріть себе влади і волі Христа, довіряючи Йому як своєму Цілителя.
  6. підписуйтесь:
  7. Поділитися в соціальних мережах:

Т ільки що прозвучало запрошення для тих, хто потребує того, щоб за них помолилися - вийти до вівтаря

Т ільки що прозвучало запрошення для тих, хто потребує того, щоб за них помолилися - вийти до вівтаря. Джон пішов вперед, стаючи на коліна в мовчазному очікуванні, сльози текли по його щоках.

Я опустився на коліна перед ним і він простягнув свої руки, щоб схопити мою. Його тіло тремтіло, коли він схлипував. За ним стояла його дружина, одна її рука була на плечі у Джона, а друга була піднята до небес, так як вона беззвучно молилася і плакала, не криючись.

"Я отримав результати аналізів в п'ятницю", прошепотів Джон. "Лікарі сказали, що у мене рак простати. Пастор, я не знаю чи достатньо у мене віри, щоб пройти це. Ви помоліться за мене? "

Коли я помазав Джона єлеєм і молився з ним за зцілення, мій розум обдумував фразу "досить віри".

Роками я чув проповіді, які передбачають, що віра - це в деякій мірі кількісне поняття. Ці міфи, здається, невпинно ходять по колу: "Якби у Сьюзен було достатньо віри - вона була б видужала" або "Коли віра Била буде досить сильною - він отримає зцілення" або "Якщо кожен в цій кімнаті повірить одночасно - весь світ буде зцілений ".

Але чи дійсно зцілення ґрунтується тільки на одній вашій вірі? Яким має бути ваше ставлення, якщо Бог не зцілює Вас відразу ж?

Якщо Ви хочете зрозуміти, чому Бог не завжди зцілює відразу ж, Вам доведеться очистити своє уявлення від міфу, який був таким захопливою і прийнятним. Вам потрібно буде заглибитися далі в Писання замість споживання популярного "фаст фуду" - «назвіть-це-і-проголосіть» теології. І вам потрібно буде прийняти рішення йти вірою замість простого споживання банальностей віри, які так легко витіснили Слово Боже в вашому щоденному віросповіданні.

Правда в тому, що в той час, як недолік віри може перешкоджати лікуванню, лікування не залежить від віри. Я був свідком зцілення і тих людей, які вірили, і тих, які не вірили. Я бачив людей великої віри, які вмирали. Насправді, все, кого зцілив Ісус теж врешті-решт померли.

Людям біля гробу Лазаря теж бракувало віри, і однозначно сам Лазар був не в тому стані, щоб вправлятися в вірі, він був мертвий вже чотири дні (див. Іван 11: 39-40). Але Лазар отримав неймовірне зцілення: він був відроджений.

Один чоловік сказав мені якось після похорону одного: "Найбільший ворог життя - це смерть. Їй бракувало віри. Вона сумнівалася. Тому вона програла і померла. "Ця померла жінка була віруючою, вона віддала своє життя Ісусу як своєму Царю і Спасителю. Вона живе у вічності з Месією. Як нерозумно вважати, що люди вмирають через нестачу віри.

Це що, означає, що ті, у кого віри досить - ніколи не помруть? Звичайно, ні!

Якби смерть була ворогом, чому б Павло писав: "Бо для мене життя - Христос, і смерть - придбання" (Фил. 1:21) або "бо ходимо вірою, а не видінням, ми ж відважні, і бажаємо краще вийти з тіла й мати дім у Господа "(2 Кор. 5: 7,8). Нам потрібно уникати міфів про віру і зцілення і прийняти істину, відкриту нам в Писанні.

Нам потрібно уникати міфів про віру і зцілення і прийняти істину, відкриту нам в Писанні

Міфи про зцілення вірою

Деякі віруючі фокусуються виключно на вірі, як ключі до зцілення. Однак Ісус зцілив багатьох, у кого по всій видимості віри не було. Деякі були зцілені, тому що у їхніх друзів була віра. Інші були пов'язані демонічними духами і зцілилися після їх вигнання, навіть проти їхньої волі.

Істина в тому, що Бог зцілює. Міф в тому, що Бог завжди зцілює відразу і на підставі тільки нашої віри.

Учитель віри, Фредерік Прайс стверджував:

"Сьомий метод отримання зцілення - (який) як я вірю є найвищий рівень віри - це найвищий шлях вздоровленим ... Якщо ви вірите, що отримаєте його, ви будете проголошувати так: 'Благословен Господь, я вірю, що я зцілений. Я вірю, що я отримав своє зцілення ... Я вірю, що це так. Я вірю, що я можу ходити в надприродне здоров'я всі дні мого життя. ' Ви читаєте зараз про людину, яка ніколи не буде хворіти - і це не просто моя самовпевненість. "

Міф тут перемішаний з істиною. Вищий рівень віри - це "Я вірю в Ісуса", а не просто "Я вірю"

Це правда, що віра повинна бути нашою ініціативою. Але навіть наша ініціатива збуджується дією Духа Святого.

"Ніхто не може назвати Ісуса Господом, як тільки Духом Святим." (1 Кор 12: 3)

Наша віра допомагає нам отримати зцілення. Але лікування не залежить від віри, воно залежить від Того, Хто зцілює.

Зцілення - це воля Господа. Канадський євангеліст, Пітер Янгрен писав:

"Ісус ясно показує нам Божу волю в зціленні ... Слово Боже говорить:" І багато пішло вслід за Ним, і Він зцілив їх усіх "(Матвія 12:15) Коли Ісус зцілив усіх, Він однозначно виконував волю свого Небесного Отця, бо Він завжди робив тільки те, що Батько хотів, щоб Він зробив. "

Янгрен додає: "Ось чому ви можете приходити зі сміливістю, просячи Господа про зцілення. Бог на вашому боці. Він хоче найкращого для вас. Він благ. "

Отже, якщо Бог хоче, щоб кожен був зцілений, чи може ваша віра управляти Його рукою, щоб зцілити вас? Словами з реклами авто-прокату "Hertz": "Не зовсім!"

Ваша віра веде до спасіння (див. Рим. 10: 9-13; Еф. 2: 8). І у вашому порятунок є ваше зцілення: "Так збулося сказане пророком Ісаєю, який говорить: Він узяв наші немочі, і недуги поніс. "(Матв .: 8:17; Іс .: 53: 4-6)

Але ваша віра не впливає на ваше зцілення зараз. Коли ви будете зцілені - залежить повністю від суверенної волі Цілителя.

Розглянемо такий біблійний приклад. У Івана 5 гл. Ісус зцілив одного паралізованої людини у купальні зветься, хоча багато хто сходився в це місце щодня, щоб отримати зцілення. Чому одна людина була видужав в той час, коли інші ні?

Іоанна 5:19 дає нам відповідь, коли Ісус визнає:

"На це Ісус сказав: Поправді, поправді кажу вам: Син нічого робити не може Сам від Себе, якщо не побачить Отець; бо, що творить Він, то і Син робить."

Біблійний учитель, Джек Дір правильно зазначив, що ініціатива творити чудеса в служінні Ісуса починалася не від Нього, але від Отця. "Він зціляв тільки тих людей, яких він бачив, що Його Отець зцілює," - пише Дір. "Єдина причина, по якій був зцілений паралізований, яку ми можемо вивести з контексту 5 глави Іоанна - це те, що Батько хотів його зцілити, і Ісус виконав волю Свого Отця ... Ми врешті-решт стикаємося з висновком, що іноді Господь творить чудеса в своїх особистих, суверенних цілях, не даючи жодних пояснень своїм діям для своїх послідовників. "

Другий міф про зцілення говорить, що якщо ви твердо стоїте у вірі - ви будете зцілені в цьому часі і просторі. Кеннет і Глорія Коупленд проголошували, що зцілення прийде, якщо ми маємо віру в серцях і Слово Боже на устах. Але вони додають: "Може знадобитися час, щоб це проявилося в вашому теле.Так що стійте твердо у вірі, віддаючи подяку Господу, поки це станеться. Зосередьтеся на Божому Слові, а не на фізичних симптомах. "

У чому ми "твердо стоїмо"? "Підстава", на якому ми стоїмо, - це не віра в зцілення, але віра в самого Христа-Цілителя. В Євр. 10:23 нас закликають триматися міцно сповідання нашої віри. Але в чому наше сповідання віри? Звичайно, воно не в вірі і не в зціленні.

Переконайтеся, що ваша віра - не в віру саму по собі або, що гірше, не в учителя віри! Сама по собі віра, досить наполеглива, досить довга або досить сильна, що не зміцнить вас і не принесе вам зцілення. Розумова гімнастика "зосередження на вашому диво" не змусить ваше зцілення проявитися прямо зараз.

Розумова гімнастика зосередження на вашому диво не змусить ваше зцілення проявитися прямо зараз

Так що ж означає віра? Це більше, ніж просто вірити в своєму серці, що Бог зцілює. Істина в тому, що Бог є зціляє Бог. Віра - це довіра зцілює Богу. Віра це радикальна, абсолютна капітуляція перед цілющим Богом. Віра це не надія на своє зцілення, але надія на Бога, Який може зробити неможливе.

Правда в тому, що ваше зцілення може проявитися в вічності, а не в цьому часі. Якщо вашу довіру відноситься до Бога, Який зцілює, тоді час, коли Він зцілить вас, другорядне у порівнянні з тим, що ви вже належите Цілителя. Звичайно, ви будете дякувати Йому, якщо Він зцілить вас сьогодні. Але якщо ваше зцілення прийде після смерті у вічності, чи будете ви прославляти Його вже зараз за це?

Павло робив тільки це:

"Смерть! де твоє жало? пекло! де твоя перемога? Жало ж смерті - гріх; а сила гріха - закон. А Богові дяка, нам перемогу через Господа нашого Ісуса Христа Отже, мої брати любі, будьте міцні, непохитні, завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марна перед Господом. "(1 Кор .: 15: 55-58)

Третій міф про зцілення в тому, що якщо ви тільки сповідуєте своє зцілення, ви будете зцілені в той же момент. Але сповідувати потрібно Цілителя, а не своє зцілення.

У своєму бестселері "Біблійне зцілення" ін. Реджинальд Б. Черрі закликає нас "звертатися і проговорювати до твердині" нашої хвороби, коли ми молимося. Це важливо в молитві. Але така молитва і проголошення цього не змусить фізичне зцілення негайно ж проявитися.

Позитивне проголошення не впливає на зцілення. Якби це було так, то кожен, хто вірить в матеріалізацію думок, міг би зцілювати людей. Але зцілює тільки Ісус.

Наше сповідання має бути про Нього, а не про те, щоб бути зціленими зараз же. Ісус суворо попереджав:

"Отож, кожен, хто визнає Мене перед людьми, того визнаю і Я перед Отцем Моїм Небесним, а хто відречеться від Мене перед людьми, зречуся того і Я перед Отцем Моїм Небесним." (Матв 10: 32-33)

Зараз час відкинути брехню, яка приховує істину про віру і зцілення. Це час, коли ми приймаємо істини Писання, які розбивають поверхневі міфи і приносять нам свободу впевнено довіряти Ісусу.

Свобода в істині

Якщо Бог не зцілює зараз, ви можете застосовувати важливі істини про віру і зцілення, які закріплені в Писанні. Я виділив чотири ключових дії, які нам варто застосовувати, коли ми стикаємося з серйозною хворобою:

1. Єднайтеся з іншими людьми людьми в вірі, приносячи ваші немочі до Ісуса.

"Коли ж сонце все, хто мав яких хворих на різні недуги, приводили їх до Нього і Він, покладаючи на кожного з них руки, зцілював їх" (Луки 4:40; Мт. 8:16; Марка 1: 32-34; 2: 3-12).

Не намагайтеся боротися з хворобою самотужки. Основний ключ до зцілення в Новому Завіті - це сила спільної віри і молитви в злагоді з іншими. (Див. Мт 18: 19-20). Коли ви збираєтеся разом для молитви, присутність Христа перебуває серед вас. Оскільки Він - Великий Цілитель, з Його присутністю приходить і сила зцілення.

Переглядаючи чудеса зцілення в Євангеліях, ми бачимо, що друзі приносили хворих до Ісуса. У Марка 2, розслабленого принесли друзі. Хананеянка просила за свою дочку (див. Мт. 17: 14-18, Марка 9: 17-27, Луки 9: 38-42)

З'єднувати свою віру з іншими в пошуку Великого Цілителя. Коли хвороба послаблює вас, призводить в втому і смуток, шукайте тих, хто буде молитися з вірою.

2. Шукайте дотику Божого.

Жінка з кровотечею виявляла свою віру, виходячи на вулицю в пошуках Цілителя. Вона робила все, що розуміла необхідним зробити - пробратися крізь натовп і доторкнутися до Ісуса (див. Мт. 9:20; Марка 5: 25-27; Луки 8: 43-44).

Коли ви хворієте, ви можете намагатися ізолювати себе від місць, де ви могли б доторкнутися або отримати дотик присутності Божої. Час від часу вам не хочеться йти на молитовні служіння. Ви можете відчувати себе занадто слабкими, щоб співати і поклонятися Богу. Ви можете бути занадто втомленими і розчарованими, щоб просити старших служителів вашої церкви помазати вас єлеєм і молитися в вірі за вас.

Спротивляйтесь цій спокусі залишитися вдома в ізоляції. Зцілення тече через Тіло Месії. Його Тіло це церква. Вирвіться зі своєї самітності і шукайте Цілителя.

3. Підкоріть себе влади і волі Христа, довіряючи Йому як своєму Цілителя.

Віра сотника в Ісуса відкрила двері для того, щоб його слуга був зцілений (див Матв. 8: 5-13; Луки 7: 1-10).

Також, підстава для вашого зцілення не лежить в вас або вашу віру. Проголошення вашого зцілення або вимова правильних слів не гарантує вам зцілення в цей же момент або коли-небудь в майбутньому. Але ваша віра відкриває двері для отримання зцілення від Христа.

Я молився з жінкою, яка вимагала, щоб Бог її зцілив. Коли я запитав про таке її ставлення, вона вигукнула: "Я маю владу, як дитя Боже, вимагати, щоб Бог виконав Свою обіцянку зцілити мене." Вона вірила в популярний міф, який був поширений якимись вчителями віри, які вірили, що ми можемо наказувати Богові виконувати наші накази.

Наша влада не над Христом, а у Христі. Ми правимо з Ним на небесах (Еф. 2: 4-7). Сини Скеви намагалися отримати владу зцілювати, але швидко зрозуміли, що ця влада лежить в особистості самого Ісуса, а не просто в постійному повторенні Його імені (див. Діян. 19: 13-16).

Істина в тому, що вся влада в будь-якій сфері, включаючи сферу зцілення, належить до Ісуса: "Дана Мені всяка влада на небі й на землі." (Матф.28: 18). Від Месії нам дана влада говорити те, що Він говорить і робити, що Він робить. Підкорятиметеся Його волі про вашому зцілення.

підписуйтесь:

4. Вірте на підставі Його Слова, а не чиїхось порад або консультацій.

Коли б Ісус не говорив Слово, люди зцілювалися (див. Мт. 8: 8, 16; Луки 7: 7). Псалмоспівець говорить: "Він послав Своє слово та їх уздоровив, і їх урятував їх" (Пс 106: 20). Слухайте Слово Боже для вашого зцілення. Нічиї інші слова, віра або переконання не допоможуть. Коли Бог не зцілює зараз же, довіряйте Його голосу і вірте Його Слову.

Притчі 4: 20-22: "Син мій! прислухуйся до моїх слів, до речей моїх ухо своє нахили! Нехай не відійдуть вони від очей твоїх; бережи їх в середині серця свого Бо життя вони для того, хто їх знайде, а для тіла усього його. "

Якщо Бог не зцілює зараз, довіряйте Його Слову - не своїм обставинам або радам людей. Бог не покинув вас. Він не бере відпусток. Він саме там, поруч з вами, коли ви покладаєте свої надії на Його ніжну турботу.

Автор - Д-р Ларрі Кіфаувер / charismamag.com
Переклад - Зіна Гаврилюк для ieshua.org

Останнє пожертвування: 25.06 (Україна)


Поділитися в соціальних мережах:



17 456


Ми будемо вдячні вам за пожертвування на розвиток нашого служіння!

Ви помоліться за мене?
Але чи дійсно зцілення ґрунтується тільки на одній вашій вірі?
Яким має бути ваше ставлення, якщо Бог не зцілює Вас відразу ж?
Це що, означає, що ті, у кого віри досить - ніколи не помруть?
Отже, якщо Бог хоче, щоб кожен був зцілений, чи може ваша віра управляти Його рукою, щоб зцілити вас?
Чому одна людина була видужав в той час, коли інші ні?
У чому ми "твердо стоїмо"?
Але в чому наше сповідання віри?
Так що ж означає віра?
Але якщо ваше зцілення прийде після смерті у вічності, чи будете ви прославляти Його вже зараз за це?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация