Ісус Христос

  1. біографія Життя Ісуса Христа до сих пір є предметом роздумів і пересудів. Атеїсти стверджують, що...
  2. Особисте життя
  3. Хрещення
  4. чудеса
  5. Пристрасті Христові
  6. Суд і розп'яття
  7. воскресіння
  8. Докази існування Ісуса
  9. Нова релігія

біографія

Життя Ісуса Христа до сих пір є предметом роздумів і пересудів. Атеїсти стверджують, що його існування - міф, а християни переконані в зворотному. У 20 столітті в вивчення біографії Христа втрутилися вчені, які привели вагомі аргументи на користь Нового завіту.

Народження і дитинство

Марія - майбутня мати святого немовляти, була дочкою Анни і Іоакима. Вони віддали трьохрічному дочку в Єрусалимський монастир, як Божу наречену. Таким чином дівчинки замолювали гріхи батьків. Але, хоча Марія і дала клятву вічній вірності Господу, в храмі мала право жити тільки до 14 років, а після зобов'язана вийти заміж. Коли прийшов час, архієрей Захарій (духівник) віддав дівчинку в дружини вісімдесятирічному старому Йосипу, щоб вона не порушила власний обітницю плотськими втіхами.

Коли прийшов час, архієрей Захарій (духівник) віддав дівчинку в дружини вісімдесятирічному старому Йосипу, щоб вона не порушила власний обітницю плотськими втіхами

Діва Марія і Йосип

Йосип засмутився такого повороту подій, але не послухатися священнослужителя не посмів. Новоявлена ​​сім'я стала жити в Назареті. Одного разу вночі подружжя побачили сон, в якому їм явився архангел Гавриїл, який попередив про те, що скоро діва Марія завагітніє. Також ангел попередив дівчину про дух Святому, який зійде для зачаття. У цю ж ніч Йосип дізнався, що народження святого немовляти врятує рід людський від пекельних мук.

Коли Марія носила дитину, Ірод (цар Іудеї) розпорядився про перепис населення, тому підданим належало з'явитися за місцем народження. Так як Йосип народився у Вифлеємі, то подружжя попрямували туди. Молода дружина важко перенесла шлях, так як перебувала вже на восьмому місяці вагітності. Через скупчення народу в місті вони не знайшли собі притулку, тому вимушено вирушили за міські стіни. Поблизу знайшовся тільки хлів, збудований пастухами.

Поблизу знайшовся тільки хлів, збудований пастухами

Народження Ісуса Христа

Вночі Марія дозволяється від тягаря сином, якого називає Ісусом. Місцем народження Христа вважається місто Віфлеєм, що знаходиться неподалік від Єрусалима. З датою народження справи йдуть не однозначно, так як джерела вказують суперечливі цифри. Якщо зіставити час правління Ірода і кесаря ​​Риму Августа, то це сталося в 5-6 столітті.

В Біблії зазначено, що немовля народилося в ніч, коли в небі запалилася яскрава зірка. Вчені вважають, що такою зіркою стала комета, що пролітав над Землею в період з 12 року до нашої ери, по 4 рік до нашої ери. Звичайно, 8 років - це не малий розкид, але за давністю років і суперечливими трактуваннями Євангелія навіть таке припущення вважається попаданням в ціль.

Звичайно, 8 років - це не малий розкид, але за давністю років і суперечливими трактуваннями Євангелія навіть таке припущення вважається попаданням в ціль

Діва Марія з немовлям Ісусом

Православне Різдво святкується 7 січня, а католицьке - 26 грудня. Але, відповідно до релігійних апокрифів, обидві дати невірні, так як народження Ісуса довелося на 25-27 березня. При цьому 26 грудня святкувався язичницький день сонця, тому православна церква перенесла Різдво на 7 січня. Духівники хотіли відучити прихожан від «поганого» свята Сонця, узаконивши нову дату. Цього не заперечує і сучасна церква.

Східні мудреці заздалегідь знали про те, що на Землю скоро спуститься духовний вчитель. Тому, побачивши в небі Зірку, пішли за світінням і прийшли до печери, де і виявили святого немовляти. Увійшовши всередину, волхви поклонилися новонародженому, як царю і піднесли дари - смирну, золото і ладан.

Моментально чутки про новоявленого Царя дійшли і до Ірода, який, розгнівавшись, наказав знищити всіх немовлят Віфлеєму. У роботах стародавнього історика Йосипа Флавія знайшлася інформація про те, що в криваву ніч було вбито дві тисячі малюків, і це аж ніяк не міф. Тиран так боявся за трон, що навіть убив власних синів, що вже говорити про чужих дітей.

Від гніву правителя святому сімейству вдалося врятуватися втечею в Єгипет, де вони прожили 3 роки. Тільки після смерті тирана подружжя з дитиною повернулися до Віфлеєму. Коли Ісус підріс, то став допомагати названому батькові в плотницком справі, що згодом і заробляв на життя.

Коли Ісус підріс, то став допомагати названому батькові в плотницком справі, що згодом і заробляв на життя

Маленький Ісус з батьками

У 12 років Ісус приїжджає з батьками на Великдень до Єрусалиму, де 3-4 дня веде духовні бесіди з книжниками, тлумачити Святе Письмо. Наставників хлопчик вражає знаннями Законів Мойсея, а його питання ставлять в безвихідь не одного вчителя. Потім, згідно арабському Євангелію, хлопчик замикається в собі і приховує власні чудеса. Євангелісти навіть не пишуть про подальше життя дитини, пояснюючи це тим, що земські події не повинні позначатися на духовному житті.

Особисте життя

Починаючи з Середньовіччя, не вщухали суперечки про особисте життя Ісуса. Багатьох хвилювало - чи був він одружений, чи залишив після себе нащадків. Але церковнослужителі постаралися звести ці розмови до мінімуму, так як божий син не міг пристрастився до земного. Раніше існувало безліч Євангелій, кожне з яких трактувалося по-своєму. Але церковнослужителі постаралися позбутися «неправильних» книг. Навіть є версія, що згадки про сімейне життя Христа не вписані в Новий Завіт спеціально.

Навіть є версія, що згадки про сімейне життя Христа не вписані в Новий Завіт спеціально

Зустріч Марії Магдалини та Ісуса Христа

В інших Євангеліях згадується дружина Христа. Історики сходяться в думках, що його дружиною була Марія Магдалина. А в Євангелії від Філіппа є навіть рядка про те, як учні Христа приревнували вчителя до Марії за поцілунок в губи. Хоча в Новому завіті ця дівчина описується, як блудниця, що стала на шлях виправлення і проведена за Христом з Галілеї в Юдею.

У той час незаміжня дівчина не мала права супроводжувати групу мандрівників, на відміну від дружини одного з них. Якщо згадати, що воскреслий Господь насамперед був не до учнів, а до Магдалині, то все встає на свої місця. В апокрифах є вказівки і на одруження Ісуса, коли він здійснив перше чудо, звернувши воду в вино. Інакше навіщо б йому і Богоматері переживати за їжу і вино на весільному застіллі в Кані?

Інакше навіщо б йому і Богоматері переживати за їжу і вино на весільному застіллі в Кані

Вчені припускають, що Ісус Христос був одружений на Марії Магдалині

За часів Ісуса неодружені чоловіки вважалися дивним явищем і навіть богопротивним, тому холостий пророк ніяк не став би Учителем. Якщо Марія Магдалина - дружина Ісуса, тоді виникає питання про те, чому саме її він вибрав в наречені. Тут, ймовірно, причетні політичні віяння.

Ісус не міг стати претендентом на Єрусалимський трон, будучи чужаком. Взявши в дружини місцеву дівчину, яка належить князівському роду Веніямина коліна, вже ставав своїм. Народжений подружжям дитина стала б видною політичною фігурою і однозначним претендентом на престол. Можливо, тому виникли гоніння, а згодом і вбивство Ісуса. Але церковнослужителі представляють сина Божого в іншому світлі.

Але церковнослужителі представляють сина Божого в іншому світлі

Ісус Христос і Марія Магдалина

Історики вважають, що це і стало причиною 18-річного пробілу в його житті. Церква постаралася викорінити єресь, хоча пласт непрямих доказів так і залишився на поверхні.

Підтверджує цю версію і папірус, оприлюднений професором Гарвардського Університету Керін Кінг, в якому чітко написано фраза: «Ісус сказав їм: моя дружина ...».

Хрещення

Бог явився пророку Іоанну Хрестителю, який жив в пустелі, і повелів йому зайнятися проповіддю серед грішників, а бажаючих очиститися від гріха - хрестити в Йордані.

Бог явився пророку Іоанну Хрестителю, який жив в пустелі, і повелів йому зайнятися проповіддю серед грішників, а бажаючих очиститися від гріха - хрестити в Йордані

Хрещення Ісуса Христа

До 30 років Ісус жив разом з батьками і всіляко їм допомагав, а після на нього зійшло осяяння. Він сильно забажав стати проповідником, розповідаючи людям про божественних явищах і сенс релігії. Тому вирушає на річку Йордан, де приймає хрещення від Івана Хрестителя. Іоанн відразу зрозумів, що перед ним той самий юнак - син Господа, і, дивуючись, заперечив:

«Мені треба хреститися від Тебе, а Ти приходиш до мене?»

Потім Ісус відправився в пустелю, де поневірявся 40 днів. Таким чином, готував себе до місії по спокути гріха роду людського через акт самопожертви.

Сатана спокушає Ісуса Христа

В цей час Сатана намагається перешкодити йому через спокуси, які з кожним разом ставали витонченішими.

1. Голод. Коли Христос зголоднів, то спокусник сказав:

«Якщо Ти Син Божий, повели цих каменях стати хлібами».

2. Гординя. Диявол підніс чоловіка на вершину храму і мовив:

«Якщо Ти Син Божий, кидайся вниз, адже Тебе підтримають ангели Божі і Ти не преткнёшься об каміння».

Христос відкинув і це, сказавши, що він не має наміру відчувати силу Божу заради власної примхи.

3. Спокуса Вірою і багатством.

«Я дам Тобі владу над царствами землі, яка віддана мені, якщо поклонишся передо мною» - пообіцяв Сатана. Ісус відповів: «Іди від Мене, сатано! Бо написано: Богу потрібно поклонятися і тільки йому служити».

Син Божий не здався і не вправний дарами сатани. Обряд Хрещення надав йому сили для боротьби з гріховними напуттям спокусника.

12 апостолів Ісуса

Після поневірянь по пустелі і боротьби з дияволом Ісус знаходить 12 послідовників і передає їм частинку власного дару. Подорожуючи разом з учнями, він несе слово Боже в народ і здійснює чудеса, щоб люди повірили.

чудеса

  • Звернення води в прекрасне вино.
  • Зцілення паралізованого.
  • Чудове воскресіння дочки Яіра.
  • Воскресіння сина Наїнської вдови.
  • Приборкання бурі на Галілейському озері.
  • Зцілення Гадарійского біснуватого.
  • Чудове насичення люду п'ятьма хлібами.
  • Ходіння Ісуса Христа по водній гладі.
  • Зцілення дочки ханаанеянки.
  • Зцілення десяти прокажених.
  • Чудо на Генісаретському озері - наповнення порожніх мереж рибою.

Син Божий наставляв людей і пояснював кожну зі своїх заповідей, схиляючи до Божого вчення.

Син Божий наставляв людей і пояснював кожну зі своїх заповідей, схиляючи до Божого вчення

Ісус Христос зцілює сліпого

Популярність Господа росла з кожним днем ​​і маси людей поспішали побачити чудодійного проповідника. Ісус заповідав заповіді, які згодом стали основами християнства.

  • Люби і почитай Господа Бога.
  • Не вклоняйся ідолам.
  • Чи не вживай ім'я Господа в порожніх розмовах.
  • Шість днів працюй, а сьомий - молися.
  • Поважай і шануй батьків.
  • Не вбивай іншого або себе.
  • Чи не порушуй подружньої вірності.
  • Не кради і не привласнюй чуже майно.
  • Не бреши, не заздри.

Заповіді Ісуса Христа

Але чим більше Ісус завойовував людську любов, тим більше його ненавиділа знати Єрусалиму. Вельможі боялися, що похитнеться їхня влада і змовилися вбити посланця Божого. Христос тріумфально в'їжджає в Єрусалим на ослику, тим самим відтворює легенду іудеїв про урочистому пришестя Месії. Народ захоплено зустрічає Нового Царя, кидаючи під його ноги пальмові гілки і одежу. Люди очікують, що скоро закінчиться століття тиранії і приниження. При такому натовпі фарисеї побоялися заарештувати Христа і зайняли очікувальну позицію.

Натовп людей зустрічає Ісуса Христа

Євреї очікують від Нього перемоги над злом, спокою, забезпеченості і стійкості, однак Ісус, навпаки, пропонує їм відмовитися від усього мирського, стати бездомними мандрівними, які будуть проповідувати слово Боже. Усвідомивши, що нічого не зміниться у владі, люди зненавиділи Бога і порахували обманщиком, що зруйнували їх мрії і надії. Важливу роль тут зіграли і фарисеї, що підбурюють бунт проти «лжепророка». Навколишнє обстановка стає все напруженіше, а Ісус крок за кроком наближається до самотності Гефсиманської ночі.

Пристрасті Христові

Згідно з Євангелієм, Христовими страстями прийнято називати борошна, перенесені Ісусом в останні дні свого земного життя. Священнослужителями складений список черговості пристрастей:

  • Входження панове в єрусалимські брами
  • Вечеря у Віфанії, коли грішниця омиває ноги Христа миром і власними сльозами, а витирає своїм волоссям.
  • Обмивання ніг своїх учнів Божим сином. Коли Він з апостолами прийшов в будинок, де треба було їсти пасху, то слуг для обмивання стоп гостей не знайшлося. Тоді Ісус сам вимив ноги своїм учням, тим самим давши їм урок смиренності.

Таємна вечеря Ісуса Христа і його послідовників

  • Таємна вечеря. Саме тут Христос передрік, що учні відмовляться від нього і зрадять. Незабаром після цієї розмови вечерю покинув Юда.
  • Дорога в Гетсиманський сад і моління Отця. У Оливної гори він волає до Творця і просить позбавлення від небезпеки, долі, проте не отримує відповіді. У глибокій печалі Ісус іде прощатися зі своїми учнями, чекаючи земних мук.

Суд і розп'яття

Спустившись з гори пізно вночі, повідомляє їм, що зрадник вже близько і просить своїх послідовників не йти. Однак в той момент, коли прийшов Юда з натовпом римських воїнів, всі апостоли вже міцно спали. Зрадник цілує Ісуса, нібито вітаючи, але тим самим показує козакам істинного пророка. А ті заковують Його в кайдани і ведуть в Синедріон для звершення правосуддя.

А ті заковують Його в кайдани і ведуть в Синедріон для звершення правосуддя

Арешт Ісуса Христа

Згідно з Євангелієм, це сталося в ніч з четверга на п'ятницю седмиці перед Великоднем. Першим Христа допитував Анна - тесть Каяфи. Він очікував почути про чаклунських штучках і магії, завдяки яким за пророком ходять натовпи народу і поклоняються, як божеству. Нічого не добившись, Анна відіслав полоненого до Каяфи, у якого вже зібралися старші народу та його релігійні фанатики.

Каяфа звинуватив пророка в богохульстві за те, що той назвав себе сином Божим і відправив до префекта Понтію. Пилат був справедливою людиною і намагався відрадити присутніх від вбивства праведного людини. Але судді і духівники стали вимагати розіп'яти винного. Тоді Понтій запропонував вирішити долю праведника людям, які зібралися на площі. Він оголосив: «Я вважаю невинним цю людину, вибирайте самі, життя або смерть». Але в той момент біля суду зібралися тільки противники пророка, кричали про розп'яття.

Але в той момент біля суду зібралися тільки противники пророка, кричали про розп'яття

Розп'яття Ісуса Христа

Перед стратою Ісуса довго били батогами 2 ката, понівечене його тіло і зламавши перенісся. Після публічного покарання, на нього наділи білу сорочку, яка тут же просочилася кров'ю. На голову поставили терновий вінок, а на шию - табличку з написом: «Я - Бог» на 4 мовах. У Новому ж Завіті говориться, що напис свідчив: «Ісус Назарянин - Цар Юдейський», але навряд чи б такий текст вмістився на маленькій дошці, та ще на 4 говірками. Пізніше римські священики переписували Біблію, намагаючись промовчати ганебний факт.

Після екзекуції, яку праведник переніс, що не видано ні звуку, йому належало нести важкий хрест на Голгофу. Тут руки і ноги мученика прибили цвяхами до хреста, який вкопали в землю. Стражники зірвали з нього одяг, залишивши тільки в пов'язці на стегнах. Одночасно з Ісусом карали двох злочинців, яких повісили по обом сторонам похилій поперечини розп'яття. Вранці їх відпустили, а на хресті залишився тільки Ісус.

Вранці їх відпустили, а на хресті залишився тільки Ісус

Ісус Христос на хресті

О першій годині смерті Христа земля здригнулася, немов сама природа збунтувалася проти жорстокої кари. Померлого поховали в гробниці, завдяки Понтія Пілата, який дуже співчував невинно-страченого.

воскресіння

На третій день після загибелі мученик воскрес з мертвих і в плоті є своїм учням. Він дав їм останні настанови перед своїм вознесінням на небо. Коли стражники прийшли перевірити на місці чи покійний, то виявили тільки відкриту печеру і закривавлену плащаницю.

Коли стражники прийшли перевірити на місці чи покійний, то виявили тільки відкриту печеру і закривавлену плащаницю

Воскресіння Ісуса Христа

Усім віруючим було оголошено, що тіло Ісуса викрали його учні. Язичники спішно засипали землею Голгофу і Гріб Господній.

Докази існування Ісуса

Ознайомившись з бібліями, першоджерелами і археологічними знахідками, можна знайти реальні докази існування Месії на землі.

  1. У 20 столітті під час розкопок в Єгипті був виявлений древній папірус, що містить вірші з Євангелія. Вченими було доведено, що рукопис відноситься до 125-130 років.
  2. У 1947 році на узбережжі Мертвого моря знайшли найдавніші свитки біблійними текстами. Ця знахідка довела, що частини найпершим Біблії найбільш близькі до її сучасному звучанню.
  3. У 1968 під час археологічних досліджень на півночі Єрусалиму виявили тіло розп'ятого на хресті чоловіка - Іоанна (сина Каггола). Це доводить те, що тоді таким способом стратили злочинців, і в Біблії описана правда.
  4. У 1990 в Єрусалимі знайшли посудину з останками померлого. На стінці судини на арамейською говіркою викарбувано напис, який говорить: «« Йосеф, син Каяфи ». Можливо, це син того самого первосвященика, який піддав Ісуса гонінням і суду.
  5. У Кесарії в 1961 р було виявлено напис на камені, пов'язана з ім'ям Понтія Пілата, префекта Іудеї. Його називали саме префектом, а не прокуратором, як всіх наступних наступників. Такий же запис є і в Євангеліях, що доводить реальність біблійних подій.

Наука змогла підтвердити існування Ісуса, підтвердивши фактами оповіді Завіту. І навіть відомий вчений Чарльз Дарвін в 1873 році сказав:

«Вкрай важко уявити, що ця неосяжна і чудова всесвіт, так само, як і людина, виникла з волі випадку; це здається мені головним аргументом на користь існування Бога ».

Нова релігія

ще Нострадамус передбачив, що на рубежі століть виникне Нова релігія, яка несе світло і позитив. І ось його слова почали втілюватися в життя. Нова духовна група зародилася зовсім недавно і ще не отримала визнання громадськості. В науковий обіг термін НРР був введений, як протиставлення словами секта або культ, які свідомо несуть в собі негативний відтінок. У 2017 році в РФ налічується понад 300 тисяч осіб, прив'язаних до якого-небудь релігійного руху.

У 2017 році в РФ налічується понад 300 тисяч осіб, прив'язаних до якого-небудь релігійного руху

Ікони Пресвятої Богородиці

Психологом Маргарет Телер складена класифікація НРР, що складається з десятка підгруп (релігійні, східні, за інтересами, психологічні і навіть політичні). Нові релігійні течії небезпечні тим, що достеменно невідомі цілі ватажків цих груп. А також основна маса груп нової релігії спрямована проти Російської православної церкви і несе в собі приховану загрозу для християнського світу.

Інакше навіщо б йому і Богоматері переживати за їжу і вино на весільному застіллі в Кані?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация