Наукове пояснення створення світу. Віра і наука говорять про створення світу один і той же

Ми часто чуємо, що релігія і наука суперечать один одному

Ми часто чуємо, що релігія і наука суперечать один одному. Вчений чоловік нашого часу не може вірити в Бога, а віруючий не може стати хорошим вченим. Як приклад для такого твердження часто призводять розповідь про створення світу в першій книзі Біблії «Буття».
Біблія, звичайно ж, ніколи не призначалася для того, щоб відповідати на потреби знань про світ з точки зору науки, - заперечують деякі Християни вченим. Однак, як раз можна говорити ... про науку!

Це один з найдавніших людських скелетів і реконструкція Це один з найдавніших людських скелетів і реконструкція. Знахідка показує, що стародавня людина виглядав не мавпоподібних, як стверджувала Дарвінівська теорія

Розповідь про створення в перших розділах Біблії - це наукова стаття! Наукова стаття написана науковою мовою того часу з використанням знань того часу, які цілком можна вважати науковими! Мова то йде про писаннях, які виникли 4 - 5 тисячоліть тому! Для свого часу це було наіпрогрессівнейшее писання! А як же в наш час? Може бути наука зробила крок значно вперед, щоб оскаржити цю найдавнішу «наукову статтю» про створення? Подивимося, як розповідається про створення світу в Біблії, і як каже про це сучасна наука.
Побут 1: 1 "На початку створив Бог небо і землю."
Сучасні вчені вважають, що багато мільярдів років тому Всесвіт почалася з вибуху. Цей вибух став джерелом величезного викиду енергії. Світло, з точки сзренія фізики і є енергія!
Побут 1: 6 "І сказав Бог: Нехай станеться твердь посеред води, і нехай відділяє вона між водою й водою."
Наша сонячна система почала існувати близько 5 млрд. Років тому. Спочатку утворилася хмара газів і парів. Під тиском зовнішніх часток це хмара почала стискуватися і обертатися. Спочатку утворилися кільця з пилу і газів, потім кільця стали перетворюватися в грудки рідкої маси, які поступово збільшувалися. Так утворилися сонце і планети.
Побут 1: 9 "І сказав Бог: Нехай збереться вода з-попід неба до місця одного, і нехай суходіл стане видний. І сталося так."
Зсемля спочатку була грудкою рідкої маси. Довгий час поверхню Землі була такою гарячою, що вся вода відразу з неї випаровувалася. У міру того як поверхня Землі остигала, вода стала збиратися в більш низьких місцях. Розповідь про створення в перших розділах Біблії - це наукова стаття
Побут 1:11 "І сказав Бог: Нехай земля вродить траву, що розсіває насіння, дерево овочеве, що за родом своїм плід, що насіння його на землі. І стало так."
Поки вода на Землі була ще теплою, вже не киплячою, в ній утворилися мікроскопічні живі клітини. Поступово з них утворилися рослини, що живуть на вологій землі.
Побут 1: 14-15 "І сказав Бог: Нехай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часів, і днів, і років; і нехай вони стануть на тверді небесній, щоб світили вони над землею. І стало так. "
Остигає Земля була оточена густими шарами парів. І тільки в міру того, як рослинність на Землі стала поглинати вуглець і виділяти кисень, утворилася ясна, прозора атмосфера і стало видно світила небесні.
Побут 1:20 "І сказав Бог: Нехай вода плазунів, душу живу, і птаство, що літає над землею під небесною твердю."
Перші живі істоти виникли у воді. Пройшли мільйони років до того як вони вибралися на сушу і з'явилися амфібії. За цей же період деякі з плазунів розвинули здатність літати по повітрю. Це були предки тих птахів, яких ми тепер знаємо.
Побут 1: 26-27 і 2: 7) "І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усією землею, і над усіма гадами, що плазують по землі. і створив Бог людину за образом Своїм, за образом Божим створив, як чоловіка та жінку створив їх. " "І створив Господь Бог людину з пороху земного, і вдихнув у ніздрі її дихання життя, і стала людина живою душею."
Наш світ виник і все в ньому розвивалося дією Божої волі. Ми бачимо в книзі «Буття», що світ створювався Богом поступово і життя в ньому виникла поступово. Те, що для Бога було одним днем, то для земних людей є величезними періодами часу. Про створення людини сказано, що Бог зробив його з «пороху земного», тобто з чогось, що вже існувало, але було бездушним і не було людиною. Всі хімічні елементи, з яких складається жива природа, знаходяться в Землі. Більш того, слово «порох землі» на єврейському оригіналі буквально означає «зола». Але ж наше Сонце і планети пройшли період радіоактивного розпаду речовин. На Сонці ці реакції досі тривають. Наша Земля дійсно є радіоактивної золою.

Як Земля тримається в просторі?
З давніх часів люди будували припущення і здогадки яким чином у всесвіті розташована Земля? Зі шкільної програми ми пам'ятаємо зображення Землі на чотирьох слонах або на черепасі. Мабуть на слонах, тому, що мав би хтось дуже сильний її підтримувати, а на черепасі - тому, що люди бачили повільний рух Землі щодо світил. Грецький вчений і філософ IV століття до Р.Х. Аристотель учив, що небесні тіла кріпилися на поверхнях твердих прозорих сфер, вставлених одна в іншу. Він припускав, що Земля є самою внутрішньої сферою, а на самій зовнішній сфері триматися зірки.
А Біблія - ще за 1100 років до Аристотеля - сказала «Бог повісив Землю ні на чому» (Іов 26: 7). Однак усіма переоцінена наука продовжувала стверджувати теорію Аристотеля, поки, накоенц, в 1687 році Ісаак Ньютон опублікував своє відкриття, що Земля тримається в просторі завдяки силі тяжіння між Землею і Сонцем. Але вже пройшло 3200 років з того часу, як Біблія з витонченою простотою заявила, що Земля «висить ні на що». А в іншій книзі Біблії ( «Євреїв») сказано, що Бог все містить Словом Своїм. Таким чином більш глибше висловлювання про те, що Земля «висить ні на що», а тримає її веління Бога таким чином.

Квантова фізика у своєму розпорядженні найбільші новітніми відкриттями. Квант - найдрібніше в природі, до чого на даний момент зміг докопатися людина. Так ось квант - це хвиля! Звукова хвиля! Тобто все, що нас оточує є за своєю природою звуком! Тому так часто в перших розділах Біблії про створення йдеться про те, що Бог говорив, створюючи. А в Новому Завіті Ісус навчав Своїх учнів теж ГОВОРИТИ, бажаючи щось змінити.

Форма Землі.

Згідно древнім вченим - Земля пласка нерухома платформа в центрі всесвіту. Концепція кулястої Землі не мала широкого визнання аж до епохи Відродження. Деякі мореплавці навіть боялися поплисти за край плоскої Землі. Тільки з винаходом компаса кругосвітні морські експедиції довели, що Земля кругла, а не плоска.
Однак ще за 2700 років до цих експедицій Біблія сказала: «Він є Той, який сяде над колом Землі» (Ісайя 40:22). Різні довідники відзначають, що слово, яке тут перекладено як «коло», можна перевести як «куля».

Мудрість людська завжди обертається божевіллям: кожне велике відкриття в науці перетворюється в першу чергу в створення зброї або бомби і підхльостувати гонку озброєнь. Вчені спочатку висувають теорії, потім через деякий час спростовують їх своїми відкриттями. А Біблія була написана якось і не листувалася з тих пір. Жодна з теорії Дарвіна на сьогодні не відбулася, а знаменитий вчений Ісак Ньютон вигукнув: «Я знаю, що я нічого не знаю!» Людське знання - щодо, неповно і дуже часто помилково. При всьому науково-технічному прогресі людство не стало жити краще, а тільки посилило проблеми екології, ресурсів і воєн. У наші дні зовсім не перестали продавати людей в рабство, не менш людй гине від воєн і голоду, не менше стало невиліковних хвороб. І це тому, що не знання змінює людство в кращу сторону, а Господь Неба і Землі. І тому людині важливо не просто навчитися писати і читати, а й бути виховує в Божої Істини і Благодаті за допомогою Божого Слова - Біблії.




Новий матеріал:



Сталінградська
битва як
Армагеддон


ІГІЛ проти
царства Божого


Берія просив
Біблію?

А як же в наш час?
Може бути наука зробила крок значно вперед, щоб оскаржити цю найдавнішу «наукову статтю» про створення?
Як Земля тримається в просторі?
З давніх часів люди будували припущення і здогадки яким чином у всесвіті розташована Земля?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация