Економіст з НГУ переміг в дебатах кращих студентів Росії та ближнього зарубіжжя в Санкт-Петербурзі

Всього в заході брали участь 120 чоловік з 30 міст Росії і ближнього зарубіжжя.Учасників поділили на 4 команди, змагання проходили протягом недечи.Команда Микити Рабчевська посіла перше місце і стала переможцем GAIDPARK .

- Відбір учасників відбувався за результатами скринінгу резюме і написаного есе на задану тему. Російське суспільство, як і будь-яка інша, складається з умовних протилежностей - жителі столиць і провінцій, мешканці міст і сіл, бідні і багаті, традиціоналісти і новатори, чиновники і підприємці, «інтелігенти» і «прості люди». Нам треба було подати, що основна для нас соціальна група влаштувалася на острові, загубленому в океані. Як завдання давалися такі питання: що це за група, що для вас означає приналежність до неї, які її якості привертають вас, а які відштовхують, як ця група здатна організовувати світ навколо і чи зможе вони вижити на острові без взаємодії з іншими групами. Якого роду трансформації відбудуться з цієї соціальною групою? Чи збереже вона свої колишні характеристики і особливості? - розповів Микита Ра бчевскій (1 курс магістратури ЕФ НГУ).
Надалі теми, які порушувалися в ході дебатів, були дуже багатогранні і цікаві. Але основною темою, навколо якої будувалися всі дискусії, були проблеми ідентичності в Росії.

- Протягом усього тижня я намагався приносити максимальну користь і встигав робити роботу відразу в декількох «штабах» нашої команди. Брав активну участь в брейнштормінге, був незмінним представником так званого «антіштаба», завданням якого було знайти прогалини в нашій позиції, донести їх до команди і придумати, яким чином їх можна буде красиво закрити на дебатах. Крім того, я встигав допомагати підготувати основну мова учасникам дебатів і навіть зніматися в креативному відео, яке ми робили для нашої презентації. І, напевно, найважливіша і відповідальна робота відбувалася під час самих дебатів, коли я писав аналітику під час виступів команд, щоб в подальшому можна було швидко зрозуміти, на яких моментах варто акцентувати увагу, за що зачепитися, а також який контраргумент привести до того чи іншого тези.

По закінченню школи, ми стали переможцями трьох днів дебатів з п'яти і посіли перше місце в загальнокомандному заліку з рекордним відривом від конкурентів.Я вдячний кожному члену команди.Безумовно, приємно розуміти, що ти працюєш в одній команді з переможцями олімпіад з економіки, соціології та просто провідними студентами своїх вузів,

- поділився враженнями Микита Рабчевська.

Якого роду трансформації відбудуться з цієї соціальною групою?
Чи збереже вона свої колишні характеристики і особливості?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация