істіхара - Найцікавіше в блогах

  1. Сенс цього слова і самої істіхара - отримання ради від Всевишнього Аллаха і твердження в будь-якому намір.

Alprika Середа, 22 Марта 2017 р 7:50 ( посилання )
Це цитата повідомлення НЯМ-НЯМ_блог оригінальне повідомлення


Вершковий Кава з Персиковим шербет





Крем-гель для душу Palmolive Гурме СПА «Вершковий Кава» містить натуральні екстракти кавових зерен і володіє легким ефектом скрабу.
Густа кремоподібна формула крем-гелю для душу глибоко зволожує шкіру і робить її м'якою і ніжною. Аромат являє собою складну гаму відтінків: в основі - нотки сандалу, амбри, тонка, ванілі, мускусу, в серці аромату - нотки кави, персика, фрезії, кокоса, молока, і завершальні верхні нотки - мускатний горіх, яблуко, груша, бергамот.


Читати далі... Bhakti_Devi П'ятниця, 30 Жовтня 2009 р 14:25 ( посилання )

Що таке намаз «Істіхара»?
Це додаткова молитва, чинена мусульманином з метою випросити у Аллаха вказівки на правильне рішення.
Нe Збивається той, хто робить Істіхару!
Коли збираєшся щось зробити, і щиро хочеш, щоб Аллах вказав тобі правильне рішення, то для цього потрібно спочатку зробити обмивання (вуду) і додаткову молитву в 2 ракаата. Після здійснення молитви слід прочитати особливу Благання (Істіхара). Нижче наведені слова Істіхари, спочатку на арабському (транскрипція), а потім російською мовами:
«Аллахумма інні астахіру-кя бі 'Ільмі-кя уа астакдірукя бі кудратікя уа ас'алюкя хв фадлікаль- Азим, фа іннакя такдіру уа ля акдір, уа та'ляму уа ля а'лям уа Анта' Алламуль-гуюб. Аллахумма ін кунта та'лям анна хазаль-АМР () хайрун чи фі дини уа ма'аші уа а'кібаті Амрі фа-кдірху чи уа йассірху сума Барік чи ФІХ, уа ін кунта та'лям анна хазаль-АМР () шаррун чи фі дини уа ма'аші уа а'кибаті Амрі фа-сріфху анни уа-сріфні Анхуа уа-кдір чи аль-хайр Хайсу Кян сума раддіні бих ».
Приблизний зміст цієї Молитви:
«О, Аллах, я прошу Тебе допомогти мені Твоїм знанням і Твоїм могутністю і я прошу Тебе надати мені велику милість, бо Ти можеш, а я не можу, Ти знаєш, а я не знаю, і Ти знаєш все про невідомому! Про Аллах, якщо знаєш Ти, що це справа (і людині слід сказати, що він має намір зробити) стане благом для моєї релігії, для мого життя і для результату моїх справ, то зумовлена ​​його мені, дай полегшу його для мене, а потім дай мені своє благословення на це; якщо ж Ти знаєш, що це справа (і людині слід сказати, що він має намір зробити) виявиться шкідливим для моєї релігії, для мого життя і для результату моїх справ, то поведи його від мене, і поведи мене від нього і суди мені благо, де б воно не було, а потім приведи мене до задоволеності їм ».
Отже, дорогі брати і сестри, після читання намазу «Істіхара» і ду'а ми вже уповаємо повністю на Аллаха. І далі йдемо робити те, що мали намір зробити. Якщо ця справа полегшується, то Альхамдулліла, все добре. А якщо справа затримується, то Альхамдулліла, Аллах показує нам, що це справа не треба здійснювати. І ми в обох випадках повинні бути задоволеними, адже до цього ми прочитали Істіхару!
Деякі наші брати і сестра думають, що цей намаз «Істіхара» читається тільки вночі перед сном, і результат вони побачать в своїх снах. Але це не так! Істіхара намаз можна читати коли завгодно. Також можна Істіхару читати в будь-якому сунна-намаз. Як це?! Ось наприклад: ви хочете зробити 2 ракаата сунна-намазу перед ранковою молитвою. Тоді ви робите намір одночасно на сунну-намаз і Істіхара намаз, а після читать ду'а Істіхара.
Але хочу знову нагадати собі і вам про те, що роблячи намаз Істіхара ми даємо Аллаху Всевишньому вибрати для нас те, що краще, навіть якщо нам здалося, що це не так. Тому ми повинні бути щирими в наших молитвах і наміри.
А тепер щодо ду'а Істіхара, краще, якщо його вимовляти на арабській мові, усвідомлюючи його зміст. Але якщо це здасться вам важким, то тоді кожен може читати на своїй мові. А Аллах є Всезнаючий!
Так прийме Всевишній Аллах від нас з вами наші молитви, благання і все ибадат (акти поклоніння). Амін!
http://www.din-islam.ru/publ/3-1-0-18

WarPeace П'ятниця, 30 Мая 2009 р 1:07 ( посилання )

Повідомляється, що Джабір бін Абдуллах сказав:


Посланник Аллаха (Саллі ллах аллейхі ва Саллі) вчив нас тому, що слід просити допомоги у всіх справах подібно до того, як він вчив нас тією чи іншою сурі Корану, і говорив: "Якщо хто-то з вас захоче зробити що-небудь, нехай зробить молитву в два ракаата, а потім скаже: "О Аллах, я прошу Тебе допомогти мені Твоїм знанням і Твоїм могутністю і я прошу Тебе надати мені велику милість, бо Ти можеш, а я не можу, Ти знаєш, а я не знаю , і Ти знаєш все про невідомому! Про Аллах, якщо знаєш Ти, що це справа (і людині слід сказати, що він має намір зробити) стане благом для моєї релігії, для мого життя і для результату справ, то зумовлена його мені, дай полегшу його для мене, а потім дай мені своє благословення на це; якщо ж Ти знаєш, що це справа виявиться шкідливим для моєї релігії, для мого життя і для результату моїх справ, то поведи його від мене і суди мені благо, де б воно не було, а потім приведи мене до задоволеності їм ".


mu1mina Понеділок, 18 Февраля 2008 р 4:40 ( посилання )

Сенс цього слова і самої істіхара - отримання ради від Всевишнього Аллаха і твердження в будь-якому намір.



Питання: Чи не могли б розповісти, як правильно зробити Істіхару?
Відповідь: В ім'я Аллаха, Милостливим, Милосердного. Вся хвала Аллаху Всевишньому, мир і благословення Його Посланника. Спасибі за питання.
Посланник Аллаха (СААС) сказав: «Прибігайте до ради Аллаха, навіть якщо ви збираєтеся купувати ремінець для сандалій».
Він також сказав: «Не буде шкодувати той, хто попросив поради у Аллаха, і не буде в збитку той, хто порадився з людьми».
Тобто, навіть якщо тобі здається це дрібницею, дрібницею, і ти впевнений, що вчинок, який ти маєш намір зробити, правильний, і твоє рішення-єдино вірне, все одно треба прочитати істіхару, і тоді Аллах Всевишній пошле на це Свій баракат (милість , благословення), і полегшить тобі твоя справа, все станеться найкращим чином. Ну, а якщо ти все ж помиляєшся ?! Адже часто нам тільки здається, що ми-то знаємо, як треба!
Що вже говорити про те, якщо справа стосується прийняття важливого рішення, або ти не впевнений в правильності свого вибору! Тоді істіхара стає прямим обов'язком мусульманина.
Як слід робити істіхару? Спочатку слід затвердити намір в серце-випросити ради у Аллаха. Потім зробити два раката молитви, після чого прочитати наступне ду'а:
"Аллахумма інні астахірука бі і'льміка ва астакдірука бі-кудратіка ва ас'алюка хв фадліка аль-а'зим, фаіннака такдіру ва ля акдіру ва та'аляму ва ла а'аляму ва анта а'ліму-ль-гуюбі;
Аллахума, ін кунта та'аляму анна хаза ль Амра ----------- хейрун чи фі ддінні ва ма'аші ва акібаті Амрі, факдурху лю ясріфху чи, сума Баріка чи фіхі;
Ва ін кунта та'аляму анна хаза ль Амра ----------- шаррун чи фі ддінні ва ма'аші ва акібаті Амрі, фа сріфху анни ва сріфні Анхуа ва акдур ли-ль Хейран Хейсу кана сума а 'Дринь Біхі. "
- О, Господь наш, істинно вдаюся до твого знання, і до Твого могутності, і прошу Тебе про велику милість, воістину, Ти можеш, а я не можу, Ти знаєш, а я не знаю, і Тобі відомо приховане;
- О, Аллах, якщо Ти знаєш, що це справа ------ (сказати, яке) стане благом для моєї релігії, і моєму житті, і результату моїх справ, то зумовлена ​​його мені, і полегшу його для мене, і ниспошли мені Своє благословення в цьому;
- І якщо Ти знаєш, що це справа ------ (сказати, яке) стане злом для моєї релігії, і моєму житті, і результату моїх справ, то відведи його від мене, і мене від нього, і обіцяй мені благо , де б воно не було, і нехай я буду задоволений результатом справи.
Звичайно, бажано вивчити це ду'а арабською, воно стане в нагоді в подальшому в різних життєвих ситуаціях. Але якщо не знаєш на арабському, прочитати потрібно саме зараз, то можна і на своїй рідній мові. Це ду'а є в «Фортеці мусульманина», і можна читати по книжці, повторивши потім російською в перекладі. Іноді відповідь слід негайно -який-то явний знак, або сон, і ти розумієш що від тебе немов відводять цю справу (або навпаки). Однак такий «явний знак» буває далеко не завжди. Після істіхари слід уважно прислухатися до свого серця: що ти відчуваєш? Чи з'явилася впевненість у правильності свого рішення, або навпаки, стали долати ще більші сумніви?
Істіхару можна читати кілька разів. Можна також читати після двох ракатів сунни. Якщо жінка не робить в цей час молитву, то можна почитати тільки ду'а. Саме лучшее- зробивши істіхару самому, попросити кого-небудь з близьких друзів також почитати істіхару для тебе. І, іншааллах, Всевишній не залишить тебе.


Як це?
Питання: Чи не могли б розповісти, як правильно зробити Істіхару?
Ну, а якщо ти все ж помиляєшся ?
Як слід робити істіхару?
Після істіхари слід уважно прислухатися до свого серця: що ти відчуваєш?
Чи з'явилася впевненість у правильності свого рішення, або навпаки, стали долати ще більші сумніви?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация