Найзагадковіший слов'янський Бог Велес.

Чи багато що нам відомо про слов'янську Бога Велесе Чи багато що нам відомо про слов'янську Бога Велесе? Вслухайтеся, як звучить його ім'я, м'яко, немов шепіт дерев в лісі, таємниче, як слов'янська магія ...

Існує давня легенда про Бога, народжений як Світлий Бог і вихований Темними Богами Наві.В самому його народженні криється таємниця призначення, ведена лише Роду - прародичу.

Серед слов'янських Богів він і свій і чужий одновременно.Син загадкової Земун, яка виглядає в легендах якимось особливим істотою з іншого світу, Велес - один з найсильніших, неоднозначних і таємничих Богів слов'янського пантеону.

Одинадцятого лютого - великий слов'янське свято Велесов День, один з важливих слов'янських свят. Цей день по праву вважається серединою Матінки-зими, коли вся природа ще зовсім не готова прокидатися від зимового сну і знаходиться в тихій полудреме.Вот в цей час і ходить могутній слов'янський бог Велес по горах, по лісах, не даючи людям засипати разом з природою , пробуджуючи обіцянкою нового слов'янського праздніка.Он грає в свою чарівну дудочку, зігріваючи чарівним звуком застиглу Землю-матінку.

Сьогодні Велеса вшановують як мудрого і великого слов'янського Бога, покровителя таємниць і бога-чародея.По давньою легендою саме цей бог пізнав усі таємниці і стихії - він побував як в світлих, так і темних мірах.Побивав у всіх вимірах, він відкрив людям основні закони світобудови і життя на землі, показав, що світ може рухатися вперед - цього слов'янського Бога не було рівних.

У слов'янській культурі цей день відзначають як особливий. А ви знали час прекрасного слов'янського свята -Велесовой Стреч, інакше, Велесов День?

Власием або Волосом називають іноді в народі слов'янського Бога Велеса. Йому присвячують шість лютневих днів - Малі Велесова Святки, що вдвічі коротше Великих. Йдуть Малі Святки з 6 по 11 лютого та закінчуються великим святом на честь слов'янського Бога Велеса.

Про дні ці ось що кажуть: починаються Велесова Святки в той день, коли Макошь веде суд над Мореной. Хотіла Морена над усім світом панувати, та послала на землю страшного духу, коров'ячу смерть. І до цього дня вважають, що приходить в лютневі дні за домашньою худобою цей дух в образі старої жінки, а замість рук у неї граблі. Якщо не захистити тварин в ці дні, чи не попросити про те слов'янського Бога Велеса - буде біда.

Велесов дні 11 лютого святкували і старі, й малі. Кожна людина у Велеса допомогу і підтримку знаходив, та зі своїми проханнями до нього звертався.
Миряни, що годуються своєю працею на землі, шанували слов'янського Бога Велеса, як покровителя худоби, просили у нього здоров'я для тварин на своєму обійсті і доброго потомства в цьому році. Ті, хто торгівлею, та іншими справами живе, згадували, що Велес допомагає людині стати успішним, щоб будь-яка справа у нього ладилося та дохід приносило. Ті ж, хто слов'янську магію пізнає, бачили в слов'янському Бога Велесе покровителя мудрості і древніх знань, кажуть, сам він різному помахом чарівної палички навчений.

Знає слов'янський Бог Велес багато про різні сторони життя на землі, від того, що його доля не проста. В характері його багато поєдналося: і світло, і темрява в ньому є. Так задумав сам Рід, коли створював могутнього Бога, здатного ходити по всіх трьох світах, розуміти бажання і Світлих і Темних Богів, і людей.

Про Велесе розповідають різні казки Про Велесе розповідають різні казки. І про Велесе Буйнов, і про Велесе лукавого, і про Велесе Коварном.Едінственний Бог, про духовну трагедії якого нам відомо зі старих легенд.Бродя між світів, зустрічаючись з різними людьми і дивовижними істотами, Велес став могутнім, сильним і мудрим.

У його влади були чаклуни і поети, майже всі лісові звірі, а вірними помічниками його були вовки-перевертні. За мандри великі порахували Велеса і покровителем путешественніков.Не забували і про улюбленому образі могутнього Велеса - часто обертався він ведмедем, господарем леса.За це привласнили слов'янському богу знак ведмежою лапи як відмітний. На слов'янських святах Веле з - частий гість, любить з'являтися саме в образі бурого могутнього ведмедя.

А знаєте, що у Велеса своя історія про любов є? Історія про вічну любов, в якій є і ніжність, і самопожертву, і з'єднує на всі часи творить сіла.В цієї історії все прекрасно - і сила любові, і муки розставання, і радість встреч.Велес зустрів свою любов на своєму шляху випадково і відразу визнав своею.Велес і його Ягіня - мабуть, це одна-єдина історія в слов'янському епосі про вічну силу кохання.

Ось так і в житті - ті, хто перебуває під заступництвом великого слов'янського бога, знаходять свою любов мрійливої, романтичною, пристрасної, чуттєвої, і домагаються її всіма силами. Велесова Стреч, цей чудовий слов'янське свято, коли зима лютує, а весна несміливо ховається, дає слов'янам саме це відчуття сил, надії, любові.

Через дивну історію його появи на світло Велеса все уявляли собі по-разному.Кто мандрівником з посохом, хто ведмедем-відунів, хто юнаків босим, ​​який гарцює по містах і селам.Кому Велес представляється мудрим, думаючим і відає Богом, а кому веселим , завзятим хлопцем з розглянемо характером.Но всі ці визначення не встоять перед тим, який Велес все-таки важливий для людей бог.

Велес може управляти подіями, не прив'язуючись до чогось матеріального, що не спокушуючись драгоценностямі.Велес краще за всіх знає, що гроші в світі - дурниця в порівнянні з справжніми почуттями. Велес знає, що те, що по-справжньому цінне, не цінує в світі нікто.Он, бачив темну і світлу сторони життя, знає, що робити помилки - не гріх, а що на них можна вчитися і сміливо крокувати по життю далі.

Бог влади, чарівництва, чаклунства - Велес відмінно знає людей і може проникнути всередину, заволодіти душею і думками. Впливаючи на інших людей, він наскрізь бачить їх таємниці і майбутні вчинки.

Велес-покровитель мудрих зустрічається тоді, коли необхідно прийняти важливе і сміливе рішення, коли необхідно тверезо цінувати ситуацію і повернути колесо життя назад. Будемо пам'ятати про це, зустрічаючи цей слов'янське свято!

Давайте разом шанувати Рідних Богів і відчувати їх підтримку!

джерело:

А знаєте, що у Велеса своя історія про любов є?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация