Культура ОАЕ

На культуру ОАЕ вплинули як традиції бедуїнів, так і Іслам з законами Шаріату, що діють на всій території країни.

У східній культурі величезну роль грають закони гостинності. Господар просто зобов'язаний пригостити гостя. Входячи в арабський будинок, обов'язково зніміть взуття. Передавати що-небудь господареві або приймати від нього потрібно тільки правою рукою. Не варто ставити питання про здоров'я дружини, та й взагалі цікавитися його жінками. Можна максимум запитати, в добром чи здоров'ї його сім'я.

В Еміратах живе не дуже багато людей, всі вони мають досить високим рівнем добробуту. Вулицями практично всі пересуваються на автомобілях, пішки ходять вкрай рідко. Місцеві жителі практично всі вечори проводять в торгово-розважальних комплексах, причому відправляються туди всією сім'єю.

Якщо араб хоче виглядати культурною людиною, то при виході в люди він одягне традиційний одяг:

  1. чоловік - білий Кандур
  2. жінка - Абай або хіджаб.

чоловік - білий Кандур   жінка - Абай або хіджаб

В арабській культурі дуже шанобливо ставляться до людей похилого віку, їх бережуть, намагаються захистити від будь-яких хвилювань і фізичних навантажень. Дуже трепетно ​​в ОАЕ ставляться до дітей: їх часто балують, особливо найменших. В цьому немає нічого дивного: ще буквально півстоліття тому місцеве населення було на межі вимирання, діти вважалися великим дивом, буквально, найбільш очікуваним і дорогим божим даром.

В цьому немає нічого дивного: ще буквально півстоліття тому місцеве населення було на межі вимирання, діти вважалися великим дивом, буквально, найбільш очікуваним і дорогим божим даром

Культура сімейних відносин в Об'єднаних Арабських Еміратах дуже схожа на ті держави, де місцеві жителі історично вели кочовий спосіб життя. Якщо чоловік, наприклад, хоче взяти собі ще одну дружину, то він в обов'язковому порядку повинен надати переконливі докази своєї фінансової спроможності. Чоловік повинен однаково добре забезпечувати всіх своїх дружин. Крім того, у чоловіка повинно бути дозвіл на наступний шлюб від першої дружини.

Крім того, у чоловіка повинно бути дозвіл на наступний шлюб від першої дружини

У європейців склалася стійка думка, що всі жінки Сходу безправні і знаходяться в повному підпорядкуванні у чоловіків. Насправді це не так, особливо в тих сім'ях, де дружин більше однієї. Як вже було сказано вище, чоловік повинен однаково добре забезпечувати всіх дружин, а також виконувати свій подружній обов'язок.

Як вже було сказано вище, чоловік повинен однаково добре забезпечувати всіх дружин, а також виконувати свій подружній обов'язок

Представники сильної половини арабського світу несуть повну відповідальність за своїх дружин і дітей. Практично ніхто з місцевих прекрасних дам не заздрить європейкам, так як всі вони відчувають себе в повній безпеці і дуже комфортно.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация