Єпіфаній глава УПЦ: "Собор" провалив кандидатуру Порошенко: названо ім'я глави української автокефальної церкви - 15.12.18

Учасники собору відмовилися підтримати кандидатуру адміністрації президента України.

Главою автокефальної української православної церкви став єпископ неканонічною УПЦ Київського патріархату Єпіфаній (в миру Сергій Думенко). Про це пише " Ліга.Новини "З посиланням на власні джерела, передає" Російський Діалог ".

Відповідне рішення було прийнято в суботу, 15 грудня, на так званому " об'єднавчому соборі ". Голосування проходило в два тури.

Всього в соборі взяли участь 190 осіб. Більше всіх своїх представників на даний захід делегував Київський патріархат - 42 архієрея з ними по одному священику і звичайній людині (126 делегатів). Ще одна неканонічна структура - Українська автокефальна православна церква - була представлена ​​36 делегатами. Від Української православної церкви Московського патріархату були присутні 30 осіб.

Ряд інших ЗМІ відзначають, що кандидатурою адміністрації президента України на соборі був митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Ряд інших ЗМІ відзначають, що кандидатурою адміністрації президента України на соборі був митрополит Вінницький і Барський Симеон

Тепер Єпіфаній повинен буде отримати від Константинопольського патріархату томос про автокефалію української православної церкви.

Новообраному главі української церкви 39 років. Є професором кафедри біблійних і філологічних дисциплін і ректор Київської православної богословської академії. Права рука глави УПЦ КП Філарета. З січня 2008 року Єпіфаній призначений секретарем Філарета, а в травні - керуючий справами Київської єпархії.

З 2012 року - постійний член Синоду УПЦ КП. У 2013 році отримав сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського.

У 2013 році отримав сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, то адміністрація Порошенко не допустила до участі в соборі священика УПЦ Московського патріархату архімандрита Кирила Говоруна.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация