Дозволений чи розлучення під час вагітності

З ім'ям Аллаха Милостивого, Милосердного   Хвала Аллаху - Господу світів, мир і благословення Аллаха нашому пророку Мухаммаду, членам його сім'ї і всім його сподвижникам

З ім'ям Аллаха Милостивого, Милосердного

Хвала Аллаху - Господу світів, мир і благословення Аллаха нашому пророку Мухаммаду, членам його сім'ї і всім його сподвижникам!

А потім:

Розлучення з вагітною дозволений в період вагітності, а статевий зв'язок не заважає цьому.

Однак багато мусульман вважають що такий розлучення неправильний. Але це помилка. У хадисі, в якому повідомляється про те, що Ібн Умар розлучився зі своєю дружиною під час місячних, в одній з версії хадісу повідомляється, що пророк (мир йому і благословення Аллаха) сказав: «Нехай він поверне її, а потім розлучиться коли вона відчистити або буде вагітної ». Муслім тисячі чотиреста сімдесят один.

Імам ан-Науауі в «Шарх сахих Муслім» сказав: «У цьому хадисі довід на те, що розлучається з вагітною дозволено, якщо утвердилося те, що вона вагітна. Цю думку аш-Шафі'і і більшості вчених ».

Деякі ж вчені сказали що в дозволеності цього не було розбіжності. Хафіз Ібн Абдуль-Барр сказав: «Що стосується розлучення з вагітною, то немає розбіжності серед учених, що таке розлучення відповідає Сунні. Це дозволено в період з початку її вагітності і до кінця, оскільки її термін (Гіддай) поки вона не народить! »Див.« Ат-Тамхід »15/80.

Коли шейха Ібн База запитали про дозволеності розлучення з вагітною, він сказав: «Ця думка поширена серед простого народу. Деякі люди вважають, що розлучення з вагітною не дійсний. Я не знаю звідки вони взяли це припущення! Це те, у чого немає основи в словах вчених, навпаки, то на чому все вчені - це те, що розлучення з вагітною дійсний. У цьому серед учених иджма 'і немає розбіжностей. Розлучення відповідно до Сунной, це два види розлучення:

1. Щоб вона була вагітною, і такий розлучення відповідає Сунні і не є нововведенням.
2. Щоб була очищена і не доторкнувся до неї чоловік, тобто щоб жінка очистилася від місячних або післяпологового кровотечі і чоловік не вступав з нею в статевий акт. Такий розлучення також відповідає Сунні ». Див. «Фатауа ат-таляк'» 1 / 45-46.

І на завершення, хвала Аллаху - Господу світів!

«Саляфов - Форум»

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация