Навіщо Бог створив людину?

Відповідає старець Паїсій Святогорець.

Відповідає старець Паїсій Святогорець

Благой Бог створив Ангелів, але деякі Ангели від гордості стали демонами. Потім створив Бог людину, щоб заповнити розорену ангельську дружину, і залишив демонів вільними на деякий час, щоб вони допомагали нам своєю злобою проходити випробування на землі і досягати вічного небесного життя. До тих пір, поки живе чоловік на землі, він має право проходити через духовні випробування, і немає такої людини, хто прожив би без них. Отже, будемо боротись, щоб побудувати духовну основу і увійти в рай. Амінь.

Хто трудиться духовно, той воює проти ворога диявола, внаслідок чого і диявол воює проти нього. Людина, яка переможе уявного ворога, буде увінчаний Христом.

Досвід набувається від демонського обстрілу, який приймає воїн Христов в духовній боротьбі. Перш, ніж почати війну, ворог бомбардує помислами. Ісусова молитва є найсильнішою зброєю проти помислів ворога.

Духовний успіх біжить буде залежати не від хорошого духівника, але від благих помислів послушника.

Послушник, що приймає лукавий помисел про своє старця, втрачає довіру до нього і вже сам скидає себе подібно до того, як обрушується купол, коли випадає центральний сполучний цегла.

Щоб очистилися розум і серце, людина повинна не приймати лукаві помисли і сам не думати лукаво, але працювати просто і смиренно, і боротись усередині.

Надзвичайну духовну силу мають чисті помисли від кожного подвигу - поста, чування та інших, для тих, хто йде на змаги, щоб зберегти свою душевну і тілесну чистоту.

Природна плотська боротьба відбивається постом, чуванням і молитвою, коли немає гордості.

Лукавий помисел, коли співдіє ветхому плотського людині, робить подвійне зло в душі; як і диявол, коли співдіє людині, робить подвійне зло в світі.

Все ж хульні помисли від диявола, а не від людини.

Хульних помислами диявол переважно мучить чутливих людей, щоб засмутити їх і вкинути у відчай.

Хульні помисли подібні літакам, які докучають нам своїм шумом проти нашої волі, і ми не можемо їм завадити. Найсильніша протиповітряна оборона - це псалмоспів, бо воно є і молитвою до Христа, і презирством до диявола.

На початку духовного життя обстоює проганяє погані помисли духовним повчанням, безперервною молитвою і старанним подвигом. Потім приходять вже тільки благі помисли. Пізніше зупиняються і благі помисли і відчувається якась порожнеча, і потім приходить до людини Божественне просвічення.

Людина Божий знає лукавого, в той час, як лукавий не знає благих помислів людей.

Найбільша хвороба нашої епохи - це суєтні помисли мирських людей, які приносять занепокоєння. Хвороба цю зцілює тільки Христос за допомогою душевної тиші і вічності, але потрібно тільки, щоб людина покаялася і навернувся до Христа.

Повернення до Бога від землі на Небо

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация