Душа людини і спокусники

Хвала Аллаху Творцеві Землі і Небес Хвала Аллаху Творцеві Землі і Небес. Сьогоднішню хутбу я присвячу таких понять, як душа, демон (джин) і біс-спокусник (шайтан). Основна маса мусульман не завжди може провести чітку грань між цими поняттями. Але знати це потрібно всім.

Посланник Аллаха (мир йому і благословення Аллаха) сказав нам: «Немає нікого з вас, у кого б не було двійника з джинів і не було б двійника з ангелів». Сподвижники запитали: «І у тебе?» Він відповів: «І у мене, але тільки Аллах допоміг мені, і він прийняв іслам. А тому він наказує мені тільки благе ». Тобто в кожному з нас є двійник з джинів.

Потрібно розуміти, що демони (джини) і біси-спокусники (шайтани) це не одне і те ж. Джини також одні з творінь Всевишнього, наділені розумом, як ангели і люди. Аллах створив їх задовго до Адама, світ йому, з чистого вогню. І наділив їх, як і людей, правом вибору. Вони можуть підкорятися Всевишньому, а можуть і не підкорятися. Тому серед них також є мусульмани, як наприклад двійник Пророка (мир йому і благословення Аллаха), який прийняв іслам, і є безбожники. В останніх аятах Корану Всевишній чітко пояснює нам, хто такі шайтани (біси-спокусники). Це ті, хто наущать в душах людей.

З того моменту, як ми народилися і нам перерізали пуповину, до нас підходить один з джинів і сильно тицяє під ребро. Ми від нестерпного болю кричимо, плачем і робимо перший подих. Так до тіла з людською душею підсаджується інша сутність - джин. В Ісламі його називають «карин», тобто супутник - ми змушені все життя носити його з собою, і що б ми не робили, за життя його позбутися неможливо. Карін залишає людину тільки з його кончиною, тобто покидає тіло покійного, як і його душа. Після того, як людина буде покладений в могилу, йому доведеться відповідати перед ангелами, і з того моменту душа людини перебуває там до Судного дня. Тому все історії про нібито повертаються неприкаяних душах небіжчиків, які бажають довершити справи або помститися кому-небудь після смерті ─ це все вигадка і брехня. Тому що душі людей не повертаються, але повертатися можуть інші створення. І це ті самі джини-Карини, які все життя супроводжували померлого. Відомо, що життєвий термін джинів набагато перевищує такий у людей, вони можуть жити століттями. Так ось ці самі Карини (двійники) з джинів, особливо у чаклунів, можуть повертатися після смерті людини, можуть мстити і шкодити. Слова екстрасенсів, чаклунів, віщунів, що нібито «душа такого-то повернулася» або «душа такого-то стоїть поруч з вами» - брехня і вигадка, проте ті, кого вони можуть бачити або відчувати в даний момент - це не душі померлих, а їх шайтани. Всі сеанси спіритизму полягають в призиванні НЕ душ померлих, а їх двійників-шайтанів. Шаріат строго забороняє нам навіть з інтересу ходити до екстрасенсів, чаклунів і провісників. Оскільки вони вступають в заборонений співпрацю зі світом джинів. Вони проробляють всі свої фокуси, співпрацюючи саме зі своїми власними Карина. Джини-мусульмани не вступають в контакт зі світом людей, так само як і люди-мусульмани не вступають в контакт зі світом джинів.

Всевишній створив людину з глини. І якщо порівнювати людину з ангелами або з тими ж джиннами-демонами, то людина створена з найнижчої матерії і є найслабшим, немічним зі згаданих створінь. Тому людина постійно піддається спокусам, що вводить в гріховне. Наприклад, простіше виспатися, ніж встати на ранковий намаз; або простіше є, коли захочеться, ніж протягом довгих годин голодувати, відчувати спрагу, стомлюватися від навантажень під час посту; легше скористатися грошима самому, ніж витратити їх на інших людей як милостиню і т.д. і т.п. І ця душа, яка закликає до поганого - про неї в 53-му аяті сури «Юсуф» так і повідомляється: «... адже душа людини велить зло ...».

Про інших душах, в основному у віруючих людей, в сурі аль-киям 2-ий аят, йдеться: «Клянуся душею докоряти». Тобто зробивши помилки або гріхи, ці люди засуджують, звинувачують себе за скоєне.

Людині дуже важко боротися зі своєю недосконалою душею. А ще важче йому боротися і з нею, і з бісом-спокусником, який прикрашає всій своїй древньою мудрістю свої намови. Зважаючи на все це Всевишній високо оцінив Адама, спочатку давши йому знання, потім змусивши всіх ангелів йому поклонитися, а під кінець поселивши його і Єву в райських садах, де ті ж самі зроблені ангели були їм прислугою. Точно так же нагороджує Господь душі тих людей, які дотримуються накази Всевишнього і цураються забороненого Їм. І називає він ці душі, «знайшовшими спокій». В кінці сури аль-Фаджр Всевишній говорить: «Про здобувши спокій душа! Вернись до свого Господа задоволеною і здобула достаток! Зайди в коло моїх рабів! Зайди в Мій Рай! »

Ісмагил-хазрат Шайхутдинов

Сподвижники запитали: «І у тебе?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация