Молитва Богу - очищення свідомості

  1. Молитва Богу - що чує Бог?
  2. Як правильно молитися?

Зазвичай під очищенням свідомості розуміють піднесення людиною свого усвідомлення проблем в окремо взятих сферах, наприклад, проблеми жінок, проблеми навколишнього середовища і т. п. Тут цього терміну дається інше пояснення. Очищення свідомості - це перехід з нижчих якостей невігластва і пристрасті в якість доброти.

Найефективніші методи молитви прийшли до нас з дуже давніх часів. Ефективна молитва допускає існування в сьогоденні того, що ми хочемо отримати в майбутньому. Це, згідно з вченням Вед, не що інше, як інше практичне застосування закону карми .

Молитва Богу - що чує Бог?

Більшість обумовлюють факторів в західній культурі протягом останніх півтори тисячі років спонукають нас молити про божественне втручання, щоб змінити обстановку і умови нашого життя. І ми отримуємо відповідь на наші молитви.

Проте, не дивлячись на те, що ми просимо в молитвах тільки хороше, ми несвідомо притягуємо в своє життя обставини, від яких всіма силами намагаємося піти. Наприклад, коли ми молимося: «О Боже, дозволь світу запанувати на Землі», в дійсності цією молитвою ми констатуємо факт, що зараз світу на Землі немає.

Давні традиції нагадують нам, що крім молитви, вираженої у формі прохання, існують і інші форми, які дають умиротворення через підвищення якості наших думок, почуттів і емоцій. Молитися треба так, ніби результат молитви вже досягнуто і це допомагає нам посилити її ефект, тому що, завдяки цьому прийому, в момент молитви розум і тіло занурюються в стан спокою і задоволення.

Квантова наука йде на крок далі, стверджуючи, що творіння дуже точно відповідає на наші почуття (Молитви), приводячи у відповідність умови і стан зовнішнього світу з внутрішнім світом (нашими почуттями, відчуттями, емоціями). Хоча результат нашої молитви може і не бути присутнім явно в зовнішньому світі, нам дається можливість усвідомити нашу зв'язок з творінням і жити так, як ніби наша молитва вже отримала відгук.

Як правильно молитися?

З глибини століть, предки радять нам злитися з цим забутим способом молитви, перетворити його в наш образ мислення, нашу свідомість, а не просто поставитися до нього, як ще однієї запропонованої діяльності, яку здійснюють час від часу. Нам нагадують словами простими, але, в той же час витонченими, що відповіді на наші молитви навколо нас, а зовнішні прояви оточуючого нас світу, в яких ми хочемо існувати, буквально огортають нас. Говорячи сучасною мовою, якщо ми хочемо змінити навколишній світ, спочатку нам потрібно змінити наші почуття.

Якщо ми хочемо молитися про те, щоб світ став кращим, спочатку внутрішнім поглядом, в уяві, нам необхідно створити умиротворений і щасливий світ, де немає місця якостям пристрасті і невігластва, де все щасливо живуть в саттва-гуні, допомагаючи один одному Якщо ми хочемо молитися про те, щоб світ став кращим, спочатку внутрішнім поглядом, в уяві, нам необхідно створити умиротворений і щасливий світ, де немає місця якостям пристрасті і невігластва, де все щасливо живуть в саттва-гуні, допомагаючи один одному. Визнаючи такий світ як доконаний реальність і з почуттям вдячності до Бога за відповідь на молитву, ми стаємо з-творцями такого світу, створюючи відповідний кармічний результат. Ви знайдете корисним під час молитви представляти картину в гуні доброти, яку ви хотіли б втілити в реальність.

« Шрімад-Бхагават »Також дає нам кілька уроків про молитву. напівбоги , Потрапивши в безвихідну ситуацію під час битви з демонами, знаходять притулок в молитві.

Справи, що здійснюються заради Верховної Особи Бога,
навіть якщо вони не дуже значні,
ніколи не бувають марними.

Верховний Господь - батько всіх живих істот, тому все по природі дуже дорожать Їм, і Сам Він незмінно готовий діяти на благо Своїх дітей. Коли поливають корінь дерева, то його стовбур і гілки теж насичуються водою. Точно так же, коли людина віддано служить Господу, він, по суті справи, є і всім живим істотам, бо Господь - Сверхдуша в серці кожного.

Коли ми закликаємо гуну доброти, це означає поставити владу Верховного Господа, який підтримує існування світу. Це означає прийняти притулок у Верховній Особі Бога. Це означає не просто звернутися до Нього з молитвою, а й наслідувати Його вказівкам, даним у формі релігійних принципів. По-друге, дуже важливо зрозуміти, що задовольнивши Бога, кожен автоматично стає задоволеним.

Е.М. Дханешвара Прабху
із книги " духовна економіка »
... ... www.Vedic-Culture.in.ua ... ...

Молитва Богу - що чує Бог?
Як правильно молитися?
Молитва Богу - що чує Бог?
Як правильно молитися?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация