Хто такий Бог? - Це потрібно знати всім людям

  1. Бог - це Творець
  2. Бог - це Життєдавець
  3. Бог є світло
  4. Бог - Суддя справедливий
  5. Бог є любов
  6. Бог вічний

«Єдиний має безсмертя , І живе в неприступному світлі, якого ніхто з людей не бачив, і бачити не може. »1 Тимофія 6, 16

На землі, напевно, немає людини, яка не замислювався б над тим, як з'явилися люди і Всесвіт, чи є Бог і який Він, де живе Бог і що робить. Дивлячись на самих себе і на навколишній світ, ми запитуємо: звідки це все з'явилося? Ясно, що людина не могла цього зробити. Тоді хто ж?

Побачивши взимку сліди на снігу, ми говоримо: «Тут хтось пройшов». І якщо навіть ми не бачили, хто саме пройшов, по сліду все ж можна визначити, хто це був: тварина або людина, дорослий або дитина. Так і в усьому, що нас оточує, можна дізнатися слід великого і мудрого Бога.
Бога ніхто ніколи не бачив. Для людей Він невидимий. У Нього немає такого тіла, як у нас, і живе Він у неприступному для людини світі. Бога неможливо намалювати або описати словами, тому що ніхто не знає таких прекрасних і піднесених слів, які пояснили б Його славу, могутність і красу. І все ж Бог влаштував все так, що людина може багато чого довідатися про Нього і навіть спілкуватися з Ним!

Щоб дізнатися, хто такий Бог, не потрібно кудись їхати чи летіти. Варто тільки подивитися на себе і на навколишній світ, варто задуматися, як влаштована людина, - і неможливо втриматися від здивування: яка у всьому гармонія! Як чудово рано вранці співають птахи! Як велично піднімається над землею сонце! Як мудро створені день і ніч, літо і зима! У всьому, абсолютно у всьому, видно мудрість і велич Бога.
Хто ж це такий, цей великий і могутній Бог?

Бог - це Творець

Бог - це Творець

«Їм створено все, що на небесах і що на землі, видиме й невидиме ...»
Колосян 1, 16

«Я вчинив землю й людину і тварин, що на поверхні землі,
великою могутністю Моїм і простягнутою правицею Моєю ... »
Єремії 27, 5

Чи замислювалися ви коли-небудь, як і коли з'явилися зірки, земля, сонце, місяць, моря, океани, річки, риби у воді, птиці на небі, звірі в лісах, звідки стався людина? Чому, наприклад, після весни завжди настає літо, а не зима? Чому птахи перелітають в теплі краї тільки восени, і ведмідь впадає в сплячку тільки з настанням холодів? Чому наша планета обертається навколо сонця! Хто встановив такий строгий і мудрий порядок у всьому Всесвіті? Хто затвердив такі точні закони природи?
На ці питання найправильніший і вірну відповідь дає лише Біблія. У ній написано, що Бог - Творець всього видимого і невидимого.

Вам хочеться знати, як Бог створив все? Біблія говорить про це так: «Словом Господнім учинене небо, а подихом уст Його - все воїнство їх ... Бо Він сказав, - і сталось, Він звелів, - і стало »(Псалом 32, 6 і 9). Всемогутньому Богу досить було сказати тільки слово - і з'явилася земля, потекли ріки, забушевалі моря, зашуміли ліси. Він звелів - і з'явилися звірі, полетіли по небу птиці, попливли в річках риби ... Господь створив людину з пороху земного, він вдихнув в нього життя і поселив на прекрасній землі, в Едемському саду.
Бог - це єдиний, Хто з нічого зміг створити все.

Бог - це Життєдавець

Бог - це Життєдавець

«Дух Божий створив мене, і подих Вседержителя дало мені життя.»
Іова 33, 4

Ви, звичайно, бачили коли-небудь мертвого людини. На перший погляд він нічим не відрізняється від інших людей. На ньому може бути святковий одяг, але щось в ньому вже не так, йому чогось не вистачає. Ясно що - життя. Мертвий чоловік не бачить, хоча у нього є очі, не чує, хоча у нього є вуха, і не дихає, хоча його органи дихання залишилися на місці. Коли людина вмирає, часто говорять: він позбувся життя. Що ж таке життя? Звідки вона береться?
Людей давно цікавило це питання. Вчені багато працювали, вивчали різні організми і намагалися відтворити життя, але у них нічого не вийшло. Людина не може дати життя навіть найменшому павучків або мошці. Походження життя людини залишається нерозгаданою і незбагненною таємницею.

Ви бачили, як навесні, коли пробуджується природа, перетворюється ліс і цвітуть сади, маленький, на вигляд слабкий паросток пробиває асфальт і тягнеться до сонця. - Велика і незрозуміла прихована в ньому сила життя!
Біблія відкриває нам таємницю, яку не можуть зрозуміти вчені. Вона каже, що життя прихована в Самого Бога. Він - Життєдавець, він дає життя кожному суті. І без Нього світ перетворився б на мертву, глуху могилу.

Бог дає нам не тільки земну, тимчасову життя. У Нього є ще й вічне життя , І Він дарує її тим, хто вірить в Нього як в свого Бога і Спасителя. Якщо ви хочете уникнути вічної загибелі, прийдіть до Бога і прийміть від Нього цей безцінний подарунок - життя вічне. Як це можна зробити, ви дізнаєтеся, дочитавши цю книгу до кінця. Зрозумілим є одне: без Бога життя немає.

Бог є світло

Бог є світло

«Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви.» 1 Івана 1, 5

«Говорив Ісус до народу і сказав їм: Я Світло для світу Хто йде вслід за Мною,
той не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя. »Іоанна 8, 12

Як добре, коли світло! Було б дуже важко, навіть неможливо, жити без світла, коли нічого не видно. Темрява неприємна. Її люблять лише злодії і ті, хто хоче, щоб інші не бачили їх справи і вчинки. Бог не хотів, щоб люди жили в темряві, і створив сонце і місяць, щоб вони світили на землю. Він наділив світло чудову властивість - виганяти темряву.
Біблія говорить, що Бог - не тільки Творець видимого світла, але і Сам є світлом. В Його присутності все ясно, все відкрито, все видно. Всі наші таємні бажання і думки, все, що ми можемо приховати від людей, неможливо приховати від Бога.

Цю істину Бог відкриває навіть дітям, і вона їм зрозуміла. У дитинстві рідко кому вдалося перемогти спокусу і не взяти чужий речі, іноді сущою дрібниці. Взяли таємно, ніхто не помітив. Все вийшло вдало. Нікому і в голову не прийде звинувачувати вас у крадіжці. Але згадайте, як тоді вашу совість пронизала чітка думка: ти не правий! Красти недобре! Це Бог викрив вашу, чуйну тоді ще совість і дав зрозуміти, що брати чуже не можна! Так Бог надходить з кожною людиною, кожен з нас відчував ці справедливі докори сумління. У всіх питаннях, завжди Бог посилає людям

Свого, тобто дає розуміння, що добре, а що погано.
На жаль, люди більше люблять темряву, ніж світло (про це сказано в Євангелії Івана 3, 19). Грішник не любить світло. Він завжди хоче приховати свої злі вчинки, приховати гріхи. Але Бог все одно все бачить. І настане день, коли Він буде судити людей за те, що вони не полюбили світло.

Бог - Суддя справедливий

Бог - Суддя справедливий

«Бог - Суддя справедливий, і Бог, гнівається» Псалом 7, 12

«Будь-яке справа Бог приведе на суд , І все потаємне, чи добре воно, чи лихе »Проповідника 12, 14

У світі, де ми живемо, кожен день відбуваються різні злочини: грабежі, вбивства, насильство і багато іншого. Для того щоб зберегти порядок і захистити невинних людей, злочинців карають і судять за законом. Трапляється і таке, що судді, не до кінця розібравшись, звинувачують невинного і виправдовують винного. Вони можуть помилятися або свідомо чинити несправедливо. Але у Бога так не буває.

Бог - Суддя справедливий. І якщо земні судді здатні чинити нечесно, то Бог завжди судить вірно. Святий і безгрішний, Він не може надходити несправедливо. У Бога є закон, в якому записані всі Його заповіді. За цим законом Він буде судити всіх людей і кожному воздасть по справах. Цей закон називається Біблією.

Може, ви думаєте, що Божий суд не торкнеться вас, тому що ви нікого не вбили, чи не пограбували. Ні, це не злочин. У Біблії написано, що Бог приведе на суд кожну справу: велике і мале, гарне і погане, таємне і явне. Він буде судити строго і праведно.

Щоб люди не загинули за свої злочини, Бог кожному дав можливість покаятися і робити такі справи, за які можна було б отримати похвалу. Якщо ви хочете на суді бути виправданим і отримати нагороду, вам необхідно знати закон Божий і чинити відповідно до нього.

Бог є любов

Бог є любов

«Ми пізнали любов, яку має до нас Бог, і увірували в неї. Бог є любов . »1 Івана 4, 16

«Любов Божа до нас з'явилася тим, що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб ми через Нього жили. Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас і послав Сина Свого в умилостивлення за гріхи наші. »1 Івана 4, 9-10

Бог - Суддя справедливий, у Нього не дивиться. У той же час Бог є любов . Ці якості дивовижно поєднуються в Ньому! Бог любить нас і не хоче нас карати, не хоче, щоб ми загинули. Він все зробив, щоб ми на суді отримали нагороду, а не смертний вирок.
Звідки ми знаємо, що Бог любить нас? По-перше, про це написано в Біблії. По-друге, Бог виявив Свою любов на ділі, і вона стала очевидною для всіх.

Кожен день над землею піднімається сонце - і це тому, що Бог любить нас, любить всіх: і злих і добрих. Він усім дав життя - це теж вираз Його любові. І найбільше, найцінніше, що зробив Господь для всіх нас, - Він віддав Сина Свого Ісуса Христа на страждання і смерть за наші гріхи. Це найвища любов, і її неможливо описати словами.

Материнська любов по праву вважається найвищою на землі, тому що заради блага дітей мати готова померти. Вона піклуватися доглядає за ними, виховує, терпить їх капризи. І все ж любов матері тільки трохи схожа на Божу любов.

Буває так, що мати відмовляється від своєї дитини, кидає його напризволяще. Бог ніколи не надходить так. Його любов вище любові матері.
Божу любов неможливо описати, але її можна випробувати. Бог любить і вас! Він хоче, щоб ви теж полюбили Його всім серцем і жили з Ним вічно!

Бог вічний

Бог вічний

«Мої дні - як та тінь, і я висох, як трава ... Ти ж, Господи, будеш повік пробувати ...» Псалом 101, 12-13

"Хіба ти не знаєш? хіба ти не чув, що вічний Господь Бог, Який створив кінці землі стомлюється і не знемагає? розум Його неісследім. »Ісаї 40, 28

Бог хоче, щоб ви полюбили Його всім серцем і жили з Ним вічно. Вічно ?! - запитаєте ви. Так!

День, коли ви з'явилися на землі, вважається початком вашого життя. У всіх людей, тварин, птахів, рослин і навіть у землі, зірок і сонця є свій початок. Ні початку тільки у Бога. Бог вічний.

Подивіться на сонячний круг, зображений на картині. У нього неможливо знайти початок або кінець. Так і у Бога немає ні початку життя, ні кінця. Бог завжди був і буде. Його ніхто не створював. Він ніколи не помре. Пройде нескінченно багато часу, а Бог буде жити, жити без кінця, жити вічно. Це важко і навіть неможливо зрозуміти нашим людським розумом. Цьому потрібно просто повірити.

Ви вже знаєте, що великий Бог - це Творець неба і землі, це єдиний Життєдавець і світло, просвіщає всяку тьму. Бог - Суддя справедливий, і разом з тим - Бог є любов . І ще запам'ятайте, що Бог - вічний. У Своїй безмірної любові Він і кожного з нас хоче взяти до себе на небо , Щоб і ми жили з ним вічно.

Але для цього тут, на землі, потрібно покаятися перед Богом і повірити в Нього як в Спасителя і Господа. Як це можна зробити, ви прочитаєте далі.

Дивлячись на самих себе і на навколишній світ, ми запитуємо: звідки це все з'явилося?
Тоді хто ж?
Хто ж це такий, цей великий і могутній Бог?
Чому, наприклад, після весни завжди настає літо, а не зима?
Чому птахи перелітають в теплі краї тільки восени, і ведмідь впадає в сплячку тільки з настанням холодів?
Хто встановив такий строгий і мудрий порядок у всьому Всесвіті?
Хто затвердив такі точні закони природи?
Вам хочеться знати, як Бог створив все?
Що ж таке життя?
Звідки вона береться?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация