Молитви про допомогу в навчанні





молитва перша

Богородице Пречиста, Будинку, яку створив Собі Премудрість Божа, дарів духовних подателько, від світу до премирними розум наш зводить і всіх до пізнання розуму призводить! Прийми молебний спів від нас, недостойних рабів Твоїх, з вірою і розчуленням поклоняємося перед пречистих Твоєю. Умоли Сина Твого і Бога нашого, нехай дасть властей нашим мудрість і силу, судиям правду і неупереджений, пастирем мудрість духовну, ревнощі і пильнування за душі наші, наставником покору, чадом послух, всім же нам дух розуму і благочестя, дух смирення і лагідності, дух чистоти і правди. І нині, Всепетая, Вселюбімая наша Мати, подай нам розуму додаток, вмираючи, з'єднай у ворожнечі і поділі сущія і поклади їм Соуз любові нерозв'язний, всіх заблудлих від нерозуміння до світла істини Христові зверни, страху Божого, стриманості і працьовитості настави, слово премудрості і душекорисне знання тим, хто просить даруй, осені нас вічною радістю, херувимів світлих і серафимів чесно суща. Ми ж, славна справи і многоразумную премудрість Божу в світі і життя нашої бачачи, усунути земні суєти і зайвих життєвих турбот, і розум, серце наше на Небеса зведемо, яко да Твоїм заступництвом і поміччю славу, хвалу, подяку і поклоніння за вся в Троїце славимому Богу і всіх Творцеві возсилаємо, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

молитва друга

Премудрості Наставнице і сенсу подателько, немудрих Вразумітельніце і жебраків Заступітельніце, Мати Христа Бога нашого, утверди, подай серце моє, Владичице, і розуму додалося до Христа молячи усередині. Ти дай мені слово породила Отче Слово, маєш бо відвагу просити Сина Твого про нас. Амінь.

Тропар та кондак Пресвятої Богородиці перед Її іконою, іменованої «Додаток розуму»

Тропар, глас 4

Про Преславна Мати Христа Бога нашого, благих Подавця, милістю Своєю весь світ збережи, даруй нам, раба, бо, премудрість і розум, світлом Сина Твого душі наша просвіти, єдина Всепетая, від херувимів і Серафим Славімо.

Кондак, глас 2

Яко Одиниці розумом нас просвіщати, хвалимо Тебе, Пречиста, Мати Розуму, весь всесвіт держащаго, краса світу видимого і невидимого, променями життя нас осяває.

Також можна молитися преподобного Сергія Радонезького:

Молитва перед іспитом

Про преподобного і богоносного отче наш Сергія!

Поглянь на нас милостиво, і до землі прихильних, виведи до висоти небесної. Зміцни наше малодушність і підтримай нас у вірі, та безсумнівно уповаємо получити вся благая від благосердя Владики Бога молитвами твоїми.

Випроси заступництвом твоїм дар разумети науки і всіх нас спосшествующімі (за допомогою твоїх молитов) молитвами сподоби в день Страшного Суду ШУІЯ частини визволитися, Десна ж країни общники бити і блаженний отой голос Владики Христа почують: «Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу ».

Амінь.

Тропар, глас 4

Іже чеснот подвижник, яко істинний воїн Христа Бога, на пристрасті вельми трудився єси в житті часу, в співах, бдіннях ж і пості образ бувши твоїм учнем; тому і вселися в тя Пресвятий Дух, що Його дією світло прикрашений єси; але яко ми маємо відвагу до Святій Трійці, поминай стадо, еже зібрав єси мудре, і не забудь, якоже обіцявся єси, відвідуючи дітей твоїх, Сергіє Преподобіє отче наш.

Кондак, глас 8

Христовою любов'ю уязвівся, Преподобіє, і Тому безповоротним бажанням пішовши, всяке насолоду плотське зненавидів єси, і як сонце батьківщини твоєму возсиял єси, тим і Христос даром чудес збагати тя. Поминай нас, хто поважає пресвітлу пам'ять твою, щоб ми взивали до тебе: радуйся, Сергіє богомудрий.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация