Форум «Спільнота»: погляд зсередини


У Ярославлі завершився форум «Спільнота». Учасники, експерти, представники ЗМІ залишилися задоволені заходом. Хвалили організаторів, хвалили самих себе, але особливої ​​подяки учасників заслужили люди, без яких цей форум не відбувся б, - волонтери. 50 юнаків і дівчат, студентів і школярів з усієї області відгукнулися на прохання про допомогу від Громадської палати РФ, і я був одним з них. Всіх нас об'єднувало бажання допомогти.


Волонтери почали свою роботу за день до початку форуму. Окрилені бажанням взяти участь у заході всеросійського рівня, ми приходили в ДК ім. Добриніна, знайомилися один з одним, з організаторами, з майданчиками форуму.

Без волонтерів у Палаці культури не було б залів і майданчиків, учасникам було б нічого пити і їсти, нічим писати. Кожен учасник форуму міг звернутися до усміхненого хлопця або дівчину за допомогою: знайти дорогу до потрібного залу, уточнити розклад або попросити пляшку води.

На подібних форумах учасники витрачають чимало сил і часу, щоб відвідати всі майстер-класи, лекції, засідання. Волонтери працюють не менше. Якщо штаб форуму - це його мозок, то склад - це його серце. Я відповідав за правильну роботу цього важливого органу. Саме від роботи складу залежало, чи буде в учасників ручки і папір, чи прийдуть вони на каву-брейк до накритих столів, куди віднесуть подарунки і роздатковий матеріал для учасників.

Робота волонтера - велика відповідальність. Волонтер - особа форуму, обличчя свого міста, своєї області. Показник успішності його роботи - це не подарунки, не гроші і слава. Результат роботи волонтера - задоволені учасники, відсутність скарг і претензій. Саме тому на форумі співтовариство працювали найвідповідальніші хлопці. Кожен з них брався за важку, але вкрай необхідну роботу: перенести стенд, зареєструвати учасника, підняти на поверх інваліда-візочника, розставити стільці, організувати місця харчування - все це важка і копітка робота, з якою ярославські волонтери впоралися на відмінно.

За три дні форуму я пройшов по ДК ім. Добриніна більше 30 кілометрів, заробив кілька мозолів, опік і кілька синців, але все це дрібниці в порівнянні з тими знаннями, досвідом, спогадами, які залишилися у мене після закінчення форуму «Спільнота». Я впевнений, що кожен з 50 волонтерів форуму сказав би так само.

Нагорода для волонтера - подяку від учасників форуму, оплески в знак поваги і визнання роботи. Приємною несподіванкою стала подяку керівника фонду «Перспектива» Олександра Свинина. Кожному подарували книгу і запросили взяти участь в наступних форумах. Хто знає, може, через місяць ярославські волонтери підкорять своєю працьовитістю і добротою учасників форуму в Красноярську, а трохи пізніше - в Махачкалі або в Москві?

Олексій Бєляков,

студентський Прес-центр ЯрГУ,

факультет соціально-політичних наук

← До списку

Хто знає, може, через місяць ярославські волонтери підкорять своєю працьовитістю і добротою учасників форуму в Красноярську, а трохи пізніше - в Махачкалі або в Москві?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация