Джон Пайпер: Як любити невіруючого чоловіка або дружину

  1. INVICTORY тепер на Youtube, Instagram і Telegram!

Одна людина - чоловік і батько - пише мені і питає: «Пастор Джон, я християнин. А моя дружина - немає. Коли ми зустрілися і одружилися 9 років тому, будучи ще студентами медичного коледжу, я був переконаним атеїстом і Релятивісти. Вона була буддисткою. Але п'ять років тому Бог відкрив очі мого серця: я зміг побачити, відчути і пізнати істину про Ісуса Христа. Подібно Навуходоносора про те, Бог скинув мене до самих низин, і з тих низин я піднявся в страх і трепет, віддавши Богу славу.

Проте, останні кілька років для нашого шлюбу виявилися дуже складними. Незважаючи на те, що ми виховуємо двох синів, я і моя дружина духовно далекі один від одного. Я безуспішно намагався їй пояснити, чому я вірю в Ісуса і чому читаю Біблію і молюся. Мої недільні відвідування церкви часто сприймаються як те, що відволікає мою увагу від сім'ї. Я дуже люблю свою дружину. Мені подобається разом піклуватися про наших синів. Я думаю, що ці прості радощі життя вказують на ту радість, яку нам може подарувати тільки Бог. Але вона так не думає. Мені іноді здається, ніби ми живемо в духовному розлучення, який вже стався. У мене немає намірів домагатися легального розлучення - я хочу жити і сподіватися, що настане той день, коли ми будемо всією сім'єю славити Христа і виховувати наших синів у вірі. Але як же мені продовжувати любити, співпереживати і жити Христоцентричність життям попри це глибокої духовної розколу, який існує між мною і моєю дружиною? »

Зворушливе і хворобливе свідчення.

Ось це історія! Я хочу, щоб автор цього листа, навіть не залишив свого імені, знав, що моя молитва не тільки про нього, а й про його дружині.

Це дуже зворушливе свідчення. «Бог скинув мене до самих низин, і з тих низин я піднявся в страх і трепет, віддавши Богу славу.» Це чудова історія про прекрасну, дієвої, чудовою і потужної благодаті, за яку я дякую Богові. Це свідчення чудово в тому числі і тому, що автор пише: «Я дуже люблю свою дружину. Мені подобається разом піклуватися про наших синів. Я думаю, що ці прості радощі життя вказують на ту радість, яку нам може подарувати тільки Бог. »Це дуже зворушливі рядки - адже автор шукає ради, як йому зберегти любов до своєї дружини. Слава Богу за цей чистий, дивовижний, незвичайний і благодатний плід Його праці в житті цієї людини. Сила Божа в його житті викликає в мені почуття благоговіння і трепету. Це справді чудове свідчення.

І в той же час це хворобливе свідчення. Дуже болюче. «Я безуспішно намагався їй пояснити, чому я вірю в Ісуса і чому читаю Біблію і молюся. Мої недільні відвідування церкви часто сприймаються як те, що відволікає мою увагу від сім'ї. Мені іноді здається, ніби ми живемо в духовному розлучення. »Але як же я вдячний Богу за те, що наш друг не пішов за прикладом тих багатьох, хто вважає внутрішній надлом в сім'ї достатнім приводом для розлучення. Він пише: «У мене немає намірів домагатися легального розлучення - я хочу жити і сподіватися, що настане той день, коли ми будемо всією сім'єю славити Христа і виховувати наших синів у вірі.» Амінь, амінь! Богу безумовно завгодно таке рішення, і Він Його здійснить.

Однак, повернемося до питання «Як же мені продовжувати любити, співпереживати і жити Христоцентричність життям попри це глибокої духовної розколу, який проходить якщо не на рівні шлюбу, то на рівні серця?» Мені хотілося б спробувати відповісти на це питання за допомогою деяких текстів Писання , тому що основний фактор, чому слід продовжувати йти цим же шляхом, полягає в надію та віру в те, що Бог подолає цей розкол, і цю надію і віру можна почерпнути тільки з Слова Божого.

«Віра від слухання, а слухання через Слово Христове.» (Рим. 10:17).

У свою чергу ми хочемо, щоб Бог розмовляв з нами кожен день. Це те, що необхідно цій людині: чи не час від часу - він щодня потребує того, щоб Бог звертався до нього. І тоді Бог зможе дати йому Свою благодать і терпіння.

Слово стає дієвим за допомогою божественної роботи, виробленої в наших серцях у відповідь на молитву.

Тому я хотів би почати з цитати з 2 Фес. 3: 5:

«Господь же нехай серця ваші спрямує.» Я звертаюся до цього братові: «Господь же нехай серця ваші спрямує на Божу любов та терпеливість Христову».

Так молився Павло про те, щоб Господь направив наші серця бути відкритими в потрібну сторону. І це те, в чому наш друг потребує найбільше: він потребує того, щоб всемогутній Бог зробив Свою направляючу роботу в його серці. Я сам так часто молюся про себе. Любов Божа і терпіння Христове - найважливіша умова для збереження сталості в шлюбі, проте Бог повинен направити наші серця «спрямує на Божу любов та терпеливість Христову». Без цього основоположного умови - Божої суверенної направляючої роботи в нашому серці - нічого не вийде. Тому день у день нам так само, як Павлу, слід про це молитися.

Господь, направ моє серце побачити в Слові Твоєму те, в чому я потребую. Нехай Твоє слово зміцнює мене в повсякденному житті. Це чудове підбадьорення для кожного з нас, яке насправді і являє всю сутність Писання: допомогти нам жити в терпінні і надії. Вслухайтеся в текст Римлян 15: 4-6:

«А все, що давніше написане [буквально все], написане нам на науку, щоб терпінням і потіхою з Писання ми мали [думаю, тут мається на увазі терпіння і розраду, яке, яке ми черпаємо з Писання] мали надію. Бог терпеливости й потіхи нехай дасть вам однаково думати між собою [чудовий вірш, який без будь-якого спотворення значення можна застосувати до шлюбу], за Христом Ісусом, щоб ви однодушно, одними устами славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа. »

Цей прекрасний біблійний уривок можна самим прямим чином застосувати в сім'ї. Щоб ви однодушно, одними устами славили Бога. Цього бажає всім серцем наш друг, і в цьому і є суть даного тексту, яка полягає в надії, яку почерпнув з Писання, надії, заснованої на терпінні і підбадьорення, яке ми отримуємо, вникаючи в Писання. І спосіб, за допомогою якого Письмо досягає цієї мети, полягає в тому, що ми особисто знайомимося з терплячим і підбадьорливі нас Богом. Можливо, найскладніше для нього буде не просто терпіти і не здаватися, а робити це з радістю. Ми хочемо, щоб наші діти і невіруючі дружини або чоловіки бачили, що Ісус заповнює всі наші потреби, і що ми не просто животіти, але відчуваємо глибоку і щиру радість при всіх життєвих перипетіях.

Ось як Павло молиться в Посланні до колосян 1: 9 і 11:

«Тому і ми з того дня, як почули, не перестаємо молитись за вас [тут я переходжу до вірша 11], щоб ви [зміцнювалися] усякою силою за могутністю слави Його для всякої витривалости й довготерпіння з радістю».

Це чудовий працю Божий, який чинять у відповідь на нашу молитву. Нехай Бог зміцнить вас за могутністю слави Його для всякої витривалости й довготерпіння з радістю. Ніхто, крім Бога, не зможе цього зробити в проблемному шлюбі. Дозвольте мені також коротко укать на два інших уривка, що стосуються даної ситуації з кілька інших перспектив.

Шлюб можна порівняти з марафоном - саме з марафоном, а не зі спринтом.

Марафонні дистанції відрізняються один від одного. На одних марафон дистанціях зустрічається більше горбистих ділянок і більше перешкод, ніж на інших, погода під час якогось одного забігу може бути гарячіше, ніж зазвичай. Ось як Ісус подолав Свою дистанцію і закликає нас долати нашу дистанцію, що стосується нашого шлюбу або будь-якого іншого марафону, який нам належить пробігти. Прочитайте наступні вірші:

«Тому і ми, маючи навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар і обплутує нас гріх і з терпінням [а саме про терпіння ми і просимо Бога] будемо проходити передлежаче нам терені, [зверніть увагу, як саме:] дивлячись на начальника й Виконавця віри Ісуса, Який, замість передлежаче Йому радості, перетерпів хреста. »

Євреїв 12: 1-2

Тому, зважаючи вперед в очікуванні предлежащей радості, що не соромтеся відчувати хоча б фрагменти цієї радості вже сьогодні - це допоможе вам подолати марафон дистанцію вашого шлюбу.

Нарешті, зверніть увагу на останній текст, який до всього іншого і найбільш для нас важливий, оскільки пов'язує страждання в такому шлюбі з надією і терпінням: Навіть страждання і проблеми повинні виробити в нас терпіння і сталість. Текст говорить:

«І не тільки нею, але й хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість [терпіння в вашому шлюбі і страждання, які ви зазнає у зв'язку з труднощами в шлюбі], знаючи, що утиски приносять терпеливість [або сталість], від терпеливість досвід [або почуття випробування], а досвід надію, а надія не осоромлює, бо любов Божа вилилася в наші серця Святим Духом, даним нам. »Римлян 5: 3-5.

Я закінчую цю статтю з того ж, з чого і почав свої міркування про дивовижний джерелі невичерпної надії, звідки ми кожен день черпаємо сили, а саме з тексту з Послання до Римлян:

«А все, що давніше написане, написане нам на науку, щоб ми терпінням [постійністю] і потіхою з Писання ми мали надію.» Римлянам 15: 4

Джон Пайпер desiringgod.org , переклад blagovestie.today

INVICTORY тепер на Youtube, Instagram і Telegram!

Хочете отримувати найцікавіші матеріали прямо на свої улюблені платформи? Ми готуємо для вас огляди нових фільмів, цікаві подкасти, термінові новини та корисні поради від служителів на популярних платформах. Багато матеріалів виходять тільки на них, не потрапляючи навіть на сайт! Передплачуйте і отримуйте найцікавішу інформацію першими!

Але як же мені продовжувати любити, співпереживати і жити Христоцентричність життям попри це глибокої духовної розколу, який існує між мною і моєю дружиною?
Хочете отримувати найцікавіші матеріали прямо на свої улюблені платформи?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация