Дари волхвів

(З "Записок Білій Ворони", 11-20)
Одного разу мені довелося стати свідком роботи парочки екстасенсов, які проводили платні сеанси по лікуванню онкологічного хворого. Він - пітерський електрик, вона кравчиня і домогосподарка. Лікують давно - черга з хворих до них не розсмоктується. Подивилася, як працюють - класно працюють. Від рук жар йде, пацієнт підбадьорювати, блиск в очах у нього з'являється, надія. Всі ім'я їх вчителя дізнатися хотіла - бачу, що до ікони в кімнаті перед сеансом навіть не підійшли. Спочатку темнили, а потім, вже в кінці сеансу, все ж проговорилися - Фархат-Ата. Ніколи про таке не чула
Цю парочку лікарів природа дійсно обдарувала потужною енергетикою і бажанням допомагати людям. На шарлатанів не схожі. Підробляють, звичайно, не дарма працюють, але і не так щоб уже дуже суму заламують. А що наш хворий? Та ні його більше на цьому світі - не допомогло лікування. Менше, ніж через місяць і пішов в назавжди.
Чи не були злодіями ці наші пітерські екстрасенси, тільки навряд чи розуміли, що творять і кому служать. Хіба погано надавати допомогу страждаючим, якщо природа обдарувала тебе особливими можливостями? Погано, якщо ті, на кого ти спираєшся і надієшся - то не Бог. Знайшла я інформацію про цього Фархат-Ата, і хочу нею з вами поділитися. На жаль, багато таких вчителів на світлі, так і трагічні історій з ними - теж чимало ...
Фархат-Ата, він же - «Творець усього сущого», виявився колгоспним шофером селища Чунджа Алмаатинский області. Понад десять років тому до Фархат Мухамедович Абдулаєву прийшла від Сонця «Формула життя» », яка складається з перерахування імен самого Фархата, його дружини, і набору цифр, що складаються з дат народження подружжя і кількості їхніх дітей, а також численних повторень слова« Алля » (немовля). Після цього осяяння Фархат і його дружина Ніна створили секту, що займається оздоровленням по системі: «Аят». Своїми послідовниками Фархат і його дружина іменуються тепер не інакше, як «істинними Батьками роду людського».
Говорять, що з моменту «осяяння» Фархат, став знати все про кожного хворого людині на Землі, тому відразу ж приписав собі такі божественні властивості як «Створення Всього Сущого». Як лікування подружжя використовують «керований ними енергетичний потік Сонця». Метод простий до подиву. Він включає в себе три частини: проголошення «формули життя», лікування «Променем Сонця» і вживання великої кількості байхового чаю з молоком і сіллю, нібито несе величезний енергетичний заряд.
У секту, нині існуючу в різних містах Росії, людей різного віку і національностей призводить обіцянку Фархата зцілити всі їхні недуги. В їх Центрах поширюються журнали секти і проводиться лікування учнями «Творця Фархата» через покладання рук на тіло пацієнта для «очищення крові». У разі погіршення оголошують, що винен сам пацієнт, так як він «не в змозі витримати енергію Сонця, через що скопилася в ньому негативної енергії». Як водиться секта відкидає всі світові релігії, а християнство та іслам в першу чергу. А підтримує її окультна група «Всенародна Міжнародна кооперативна партія Золота вісь» на чолі з «академіком міжнародної академії інформатизації», академії біоенерготехнологій генерал-полковником В. В. Меркуловим. Як то кажуть, подальші коментарі будуть зайвими.
Рік Касьяна все проводжали з полегшенням. 26 грудня 2004 р (в річницю торішнього землетрусу в Іраку, який забрав 40 тисяч людських життів) по Індонезії, на Суматрі, Таїланді і всьому Індійському узбережжю прокотилася хвиля землетрусів, а ними і цунамі. Число жертв наближається до двохсот тисяч. Чи то містика, чи то помста природи, чи то знак Божий. Такого числа загиблих за такий короткий проміжок часу наша цивілізація, схоже, не знала. А в Петербурзі в цей час пустувала погода. Стояла незвичайна «різдвяна відлига». 9 січня, в столітній ювілей «Кривавого Воскресіння», у нас в місті сталося ... повінь! Незамерзаючих в цей дивовижний рік Нева вийшла зі своїх берегів, ледь не перейду небезпечну позначку!
Дивний рік, дивний настрій. Ні на одне питання в житті я зараз не можу дати одну певну відповідь. Чим більше живу, тим менше розумію. Як у китайців, у яких немає «Та й Ні», але завжди - «І Та й Ні одночасно». Напевно, я поринаю в ДАО, з якого колись прийшла в цей світ і в якому колись розчинюсь знову. Це не ознака прийшла мудрості, хоча поки що й не маразм. Це просто спостереження.
На йогу, яку я завжди вважала своїм духовним пристановищем, я не з'являлася майже півроку. Вперше за своє життя, я раптом покаялася священикові, що захоплююся чужими православ'ю духовними практиками. Чомусь це ніколи раніше не мучило мене і серьзно гріхом не вважалося.
Звалилися на мене прикрощі несподівано повернули свідомість від буддійської заглибленості в постулат «Життя є страждання» до пошуку якогось захисту і допомоги згори. Забуте і зневажені православ'я подарувало новий і незвичний мені образ Бога Спасителя. Чи не вершителя карми, мною ж створюваної, а саме Спасителя, який завжди простягне мені руку допомоги, не дивлячись на наявність моїх гріхів, в яких мені необхідно тільки щиро і цілком покаятися.
Я не була церковною людиною. Мені здавалося, що на службу в храм приходять лише ті, хто остаточно обрав цей шлях, хто давно зробив свій вибір і, на превеликий для себе щастя, нічого не знає про інші способи віри. Я приходила в Храм після служби і тільки за допомогою, якої чекала від Бога, звертаючи мало уваги на служителів і на прихожан, з якими мене нічого не пов'язувало. Мене навіть не тягнуло до спілкування з ними.
... За телевізійному каналу ОТВ почався показ передач християнської церкви «Місія Добра Новина». Я дивилася їх з великим інтересом. Мене зацікавило їх тлумачення християнської доктрини. Дратував тільки їх головний пастора Дмитро Шатров, вірніше його незвична західницька екзальтація промов під акомпанемент естрадної манери виконання релігійних пісень. Втім, форма відвертає, але суть не в ній, а в змісті. Можна звикнути і до сучасному одязі, жаргонної мови і косметиці на обличчі проповідника «Доброї Новини», так само як і їх молитвам, мало чим відрізняється за формою від світської музики. Справа часу. Чому, власне, ми повинні бути в храмі в одній ролі, а в житті в інший?
Проповідники тлумачили тексти Біблії, і по духу це сильно відрізнялося від того, як християнські ідеї підноситься в православних храмах. Православ'я в своїх проповідях на перший план завжди ставить нашу зіпсутість перед Богом. А тут твердили, що суть християнства - не страх і не покірність перед Богом, а любов і милосердя. Пастори постійно підкреслювали: «Бог нас любить, Він вже пробачив нас, вибравши смерть на хресті, Він зробив це за нас і заради нас». Тобто, перекладала я на свою мову їх слова - все нещастя не від Бога, і навіть не в результаті нашої карми, а від сатани, ми самі робимо вибір, оскільки Бог дав нам таку свободу. Потрібно всього лише вибрати Бога - покаятися не стільки в своїх гріхах, скільки в своїй невірі в Нього і в Його любов і підтримку, і ми відразу ж станемо вільні від гріха, від своїх вад і навіть від своєї проклятої долі. Ми обираємо шлях темряви невір'ям у власну божественну природу. Бог зовсім не хоче для нас страждань, хвороб і смерті, це ми будуємо страждання своїми думками і своїм невір'ям в Нього ...
Нове чарівність новою дорогою до Бога закінчилося так само швидко, як і виникло. Не стала ця церква моїм «Шляхом серця», не внесла в душу ні спокій, ні упевненість в її правоті, незважаючи на всі логічні і переконливі тлумачення, якими мене постійно радували панове Шатрова. Бажання дізнатися про цю громаді побільше, тільки підтвердило правоту моєї інтуїції.
... Місія Добра Новина - це релігійна громада, що входить в рух «Євангельські Християни в Дусі Апостолів». Вони ж «п'ятидесятники», «едінственнікі» або «Смородінцев» (за прізвищем їх засновника, петербуржця Смородина). Рух зародився на початку 20 століття, в США. Конкретною датою народження цієї єресі можна назвати 15 квітня 1913 року. Трохи пізніше це ж рух з'явився і в Росії, в Петербурзі, звідки поширилася в основному на Північно-Заході Росії. Основною відмінністю від християнства є їхня віра в те, що Бог не має ніяких особистісних відмінностей і просто проявляє себе в тому чи іншому особі Трійці.
У Петербурзі «Місія Блага вість» утворилася в середині 90-х років і остаточно оформилася до 2002 року. Її засновником був Дмитро Леонтійович Шатров (нащадок Смородина). Після його смерті в 2002 році рух розпався на ряд конкуруючих між собою громад, під керівництвом його родичів. Дмитру Шатрову разом зі своєю сестрою Ольгою Голікової (тих самих, що виступають на ОТВ як пастори) вдалося захопити найбільше придбання громади - будівля кінотеатру «Русь" біля метро «Піонерська», в 1991 році передане громаді розпорядженням мера Собчака. Решті Шатровим дісталося значно менше із загального майна: Василю Шатрову - старий молитовний будинок в Парголово, а старшому братові - Віктору Шатрову взагалі нічого, він орендує для збору своєї громади приміщення у «Адвентистів 7-го дня» на пр. Моріса Тореза. «Місія Добра Ве ть »сприйняла такі харизматичні ідеї як« теорія успіху », яка полягає в тому, що варто повірити в Христа, як квартира, килим і телевізор, а так же машина з гаражем прикладуться мало не автоматично ...
Дивно, подумала я, чому цілий канал телебачення щодня і в зручний час вчить своєму уявленню про християнство наших непідготовлених в релігійному відношенні громадян, але зовсім не чути голосу православ'я - найдавнішою і споконвіку властивою Росії віри?

«З далекої країни зі сходу вирушили до Віфлеєму волхви. Волхвами або мудрецями називалися вчені люди, які займалися спостереженням і вивченням зірок. Побачивши на небі нову зірку, вони відразу зрозуміли, що очікуваний Цар народився, і пішли йому поклонитися. ... Поглянувши на немовляти, вони вклонилися йому до землі і піднесли дари: золото - як Царю, ладан - як Богу і Первосвященикові, і смирну - як людині, який повинен померти - Спасителю ».
Скільки себе пам'ятаю, я завжди вибирала для себе шлях волхвів - мудреців, які володіють в першу чергу знанням, а не вірою, тобто тих, хто намагається власними силами щось змінити в собі і тільки після цього прийти до Творця, принісши йому свої дари . Які дари я готова була принести? Злато - тобто, матеріальну жертву, що включає не тільки і не стільки гроші, скільки практику зусилля і терпіння - все те, що прийнято підносити Царю. І ще Ладан - то, що завжди приносять Учителю - священику чи Богу-Особистості. Тих, кому я служила і чиї ідеї сповідувала, я зводила в ранг якщо не бога, то свого Духовного Вчителя, якому довіряла, символічно підносячи «ладан». І це було правильно. Прихильність включає в себе здатність віддавати і здатність визнавати вищий авторитет того, кому жертвуєш. Але волхви євангельського сюжету принесли Ісусу ще один дар, вельми незвичайний для мого розуміння - смирну. Смирну використовують для умащения тіла мертвої людини. Волхви принесли свій дар того, хто повинен був померти в людському тілі як особистість і через це стати Спасителем. Смерть - це не процес знищення, це процес трансформації. Смерть - перетворення заради придбання чогось нового. Вмираючий Бог воскресає, щоб врятувати інших, в іншому випадку його смерть безглузда: він і так безсмертний.
Ім'я Спасителя - мало знайоме для мене ім'я Бога. Східна релігія привчає нас сподіватися на себе і розглядати свої гріхи як упущення, за які доведеться платити. Православ'я на відміну від Сходу, сподівається на милість Бога, який може взяти на себе наші гріхи, але постійно підкреслює необхідність і неминучість страждання, які нас очищають І він напучував. «Якщо Бог посилає страждання - значить, він любить нас». Бог - це Цар і Первосвященик. Але Він, перш за все, ще й Спаситель. Ми вже врятовані Їм за часів Його пришестя до людей, і нічого не повинні, бо саме почуття страху, провини і боргу віддають нас у владу сатани, позбавляють нас свободи. Ми повинні вибирати для себе щастя, а не страждання, і цього хоче Бог. Дещо несподівано, після буддійського світогляду ...
Довіритися Богові, значить повірити, що ми прощені і вже їм улюблені. Якщо ми в це не віримо, значить, не віримо в Нього, значить, самі прирікаємо себе на те, що маємо. Але віра в те, що ми прощені, автоматично змушує нас прощати і любити інших. Якщо сам Бог простив гріхи всіх людей, то, як можемо ми засуджувати інших? Людина завжди лестить собі, думаючи, що здатний змінити себе по суті. Може бути, тільки пройшовши через великі страждання і набивши собі занадто великі шишки, ми зможемо зрозуміти, як потреби в Бозі, і що тільки з Його допомогою зможемо щось поламати в своїй долі і в характері.


рецензії

Пастори постійно підкреслювали: «Бог нас любить, Він вже пробачив нас, вибравши смерть на хресті, Він зробив це за нас і заради нас». Тобто, перекладала я на свою мову їх слова - все нещастя не від Бога, і навіть не в результаті нашої карми, а від сатани, ми самі
..... А дляе того ми і грішимо, що б гріхами їх ПЕРЕДАВАТИ І розпинали бог і куди йому бідний брат гріхи-якщо ми не переставали грішити !?
БОГ-НЕ СПАСИТЕЛЬ-А БОЖИЙ СУД через наші гріхи !?
Віктор Хажілов 20.01.2011 19:19 Заявити про порушення А що наш хворий?
Хіба погано надавати допомогу страждаючим, якщо природа обдарувала тебе особливими можливостями?
Чому, власне, ми повинні бути в храмі в одній ролі, а в житті в інший?
Які дари я готова була принести?
Якщо сам Бог простив гріхи всіх людей, то, як можемо ми засуджувати інших?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация